Yok yemeğin içinden sadece havucu öncesinde tadım yaptırmıştım. Soğan kereviz ayva hepsi yeni

ve bir anda hepsini de verdim gitti valla. Her güne tek yeni besin filan yapmadım. İshal durumu olmadı çok şükür.
Şimdiye kadar yedirdiklerimi yazayım hemen.
Sebze olarak: patates, balkabağı, yeşil kabak, havuç, ıspanak, (dün soğan ve kereviz de eklenmiş oldu)
Meyve olarak: avokado, muz, mandalina, Trabzon hurması, mandalina, kivi (kısacası kolayları seçtim rende veya haşlama filan gerektirecek elma ve armut vermedim)
Hayvansal gıda olarak: kelle loru (hazır aldım fileden), yoğurt (kendim mayaladım probiyotik mayayla)
Yemek tarifine gelince:
Zeytinyağ, 2 soğan, 2 kereviz, 2 havuç, 1 ayva. Varsa patates de olur ben koymadım. Yarım limon suyu, 1 mandalina suyu, varsa portakal da iyi olur. Zeytinyağında önce piyazlık doğradığım soğanları kavurdum, üstüne havuç ince dilim onları biraz çevirdim kavurdum. Bundan sonraki eklenecekler hiç karıştırılmayacak, kavrulmayacak kendi kendine pişecek. Kerevizleri ince dilim kestim üstlerine yerleştirdim, aralarına ayvalar, varsa patates. Üstüne yarısına kadar kaynar su ve limon, mandalina suyu döküp tuzunu verip ağzını kapatıp hiç dokunmadan kendi kendine pişiyor. Çatalın ucuyla kerevizlerin yumuşamasına bakarak anlıyoruz piştiğini. Suyunu çekecek biraz ama tam çekmesin. Piştikten sonra üstüne tekrar bol zeytinyağ. Tencerenin içinde ağzı kapalı olarak soğuyacak. Soğuduktan sonra borcam gibi bir yere aktarıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. İlk gün biz ılık yiyoruz, sonraki gün soğuk.