2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Uyuyordur benim de öyle ben de akşamları uzandığım zaman çikolata atıyorum ağzıma eğer yine tepki vermiyorsa ultrasonda Doktor bakarken yönünü değiştirmek için bastırıyor karnınızı ya ben de o şekilde böyle dürtüyorum uyandırıyorum yoksa akşam akşam içime korku sarıyor bir an acil gidelim moduna giriyorum

Doktorun da onay vermiş bence zaman kaybetmeden bir diş hekimine görüş işlem yapıyorlar sadece röntgen çekmiyorlar hamileyken apse yaparsa daha çok canın yanacak önden önlem almak en mantıklısı diş ağrısı hiçbir şeye benzemiyor ya geçmiş olsun

Maşallah size, 14 yıl sonra büyük nimet. Çok tebrik ederim. Ben toplu almak yerine gördükçe almayı tercih ettim ama bu kesinlikle çok bireysel bir karar. Tek doğru yok. Siz nasıl rahat hissediyorsanız öyle yapmalısınız. Ben de zaten büyüklere bu yüzden kızdım. Erken doğum olabilir, üzücü sonuçlar yaşanabilir, bunların ben de farkındayım. Ama benim baktığım yerden bu olumsuz ihtimaller sevincimi, mutluluğumu gizlememi gerektirmiyor. Ayrıca o ihtimalleri devamlı hatırlatmaları da kötüyü çağırmak gibi geliyor bana. Bu arada bu bahsettiklerim kendi annem ya da kayınvalidem değil. Daha ziyade onların teyzeleri yengeleri.

Bu konuda fikir verebilecek olan varsa çok sevinirim

Çok teşekkür ederim canım

Kıyafet battaniye havlu gibi küçük eşyaları alıyorum ufak ufak denk geldikçe büyükleri araştırıyorum şuan karar verip son ay alırız diye düşünüyorum ben

Benimki de
Doktor kendisi öneriyor canım bildiğim kadarıyla benimki 75 gr istedi
Benimki de 75 gr istemiş. Ama ilk doğumumda doktorun önce kanda şekere bakmıştı. Normal çıkınca gerek görmemişti. O yüzden ben de öyle yaptırırım diye düşündüm.

Merhaba kızlar benim gibi sürekli olumsuz rüyalar görüyormusunuz? Her günüm kabus etkisinde geçiyor resmen. Uyumak istemiyorum bu yüzden
Normalmiş son aylar olumsuz rüyalar kabuslar görmek bilincaltimizdaki kaygılar rüyalarımızda giriyor galiba bende geçenlerde çok kötü uyandim eşime bebek için sadaka vermesini söyledim halletti sağolsun

Haftalar ilerledikçe endişeler mi artıyor bana mı öyle geliyor dün bebeğin hareketlerini az hissettiğim için endişelendim akşam çikolata meyve vs derken bebek az da olsa üç dört tekne attı. Aama hareketsizlik endişesiyle uyuduğumdan mı bilmiyorum, gece ıslaklık hissettim çok korktum su falan mı diye ama herhalde idrar kaçırmasıdır hafif ıslaklık endişe edilecek bir durum değil di mi? İyice uykum kaçtı. Bebek iyice hareket etse de içim rahatlasa

Oyy yerim onu ya masallah masallah
Bizde 24+4
1 hafta ileri 1 hafta geri pek takmiyorlar sende takilma zaten
Ben 1 aydir bebisi gormedim yarin yakindaki polikliniğe gidicem seker yuklemesi vakti geldi ya kararsizim buradaki doktor cok tatli ona daniscam kendi doktorum hep tup bebek kisminda o yuzden asistanlara danismak istemedim hareketleri herseyi iyi gibi duruyor
Simdi biz 24-25 haftayken 6.ay mi bitiyormus? 6.aya girmiyor muyuz?

Kendini korkutma
Biz yorulunca bebekte hareketi azaltiyor ve suan anne karninda bebekler daha cok uyurmus
Sirt ustu yatip karnina dokun konus parmaklarinla karnini durt bak nasil hareket ediyor
Ben dun is yaptim diye bizimkide az hareketliydi gece costu
Sakin kotuyu dusunme canim

Dün doktor kontrolüm vardı. Bana dedi ki:
'Bu haftalarda hareket etti / etmedi diye takılma
30. hafadan sonra takip etmen lazım. Sana nasıl takip edeceğini anlatacağım' dedi
O yüzden içiniz rahat olsun :)
Bazı günler dediğiniz gibi daha hareketsiz oluyorlar, bazı günler yerlerinde durmuyorlar

Günaydın herkese bizde bugün şeker yüklemesi yaptık, sonuçlarını bekliyorum 75gr yapıldı kaç kere kan vereceğiz ? Bir önce verdim bir saat sonra ve iki saat sonra verdim şimdi. Sizde şekerler nasıl çıktı ?

Selam hanımlar,
Benim dün kontrolüm vardı. Güzel geçti çok şükür. Bayağı büyümüş, çok tatlıydı :)

Sonra şeker yüklemesi ile ilgili konuştuk
Anne ve babamda şeker hastalığı olmadığı için ve ben 25. haftaya kadar 4 kilo aldığım için (neredeyse 1 kilosu bebek :) ), doktorum 'bir sorun olacağını düşünmüyorum ama bu zamana kadar gebeliğin güzel geçti, yaptırman güzel olur, risk alalım istemem' dedi.
Ben doktoruma, yani aslında tıp ilmine çok güvendiğim için riske atmak istemedim. Yaptıralım dedim

50 gr.'dan yapıldı bana. Gazoz gibi bir tadı vardı. Tabi sonlara doğru biraz bayıyor. 1 saatlik bekleme sürecinde de açlık da olduğu için mideniz iyice bir kaynıyor gibi. Azcık uykunuz geliyor :) Ama kontrol altına alınamayacak bir şey değil
Değerlerim normal çıktı

Bir de ayrıca kan sayımı istemişti doktorum. Orada hafif kansızlık çıktı. İlaca başlıyorum

Bizde durumlar böyle

Bana 50 gr. yapıldı
Önce içmeden önce kanım alındı
İçtikten 1 saat sonra alındı bir de, o kadar

Değerlerimi paylaşmak istemiyorum bir karşılaştırma olmaması için ama referans aralıkları içinde çıktı

Sizin de umarım güzel çıkar

Çok sevindim umarım benimki de düzgün çıkar ama şüpheleniyorlar şekeri de bebek biraz büyük diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…