• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Büyük bez kullanma tavsiyesi olmadı doktorun bize, çıtçıt meselesi de olmadı. Ama bizimki çok küçüktü 1 haftalık bebekti. Ondandır. Masajı en az 1 yaşına gelene kadar yapılmasını tavsiye etti her gün mutlaka yapıyorum. Çünkü içeri kaçıyor, yapmazsanız hijyen açışından da sağlıksız sünnet bölgesi açısından da sağlıksız bir durum olur.
Şuan benimkinin derisi geriye gitmiyor acaba yeni olduğu için mi bugün 1 hafta oldu.

Şuan benimkinin derisi geriye gitmiyor acaba yeni olduğu için mi bugün 1 hafta oldu.
Yok şu an normal olması gereken halidir zaten o yüzden geriye gidecek bir durum yoktur henüz. Dikişler filan tam anlamıyla iyileşecek, ödem geçecek. Zamanla deri öne gelip ucu içeri kaçma durumu olacak. Doktor size ne zaman başlayın dedi masaja? O zaman başlarsınız. Ama o şekilde içeri kaçmasını beklemeyin yani, ben beklemeden yapmaya başlamıştım, elim alışsın diye hem. Çok hızlı kolay tek hamleyle yapılacak bir şey zaten. Her bez açışımda içeri kaçmışsa da kaçmamışsa da yapıyorum hep.

Beni de organik olayı aşırı geriyor, ağzından geçen her şey organik olması gerekiyor gibi bir algı var fakat bu ekstra alışveriş + her yemeği ona özel pişirmek demek. Evet bu ilk aylarda yapılabilir ama bir süre sonra evde ne pişiyorsa onu yiyecek çocuk zaten.. sürdürülebilir gelmiyor. tabi ki ağır koruyuculu, paket ürünlerden bahsetmiyorum fakat bize bir ömür organik mercimek çorbası veya organik buğdaydan makarna yapamam gibi duruyor :/ Kuzenimin eşiyle konuşmuştum, ben de başta her şeyi organik olsun, özel tarifler bakayım diye kastım ama sonra baktım çocuk sofrada yediklerimize yöneliyor, verdim gitti. Tek kırmızı çizgim şeker demişti. Mantıklı geldi bir miktar ilerisi için 🙃 Yine bir doktoru daha takip ediyorum, ne yiyorsanız onu verin, damak zevki genlerle aktarılıyor, çocuğunuz diğer türlü yemez demişti.
Ben sadece yumurtanın organik olmasına özen gösteriyorum. Onun haricinde sebze meyve un organik olsun derdim yok, biz ne yiyorsak o. Hatta doktor unu da siyez alayım tam buğday alayım diye uğraşmayın, gluten alerjisi var mı yok mu anlayabilmemiz için en kötü buğday cinsini vermenizi istiyorum, direkt beyaz undan ekmek verin deneyelim bakalım gluten alerjisi var mı yok mu? Yoksa eğer, sonra istediğiniz Un ve ekmek çeşidini verirsiniz o size kalmış dedi. Ben sanırım ekşi mayalı tam buğday veririm. Kendimiz de öyle yiyoruz. Ayyyy şimdi eski anılarım canlandı ne güzel pandemi döneminde ekşi mayam vardı, 5 yaşına kadar büyütebildim ancak, sonra sizlere ömür. 😔İlgilenemeyince bozuldu küstü bana canım güzel mayam. Ne muhteşem ekmekler yapmıştım seninle, hep kalbimde olacaksın 😍

Yalnız büyüttüğümüz için bana normal geliyor bu durum gördüğü iki yüz var sadece geçen kayınvalideme gittik dinlenirim derken ağzımızdan burnumuzdan getirdi benden kimseye gitmedi her saniye ağladı. Alışık değiller yeni yüzlere ama beni görünce gülüp yalandan ağlıyor almam için😍
Benimkide babasından sıkılınca ağıt başlıyor ben alıyorum biraz gülüyor sonra gene ağlama top gibi oldu aramızda 🙈🙈 ama hep ağlama var yani mızmız bir kız 🙃

