• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
tam kundak değil bacaklar serbest sadece kollar sabit oluyor kendi kendini uyandırmıyor hareket edip zaten ayakları serbest olduğu için sıkıntı gelmeme durumu olmuyor hazır satılan yarım kundaklar var bir dene istersen
her bebeğin geçiş zamanları oluyor geçecek annesi :)
Eki Görüntüle 3655667
Bir kundak da deneyeyşm o zaman😂 ama benimkinin probleminin kendi kendini uyandırmak olduğunu sanmıyorum çünkü moro refleksinin en üst seviyede olduğu dönemlerde bile böyle bir sorun yaşamadık. Ben hala diş diyorum ama diş sadece geceleri mi sıkıntı yaratoyor onu anlamadım😂

Bir kundak da deneyeyşm o zaman😂 ama benimkinin probleminin kendi kendini uyandırmak olduğunu sanmıyorum çünkü moro refleksinin en üst seviyede olduğu dönemlerde bile böyle bir sorun yaşamadık. Ben hala diş diyorum ama diş sadece geceleri mi sıkıntı yaratoyor onu anlamadım😂
Yeni bisi ogrendikce de gece uykuya vuruyo 🤣 yani korkutmak istemem tabi de emdikce o desteği isticekler gece, kaç yaşında gece beslenmesini keserseniz o zamana kadar 😀 bosuna demiolar anne olmak istiosanız saat bası alarm kurup uyanın gece uykusundan die 🤣

Ben de oğluma kızıyorum bazen sessiz ol diye ama sonra aklıma geliyor. Bilge bu 3,5 aylık ömründe 1 kez 1,5 saat deliksiz uyudu hem de kendi yatağında, hiç arada ağlamadan falan. Ve o süre bana misafir geldiği süreydi, okuldan kızlar gelmişlerdi. Heralde bi 8 çocuk falan vardı evde ve deli gibi koşuyolardı 😄 uyanmadı yani o sese.
Dediğin gibi yapıyorum canım kulaklıkla, storytel üyeliği aldım hiç okuma yapamıyorum diye ordan kitap dinliyorum, YouTube'dan videolar izliyorum falan. Yoksa asla yaşayamayacak gibiyim.

Eşim erken geliyor allahtan. 16.30 gibi evde oluyor. Yemek hazırlığı, Mete'nin ödevleri derken vakit nasıl geçiyor anlamıyorum. Biliyorum canım biliyorum, hepimiz için zor, hepimiz zorlanıyoruz. Bi arkadaşım söylemişti, 2. Çocuk olunca seni en çok büyük olan yoruyormuş gerçekten. Canları sağolsun yine de, kendimizi sakinleştirmeye çalışalım
Heh iyi biraz da olsa kafa değişikliği olur. Kesinlikle şu an gündem bebek değil abiyi nasıl sakinleştireceğimiz, onun neden sürekli ağlayıp mızmızlandığı vs 🙈

Yok bebeklikten beri hiç kundakta uyutmadığım için şuan artık zor sıkıntıya gelemiyor
Owinin şöyle bir kundak uyku tulumu var yandan istersen kollarınıda açıyorsun acaba bunda uyur mu gerçi benim kız uyuyur bunda ama ben doğduğundan beri yarım kundak yaptim o yüzden bununla da çok rahat ettim bi ara geceleri uyanıp kalkıyor 2 3 saat uyumuyor demiştim ya o ara yarım kundağı bırakmıştım uykusu çok bozuldu hemen bu uyku tulumuna geçtim 0,3 tog bu marka biraz gereksiz pahalı ama ben sırf bu şekilde kullanabilmek için aldım valla

Eklentiler

• IMG-20250924-WA0003.webp
    IMG-20250924-WA0003.webp
    48,6 KB · Görüntüleme: 35
tam kundak değil bacaklar serbest sadece kollar sabit oluyor kendi kendini uyandırmıyor hareket edip zaten ayakları serbest olduğu için sıkıntı gelmeme durumu olmuyor hazır satılan yarım kundaklar var bir dene istersen
Eki Görüntüle 3655667
Ben bunu kullandım çok rahattı yaaa şimdi kundak gibi olan uyku tulumu çok kurtarıcı oldu bizim için

Eki Görüntüle 3655667
Artık bu şekilde de olsa kundak yapmamalıyız sanırım kendilerini döndürebildikleri için🥲

Benim kızın moro refleksi aşırı fazlaydı kundaga alistirdik şimdi refleks kalmadı ama kundak istiyor şimdide kundaksizliga alıştırmaya çalışıyorum, kundakta güvende hissediyorlarmis kendilerini

