2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Son öğle uykusuna kaçta yatıyor, sabah kaçta kalkıyor? Bunlara dikkat etmek çok önemli, gerçekten etkiliyor. Ben artık ikinci çocuk olunca alıştım, burada yazmıyorum ama ben de yatırıyorum, uyanıyor. Gidiyorum geri uyutuyorum. Bazen uyutamıyorum. Gücüm yoksa hadi gel biraz ana kucağında otur diyorum. Henüz kendi kendilerine uyumayı bilmiyorlar, bu yüzden defalarca uyanmaları oldukça normal. Çoğumuzun bebeği bu şekilde. Kendinizi yalnız hissetmeyin.

Benim bebeğim de 4. Ay öncesi ilk uyuduğunda uzun uyuyordu, hakikaten dinleniyordum ama 4. Aydan sonra kalmadı böyle bir şey. Bazı geceler gece 3’de (bu birkaç ay önce 5’deydi) uyanıyor. O zaman bir önce gün uyku düzeninde nerede hata yaptım diye düşünüyorum. Yorgun düştüğünü tahmin ediyorum.

Gece 2’de uyuduğundan bahsetmişsiniz. Büyük oğlumu o saatlere kadar uyutamazdım ama tamamen hata bendeymiş. Ne zaman iyi bir uyku düzeni kurdum, yaşına uygun aralıklarla uyuttum, o zaman evet gece sayısız uyanıp emdi ama erken uyudu.

Hepimizin bebişi biricik ve doğal olarak mizaçları farklı. Benim küçük bebiş abisine göre daha sakin yapıda, kimi bebiş belki daha çok ağlayarak ifade ediyor kendisini. Birbirleriyle kıyaslamak ve en zoru benim bebeğim demek kime ne fayda sağlar ki? Daha kötüsü düşüncemiz davranışlarımıza, ruh halimize de yansımaz mı?

Örnek olarak kendi hayatımdan paylaşacağım belki yalnız olmadığınızı gösterebilirim. Büyük oğlum doğduğundan beri salona gidip TV izlemişliğim yoktur. Uyanmasın diye nöbet tutardım karanlık odada. Şimdi küçüğün yanındayım. Uyuduğunda duvara bakmak bazen daha cazip de geliyor :) eşim bebekle aynı odada yatmak istemiyor işe gittiği için. En az 2 sene ilkinde ve şimdi yine ayrı yatıyoruz. Eve yeni bir üye katıldı, her şeyin aynı olmasını bekleyemeyiz. Bunları bir tek siz değil, hepimiz yaşıyoruz. Sizin belki daha zordur, ama kimse için kolay değil inanın. Yeni hayatımıza uyum sağlamanın yollarını arayacağız ve bulacağız.

Şunu da söyleyim. O uyumayan bebek şimdi tek başına yatağa çıkıp uyuyor. sizin kızınız da uyuyacak. Siz ona uyumayı öğreteceksiniz zamanı gelince.

Aynı aynı bende her denileni yaptım. Sıvı oldu. Gece emzirmeye kalktığımda kalan mayayı da bizim için olana attım o daha iyi olmuştu sabah.ama bebeğime verirken ikisinden biraz biraz karıştırdım. Bir dahakine sadece marketten aldığım mayayla (probiyotik olan değil ) yapacağım. Tahminimce probiyotik maya tutkal gibi uzama yapıyor.

Her günleri asla aynı değil. Ama ben baktım olacak gibi değil uyku düzenine çok dikkat etmeye başladım. Sabah 7 de uyandırıyorum asla izin vermiyorum 7 buçuğa kadar uyusun. Sonra 09:00-09:30 gibi uyumak istiyor anlıyorum yoruluyor çünkü. Sonraki uyku 12:30 -13:00 gibi oluyor. En son 16:00-17:00 gibi uyutuyorum. Tabii bir de ben işteyim. Yarım gün çalışıyorum. Gece de bazen çok sık kalkıyor. Mesela bu gece öyle bir gece. Bazen de 1 kez kalkıp emip yatıyor. Ben evde yokken annem bakıyor. Ona da söyledim o da bu şekilde yapıyor kadında rahat etti. Ama katılıyorum. Hep aynı değiller. Her bebek aynı değil ama uyku saatlerine dikkat etmek çok önemli.

sizin yine iyi ben bebeğime tüp bebekle sahip oldum. Ameliyat oldum derken biz 1 buçuk 2 senedir böyleyiz. Ama herkeste böyle çevremde duyuyorum. Bu da bir dönem sanırım anladığım bu.

