• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Kızlar bi şey sorcam bebişinize hiç süt/mama hariç bi şey tattırdınız mı? Yani yedirmek gibi değil de, yalatmak gibi tadını alsın diye. Ben hiç yapmadım ama tepkisini çok merak ediyorum
yoğurt sayılıyor mu :) bizim ki çok sevdi tadımlara başladık şükür alerji filan da olmadı

Cidden değişikler ben de buraya çok ağlamıyor dedikten sonra sabah 6 dan beri ne yaşıyorum ben diyorum asla uyumuyo 4 saat oldu gözleri kızardı kaşıyor gözlerini ama uyumuycam diye ağlıyor, tamam uyuma diyorum bu sefer uykum var diye gözlerini ovustura ovuştura ağlıyor, iyi uyuma sen yat ben uyuyacam diyorum biraz duruyor ağlıyor 😟😃😤 ne yapacağımi şaşırdım, şimdi o da kararsız oyun halısına koydum oynuyor 😃 valla çıldırcam bende kahve koydum kendime bakalım bgn nasıl geçer haydi bre bismillah 😃
Atak falan değil ya bence yeni nesil çoğunlukla şımarık bilseydim bu kadar folik asit içmezdim gerçekten 😄

Eğer tepki veriyorsa devam edin mutlaka. En az 3 ay diyet sonrası denersiniz. Bu süreçte vücuttan önce alerjen atılıyor tamamen ve yeniden aynı besini tanıttığımızda bu sefer alerji yapmama durumu oluyor. Umarım hızlıca geçer gider. Diyet yapmak hiç kolay değil özellikle süt ve yumurta. Az ye bir şey olmaz diyenlere aldanmayın, benim başımın etini yerlerdi 😩😩
Ah o az ye ne olacak diyen evde olunca baya savaş veriyoruz eşime yemiyecem dedikçe bişey olmaz bı lokmacik diye diye delirtiyor neymiş ben sütü süt ürünlerini tatlılarını seviyormuşum bana da yazikmis 😅 önce can sonra canan diyo bide bilmiyor ki bebeğimin canının zerre acısı benim kemiklerimi sızlatıyor ama dinlemiyorum tabi çok düşünüyorsa bakımında ev işlerinde yardımcı olsun

Tarifiniz benimkiyle uyuyor benim bebeğim de gazlı maalesef, piyasada denemediğim gaz damlası kalmadı
Kuzum ya kıyamam o uyuyamamanin altında gaz sancısı var demek o sancıyı çok iyi biliyorum 😔 beni hastanelik edip apandisit şüphesi yarattiysa el kadar bebekleri düşünemiyorum 😕

Cidden değişikler ben de buraya çok ağlamıyor dedikten sonra sabah 6 dan beri ne yaşıyorum ben diyorum asla uyumuyo 4 saat oldu gözleri kızardı kaşıyor gözlerini ama uyumuycam diye ağlıyor, tamam uyuma diyorum bu sefer uykum var diye gözlerini ovustura ovuştura ağlıyor, iyi uyuma sen yat ben uyuyacam diyorum biraz duruyor ağlıyor 😟😃😤 ne yapacağımi şaşırdım, şimdi o da kararsız oyun halısına koydum oynuyor 😃 valla çıldırcam bende kahve koydum kendime bakalım bgn nasıl geçer haydi bre bismillah 😃
Oy kuzu bugün o da arkadaşlarına eşlik etmek istemiş yapma kuzum bari sen uslu dur 😘😘
Benimki gece uyumamanin acısını şuan çıkarıyor çünkü dışardayız 🥳 uykusunu alıp eve gidince anasına kök söktürecek😅😅

Birde bu el öpme var. Ayar oluyorum. İyi bi şey yaptıklarını sanıyorlar. Etrafımdaki herkes yüzünü öpmüyoruz biz, elini öpüyoruz, elinden öpelim. Geçen dedim artık nolur öpecekseniz yanağından öpün eli sürekli ağzında
Ya çocuk ellerini yiyor yiyor! Onların pis tükürüklerini yaladığı gerçeği midemi bulandırıyor 🙈

