Benimde kasıklarım ağrıyor böbreklerin ağrıyor, vajina bölgem heryerin bu ne ya kendimi sürekli hasta hissediyorum artık bendemi sorun var diyorumBugün benim de çok ağrım var. Özellikle sol kasığımdan başlıyor tüm bacağa yayılıyor. Yatakta en ufak bir hareketimde vajina bölgemde inanılmaz bir acı hissediyorum. Bugün kontrolüm de vardı herşey nst de sancı çıkıyordu ama bu kadar acı çekmiyordum doktor da herşey yolunda demişti. Acile gidip gitmeme konusunda çok kararsız kaldım.
Canım herşey çok güzel olacak , söylemesi kolay biliyorum ama erken doğan bebişler inan bana daha çabuk toparlıyor ve büyüyor senin sadece güzel düşünmen lazım. Süt artımı için sana tavsiyem hastane tipi medela symphonie markalı süt sağma makinasını kiralaman. Her üç saatte bir sütünü sağman gece dahil üç saatte bir uyanıp sağman lazım. Doğumdan sonra ilk 6 hafta vücuduna verdiğin komutlar doğrultusunda süt üretir. Yani sen ne kadar sağarsan o kadar fazla sitün olur. Daha sonra bebeğin ihtiyacına göre vücut süt salgılar. İyi olacak merak etme. Ona verebileceğin en güzel şey senin sütün. Olmuyorsada anne sütüne yakın birsürü süt var dert etme . İyi olacak , ama onun iyi olması için önce senin iyi olman lazım. Sana sabır ve güç kuvvet diliyorum canım benimKızlar ben iyiyim çok şükür süt gelmesi için uğraşıyorum. Bebeğim kuvezde bu zamana kadar kilo kaybetti kilosu 1400 e kadar düştü z şişlik gitmesi gerekiyormuş zaten şimdi kilo almasını bekleyeceğiz dedi doktorumuz . Çok zor gerçekten onu orada öyle bırakıp gelmek ağlamaktan maf oluyorum. Ama inşallah sağlıkla büyüsün kavuşacağız diyorum . Şapkasını aldım yıkamadım onu koklayıp sütün artsın diye ugrasıyorum. Psikolojik olarak hiç iyi değilim sizleride etkilemek istemiyorum ondan yazmadım . Sağ salim zamanında kavusun yavrularınıza inşallah
Bende sizin grubu okuyup 32de doğum yapan arkadasi görünce temmuz grubuna gidip vaziyet alın dedimsağlıcakla, kolaylıkla kavuşalim inşallah hepimiz, o arkadaşta sağlıkla kavuşmuştur inşallah
Çok uzun olmazsa olmuyor. Birde dengeli taşıdığımız içinde sıkıntı yaşanmıyor. Biraz büyüyüncede babalara devredebiliriz. Şöyle ki dağ bayır yürüyüşlerinde (bebek arabasının kullanamayacağı yerlerde kanguru ciddi iş görüyor.) açıkçası bende ilk 2 ay yürüyüşlerimi yine sling ile düşünüyorum. İki kızımda da tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum.Yorucu olmuyor mu
Sıklığı nasıl? Doktorunuza gidin isterseniz sancı olabilir migece sancıyla uyandım. Ben mi ters hareket ettim bebek mi bilmiyorumböyle nefes kesiyor 1-2 dklık sonra geçiyor.
İlk başta hevesten ütülüyoruz da sonra nolur bilemem ütü sevmeyen biri olarakÇantayı bu haftasonu yapacaktım ama şuan evde temizlik var malum hemen yoruluyoruz pek iş yapamıyorum yapabilirsem kışlıkları kaldırcam yarında misafirim var çanta gelecek haftaya kaldı
Kıyafetlerini herkes ütülediği için ütüledim ama bir daha asla yapmambirde yaz günü 40 derece oluyor burası devamı gelmesi imkansız
Kervana bende katılayımKızlar acaba cidden adet bu mu?yani yazılanlara göre kimsenin ailesinde erkek tarafı almıyor, hep kız tarafı alıyor. O zaman demek ki bu normal bir durum.
Tek atış şeklindeSıklığı nasıl? Doktorunuza gidin isterseniz sancı olabilir mi
Bizim anneler gelinlerine yaptı amaKızlar acaba cidden adet bu mu?yani yazılanlara göre kimsenin ailesinde erkek tarafı almıyor, hep kız tarafı alıyor. O zaman demek ki bu normal bir durum.
