• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Demiri her gün kullanıyorum, d vit haftada 2, omega da haftada 2 onları unutmuyorum. Ama multivitaminde hep bu aralar bir gün içtim bir gün içmedim haftada 2-3 kere içmişimdir en fazla. Bilmiyorum belki de vitaminle de çok alakalı değildir. Çünkü bu kadar başka şey içerken bilenbu kadar çok döküldüyse, hiç içmeseydim sanırım tek tel kalmayacaktı kafamda. 😭😭😭
Bu donem o saclar mecbur dökülecek gibi 🤔

Blw facebook sayfasından liste paylaşan sendin dimş konuşmuştuk bi. Geçenlerde instagramdan bi doktorun paylaşımını gördüm. Kendi çocuğu da ek gıdaya başlamış. Listeleri saçma buluyor. Sadece türkşyede var bu diyor. Şahsen hemen ikna oldum 😂 hard core girmem ama eskisi kadar rijit de olmayacaım ben bunda.
Besleyici her gun farkli bir seyler yapsak yeter bence ya. Ilk oglumda da muthis farkli tarifler uygulamamistim, hic zamanim da yoktu zaten🥲

Besleyici her gun farkli bir seyler yapsak yeter bence ya. Ilk oglumda da muthis farkli tarifler uygulamamistim, hic zamanim da yoktu zaten🥲
Ya alerjik diye herşeyi veremiyordum iyi korkutmuşlardı mesela atıyorum et 8. Ayda verilir patlıcan 9. Ayda domates srkadaşın dedşpi gibi çok alerjik 1 yaş gibi sınırlamalar vardı. Tarhana bile veremiyordum korkumdan. Doktor diyor ki tuz şeker bal ve bakla hariç herşeyi verebilirsin. Kendi çocuğu 6 aylık eline pirzola vermiş yani. Tabi önce yoğurt sebze gibi yavaştan başlanır tadımlara yine de.
Ben şeker ve tuzsuz olsun diye kek falan yapıyordum. 1 yaşdan sonra da dikkat etmiştim hemen vermemiştim. Şimdi hergün abur cubur yiyoruz o ayrı 😂🙈

Kızlar bana doğum sonrası doktor demir, kalsiyum vermişti ayrı olarak multivitamin var omegalı onları kullanayam mı sizce ? Bebeğe zararı olur mu?

Kızlar bebeğimin cildi aşşırı hassas. Mustela köpük şampuan kullanıyorduk, bitince hastanenin verdiği Mustela jel olanına geçtim ama aşşşırı parfümlü ve pişik yaptı ( prima kullanıyoruz, 2 saatte değişiyor ve ıslak mendil kullanmıyorum yıkıyorum, pamukla kuruluyorum) Şampuan değişikliğine denk geldi, şüpheliyim o yüzden. Organik sertifikalı şampuanlarda bile çok kötü yorumlar var bu iş pek sertifikaya bakmıyor sanırım. Bebeği çok hassas cilde sahip olup şampuan önerecek biri var mıdır? 🙏🏼
Kızıma şimdi seninkinden mustela köpük kullanıyorum bitmek üzere o bitince benim de hastaneden verdikleri mustela var yenidoğan için, bi de ben oğlumda da kullanmıştım "minidolin" markasını ondan aldım. Cildine sürmek için de linola krem aldım. Sen bu minidoline bi bak (istanbuldayken metenin doktoru önermişti) bi de bi marka daha var adını bulunca yazayım sana ona bi bak

Ya alerjik diye herşeyi veremiyordum iyi korkutmuşlardı mesela atıyorum et 8. Ayda verilir patlıcan 9. Ayda domates srkadaşın dedşpi gibi çok alerjik 1 yaş gibi sınırlamalar vardı. Tarhana bile veremiyordum korkumdan. Doktor diyor ki tuz şeker bal ve bakla hariç herşeyi verebilirsin. Kendi çocuğu 6 aylık eline pirzola vermiş yani. Tabi önce yoğurt sebze gibi yavaştan başlanır tadımlara yine de.
Ben şeker ve tuzsuz olsun diye kek falan yapıyordum. 1 yaşdan sonra da dikkat etmiştim hemen vermemiştim. Şimdi hergün abur cubur yiyoruz o ayrı 😂🙈
Alerji yuzunden beb de ilk başlarda cok kisitli sebze meyve tattirabildim hem ona deniyordum hem kendim diyet aciyordum cunku. Mercimek yemegi, tarhana, kiymali sebzeli yemekler, yogurt corbasi yapardim genellikle. 1 yaşta hep yediği şeyleri yemez olmuştu, zor bir dönemdi. Size gore kucuguz hala ipi sıkı tutmaya çalışıyoruö. Freeze dry teknolojisiyle yeni çıktı ya kuru meyveler ya da humm ın bisküvilerini veriyorum sadece. Ev tipi kurabiye kek de yer. Gittiği yere kadar bakalım.

