2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Sanırım biraz genetik olabilir . Benim bebeğimde iştahsız muhtemelen zayıf bir çocukluk geçirecek ama düşününce bende eşimde çpcukluğumuzdan beri zayıfız . Tosun iri bir bebek çocuk beklemek saçma olur bizim için sanki ama En azından ortalama gitmeye devam etsin diye çabalıyorum ben

Muhtemelen çok emdiği için yemiyordu, kız kardeşiminde öyle oğlu tosundu maşallah çok güzel emiyordu ama ek gıda zar zor şimdi 4 yaşında hala doğru düzgün yemez ve zayıf ayyyy öyle mi diyorsun yaa emmeyen annelerin ek gıdada iyi gidenler oldu mu ama ben etrafımda kimden duyduysam ek gıda da patlamışlar resmen ve tabiki kadınlar kulübünde de okuyorum düzeldi ek gıda da yedi diyen bir kişi bile Yok. Artık stresten sürekli baş ağrısı çekiyorum ve benim başım hiç ağrımazdi

Ben direkt yıkayıp verdim saldım artık. Neyin üzerine çok gittiysem didiklediysem hep ordan sınandım . Yıkadım verdim valla çünkü eline verdikten sonra durmadan yere düşecek durmadan kirlenecek her dk kaynatmamız mı gerekiyor o halde

Kabulleniyorum evet böyle bu çocuk diyorum sonra bakıyorum saatler geçmiş yine bir gr bişey içmiyo deliriyorum yaş niye neden aklım almıyor saatler geçmiş neyi bekliyorsun bu aya kadar iyi gidiyordu bu ay 500 Gr almış doktor iyi dedi hadi tamam dedim ama geçen hafta sağlık ocağında tartilmisti bgn tam bir hafta oldu bir Gr bile almamış abartmıyorum aynı duruyor kilosu offff hayırlısıyla bi büyüseydi kısacık kalacak gibi geliyor bana bişey yemezse nasıl uzasın

Ben fiziksel yorgunluğu falan da geçtim artık psikolojik yorgunluk aşırı stres bende büyük patlamara sebep oluyor niye böyle bu bebeler yaaa bak kaç saat oldu artık bakmak bile istemiyorum ama içmiyo yok biberonu ağzında döndürdü döndürdü ağzına biraz geldi puuu yapıp tükürdü bide onu öğrendi bgn

Ben kaynattim aynısından almıştım ben de ama bide ince olanlarından almıştım ebebek amblemi gibi oioi nin onu güzel ısırdı bu bi tık büyük geldi ağzına , ben hem kaynar suda beklettim hemde buharlı temizleyicim var benim onunla buhar tuttum hatta yaparken de düşündüm acaba ne zmana kadar böyle temizlerim de nerde salarım artık diye

İşte evet ortalama gitsin zaten şu an da tosun değil ortalama dedi %50 persentilmis kilosu mesela ama sanki hergun daha kötüye gidiyor bu kız saatler sonunda yine biraz da içse içerdi aha geçen iki gün hiç içmedi iki gündür yine eh isteydi bgn yine içmiyor

Yok ya nasıl yiyorlardı özellikle bi tanesi yemek için ağlıyordu hatta iştahsiz diye doktor onu 4 aylıkken ek gıdaya gecirtmisti acaba diyordum erken gecti diye mi yiyor bu kadar :)) benimki yemedigi icin yiyen cocuga sasiriyordum hep

Bir sonraki ayı, bir sonraki ay geldiginde dusun hic kafani takip stres yapma yemeyince de inan bir sey olmuyor
Bak kardesinin kizina bir sey oldu mu olmadi 4 yasinda
Benim oğlum 6 yasina girecek bu ay sonunda zehir gibi çocuk

Ben o zamaanlar bosuna uzmusum kendimi diyorum ondan bu cocugumda daha rahatim
Savaştaki çocuklar bile açlıkta direniyorlar bizimkilere hiçbir sey olmaz
Baktik bir sey eksik takviye veririz :))

Oglumun doktoru demisti Türk anneleri çok vicdanlı bu yüzden çocukları kullanıyor. ANnem beni ac birakmaz diye dusunuyorlar sonuna kadar direniyorlar.
En sonunda sevdigi bir seyi sirf karni doysun diye koyuyorlar önlerine :))

Ver bir sey olmaz hatta koy dolaba biraz sogusun soyle ver
Ben en son bugün hirkasini verdim eline sokup durdu agzina

Ben e bebekten bunları almıştım sulu yumuşak daha çok ete benziyor diye (çünkü et kemirmek istiyor oğlum kendi eli yetmiyor benim ellerimi de ağzına sokusturuyor) suyu kaynatıp kapattım içine atıp 5 dk beklettim fabrikadaki üretim tozu nakliye falan sırasındaki bulaşan kirler arindi sonra suyla durulayıp verdim günde bı kezde elimde suya tutuyorum üstüne yapışan toz gitsin diye