Ben sadece yumurtanın organik olmasına özen gösteriyorum. Onun haricinde sebze meyve un organik olsun derdim yok, biz ne yiyorsak o. Hatta doktor unu da siyez alayım tam buğday alayım diye uğraşmayın, gluten alerjisi var mı yok mu anlayabilmemiz için en kötü buğday cinsini vermenizi istiyorum, direkt beyaz undan ekmek verin deneyelim bakalım gluten alerjisi var mı yok mu? Yoksa eğer, sonra istediğiniz Un ve ekmek çeşidini verirsiniz o size kalmış dedi. Ben sanırım ekşi mayalı tam buğday veririm. Kendimiz de öyle yiyoruz. Ayyyy şimdi eski anılarım canlandı ne güzel pandemi döneminde ekşi mayam vardı, 5 yaşına kadar büyütebildim ancak, sonra sizlere ömür. 😔İlgilenemeyince bozuldu küstü bana canım güzel mayam. Ne muhteşem ekmekler yapmıştım seninle, hep kalbimde olacaksın 😍
Molfixten memnun kaldınız mı ☺️

Bende bu şekilde düşünüyorum ama bir süre sonrası için. Şuan yediklerimiz çok uygun görünmüyor , çoğu boğazına kaçabilecek cinsten yemekler oluyor çünkü. Suyundan vs bende tattırıyorum ama başka türlüsü zor şuan. Bende her akşam yemekte acaba bu yediklerimizden hangisini tattırabiliriz diye düşünüyorum ama ona uygun bir şey bulamıyorum😁 bebeklerin boğazona bir şey takılır mı olayına çok takılıyorum ben o sebeple 11-12 aydan sonra biz ne yersek o ds yesin olayına geçebilirim ancak
Evet yemek çeşitleri önemli tabi. Gidip de kuru kuru bir köfte verilmez. Kızartma patates verilmez. Benim demek istediğim hem sağlıklı hem de yiyebileceği cins yumuşaklıkta olan şeyler. Ama yutamaz boğazına takılır korkusundan sakın püre yapmaya alıştırmayın. Sadece çatalın arkasıyla ezin, ya da ben mesela bebeğe zaten kaşıkla değil elimle vermeyi tercih ediyorum, hemen elimde parmağımla ezip veriyorum. Zaten bebek kendisi öğürme yetisi var, boğazına takıldığında ufak bir şeyse kendisi çıkartabiliyor. Blender hele asla elinize bile almayın. Kızlar net bu bilgi. Yoksa çok uğraşırsınız. Arkadaşım seneler boyunca çantasında blenderla gezdi. Gerçekten büyük eziyet. Güzel pişmiş olmak kaydıyla zeytinyağlı yemeklerin hepsini verebilirsiniz. Dolma içi verebilirsiniz, dolmanın içinde pirinçler pilav gibi sert olmuyor tam bebeklere göre yumuşacık oluyor. Acı olayına dikkat edin tabi, gidip de acı dolma vermeyin el kadar bebeğe. 😅

Benimkide babasından sıkılınca ağıt başlıyor ben alıyorum biraz gülüyor sonra gene ağlama top gibi oldu aramızda 🙈🙈 ama hep ağlama var yani mızmız bir kız 🙃
Napacağız biz bu bebelerle nefes aldırmıyorlar. Acaba herkes bizim gibi mi yoksa bize mi denk geldi böylesi🤦🏻‍♀️😅

Evet yemek çeşitleri önemli tabi. Gidip de kuru kuru bir köfte verilmez. Kızartma patates verilmez. Benim demek istediğim hem sağlıklı hem de yiyebileceği cins yumuşaklıkta olan şeyler. Ama yutamaz boğazına takılır korkusundan sakın püre yapmaya alıştırmayın. Sadece çatalın arkasıyla ezin, ya da ben mesela bebeğe zaten kaşıkla değil elimle vermeyi tercih ediyorum, hemen elimde parmağımla ezip veriyorum. Zaten bebek kendisi öğürme yetisi var, boğazına takıldığında ufak bir şeyse kendisi çıkartabiliyor. Blender hele asla elinize bile almayın. Kızlar net bu bilgi. Yoksa çok uğraşırsınız. Arkadaşım seneler boyunca çantasında blenderla gezdi. Gerçekten büyük eziyet. Güzel pişmiş olmak kaydıyla zeytinyağlı yemeklerin hepsini verebilirsiniz. Dolma içi verebilirsiniz, dolmanın içinde pirinçler pilav gibi sert olmuyor tam bebeklere göre yumuşacık oluyor. Acı olayına dikkat edin tabi, gidip de acı dolma vermeyin el kadar bebeğe. 😅
Ben geçen balıkçıda çok ağladı diye balık yedirdim😂 Daha tadımlara yeni başladık oysaki 🫣

Ben geçen balıkçıda çok ağladı diye balık yedirdim😂 Daha tadımlara yeni başladık oysaki 🫣
Şifa olsun 😘 sanki yediği kaç lokma, ve tek seferlik. Her gün sabah akşam balık verecek değilsiniz. Hemen büyük bir sıkıntı oluşturacağını sanmıyorum. Mesela ishal mi olacağını düşünüyorsunuz bir sonraki öğünde muz verin dengelensin. Ben böyle düşünüyorum artık.