Canım ya kıyamam biz burda hepimiz birbirimize kardeş gibi olduk ne zman daralırsan yaz ki belki biraz açılırsin aklıma geldikçe dua ediyorum sen ve bebegin için sağlıkla kavuşacaksin Allah'ın izniyle bebeğine anlayabiliyorum çok zor ama bebeğin için daha iyi olmaya çalış o senin gücünden güç alsın hisseder yavrum çok üzme kendini sütun şifa dolu gelsin bol bol inşallah bol bol dinlen sakinleştirici müzikler aç sütünü sagarken dinlenirken iyi gelir emin ol bol bol hurma ye kuzumKızlar ben iyiyim çok şükür süt gelmesi için uğraşıyorum. Bebeğim kuvezde bu zamana kadar kilo kaybetti kilosu 1400 e kadar düştü z şişlik gitmesi gerekiyormuş zaten şimdi kilo almasını bekleyeceğiz dedi doktorumuz . Çok zor gerçekten onu orada öyle bırakıp gelmek ağlamaktan maf oluyorum. Ama inşallah sağlıkla büyüsün kavuşacağız diyorum . Şapkasını aldım yıkamadım onu koklayıp sütün artsın diye ugrasıyorum. Psikolojik olarak hiç iyi değilim sizleride etkilemek istemiyorum ondan yazmadım . Sağ salim zamanında kavusun yavrularınıza inşallah
Aldık biz ebebekden eşim çok heves ettiği için de ben kendim taşımam eşim taşır diye düşünüyordumÇok uzun olmazsa olmuyor. Birde dengeli taşıdığımız içinde sıkıntı yaşanmıyor. Biraz büyüyüncede babalara devredebiliriz. Şöyle ki dağ bayır yürüyüşlerinde (bebek arabasının kullanamayacağı yerlerde kanguru ciddi iş görüyor.) açıkçası bende ilk 2 ay yürüyüşlerimi yine sling ile düşünüyorum. İki kızımda da tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum.
Şu attığım model yada muadilleri. Kanguruda ergonomik olması hem bele hem boyna da zarar vermiyor. Bilginiz olsun
Trajikomik durumlar... Bu tamamen merhamet meselesi. Galiba gebelikte yaşadıklarımıza bir tek kendi ailemiz merhamet gösteriyor. Kendi canı en nihayetindeKızlar acaba cidden adet bu mu?yani yazılanlara göre kimsenin ailesinde erkek tarafı almıyor, hep kız tarafı alıyor. O zaman demek ki bu normal bir durum.
Biz burada hepimiz için dua ediyoruz, kendimizle birlikte diğer bütün kadınlar için en iyisini diliyoruz. Hiç merak etmeyin, dualarımızdasınız. Çok büyük zahmet çekiyorsunuz, yaşadığınız üzüntüyü de bir kendiniz bir Allah biliyor. Siz bir şey demeseniz bile biz hissediyoruz yorgunluğunuzu. Ama geçecek. Süreç zor, kimse hafife alamaz, çok ama çok zorlayıcı günler geçiriyorsunuz. Fakat bitecek. O minik kilo da alacak, anneciğine sokulup sarılacak da, evinize yuvanıza hep beraber döneceksiniz Allah'ın izniyle. Bu gösterdiğiniz sabır da size misliyle sağlık ve bereket olarak dönsün inşallahKızlar ben iyiyim çok şükür süt gelmesi için uğraşıyorum. Bebeğim kuvezde bu zamana kadar kilo kaybetti kilosu 1400 e kadar düştü z şişlik gitmesi gerekiyormuş zaten şimdi kilo almasını bekleyeceğiz dedi doktorumuz . Çok zor gerçekten onu orada öyle bırakıp gelmek ağlamaktan maf oluyorum. Ama inşallah sağlıkla büyüsün kavuşacağız diyorum . Şapkasını aldım yıkamadım onu koklayıp sütün artsın diye ugrasıyorum. Psikolojik olarak hiç iyi değilim sizleride etkilemek istemiyorum ondan yazmadım . Sağ salim zamanında kavusun yavrularınıza inşallah
Bahsettiğiniz markaları da görüyorum. Onun dışında Ecowell, Hipp, Incia, Ecolatier, Sebamed'i de kaydetmişim alınabilir diye. Asıl Bioderma'nın ürünlerini severim, gebelikte çatlak yağımı Bioderma kullandım hep. Ama onun da dört ürünlü yenidoğan bakım seti 2500 lira civarında. Bu işin piyasası bu mu? Bilenler yardım etsinBizde o işlere eşim bakıyor. Siveno ve bubchen aldı o damustela kullananlar da hep çok memnun ama içeriği çok doğal değilmiş sanırım
Ben yaklaşık 2 senedir kullanıyorum canım ben gayet memnunum normal büyük elektrikli supurgem de var sadece büyük temizliklerde kullaniyorum onu elim ayağım oldu benim bı de biraz hor kullandim defalarca kez yere düştü etti maşallah bı şeyi yok :)Kızlar günaydın çok alakasız bir şey sormak istiyorum. Tefalin kablosuz dik süpürgesini kullanan kimse var mı? Dyson a alternatif olarak baktım bayağı iyi görünüyor mağazada da denedim ama kullanan kimse yok çevremde o yüzden emin olamadım. Eski bir Dyson kullandım o da iki yılın sonunda çalışmayı bıraktı parçası da çok masraflı. Yeni almayı düşünüyorum o yüzden. Fiyat da yarı yarıya gibi
