• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Selam! Evet, o benim ☺️ Normalde mutfak işlerini çok sevmeme ve ayıptır söylemesi iyi yemek yapmama rağmen artık günlük yemek yapamıyorum. Büyük tencerelerde pişiriyorum, içinden yiyeceğimiz kadarını alıp ısıtıyoruz. Sizin üç çocuğunuz vardı diye hatırlıyorum. Yemek dayanmaz, çok haklısınız. Öncelikle zevkimiz için değil artık doymak için yediğimizden ne pişirirseniz pişirin besleyiciliğini arttırıcı bir şeyler yapın derim. Çorba mutlaka olsun, o kurtarıcıdır. Mesela normalde yaptığınızın iki katı ölçüyle mercimek çorbası yapın ve tavuk suyu kullanın, sarımsağını soğanını bol koyun, havuç mutlaka olsun içinde. Küçük bir tencereye kepçe hesabıyla her gün koyar ısıtır yersiniz. Pilav, makarna gibi karbonhidratı da yarım kilodan aşağı yapmayın, yine aynı şekilde suyunu gerçek etsuyu ile yapın ki her gün her gün aynı şeyi yiyoruz ama son derece faydalı, besleyici bir şey tüketiyoruz hissiyatı olsun. Pilavlara ben nohut mutlaka koyuyorum yine aynı mantıkla. Ana yemeğe gelince, eğer pilavınız çoksa bunun yanına düdüklüde fasulye yapabilirsiniz. Etli de olur sucuklu da olur. Ben iki büyük soğan atıyorum içine, piştikten sonra alıyorum. Sarımsağı da herhalde 5-10 diş atıyorumdur. Baklagiller pilavla iki gün net götürür sizi. Onun dışında tepsi yemeklerine ağırlık verin. Onlar çok bereketli oluyor. Protein namına pişirdiklerinizi havuçla ve patatesle çoğaltın. Antioksidanı atlamamak için ben tepside baget tavuk ya da köfte yaptığımda mutlaka soğan-sarımsak ile bazen sosuna katarak bazen doğrudan bütün halinde koyarak destekliyorum. Ya da mesela sebze yemeği olarak kereviz yapıyorum diyelim. Suyunu bol tutuyorum, portakallı yapıyorum, çorba gibi içilebilecek tatlı-ekşi bir suyu oluyor. Yasemin pirinçli pilav ile bu şekilde portakal sulu kereviz çok güzel gidiyor iki gün. Hamurişi seviyor musunuz bilmiyorum ama ben arnavut olduğum için börek bile bizde ana yemektir. O yüzden eğer mutfak kültürünüz buna yakınsa iki tepsi ıspanaklı böreği çorba ile iki gün yedirebilirsiniz ev ahalisine. Kabaca yemek olayına nasıl yaklaştığımı yazdım ama tek tek tarif de paylaşırım kendim yaptıkça. Keşke bebek bakımından vakit kalsa da mutfak konuşsak bazen. Hey gidi hamarat günlerim hey 🥲
Ne güzel yazmışsınız. Da bizim ev halkı 2. Gün yine mi aynısı diye söyleniyor 😥 çocuğu zorluyorum alışsın diye ama eşim hele yemiyor asla ısıtılınca. Hadi kahvaltı yapalım diye başlıyor. Kereviz falan da yemez ki ben bayılırım portakallı kerevize. Hergün bende mutfaktayım ve bu durum canımı sıkıyor.
Cam kavanoza sıcakken tutturup sonra açıp yiyenleri gördüm ama denemedim. Besin değeri kaybolmuyorsa şayet mantıklı geldi bana sulu yemekler yapılabilir.

Taze taze alıyorum, biliyorsunu Difrizden çıkan et tekrar atılmaz. Normal pişirdiğim şekliyle pişiriyorum hem eti hem kıymayız Sonra kağıt bardaklara porsiyon porsiyon koyuyorum. Yemeğim olmadığında mikrodalgada çözdürüyorum. Tavada da ısıtılır çözdürülür. Kıymalı makarna, et sote, patlıcan pişiriyorum üzerine koymalı patlıcan ya da bezelye. Ben çok rahat ettim bı şekild. Düdüklü kullanmıyorum aynı şekilde.
Buzluktaylen çiğse çıkarıp pişirip tekrar buzluğa koyabiliyorsunuz. Çünkü pişiyor ve yapısı değişiyor. Bir gıda mühendisinden duydum. Yıllarca kendime eziyet etmişim dedim.

