2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Benimde kasıklarım ağrıyor böbreklerin ağrıyor, vajina bölgem heryerin bu ne ya kendimi sürekli hasta hissediyorum artık bendemi sorun var diyorum
Canım herşey çok güzel olacak , söylemesi kolay biliyorum ama erken doğan bebişler inan bana daha çabuk toparlıyor ve büyüyor senin sadece güzel düşünmen lazım. Süt artımı için sana tavsiyem hastane tipi medela symphonie markalı süt sağma makinasını kiralaman. Her üç saatte bir sütünü sağman gece dahil üç saatte bir uyanıp sağman lazım. Doğumdan sonra ilk 6 hafta vücuduna verdiğin komutlar doğrultusunda süt üretir. Yani sen ne kadar sağarsan o kadar fazla sitün olur. Daha sonra bebeğin ihtiyacına göre vücut süt salgılar. İyi olacak merak etme. Ona verebileceğin en güzel şey senin sütün. Olmuyorsada anne sütüne yakın birsürü süt var dert etme . İyi olacak , ama onun iyi olması için önce senin iyi olman lazım. Sana sabır ve güç kuvvet diliyorum canım benim sen çok güçlü bir annesin

Yorucu olmuyor mu
Çok uzun olmazsa olmuyor. Birde dengeli taşıdığımız içinde sıkıntı yaşanmıyor. Biraz büyüyüncede babalara devredebiliriz. Şöyle ki dağ bayır yürüyüşlerinde (bebek arabasının kullanamayacağı yerlerde kanguru ciddi iş görüyor.) açıkçası bende ilk 2 ay yürüyüşlerimi yine sling ile düşünüyorum. İki kızımda da tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum.

Şu attığım model yada muadilleri. Kanguruda ergonomik olması hem bele hem boyna da zarar vermiyor. Bilginiz olsun

Eklentiler

• IMG_1779.webp
    34,8 KB · Görüntüleme: 36
gece sancıyla uyandım. Ben mi ters hareket ettim bebek mi bilmiyorum böyle nefes kesiyor 1-2 dklık sonra geçiyor.

İlk başta hevesten ütülüyoruz da sonra nolur bilemem ütü sevmeyen biri olarak

Kızlar acaba cidden adet bu mu? yani yazılanlara göre kimsenin ailesinde erkek tarafı almıyor, hep kız tarafı alıyor. O zaman demek ki bu normal bir durum.
Kervana bende katılayım sanki torun kız tarafının gibi oldu artık. Erkek tarafı bişey yapınca el kızına gidiyor diye mi hissediyor bilemedim. Neyse yapmasınlar Bizimde minnetimiz olmuyor. Torunlarda büyüdükçe farkına varıyor. Benim büyükler 7 ve 8 yaşında annem hala onlara çalışıyor. Lcwya gittiğinde önce çocuk bölümüne gider.

Hikaye bu kadar yani
Allah muhtaç etmesin diyelim

Kızlar acaba cidden adet bu mu? yani yazılanlara göre kimsenin ailesinde erkek tarafı almıyor, hep kız tarafı alıyor. O zaman demek ki bu normal bir durum.
Bizim anneler gelinlerine yaptı amaabilerimin eşlerinin annesi yapmadı hicbisey annem kızlarına yaptığı herşeyi onlara da yaptı örgüsünden yataklarına kıyafetine takisina kadar bizim gördüğümüz normal bu olduğu için bize yapilmayinca tuhaf hissediyoruz belki de

Son düzenleme:
Canım ya kıyamam biz burda hepimiz birbirimize kardeş gibi olduk ne zman daralırsan yaz ki belki biraz açılırsin aklıma geldikçe dua ediyorum sen ve bebegin için sağlıkla kavuşacaksin Allah'ın izniyle bebeğine anlayabiliyorum çok zor ama bebeğin için daha iyi olmaya çalış o senin gücünden güç alsın hisseder yavrum çok üzme kendini sütun şifa dolu gelsin bol bol inşallah bol bol dinlen sakinleştirici müzikler aç sütünü sagarken dinlenirken iyi gelir emin ol bol bol hurma ye kuzum

Aldık biz ebebekden eşim çok heves ettiği için de ben kendim taşımam eşim taşır diye düşünüyordum