Herkes farklı bir şey söylüyor. Tek bir doğru kalmadi. İçine nasıl sinerse artık.
Bizim doktor da yoğurt için 10. Ayı bekle dedi mesela. Ama ben vermeye başladım 3 gündür. Biz Türküz, her şeyi yoğurtla yeriz demeliydim aslında 😅
Kesinlikle bebeğe de bağlı, deneme yanılmayla öğreneceğiz. Hassas bir bebekse doktorun dediği şekilde yapmak en garantisi tabii ki. İyi yapmışsınız sorun çıkmamışsa ne mutlu. 😍

Ayvalı mıı 🤔 tarif alırız ☺️
Tadım yaptırmışmıydın? Yazdıysan da görmemiş olanilirim kusura bakma. Neler yedirdin şimdiye kadar? Her gün tek bir gıda açılımı yapmayacaksın bu durumda? ( alerji için) 3 günü zaten çoğumuz bıraktı sanırım ejejej 😂😂 kereviz soğan ayva verdim dediğin için soruyorum.
Bu arada instagramda bi doktor var o da aynen bunu savunuyor. Zamanında nasıl da katı bir şekilde ve tek doğrunun o olduğuna inanarak yapmıştım diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Böylesi ( sizinki gibi) daha kolayıma gitse de eski bilgilerimi de atamıyorum bir kenara.
Alerjiden o kadar korkmuyorum ama bağırsak hareketlerinin bozulmasından çok korkuyorum bende. Çok kolay ishal olabiliyor. Çok gazlı bir bebek, çıkaramazsa ağrısı oluyor hemen. O yüzden temkinli gidiyorum ben. Ama her an su koyverebilirim 😂
Yok yemeğin içinden sadece havucu öncesinde tadım yaptırmıştım. Soğan kereviz ayva hepsi yeni 😅 ve bir anda hepsini de verdim gitti valla. Her güne tek yeni besin filan yapmadım. İshal durumu olmadı çok şükür.

Şimdiye kadar yedirdiklerimi yazayım hemen.
Sebze olarak: patates, balkabağı, yeşil kabak, havuç, ıspanak, (dün soğan ve kereviz de eklenmiş oldu)
Meyve olarak: avokado, muz, mandalina, Trabzon hurması, mandalina, kivi (kısacası kolayları seçtim rende veya haşlama filan gerektirecek elma ve armut vermedim)
Hayvansal gıda olarak: kelle loru (hazır aldım fileden), yoğurt (kendim mayaladım probiyotik mayayla)

Yemek tarifine gelince:
Zeytinyağ, 2 soğan, 2 kereviz, 2 havuç, 1 ayva. Varsa patates de olur ben koymadım. Yarım limon suyu, 1 mandalina suyu, varsa portakal da iyi olur. Zeytinyağında önce piyazlık doğradığım soğanları kavurdum, üstüne havuç ince dilim onları biraz çevirdim kavurdum. Bundan sonraki eklenecekler hiç karıştırılmayacak, kavrulmayacak kendi kendine pişecek. Kerevizleri ince dilim kestim üstlerine yerleştirdim, aralarına ayvalar, varsa patates. Üstüne yarısına kadar kaynar su ve limon, mandalina suyu döküp tuzunu verip ağzını kapatıp hiç dokunmadan kendi kendine pişiyor. Çatalın ucuyla kerevizlerin yumuşamasına bakarak anlıyoruz piştiğini. Suyunu çekecek biraz ama tam çekmesin. Piştikten sonra üstüne tekrar bol zeytinyağ. Tencerenin içinde ağzı kapalı olarak soğuyacak. Soğuduktan sonra borcam gibi bir yere aktarıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. İlk gün biz ılık yiyoruz, sonraki gün soğuk.

Yok yemeğin içinden sadece havucu öncesinde tadım yaptırmıştım. Soğan kereviz ayva hepsi yeni 😅 ve bir anda hepsini de verdim gitti valla. Her güne tek yeni besin filan yapmadım. İshal durumu olmadı çok şükür.