Benimki çığlık atar gibi yapıyor ya sizde de oluyor mu 😄
Benimkide sinirlenmiş gibi çığlık atıyor ağlamaktan ziyade memnuniyetsizlik var😂

Arkadaşlar uyku problemi yaşayan arkadaşlara umut olması için yazıyorum, dün 20:30da gece uykusuna yatırdığım bebeğimi sabah 8de nihayet derin uykuya geçirebildim🙏🏼 Yolun sonunda ışık var gözüme gözüme patlıyor🤣🤣🤣🤣🤣
Aynı şeyleri yaşıyoruz diye öyle merakla okumaya başladım ki sonra hayal kırıklığı 🤣🤣

Buzluktaylen çiğse çıkarıp pişirip tekrar buzluğa koyabiliyorsunuz. Çünkü pişiyor ve yapısı değişiyor. Bir gıda mühendisinden duydum. Yıllarca kendime eziyet etmişim dedim.
Evet aslında bu şekilde olabiliyor ama pimpirikten hiç o şekilde yapmadım🙈

Güzel bilgiler verdiniz gerçekten, çok çok teşekkür ederim. Yemek konusunda çok seçici bir aile değiliz, ne bulsak yiyecek konumdayız, çoğunlukla çorba ve pilav net yaparım evde, ama ana yemekleri yetiştirmekte zorlanıyorum. Tencere yemeği bu sıralar pek pişiremiyorum niyeyse elim hep köftedir, tavuktur, haftada bir balık öyle pratik şeylere gidiyor. Fırın yemekleri bizde aynı gün bitiyor. Ya da ertesi güne sadece çocuklara yetecek kadar az kalıyor. O da haftasonuna denk geldiyse öğlen yemeği olarak yiyorlar. Akşam yine yemek serüveni 🤩 Mesela o gün pilav arttı dedim ya sadece çocuklara kadar artmış ben yine bize yapmak zorunda kaldım. Çok yaptım diye düşünüyorum o bile çok olmuyor. Evde yemek varsa bir şekilde bitiyor. Anlamadım gitti karadelik mübarek. 😂 Pişirirken malzemeleri artırmam lazım evet. Nohutlu pilav iyi fikir. Sarımsak ne zamandır yoktu evde kullanmıyorum, ama özellikle kış gelirken önemli bir detay hatırlattığınız iyi oldu. Arada buraya menü gibi filan yazarsanız fikir açısından iyi olur. Özellikle tencere yemekleri konusunda eksiğim var.
Sarınsakları sıcak suda biraz bekletip kabuğunu kolayca soyun sonra hepsini blendırdan geçirip buzluğa atın. Ama poşete incecik koyun ki kolay kırılsın. Her seferinde uğraştırmıyor aşırı pratik oluyor.

Etli yemeklerde ayrıca eti suda haşlayıp yapacağımız yemeğe ekleyip ocağı öyle açıyoruz. Etin pişememe durumu olmasın diye. Böyle çok hafif oluyor yemekler. ☺️
Haşlama yapınca pratik oluyor ama sanki vitamimi faydası suya çıkıuor gibi geliyor bana

Bize ne ya bu bilgiden diyeceğiniz bir şey anlatmaya geldim 😂 dün gece o kadar saçma bir rüya gördüm ki biraz da siz gülün 😂😂
Mehmet Ali Alabora var ya hani şı yılan hikayesinde oynayan oyuncu (hiçde sevmem normalde) neyse onun bebeği olmuş. Bizde akrabalarla (annemler halamlar teyzeler) bebek görmeye gitmişiz. Tabi bunlar ünlü ya karısı böyle iri yarı bakımlı güzel bş kadın ama bebekle uğraşıyor sürekli. Bende kıyamıyorum mutfağa girip bulaşık makinesini boşaltıyorum yerleştiriyorum. Sonra tezgahtaki kirlileri yerleştirecekken gelip şey diyor dikkat et canım bu tepsiyi şu paraya aldım dşyor. Ben başta anlamıyorım sonra anlıuorum 800 liraya aldım falan diyor. Ama küçümseyen bi ifade ile. Bende kpca tepsiyi zaten makşneye atacak değilim diyorum. Az sonra gelip tezgahı gösteriyor canım şuralara da çamaşır suyu döker misin diyor. Bemim şarteller atıyor. Banane ya kendin yap burası benim evim mi de deyip bırakıp çıkıyorum o da pis pis sırıtıyor. Anneme diyorum kalkın gidelim ben gidiyorum falan diyorum. Onların bebişle benimkini seviyorlar herkes falan mehmet ali alabora benim bebişi kucağına alıp seviyor karısıyla kavgadan önce 😂😂
Gördüğüm en saçma rüya olarak tarihe geçebilir. Yani adamı instadan takip falan da etmiyorum neden böyle saçma bi rüya gördüm bilmiyorum 😂😂😂😂😂