Trajikomik durumlar... Bu tamamen merhamet meselesi. Galiba gebelikte yaşadıklarımıza bir tek kendi ailemiz merhamet gösteriyor. Kendi canı en nihayetinde Yıllar önce adet ağrısı çekerken kv yattığım odanın kapısından bakıp gitmişti, halimi sormamıştı. Kendi annem, hatta babam olsa sırtımı, belimi ovar, keyfim yerine gelsin diye çikolata getirirlerdi Şimdi gebelikle uğraşıyoruz ve kv yine empatik yaklaşmıyor. Bir de bana geçen gün diyor ki ben gelinlerimi kızım gibi görüyorum. Sadece suratına baktım, tek kelime çıkamadı ağzımdan, buz gibi bir rüzgar esti odada. Normalde biz de seni annemiz gibi seviyoruz demek gerekirdi belki nezaketen ama inanmadığım bir şeyi de söyleyemedim. Tabii bunun tam tersi kvler de var. O kadınların hakkını yememek lazım. Kendini yetiştirebilmiş, duygusal olarak olgunlaşmış, empati becerilerini geliştirmiş kadınlar hepsi. Şahsıma düşen, kocası dışında hiçbir kimseye düşkünlüğü olmayan, aşırı duygusuz ve empatisiz bir kv.

Biz burada hepimiz için dua ediyoruz, kendimizle birlikte diğer bütün kadınlar için en iyisini diliyoruz. Hiç merak etmeyin, dualarımızdasınız. Çok büyük zahmet çekiyorsunuz, yaşadığınız üzüntüyü de bir kendiniz bir Allah biliyor. Siz bir şey demeseniz bile biz hissediyoruz yorgunluğunuzu. Ama geçecek. Süreç zor, kimse hafife alamaz, çok ama çok zorlayıcı günler geçiriyorsunuz. Fakat bitecek. O minik kilo da alacak, anneciğine sokulup sarılacak da, evinize yuvanıza hep beraber döneceksiniz Allah'ın izniyle. Bu gösterdiğiniz sabır da size misliyle sağlık ve bereket olarak dönsün inşallah

Bizde o işlere eşim bakıyor. Siveno ve bubchen aldı o da mustela kullananlar da hep çok memnun ama içeriği çok doğal değilmiş sanırım
Bahsettiğiniz markaları da görüyorum. Onun dışında Ecowell, Hipp, Incia, Ecolatier, Sebamed'i de kaydetmişim alınabilir diye. Asıl Bioderma'nın ürünlerini severim, gebelikte çatlak yağımı Bioderma kullandım hep. Ama onun da dört ürünlü yenidoğan bakım seti 2500 lira civarında. Bu işin piyasası bu mu? Bilenler yardım etsin

Günaydın kızlar park yatak aldım. günlük kullanmak için de ana kucağı almak istiyorum gündüz yatırmak yemek yaparken yanımda koymak icin pier Cardin pulume ana kucağı nasıl cokmu dik sanki rahat olur mu kullanan var mı onu yada o tarz ana kucağı

Ben yaklaşık 2 senedir kullanıyorum canım ben gayet memnunum normal büyük elektrikli supurgem de var sadece büyük temizliklerde kullaniyorum onu elim ayağım oldu benim bı de biraz hor kullandim defalarca kez yere düştü etti maşallah bı şeyi yok :)

Canım çok tesekkür ederim moral oluyor yazdıklarınız. Sütümü ilk günden beri 3 saatte bir gece dahil sagıyorum. Çok üzüldüğümde azalıyor gibi oluyor . Lansinoh var ama hastane tipini bir arastırayım daha iyise kiralayalım.

Ay al benden de o kadar ben son çocuğum annemle babam 70 yaşında kayinvalidemler 52 yaşında falan dediğiniz gibi ilk torun çok istediler bı de hep torun torun dediler evlendigimiz günden beri annemlerin 4.torunu olcak hep tam tersi olur diye bekledim ki kayinvalidemlerin durumu benim annemlere göre çok çok daha iyi eve 3 maas giriyo+ kira geliyo kira odemiyolar ev sahibiler bı de eşim aralık ayından beri işsiz ben çalışıyorum sadece ona rağmen tık yok ortada annemler odasını aldı bir sürü kıyafet her gittiğimde elime para sıkıştırmaya çalıştılar bı şey görürsün alırsın diye kayinvalidemlere zorla bı bebek arabasi aldirdik :) bı de 90 li yıllardan kalma tee esime bebek hediyesi getirilen ucuz ucuz takımları bazanin altından çıkarmış getirmiş lekeleri bile var ama sorsan heyecandan deliriyolar bende takmamaya çalışıyorum ama valla çok sinir oluyorum tutamıyorum kendimi bı de hep elalemi konuşurlar evlerine şu kadar maaş giriyo bı şey yapmamışlar etmemişler diye azıcık aynaya bakması lazım insanin bı sormaz mi bı şeye ihtiyaciniz var mı yok mu diye kuru kuruya heyecanlansan ne olur

Canım çok tesekkür ederim . Gerçekten bu grup çok iyi geliyor. Sizleri takip ediyorum haber aldıkca yazarım size . Hurma rahim toparlansın diye annem yedirmedi ama bugun baslayım . İyiki varsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…