Bilgenin de haberi yok uyaran muyaran. Ağlıyor bam bam bam 🤦🏻‍♀️ aynen 1,5 saat deniliyor ama Bilge max max 1 saat. Hatta 45-50. Dakikada uykusu geliyor. Tamam uyutuyorum (önce meme ardından ayağımda sallıyorum) ama bıraktığım an uyanıyor. Yatarak memede uyutuyorum yine bıraktığım an uyanıyor. Kucağımda uyutsam aynı şekilde. Anakucağında sallayarak uyutuyorum tamam yine uyuyor ama sallamayı bırakınca uyanıyor. 1 saat boyunca ben onu ana kucağında sallıyorum, kalkıp bir çay içemiyorum. Ne çayı yaa dün tuvalete gittim artık yani horluyodu resmen öyle derin uyuyodu, 2 dk içinde geldim de ağlamaktan çatlıyor az daha kendini ordan yere atacakmış. Bu şekilde bırakırsam 5 dk içinde uyanıyor. 15 dk içinde geri uyumak istiyor.

Tüm günüm abartısız şekilde onu uyutmaya çalışmakla geçiyor. Uyutmasam olmuyor, ağlıyor gözünü ovuşturuyor uyumak istiyor çok net belli.

Şimdi 50 dk oldu, ayağımda uyuyor mışıl mışıl 😃 ben de çivilendim kaldım. Galiba çok zorlanıyorum artık..

Benimki de öyle, üstümde uyuyor sadece. Ben de önemli olan uyumasi, nasıl uyuduğu değil deyip sürece teslim oldum. Kanguru takılı ve ayakta bir ileri bir geri geçiyor günlerim. Düzelecek elbet. Ama ben ayakta olduğum için kendime cay, kahve yapip icebiliyorum en azindan 😅 ama sonra wc ye gitmek lazim ona henüz çözüm yok

Benimki de öyle, üstümde uyuyor sadece. Ben de önemli olan uyumasi, nasıl uyuduğu değil deyip sürece teslim oldum. Kanguru takılı ve ayakta bir ileri bir geri geçiyor günlerim. Düzelecek elbet. Ama ben ayakta olduğum için kendime cay, kahve yapip icebiliyorum en azindan 😅 ama sonra wc ye gitmek lazim ona henüz çözüm yok
Benim kızda kucağımızda uyuyor sadece başka türlü uyutamadık ama bizim bir artırmız var, uyusun, dalınca yatağına koyduğum zaman uyuyor ama dalmadan koyarsam uyanıyo, yani uyku eğitimi için yatağına uyumadan bırakın diyorlar ya kaç kere denedim, kaç kere yatağa yanıma yatırdım uykusu var bir saat pış pış yapıyorum popoya uyumuyor illa kucağımızda bayılacak, bide keşke buraya video atabilsek sizin bebislerde uykuya dalarken biyerlerine bişey olmuş gibi ağlıyorlar mı. Çok kötü ağlıyor uykusu var gözleri kapanıyor ama kucağımda kendini geriye geriye atmaya çalışıyor uyutma beni diyo resmen öyle 2 3 dka direnip sonra dalıyor uykuya 😔 heleki uykusu var ve uyutmayı biraz geçirmişsem, allaahhhh o zmn apartman ayağa kalkıyordur heralde minicik haline bakmadan

Artık bu şekilde de olsa kundak yapmamalıyız sanırım kendilerini döndürebildikleri için🥲
kullanmadım belki tehlikeli de olabilir pek emin olamadım ama kundak çırktırlı ya o kadar kuvvete açılır bağlama filan yok kundakta dönmek için kuvvet uygulayacak olan bebişin zaten uykusu yoktur :)

Kızlar çok alakasız bir şey soracağım. Perdeleriniz çok kırışıyor mu sizin de? Benimkiler çok kötü olmuş bu yıkamadan sonra. Yardımcı ablaya da astığı şeyi geri indirtmek ayıp geldi ama sağlam bir ütü istiyor bence 😔 Var mı şimdilik ütü dışında bir öneriniz? Bir sonraki yıkamada asmadan önce ütülemesini söyleyeceğim, o kesin.

Ben hazır yufkaya açıyorum kıymayı, sonra rulo yapıp kesiyorum üstüne salça sos yoğurt çok güzel beyti oluyor 👌
Bir tarif de benden gelsin. Milföy yapraklarını dörde bölüp soğanlı kıyma içi koyun, yuvarlak yapıp kapatın, tepsiye dizin. Mis gibi boşnak mantısı olur. Hem doyurucu, hem pratik 🤗 Üstüne de yoğurt ve tereyağlı domates sosu 💗

Kızlar çok alakasız bir şey soracağım. Perdeleriniz çok kırışıyor mu sizin de? Benimkiler çok kötü olmuş bu yıkamadan sonra. Yardımcı ablaya da astığı şeyi geri indirtmek ayıp geldi ama sağlam bir ütü istiyor bence 😔 Var mı şimdilik ütü dışında bir öneriniz? Bir sonraki yıkamada asmadan önce ütülemesini söyleyeceğim, o kesin.
ben kurutma yapmadan hafifi menli asıyorum kırışmıyor . tekrar atın hafif nemli iken asmayı deneyin zor olmayacaksa