Canım çok tesekkür ederim moral oluyor yazdıklarınız. Sütümü ilk günden beri 3 saatte bir gece dahil sagıyorum. Çok üzüldüğümde azalıyor gibi oluyor . Lansinoh var ama hastane tipini bir arastırayım daha iyise kiralayalım.Benimde kasıklarım ağrıyor böbreklerin ağrıyor, vajina bölgem heryerin bu ne ya kendimi sürekli hasta hissediyorum artık bendemi sorun var diyorum
Canım herşey çok güzel olacak , söylemesi kolay biliyorum ama erken doğan bebişler inan bana daha çabuk toparlıyor ve büyüyor senin sadece güzel düşünmen lazım. Süt artımı için sana tavsiyem hastane tipi medela symphonie markalı süt sağma makinasını kiralaman. Her üç saatte bir sütünü sağman gece dahil üç saatte bir uyanıp sağman lazım. Doğumdan sonra ilk 6 hafta vücuduna verdiğin komutlar doğrultusunda süt üretir. Yani sen ne kadar sağarsan o kadar fazla sitün olur. Daha sonra bebeğin ihtiyacına göre vücut süt salgılar. İyi olacak merak etme. Ona verebileceğin en güzel şey senin sütün. Olmuyorsada anne sütüne yakın birsürü süt var dert etme . İyi olacak , ama onun iyi olması için önce senin iyi olman lazım. Sana sabır ve güç kuvvet diliyorum canım benimsen çok güçlü bir annesin
Ay al benden de o kadar ben son çocuğum annemle babam 70 yaşında kayinvalidemler 52 yaşında falan dediğiniz gibi ilk torun çok istediler bı de hep torun torun dediler evlendigimiz günden beri annemlerin 4.torunu olcak hep tam tersi olur diye bekledim ki kayinvalidemlerin durumu benim annemlere göre çok çok daha iyi eve 3 maas giriyo+ kira geliyo kira odemiyolar ev sahibiler bı de eşim aralık ayından beri işsiz ben çalışıyorum sadece ona rağmen tık yok ortada annemler odasını aldı bir sürü kıyafet her gittiğimde elime para sıkıştırmaya çalıştılar bı şey görürsün alırsın diye kayinvalidemlere zorla bı bebek arabasi aldirdik :) bı de 90 li yıllardan kalma tee esime bebek hediyesi getirilen ucuz ucuz takımları bazanin altından çıkarmış getirmiş lekeleri bile var ama sorsan heyecandan deliriyolar bende takmamaya çalışıyorum ama valla çok sinir oluyorum tutamıyorum kendimi bı de hep elalemi konuşurlar evlerine şu kadar maaş giriyo bı şey yapmamışlar etmemişler diye azıcık aynaya bakması lazım insanin bı sormaz mi bı şeye ihtiyaciniz var mı yok mu diye kuru kuruya heyecanlansan ne olurBenim eşimin tarafından ilk torun . Zaten eşim 2 kardeş, bir küçük kız karseşi var . Yıllarca eşimin evlenmesini ve çocuğunun olmasını beklemişler güya . Doğuma neredeyse 1 ay kaldı ama henüz 1 çöp alan olmadı. Konuyla alakasız oldu yazdığım ama bu normal mikayınvalidem ben 4 aylık gebeyken bi rahatsızlık geçirdi aniden normalde genç kendisi. Hala tam toparlayamadı , ben ona bağlıyprum. Ama yine de normal gelmedi bana. En azından bi bir eksiği gediği bir ihtiyacı var mı diye sorsunlar diye beklerdim. Babası kardeşi annesi . Sürekli arıyorlar soruyorlar çok mutlu çok heyecanlı olduklarını söylüyorlar o ayrı bir konu. Ama bir çöp dahi alınmaması tuhafıma gitti biraz. ( maddi durumları kötü değil gayet yerinde) . Doğunca mı alınıyor genelde bilmiyorum ama benim ailem öğrendiğinden beri dünyanın şeyini aldı
Canım çok tesekkür ederim . Gerçekten bu grup çok iyi geliyor. Sizleri takip ediyorum haber aldıkca yazarım size . Hurma rahim toparlansın diye annem yedirmedi ama bugun baslayım . İyiki varsınızCanım ya kıyamam biz burda hepimiz birbirimize kardeş gibi olduk ne zman daralırsan yaz ki belki biraz açılırsin aklıma geldikçe dua ediyorum sen ve bebegin için sağlıkla kavuşacaksin Allah'ın izniyle bebeğine anlayabiliyorum çok zor ama bebeğin için daha iyi olmaya çalış o senin gücünden güç alsın hisseder yavrum çok üzme kendini sütun şifa dolu gelsin bol bol inşallah bol bol dinlen sakinleştirici müzikler aç sütünü sagarken dinlenirken iyi gelir emin ol bol bol hurma ye kuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?