20.00 da uyuttum . 21 de uyandı 22 de uyandı . Ve 22 den beri kucağımda , bıraktığım an uyanıyor .
Birçok bebek bu şekilde bence kabullensek iyi olur

Gece uyku uyumadığı için derin uykuya 7-8 gibi geçiypr bu kez 10-11 gibi uyanıyor. Uyandırırsam oyun oynarken boynu düşüyor uyuyor sorunun bu olduğunun farkındayım maalesef bu duruma evrildi ama denemelerim başarısız oldu. Yarın yine deneyeceğim bakalım

20.00 da uyuttum . 21 de uyandı 22 de uyandı . Ve 22 den beri kucağımda , bıraktığım an uyanıyor .
Birçok bebek bu şekilde bence kabullensek iyi olur
Nasıl uyuyor emerek mi? Ben yatağa uzatıp yanına uzanıyprum emerken uyuyor olduğu yerde kalıyor. Bir yere bırakmak benim için de seçenek değil asla o evreyi geçtik sanırım yenidoğanken uykuları derindi :/

Çok çok geçmiş olsun. Sütümüz bu ara inişli çıkışlı olur artık, 6. aya geldik. Siz önce kendinizi iyi etmeye bakın. Ben de bugün antibiyotik başladım. Antibiyotikli krem vermişti doktor iki gün önce. Maalesef kâr etmedi. Bugün tekrar gittim. Meme epey sıcak, muhtemelen enflamasyon var dedi. Zaten çoklu kistlerim de varmış, onlar da ağrı yapıyormuş. 10 günlük bir antibiyotik tedavisi başladı. Meme ucum da berbat durumda. Hem yarık, hem sanki uçuk gibi bir şey pörtlemiş… O kadarına da dayanamam dediğim her acıya dayanabildiğimi görmek beni korkutuyor. Dayanmak derken de yani ölmemek anlamında

Bu armutta ne vardır bu kadar bilmiyorum. Benim oğlum da aşırı derecede sevdi. Biraz mutsuz görsem hemen armut veriyorum, çok seviniyor

Arkadaşlar hafta sonu meyve vermeye devam ederek meyve faslını tamamlamak istiyorum. Elma, armut ve muz verdim şimdiye kadar. Bunları bazen avokado ile karıştırdım ki avokado alerjisinin üstüne gidelim. İyi de oldu, karıştırınca reaksiyon göstermedi. Bunlar dışında bana iki meyve daha önerir misiniz? Evde Trabzon hurması var. Verilir mi bilemedim.

Pazartesi’den itibaren kahvaltılıklara geçeceğim. Neler veriyorsunuz kahvaltı namına?

Kızlar bizim alt diş günlerce şişti şişti indi haftalardır uykusuzuz perişan olduk eline yeşil soğan verdim iki üç kere sonra bi baktık alttan iki diş aynı anda patladı belki faydası olmuştur

Merhaba kizlar dogumdan sonra nabiz dusuklugu yasayan varmi aranizda? Nabzim 50-55 lere dusuyor gun icinde sizde oldumu? Olduysa nasil cozum buldunuz yardimci olabilirseniz sevinirim psikolojik olarak berbat hissediyorum..

Canım arkadaşım sana kocaman sarılıyorum. Bu konuda anladığım kadarıyla birkaç krem var. Burada söylemem uygun olmaz isterseniz özelden yazarım. Meme ucum ultrasonda ileri derecede ödemli çıktı. 3 kere bu kremi sürdüm çok iyi geldi. Banada iş yerinden bir arkadaşım önerdi.

Ben sulandırıp bir iki kaşık verdim. Ama 8. Ayda verin diyor her yer. Çünkü çok yapışkan yutması zor.

Çok sevinirim

Ben sulandırıp bir iki kaşık verdim. Ama 8. Ayda verin diyor her yer. Çünkü çok yapışkan yutması zor.
Bir narenciye kadar sakıncalı değildir bence. Bir şey olmaz. Sadece yutma açısından zordur, evet. Aslında tahinle denetmek istiyorum ama dur bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…