Eğer tepki veriyorsa devam edin mutlaka. En az 3 ay diyet sonrası denersiniz. Bu süreçte vücuttan önce alerjen atılıyor tamamen ve yeniden aynı besini tanıttığımızda bu sefer alerji yapmama durumu oluyor. Umarım hızlıca geçer gider. Diyet yapmak hiç kolay değil özellikle süt ve yumurta. Az ye bir şey olmaz diyenlere aldanmayın, benim başımın etini yerlerdi 😩😩
Herkesin çevresi aynı sanırım annemde bir kaşık yoğurt ye nolacak diyor bebek hiç alışamıcak ömür boyu alerjik olacak vs vs işte aile evi fiziksel olarak çok konforlu ama mental olarak bittiğin yer 🥲🥲

Oy kuzu bugün o da arkadaşlarına eşlik etmek istemiş yapma kuzum bari sen uslu dur 😘😘
Benimki gece uyumamanin acısını şuan çıkarıyor çünkü dışardayız 🥳 uykusunu alıp eve gidince anasına kök söktürecek😅😅
Enerji topluyor 😃 benim kız da 5 saat sonra valla ağlaya ağlaya uyudu yaaa 🤦

Herkesin çevresi aynı sanırım annemde bir kaşık yoğurt ye nolacak diyor bebek hiç alışamıcak ömür boyu alerjik olacak vs vs işte aile evi fiziksel olarak çok konforlu ama mental olarak bittiğin yer 🥲🥲
Ah klasik maalesef. Size göre yemek bulunuyordur umarım. 🥲 aile desteği nasıl iyi gelmiştir 🤗

Ah klasik maalesef. Size göre yemek bulunuyordur umarım. 🥲 aile desteği nasıl iyi gelmiştir 🤗
Fiziksel olarak çok iyi geldi gerçekten neyseki bebiko anneci olma döneminde değil annemde babamda sürekli oynatıyorlar burada rahat ettim🥰
Annemde diyeti bozma konusunda çok ısrarcı ama yiyebileceğim şeyler yapıyor sağolsun

Çocukluk döneminde bu tarz tetiklenmeleri olan çocuklar için Ergoterapi çok öneriliyor. Duyusal etkinlikler yapılarak rahatsızlık veren hisler önemli ölçüde azaltılıyor. Acaba yetişkinlere de uygulanıyor mudur onu bilmiyorum ama bence bir danışmak lazım.
Çok ağlama ve kendini sakinleştirememe durumlarında ergoterapiye yönlendiriyorlar genelde, benim de aklıma hemen o geldi ama C creamole123 siz yine de çok seçici ve titiz davranın derim bu konuda. Maalesef çocukları hemen yaftalamaya çok müsait bazı doktorlar ve özellikle yeni yetme psikologlar. Bu çocukta adhd var deyip el kadar bebekleri kategorize ediyorlar. Yoksa o ilaçları kime satacaklar, ergoterapistlere nereden hasta bulacaklar? 😉 Ben bu işlerde biraz daha akışa bırakmaktan yanayım. Benim çocuğum da adeta bir akrobat, henüz 4 aylık ama doktor kendisinin damdan atlayan duvara tırmanan cinsten bir çocuk olacağını öngörebildiğini söyledi. Bu ergoterapi muhabbeti de orada geçti en son. O işlere bulaşırken çok dikkat etmek lazım bence. Bebeğiniz kız mıydı hatırlayamadım ama özellikle erkek çocuğuysa siz onu eşinize verin, yumuşak zeminde mesela yatağın üzerinde hamur gibi yoğursun onu. Hırpalayın biraz yani, elini kolunu bacağını hissetsin, biraz da yorulsun. Biz onu deniyoruz, gerçekten işe yarıyor. Ter içinde kalıyor babayla boğuşmaktan 😅 Sonra hemen banyoya sokun, sıcacık yıkayın. Üstüne meme vermeye çalışın bakalım alacak mı 🙏🏻

İlk doğduğunda hurmayı elimizle ezip suyunu yalatmıştık biz. Eşim yazın karpuzun suyunu vermek çok istedi, en alerjik meyvelerden biri daha neler yani 🤣🤣
Hurmayı bizde yaptık. Tahnik deniyor buna sünnet ama tabi dindar birini bulmak ve doğumhaneye sokmak mümkün olmadığı için eşim yaptı 😂🙈