Ay ne korkardim elmaui rendeler gidim gidim yedirirdim😁 suyu dualar esliginde icirirdim. Yine oyle olurum heralde alisana kdr😁

Lor vermemeli miyiz yani bu durumda ? Ben sütü yoğurt ile kestiriyordum, neredeyse her gün taze yapiyordum. Mayalamali tarifte vardi, ama bu kolayıma geliyordu, sabahları işe gitmeden önce hazırlanırken yapiyordum bir yandan. Mayalamali tarifte de maya olarak beyaz peynir kullanıyorduk sanki ama emin değilim, çok süre geçti üstünden.
Şimdi böyle ek gidadan bahsedince mum alevi kadar ateşte kemik suyu yapma geldi aklima 😅 zaten çalışıyordum bir haftasonum vardi. Onun da bir günü mum alevi kadar ateşte kemik suyu yapmakla geçerdi, bir yere gidemezdim. 12 saat kadar kaynatmak gerekiyordu.
Benim galiba o kadar ne takatim ne de vaktim var 🙈 oğlumda yapmıştım da.şimdi gurvitanın ilikli kemik sularından aldım kendi çorbamıza pilavımıza atalım diye galiba kıza da ondan kullanıcam, inşallah iyidir

Kızlar bu iki gündür gece gündüz mahvoluyorum iki hafta önce de mahvoluyorum diyordum ama meğer olmuyormuşum 😂 gelecek günler bi tık korkutuyor zormuş bebek büyütmesi

Birdeee nasıl
Kızlar bu iki gündür gece gündüz mahvoluyorum iki hafta önce de mahvoluyorum diyordum ama meğer olmuyormuşum 😂 gelecek günler bi tık korkutuyor zormuş bebek büyütmesi
Bende her geçen gün atağa yeni mi giriyoruz diyorum ahahaha😂😂

Benim galiba o kadar ne takatim ne de vaktim var 🙈 oğlumda yapmıştım da.şimdi gurvitanın ilikli kemik sularından aldım kendi çorbamıza pilavımıza atalım diye galiba kıza da ondan kullanıcam, inşallah iyidir
Mum ateşinde pişirmezsek aslında bişey yok et suyunda 😁

Kaç haftalık bebişin. 17. Hafta çokkk zor geçti, şimdi 18. Haftada kızım, hala zor ama o kadar değil, gündüz ağlamadan durduğu anlar oluyor 😄

Demiri her gün kullanıyorum, d vit haftada 2, omega da haftada 2 onları unutmuyorum. Ama multivitaminde hep bu aralar bir gün içtim bir gün içmedim haftada 2-3 kere içmişimdir en fazla. Bilmiyorum belki de vitaminle de çok alakalı değildir. Çünkü bu kadar başka şey içerken bilenbu kadar çok döküldüyse, hiç içmeseydim sanırım tek tel kalmayacaktı kafamda. 😭😭😭
Bencede sadece vitamin almakla ilgili değil. Genetik bile olabilir. Çünkü ben sizin kadar içmiyorum vitamin ama yine de 1 aya göre daha az dökülüyor. Kan testi de yaptırdım. Bir ara çok çok döküldü. Ama az kaldı geçecek arkadaşım. Belli bir zamandan sonra bebek saçları çıkıyormuş ya toparlarız belki de ☺️

Mum ateşinde pişirmesek nolur ki, yani atıyorum ara ara suyuna bakarak 3 saat düdüklüde pişirsek mesela. Bilmediğim için soruyorum 🙈
U userfromde arkadaşımız eskiden öyle yapıyormuş, muhtemelen daha besleyici oluyordur öyle. Takılmak maksatlı söyledim 🤗 ben de ilk bie kaynatıp, normal tencerede 2-3 saatte pişiriyorum 🤔

U userfromde arkadaşımız eskiden öyle yapıyormuş, muhtemelen daha besleyici oluyordur öyle. Takılmak maksatlı söyledim 🤗 ben de ilk bie kaynatıp, normal tencerede 2-3 saatte pişiriyorum 🤔
Anladııım 🥰 ben işte o gurvita mı ne ondan aldım ama onun bi sonu yok 😄 yine normal kaynatırım, öyle jöle kıvamında olmuyor ama olduğu kadar artık

Anladııım 🥰 ben işte o gurvita mı ne ondan aldım ama onun bi sonu yok 😄 yine normal kaynatırım, öyle jöle kıvamında olmuyor ama olduğu kadar artık
Olduğu kadar bence de. Gurvita duydum çok, genelde kullananlar memnun. Mia mesayı duyuyorum bir de.

Back
X