Sulu tüm yemekler oluyor , ilk aklıma gelenler
-domates , mercimek, tarhana, yoğurt çorbası ,nohut, bezelye, fasulye(tazesi-yeşili)

Yemekleri iki gecelik gibi pişiriyorum ikiye bölüp kavonoza koyuyorum kapaklarını kapattıktan sonra bakıyorum sızmıyor ters çevirip soğumaya bırakıyorum

Her yemekte soğan patates salça duruma göre kıyma oluyor doğrayıp bölüyorum tencerelere sonra sebzesi suyu kendi kendine pişiyorlar

Kavanoz yemeği yapmasam biz aç kalırız 😅 3 haftaya kadar açmadığım oldu ve bozulmuyor
Instagram’da asliozdel haftalık yemek hazırlıklarını paylaşıyor. Oradan da faydalanabilirsiniz. Ben çok fikir ediniyorum ondan

Burada bir hazırlığı var mesela

L Lightning

Kızlar pratik tarifleriniz için teşekkür ederim bende . Şuan işler bir şekilde yürüyor da ücretsiz izinden dönüp bebeğimi kreşe verdiğim zaman asıl o zaman yemek kaos u yaşayacağım. 18.00 da işten çıkıp koştur koştur bebeğimi kreşten alıp eve gidip hızlıca yemek yapmam gerekecek. Düşündükçe bile daralıyorum nasıl olur nasıl biter diye 🤦

Hayır hiç yapmıyorum öyle konserve, domates menemenlik filan da hiç yapmadım hayatımda, ne tür yemekler yapıyorsunuz siz mesela? Bir günde birkaç çeşit yemek mi yapıyorsunuz? Yoksa tek çeşit ama fazla mı yapıyorsunuz?
Yemek konusu gelmiş yine hiç kaçırmam 😅

Zeytinyağlıları bol keseden yapıyorum yaptığım gün birer porsiyon haftanın kalanında bir günlük porsiyon olacak şekilde ayırıp kalanını porsiyonlayıp buzluğa yolluyorum hemen. Dolmalar sarmalar da aynı şekilde zaten onları da sadece zeytinyağlı yapıyorum. Börek kurabiye her zaman buzlukta. Çorba yapacaksam en büyük tencerede 3 günlük yapıp porsiyon porsiyon ısıtıyorum.

Üşenmezseniz nohut minikliğinde köfteler yapıp çok hafif unlayıp buzluğa atınca onlar çok işime yarıyor. Mesela yoğurt çorbası yapmışsam ertesi gün o köftelerden iki üç kaşık çıkarıp yağda hızlıca kızartıp çorbaya ekliyorum ana yemek gibi oluyor. Ya da başka yemekleri zenginleştirmek için kullanıyorum.

Bizde en çok sevilen sodalı köfte. Tepsiye ya da güvece bolca soğan biber karışımı üstüne köfte ve salçalı karışımı döküp hemen fırına yolluyorum. Bunu da genelde iki günlük yapmak kolay oluyor.
Yemeklik doğranmış etler ve haşlanmış bakliyatlar da porsiyonlu olarak buzlukta. Soğanları bile yemeklik doğrayıp attığım oluyor. Hatta sarımsağı da kabuklarını soyup küçük kapta koyuyorum çünkü hava çok nemli burada hemen çürüyor koymazsam. Konserve yapamayacağım için bu sene domatesleri de fazlaysa yemeklik hazırlayıp porsiyonlu olarak attım.
Böylece anlık bile yemek yapacak olsam çok hızlı çıkıyor.
Bir iki hafta böyle çalışınca buzluk epey dolmuş oluyor. Bana kolay gelen şekil bu. Zaten 2 3 kişilik yemek yapmaya kalksam ölçü tutturamıyorum asla 😅😅
Biliyorsunuzdur büyük kısmını şimdilik sadece bunlar geldi aklıma