Çok ağlama ve kendini sakinleştirememe durumlarında ergoterapiye yönlendiriyorlar genelde, benim de aklıma hemen o geldi ama C creamole123 siz yine de çok seçici ve titiz davranın derim bu konuda. Maalesef çocukları hemen yaftalamaya çok müsait bazı doktorlar ve özellikle yeni yetme psikologlar. Bu çocukta adhd var deyip el kadar bebekleri kategorize ediyorlar. Yoksa o ilaçları kime satacaklar, ergoterapistlere nereden hasta bulacaklar? 😉 Ben bu işlerde biraz daha akışa bırakmaktan yanayım. Benim çocuğum da adeta bir akrobat, henüz 4 aylık ama doktor kendisinin damdan atlayan duvara tırmanan cinsten bir çocuk olacağını öngörebildiğini söyledi. Bu ergoterapi muhabbeti de orada geçti en son. O işlere bulaşırken çok dikkat etmek lazım bence. Bebeğiniz kız mıydı hatırlayamadım ama özellikle erkek çocuğuysa siz onu eşinize verin, yumuşak zeminde mesela yatağın üzerinde hamur gibi yoğursun onu. Hırpalayın biraz yani, elini kolunu bacağını hissetsin, biraz da yorulsun. Biz onu deniyoruz, gerçekten işe yarıyor. Ter içinde kalıyor babayla boğuşmaktan 😅 Sonra hemen banyoya sokun, sıcacık yıkayın. Üstüne meme vermeye çalışın bakalım alacak mı 🙏🏻
Ergoterapiyi açıkçası ilk kez duyuyorum, daha doğrusu buna yönelik olduğunu bilmiyordum. Bir araştırayım, teşekkür ederim.
Bebeğim kız, aslında neşeli bir bebek zaman zaman fakat canı çok kıymetli mi desem, çok tahammülsüz mü desem…İstiyor ki sürekli beni gezdir ama aynı zamanda sürekli farklı ve ilgi çekici şeyler göster. Yapıyoruz tabii ki ama bir yere kadar, ağırlaştı da artık 15-16 saat bunu yapamıyorsun. Gaz sancısı yoksa bazen tadından yenmiyor ama bu sıralar uykular hepten gitti, daha fazla gazı varken uyurdu bu çocuk.
6.ayla birlikte biraz daha özerk hareketlenir, enerjisini kendi atar diye umuyorum yürüteçtir, oyuncaktır…Şu an bitmek bilmez bir ilgisi var ve kendi keşfedemiyor. Tahammülsüzlüğü de üstüne eklenince işin içinden çıkamıyoruz. Mesela bir bebek acıkırsa mızmızlanır, ağlar değil mi? Neşe katılıyor. Emiyor, sonra agu gugu. Eh, ne oldu az önce nefessiz ağlayan bebeğe? İkizler burcu çoğumuzda olduğu gibi fakat yüksekleni de ikizler o yüzden hiçbir kaçış noktam yok sanırım 😅

Ben M melekinsan arkadaşın kendisi için demiştim ergoterapistle görüşmesini, çeşitli tiklerim var yazmıştı. Gerçi yaşadığı şeyler tik kategorisine girmez, duyusal ve sinirsel eksiklik veya bozukluk demek daha doğru olurdu. Aslında belki kendisi bunlarla yaşamaya alışmış olabilir ama hayat kalitesini epey düşüren şeyler. İnşaallah iyi olur.
Yenidoğan bebekler için de ergoterapi yapıldığını bilmiyordum, en az 2 yaş diye biliyordum. Büyük çocuğumda 4-5 yaş civarında tırnak yeme vardı, biz uzun süren bir oyun terapisi sürecinden sonra birkaç seans da ergoterapi etkinliklerine katılmıştık, faydasını gördük.

