2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Bu arada memeyi bebeğin ağzından kendisi çokarmadan çıkaran var mı? Nasıl çıkarıyorsunuz? Gece zaten sık sık kalkıyor bir de memeye gelincede bırakmak bilmiyor, sütte içmiyor öyle ağzında tutup mıy mıy arada emiyor haliyle ben zorla çokarmaya çalışıyorum . Damağı düşer vs diyenler vardı ama başka ne yspılır bilmiyorum. Zaten saatte bir en geç uyanıyor onda da bıraksam 3 saat memede kalacak sabaha kadar hiç uyumamam laızm . Süt içiyor olsa yine razıyım ama yok

Kendi kendine dönmeyi öğrenene kadar bizimki de dönüp dönüp kalıyordu öyle. Yine yapıyor ama sanki daha az. Uykusunu bölüyor bu dönme durumu bende de tedirginlik yaptı o yüzden kafamı dibine koyuyorum beşiğin resmen. Ama ses çıkarıyor dönemezse.
Sık uyanma için bir gaz ilacı vermeyi deneseniz mi?

Çok uzun emdiğinde hafifçe çekiyorum, emmiyorsa öylece tutuyorsa zaten çıkıyor ağzından.

Gazı yokki doğduğundan beri öyle bir problemi yoktu ama bir denemekte fayda var sanırım bir sıkıntıdan dolayı mı sık uyanıyor yoksa alışkanlık mı edindi bunu çözemiyorum bir türlü. Uyanıyor memeyi ağzına koyduğum an susup az sonra geri uyuyor ama memeyi kurtaramıyorum bu kez

Geçen biz de çok sık kalktık. Ben sonradan anladım gazı varmış geçti çünkü. Gece belli bir saatten sonra tabi çok kalkıyor bizimki de. Bu arada iyi beslenmiyorsa o açığı gece de kapatmak istiyor olabilir. Malum gözleri açıldı beslenmeyi kaytarıyorlar.

Sizin ne kadar sürwde bir kalkıyor ?

İlk başta uzun uyuyup sonra belki saat başı kalkıyor. Bazı günler sık sık. Yani bakamıyorum zihnim bulanık oluyor
Ya aslında bizde 40ı çıktığından beri öyleydik ilk uyudığunda 4-5 saate kadar neredeuse uyuyordu sonrasında ise 2 saatte bir uyanıyordu . Şimdi 8de uyutuyorum 9-10-11 diye gidiyor sanırım beni bu kadar yoran ilk uykusunun bozulması oldu. Demek ilk uzun uyuduğunda ben baya nefes alıyormuşum

Evet ilk başta uzun uyumazsa epey zor geçiyor gece. Bence siz iyi beslemeyi deneyin uyumadan önce. Zaten çabalıyorsunuz biliyorum da sebebi bu olabilir gibi geldi tekrar düşününce.

Kızlar bir de ben gindüzleri karartma perde ile karanlık ortamda uyutuyorum bebeğimi ve öyle yaptığımdan beri gündüz uykuları uzadı.
Ama bu şekilde acaba geceyle gündüzü mü karıştırıyor bebeğim? Gece uykuları o yüzden bu hale gelmiş olabilir mi?
Sizler gündüz karanlıkta mı uyutuyorsunuz?

zamanla düzeltecek merak benimde ilk zamanlar öyleydi 3 4 gün sonra düzletti 1 gün bile fark ediyor kundak denedin mi gece uyuturken

Ben büyük oğlumu hep öyle uyuttum, sanmıyorum gece ile gündüzü karıştırsın artık. Sabahları biraz gün ışığı aldırmak iyi olur bunun yanında

Bende gündüzleri karartma perdesi kullanıyorum odada ama uyandığı an açıyorum perdeleri ve gündüz benim kızım çok uzun uyumuyo zaten

Yok bebeklikten beri hiç kundakta uyutmadığım için şuan artık zor sıkıntıya gelemiyor
tam kundak değil bacaklar serbest sadece kollar sabit oluyor kendi kendini uyandırmıyor hareket edip zaten ayakları serbest olduğu için sıkıntı gelmeme durumu olmuyor hazır satılan yarım kundaklar var bir dene istersen
her bebeğin geçiş zamanları oluyor geçecek annesi :)

Ben de oğluma kızıyorum bazen sessiz ol diye ama sonra aklıma geliyor. Bilge bu 3,5 aylık ömründe 1 kez 1,5 saat deliksiz uyudu hem de kendi yatağında, hiç arada ağlamadan falan. Ve o süre bana misafir geldiği süreydi, okuldan kızlar gelmişlerdi. Heralde bi 8 çocuk falan vardı evde ve deli gibi koşuyolardı uyanmadı yani o sese.
Dediğin gibi yapıyorum canım kulaklıkla, storytel üyeliği aldım hiç okuma yapamıyorum diye ordan kitap dinliyorum, YouTube'dan videolar izliyorum falan. Yoksa asla yaşayamayacak gibiyim.

Eşim erken geliyor allahtan. 16.30 gibi evde oluyor. Yemek hazırlığı, Mete'nin ödevleri derken vakit nasıl geçiyor anlamıyorum. Biliyorum canım biliyorum, hepimiz için zor, hepimiz zorlanıyoruz. Bi arkadaşım söylemişti, 2. Çocuk olunca seni en çok büyük olan yoruyormuş gerçekten. Canları sağolsun yine de, kendimizi sakinleştirmeye çalışalım

2 gundur bizim de uykular saat basina dondu en son yataga aliyorum mecbur memede uyuo kalkioruz bir saat sonra da zaten cok uykusuzum ben de yat kalktan sersem gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…