Benim kızda kucağımızda uyuyor sadece başka türlü uyutamadık ama bizim bir artırmız var, uyusun, dalınca yatağına koyduğum zaman uyuyor ama dalmadan koyarsam uyanıyo, yani uyku eğitimi için yatağına uyumadan bırakın diyorlar ya kaç kere denedim, kaç kere yatağa yanıma yatırdım uykusu var bir saat pış pış yapıyorum popoya uyumuyor illa kucağımızda bayılacak, bide keşke buraya video atabilsek sizin bebislerde uykuya dalarken biyerlerine bişey olmuş gibi ağlıyorlar mı. Çok kötü ağlıyor uykusu var gözleri kapanıyor ama kucağımda kendini geriye geriye atmaya çalışıyor uyutma beni diyo resmen öyle 2 3 dka direnip sonra dalıyor uykuya 😔 heleki uykusu var ve uyutmayı biraz geçirmişsem, allaahhhh o zmn apartman ayağa kalkıyordur heralde minicik haline bakmadan
Uyku aralığı açılıyor muhtemelen o yüzden bir yeri ağrıyor gibi ağlar
Ben hiç denemiyorum uyku eğitimi şimdilik. Ona da enerji lazim. Uyusun üstümde de ağlamasın yeter ki. Fiziksel yorgunluğu kafa yorgunluğuna tercih ederim

Kurutmadı da ya hemen astı güya. 600 devirde sıktırdım diyor ama 1200 ile sıkılmış gibi.
Bir sprey şişesini suyla doldurun ve kırışık bölgelere nemlenene kadar püskürtün. Bu yöntem son derece hızlı ve kolaydır çünkü perdelerinizi indirmenize gerek yoktur. Perde çubuğuna asılıyken püskürtmeniz yeterlidir. Perdelerin ağırlığı ve suyun nemi, kırışıklıkları ve buruşuklukları yumuşatır.
  • Perdelere beyaz sirke ve suyu yarı yarıya karıştırarak da püskürtmeyi deneyebilirsiniz.
  • Sirke doğal bir yumuşatıcı görevi görür, bu nedenle kırışıklıklardan ve sertlikten kurtulmaya yardımcı olabilir.
google baktım ama koku olur mu bilemedim sirkenin

Bilgenin de haberi yok uyaran muyaran. Ağlıyor bam bam bam 🤦🏻‍♀️ aynen 1,5 saat deniliyor ama Bilge max max 1 saat. Hatta 45-50. Dakikada uykusu geliyor. Tamam uyutuyorum (önce meme ardından ayağımda sallıyorum) ama bıraktığım an uyanıyor. Yatarak memede uyutuyorum yine bıraktığım an uyanıyor. Kucağımda uyutsam aynı şekilde. Anakucağında sallayarak uyutuyorum tamam yine uyuyor ama sallamayı bırakınca uyanıyor. 1 saat boyunca ben onu ana kucağında sallıyorum, kalkıp bir çay içemiyorum. Ne çayı yaa dün tuvalete gittim artık yani horluyodu resmen öyle derin uyuyodu, 2 dk içinde geldim de ağlamaktan çatlıyor az daha kendini ordan yere atacakmış. Bu şekilde bırakırsam 5 dk içinde uyanıyor. 15 dk içinde geri uyumak istiyor.

Tüm günüm abartısız şekilde onu uyutmaya çalışmakla geçiyor. Uyutmasam olmuyor, ağlıyor gözünü ovuşturuyor uyumak istiyor çok net belli.

Şimdi 50 dk oldu, ayağımda uyuyor mışıl mışıl 😃 ben de çivilendim kaldım. Galiba çok zorlanıyorum artık..
Değişecek, ilgisi dışarı dönecek, sen de biraz daha fiziksel olarak ayrışacaksın. Hiç anormal bir şey yok ortada, önce onu kabullenelim. Bu işin doğası bu. Minicik bebeklerden bahsediyoruz. Az kaldı, bizden ayrı takılmak isteyecekler 🤗

Bu arada memeyi bebeğin ağzından kendisi çokarmadan çıkaran var mı? Nasıl çıkarıyorsunuz? Gece zaten sık sık kalkıyor bir de memeye gelincede bırakmak bilmiyor, sütte içmiyor öyle ağzında tutup mıy mıy arada emiyor haliyle ben zorla çokarmaya çalışıyorum . Damağı düşer vs diyenler vardı ama başka ne yspılır bilmiyorum. Zaten saatte bir en geç uyanıyor onda da bıraksam 3 saat memede kalacak sabaha kadar hiç uyumamam laızm . Süt içiyor olsa yine razıyım ama yok
Emzirme danışmanı öğretmişti bana da. Baş parmağını kenardan iki damağının arasına sok ve memeyi al demişti. Zaten çok durunca meme ucu da pert oluyor, bize de yazık.

Back
X