Son düzenleme:
Arkadaşlar uyku problemi yaşayan arkadaşlara umut olması için yazıyorum, dün 20:30da gece uykusuna yatırdığım bebeğimi sabah 8de nihayet derin uykuya geçirebildim🙏🏼 Yolun sonunda ışık var gözüme gözüme patlıyor🤣🤣🤣🤣🤣
Sinirden gülüyorum 😄
Canım yaa benim kızım 21.30 gibi gece uykusuna geçiyor 💅🏻

Ve sonra her saat kalkıyor, ama her saat. 10,11,12,1,2,3,4,5,6,7 7 tamamen kalkış.saat başı uyanmaktan beynim pirinç lapasına döndü 😄 ve tabii lohusa olan iç sesim aynı türküyü söylüyor "bu çocuk aç"

Ben melek arkadaşın kendisi için demiştim ergoterapistle görüşmesini, çeşitli tiklerim var yazmıştı. Gerçi yaşadığı şeyler tik kategorisine girmez, duyusal ve sinirsel eksiklik veya bozukluk demek daha doğru olurdu. Aslında belki kendisi bunlarla yaşamaya alışmış olabilir ama hayat kalitesini epey düşüren şeyler. İnşaallah iyi olur.
Yenidoğan bebekler için de ergoterapi yapıldığını bilmiyordum, en az 2 yaş diye biliyordum. Büyük çocuğumda 4-5 yaş civarında tırnak yeme vardı, biz uzun süren bir oyun terapisi sürecinden sonra birkaç seans da ergoterapi etkinliklerine katılmıştık, faydasını gördük.
Ben nedense C creamole123 arkadaşımıza yazmışsınız gibi okudum 🙈 Tabii o esnada güzel yavrum yataktan yuvarlanmaya çalışıyordu 😂

Ergoterapiyi açıkçası ilk kez duyuyorum, daha doğrusu buna yönelik olduğunu bilmiyordum. Bir araştırayım, teşekkür ederim.
Bebeğim kız, aslında neşeli bir bebek zaman zaman fakat canı çok kıymetli mi desem, çok tahammülsüz mü desem…İstiyor ki sürekli beni gezdir ama aynı zamanda sürekli farklı ve ilgi çekici şeyler göster. Yapıyoruz tabii ki ama bir yere kadar, ağırlaştı da artık 15-16 saat bunu yapamıyorsun. Gaz sancısı yoksa bazen tadından yenmiyor ama bu sıralar uykular hepten gitti, daha fazla gazı varken uyurdu bu çocuk.
6.ayla birlikte biraz daha özerk hareketlenir, enerjisini kendi atar diye umuyorum yürüteçtir, oyuncaktır…Şu an bitmek bilmez bir ilgisi var ve kendi keşfedemiyor. Tahammülsüzlüğü de üstüne eklenince işin içinden çıkamıyoruz. Mesela bir bebek acıkırsa mızmızlanır, ağlar değil mi? Neşe katılıyor. Emiyor, sonra agu gugu. Eh, ne oldu az önce nefessiz ağlayan bebeğe? İkizler burcu çoğumuzda olduğu gibi fakat yüksekleni de ikizler o yüzden hiçbir kaçış noktam yok sanırım 😅
O kadar tanıdık şeyler anlatıyorsunuz ki 🤗 Çok büyük bir nörolojik gelişim sürecindeler, muazzam büyüyorlar. Çok normal bu saçmalamaları. İnanın hepimizin çocuğu üç aşağı beş yukarı aynı. Bir iki ay içinde hepsi yavaş yavaş sakinleşme ritüellerini oturtmuş olacaklar, en azından öyle umuyorum 🙏🏻

Veee İkizler burcu olmaları 💗 Ben de İkizler'im (yükselen Akrep), valla aşırı kuduruk bir çocuktum yalan yok 🙈 İki teyzem, kuzenlerim, kuzenlerimin kızları, ben, hepimiz İkizler'iz ve birimiz bile ağır, yavaş, tembel, sessiz sakin değiliz 😁 Şimdi oğlum da İkizler, yükseleni de Aslan 🤣

Bizimde alerji diyeti beni çok zorlamaya başladı yediğim tek et tavuk ve balık ben tavuk sevmem bide 😂 artık tiksindirici geliyor iyice doktorları zamanında ikna edebilseydim alerji olduğuna kan gelene kadar zorladılar çocuğu şimdi ishali geçmiyor :( 3 hafta bitti 4 haftaya gidiyor diyet mukusta azalma oldu kaka sayısında 1 e dustu çok şükür ama ishal hâlâ devam ediyor karnı guruldamiyor ama ishal anlamıyorum :( buna şükür diyelim tabi en zor kısmı sütünün etkilenmesi oldu 1 haftaya ancak düzeltmebildim sürekli sagarak takviye alarak dereotu ağacı bitecek midemde 🤣

Back
X