Güzel bilgiler verdiniz gerçekten, çok çok teşekkür ederim. Yemek konusunda çok seçici bir aile değiliz, ne bulsak yiyecek konumdayız, çoğunlukla çorba ve pilav net yaparım evde, ama ana yemekleri yetiştirmekte zorlanıyorum. Tencere yemeği bu sıralar pek pişiremiyorum niyeyse elim hep köftedir, tavuktur, haftada bir balık öyle pratik şeylere gidiyor. Fırın yemekleri bizde aynı gün bitiyor. Ya da ertesi güne sadece çocuklara yetecek kadar az kalıyor. O da haftasonuna denk geldiyse öğlen yemeği olarak yiyorlar. Akşam yine yemek serüveni 🤩 Mesela o gün pilav arttı dedim ya sadece çocuklara kadar artmış ben yine bize yapmak zorunda kaldım. Çok yaptım diye düşünüyorum o bile çok olmuyor. Evde yemek varsa bir şekilde bitiyor. Anlamadım gitti karadelik mübarek. 😂 Pişirirken malzemeleri artırmam lazım evet. Nohutlu pilav iyi fikir. Sarımsak ne zamandır yoktu evde kullanmıyorum, ama özellikle kış gelirken önemli bir detay hatırlattığınız iyi oldu. Arada buraya menü gibi filan yazarsanız fikir açısından iyi olur. Özellikle tencere yemekleri konusunda eksiğim var.
Seçici olmamanız çok güzel bence. Nimetin kıymetini bilmek 😇 Sizin ev kalabalık, mutfakta maalesef hep bir sirkülasyon oluyordur. Neyse sağ ve sağlıklı olsunlar da her türlü doyurursunuz siz ahaliyi ☺️

Aaa yeşil mercimek çorbası geldi aklıma! Mercimeği kaynatıp ilk suyunu dökün, gaz yapmasın. Yine bütün bir soğan ve 5-6 diş sarımsakla çorbasını yapın. İçine erişte hamurundan ovmaç yapın. Annem şehriyeyle yapar mesela ama ben yine besleyiciliğini arttırmak için kendim az bir şey hamur tutuyorum. Erişte gibi kesip attığım da oluyor, rahmet anneannem gibi iki avucumun arasında ovmaç yaptığım da. Salçayı kavurup en son üstüne dökersiniz. Bu çok doyurucu bir çorba oluyor. Yemek gibi aslında. Buradan yine paylaşırım aklıma gelirse 👍

B brcubrcu0101 uykular nasıl sizin hala yolunda değil mi? Biz felaket durumdayız her gece bir öncekinden daha kötü
Yolunda gidiyor çok şükür 🙏🏻 yavaş yavaş memeye de bağlanmaya başlıyor. Son bi aydır süt içirmek işkence gibiydi artık daha az ağzından çekiyor.
Sizden 13 gün önce doğum yapmışım. Biz 4-5 gündür düzeldik. Ha gayret sizin de az kalmış merak etmeyin hiç düzeliyor🌸🌸🌸en kötüsünü görüdkten sonra düzeliyor. Benimde gittikçe kötüye gidiyordu artık en don kafayı yicek günlere gelmiştim ki düzeldi 🙏🏻

Ne güzel yazmışsınız. Da bizim ev halkı 2. Gün yine mi aynısı diye söyleniyor 😥 çocuğu zorluyorum alışsın diye ama eşim hele yemiyor asla ısıtılınca. Hadi kahvaltı yapalım diye başlıyor. Kereviz falan da yemez ki ben bayılırım portakallı kerevize. Hergün bende mutfaktayım ve bu durum canımı sıkıyor.
Cam kavanoza sıcakken tutturup sonra açıp yiyenleri gördüm ama denemedim. Besin değeri kaybolmuyorsa şayet mantıklı geldi bana sulu yemekler yapılabilir.
Baba maalesef kötü örnek olmuş 😔 Benim de var öyle bir önceki günün yemeğini yemeyen tanıdıklarım. Bunun mantığını hiç anlayabilmiş değilim. Kokusu değişiyor diyorlar ama ben bunu da açıkçası doğru bulmuyorum. Şu an öyle sağlam tencerelerimiz, buzdolaplarımız var ki hiçbir şey kolay kolay bozulmuyor ya da eskimiyor. Batıda leftover diye nasıl kıymet veriyorlar artan yemeklere. Leftover yemeklerden yeni bir yemek türetmek için tarifler filan veriyorlar. Halbuki nimetin kıymeti bizim kültürümüzde bilinirdi.
Neyse, sizin durumunuzda her gün her gün yemek yapmak aşırı yorucudur. Öyle bir vakit yok bir kere. Yaratacak mısınız, haşa. Ne yapabilirsiniz... Mecburen kırmızı eti düdüklüde azıcık su ile hızlıca kavurma yaparsınız, tavuğu sotelersiniz. Sebze yemeği pişirmek ete göre daha zahmetli, bir sürü aşaması oluyor malum. Onu da tek seferde çok pişirin de bari kendiniz her gün yiyin az az ısıtıp. Seviyormuşsunuz ya size kıyamadım 🥲 Kavanoz yemeği ben hiç yapmadım 🤷‍♀️

Back
X