Şimdiye kadar yedirdiklerimi yazayım hemen.
Sebze olarak: patates, balkabağı, yeşil kabak, havuç, ıspanak, (dün soğan ve kereviz de eklenmiş oldu)
Meyve olarak: avokado, muz, mandalina, Trabzon hurması, mandalina, kivi (kısacası kolayları seçtim rende veya haşlama filan gerektirecek elma ve armut vermedim)
Hayvansal gıda olarak: kelle loru (hazır aldım fileden), yoğurt (kendim mayaladım probiyotik mayayla)

Yemek tarifine gelince:
Zeytinyağ, 2 soğan, 2 kereviz, 2 havuç, 1 ayva. Varsa patates de olur ben koymadım. Yarım limon suyu, 1 mandalina suyu, varsa portakal da iyi olur. Zeytinyağında önce piyazlık doğradığım soğanları kavurdum, üstüne havuç ince dilim onları biraz çevirdim kavurdum. Bundan sonraki eklenecekler hiç karıştırılmayacak, kavrulmayacak kendi kendine pişecek. Kerevizleri ince dilim kestim üstlerine yerleştirdim, aralarına ayvalar, varsa patates. Üstüne yarısına kadar kaynar su ve limon, mandalina suyu döküp tuzunu verip ağzını kapatıp hiç dokunmadan kendi kendine pişiyor. Çatalın ucuyla kerevizlerin yumuşamasına bakarak anlıyoruz piştiğini. Suyunu çekecek biraz ama tam çekmesin. Piştikten sonra üstüne tekrar bol zeytinyağ. Tencerenin içinde ağzı kapalı olarak soğuyacak. Soğuduktan sonra borcam gibi bir yere aktarıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. İlk gün biz ılık yiyoruz, sonraki gün soğuk.
C Corpuss hayvansal gıda olarak yazmayı unutmuşum: yumurta sarısını vermiştim ilk başta, sonra çırpılmış yumurta şeklinde sarısı beyazını karışık da pişirip verdim. Sıkıntı yaşamadık.

Kızlar selamlar. Biz 16-17 gün oldu ek gıdaya başlayalı tam 6 aylıkken başladıkZ tadımlardayız. İlk verdiğim zaman da istekli değildi ama 3-5 kaşık ucuyla tattırabiliyordum ki tadım için yeterliydi zaten. Ama son 3-4 gündür onu da yemiyor daha kaşık ağzına gitmeden eliyle vurup deviriyor ağzına bile değmiyor yani.
Böyle durumlarda ne yapılmalo? Ara vermeyi düşündüm ama doğru mu yaparım bilemedim 😔
Bu arada ek gıdaya başlamadan önce çok istekliydi elimizdeki her şeye saldırıyordu yemek istiyordu ağlıyordu salya akıtıyordu. Şuan o isteği de gitti ek gıda ile birlikte .

Yalnız büyüttüğümüz için bana normal geliyor bu durum gördüğü iki yüz var sadece geçen kayınvalideme gittik dinlenirim derken ağzımızdan burnumuzdan getirdi benden kimseye gitmedi her saniye ağladı. Alışık değiller yeni yüzlere ama beni görünce gülüp yalandan ağlıyor almam için😍
Ben annemlerdeyim işimin eşi dolayısıyla, 4 kişiyiz ve onlar da sürekli ilgileniyor yine de odaya ben girdiğim an bana bakarak ağlıyor kollarını uzatıyor 😀 Er ya da geç çoğu çocukta oluyor diye biliyorum özellikle 9.aydan sonra anneden ayrılık kaygısı oluyormuş ama 6.ayda da iyice tanıyıp ayırt etmeye başlıyorlarmış. Gerçekten de 26.haftada oyunun yeni seviyesi gibi aniden açıldı bu özellik ama bi inceden hoşuma gidiyor bazen ya ehehhe😅

Yani bende bizim yemeklerimizden verecek ama 8. Ay şimdilik ona özel devam eder çünkü ben biraz baharatlı yapıyorum yemekleri, ona vermeye başladığım zaman tuzsuz salça alıp yemek yapıp onun yiyeceği kadarını ayırır bizimkine en son tuz baharat koyarım diye düşünüyorum
Tabii ki bebeğinizin durumunu hassasiyetini kendiniz daha iyi bilirsiniz. En garanti yol o. Ben artık vakit ayıramayacağım ve Osman Gönülal hocadan gerek yok diye duyduğum için içim rahatladı açıkçası. Öyle özel tuzsuz yemeğe gerek yok, kendi yediğiniz normal seviyede tuzlu şeylerden de verebilirsiniz diyor. O videosunu koyayım buraya da.

Hangisini denediniz acaba? Ben premium olanı aldım yine sızdırdı kakayı:/
Premium olandan da aldım normal olandan da, premiums bir tane kullandım kaka yapmadı taşma da olmadı, normal olandan kullanıyorum şu an, bitince premiuma geçerim. Normal olanda kaka da yaptı taşmadı.

Back
X