Eklentiler

• 17598419750666323825431054528940.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 8
Buna o kadar katılıyorum ki. Herkes diyor ki hiç duymadığımız sorunları senden duyuyoruz, diğerlerinden farkım bir şeylerin üzerine aşşşırı düşüyor ve korkuyor olmam. Nedendir bilinmez, sadece bu ağzına sokar olayında başınandan beri çok relaxım Bir şeyleri sokuyor ağzına ne yapayım, bunun üstünde %100 kontrol sağlayamam sürekli

kızlar mama sandalyesi dosyasını ne zaman açarız?Şimdiden alıp köşeye koysam mı diyorum bu şekilde önceden aldığım çoğu şeye iyi ki almışım aradan çıkmış diyorum

Ayyy inşallah yaaa bu beslenme konusu cidden stresli

500 gr alması gayet iyi, demek ki çocuk içiyor ya da yetiyor gibi bir düşünce oldu bende. Hiç almasa, gelişmese sorundu, ama almış çok şükür.

500 gr alması gayet iyi, demek ki çocuk içiyor ya da yetiyor gibi bir düşünce oldu bende. Hiç almasa, gelişmese sorundu, ama almış çok şükür.
Almış çok şükür, az çok ona takılmadım cidden, ama biseyler normal değil.
Hiç vermesem, acıkıp mama istediği yok saatler sonra versem istemiyor, yani içtiği zaman zor içiyor uğraştıriyor, icerken duruyo, konuşuyor, gülüyor tekrar veriyorum yok almak istemiyor. Bu kiloyu da cidden uğraşıp verdiğim için aldı şimdiye kadar.
Geçen iki gün hiç bişey veremedim cidden yani 200 CC veremedim toplamda, icmedi bgnde hiç içmiyo, yanlışlıkla ağzına geldi mama biberondan onu tükürdü ya 4 aylık bebek ağzına gelen mamayı tükürdü, çıldırmamak elde değil ki zaten bu hafta bir Gr almamış, geçen hafta tam bugün tartildi bgn tarttik aynı gıramı gıramına aynı ben zayıflamamış olmasına dua ettim. İnşallah bundan sonra ki süreçte zayıflamaz çünkü 2 aydır böyle bu kız ama bu kadar hiç içmemezlik olmamıştı zorlada olsa, 100 CC yi birbucuk saatte de içse, ben sinir krizide geçirsem içiyordu yaaa bebekler yer içer uyur büyür bu bi refleksdir içmemesi çok tuhaf değil mi bi tek bana mı tuhaf geliyor

Son düzenleme:
kızlar mama sandalyesi dosyasını ne zaman açarız?Şimdiden alıp köşeye koysam mı diyorum bu şekilde önceden aldığım çoğu şeye iyi ki almışım aradan çıkmış diyorum
Ben kiwi koalayi gozume kestirdim ama belki daha iyi öneriler cikar buradaTecrübeli annelerden aldığım duyum yıkanabilir ve boyutu değişebilir olması kritik.

Maşallah ona :) hep hayalimdi kendi kendine uyuyan bebek ama ikincide de nasip olmadi
Benimki kanguruda, hareket halinde iken uyuyor. Durunca uyanıyor. Abisi de öyleydi.
İlerde torun bakmak kismet olursa onlar bari kendi uyur umarim da deli divane dolaşıp durmam o yaşta

Benim kızım ilk 6-7 hafta neredeyse hic gunduz uykusu uyumadi gibi bir sey; kucağımda olan kisa uykuları saymazsak.Ben cok kafaya takıyordum bu durumu bir de tabii hic dinlenemiyordum. Ama gece uykuları iyiydi, doktora gittiğimde "gece uyuyormus iste rahat ol, sen rahat olacaksın ki cocuk da rahat olacak" dedi Yeni yeni akisina bırakmaya basladim ve hakikaten de cocuk benim enerjimi müthiş hissediyor onu fark ettim, aman uyumazsa uyumaz deyip uyutmaya calisiyorum simdi bazen uyuyor, bazen uyumuyor. Siz de biraz birakin bence kendi haline. Bir de biraz kilo verebilir de bu dönemde, 3-4 gunde bir tartıyoruz en son 100 gr vermişti bizimki mesela, muhtemelen haftaya geri alir. Hareketlendikleri için normal o da.

Offf yok ya hiç takmasamda aynı taksamda aynı, sonuçta bu durum ilk başladığında böyle bişeye takılıyor değildim,çok güzel içiyordu 2 aylıkken 3 saat demiyordu acıkması ben mamayı yapana kadar ortalığı yıkıyordu ağlamaktan, bir gün sabah bir uyandık mama verdik içmiyo o gün bugün tam 2 ay oldu, geçenlerde bi ara bi düzelir gibi oldu, yine acıkıp ağlıyordu en azından yine çok içmedi ama acıkıp ağlayıp istemesine bile sevindik. Bu hafta yine bana hüsran o yüzden benim stresimden falan etkilendiği yok ben kendimi dünyanın en mutlu insanı da hissetsem içmeyince içmiyo ve ben niye bunu dünyanın sonu gibi görüyorum anlamış değilim çişi azaldı yine ve koyulaştı ve çok ağır kokuyor gelde üzme kendini uyku durumu gibi bişey değil bu gündüzler benim kızda hiç uyumuyo ve ben uykuya bir gr takılmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…