2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Yazın çok sinek oluyor. Pencereler kapılar telli ama yine de sinekler girebiliyor. Bebeğe cibinlik mi alsam acaba diye aklımdan geçmedi değil. Hiç düşündünüz mü bu konuyu?
Evet ben de cibinlikli aldım beşiği. Gerçekten yazın sinekler çok rahatsızlık veriyor.

Ben cinsiyeti belli olmadan daha hamile olduğum kan da kesinleşince içimde Alya geçti hep Kız olursa diye oğlumun adı Batuhan Alya uyumlu filan geçirdim hep sonra cinayet belli olunca eşime oğluma isim düşündünüz mü filan dedim ben Alya düşünüyorum sizin fikriniz ne dedim onlarda başka isim bulamadılar Alya kaldı 😁🥰❣️ 8 ay Alya Alya dedim şimdi isim o kadar çok ki koyan ilk okulda 2 3 tane denk gelir kesin sınafa
Bizimde Alya☺️ benim çevremde hiç yok. Ama ilerde olabilir. Olsun önemsemiyorum. Diğer kızım da Zeynep en çok konan isim 🤣🤣

Bende daha cinsiyet belli olmayan kız olursa Alya oğlan olursa Ali diye niyet etmiştim. Hatta eşim kardeşim kızım itiraz etsede başta herkes kabullendi🤣
Alya Vera diye netleştirdik bizde. Şu yapay zeka öyle güzel yorumladıki, kötü yorum gelinde orayı okuyup yükseliyorum isme yine 🤣🤣

Annem şunları yaptı, kayınvalidem şunları almadı muhabbetlerini ben doğru bulmuyorum açıkçası. Bebeklerimizi hepimiz kendi maddi durumumuz çerçevesinde kendimize güvenerek yaptık diye düşünüyorum. Bebeğimizin her şeyini eşim ve ben yaptık. Kimseden de bir şey beklemedim. Durumları olsun olmasın, kimse benim bebeğime arabasını beşiğini almak zorunda değil. Torunları olsa dahi

‘Durumları var yapmıyorlar’. Yani o zaman bu kişiden ben bir toplu iğne bile almam. Kaldı ki liste vericem, bunları al dicem. Evime sokmam o zihniyette biriyse eğer

Bebeğimi ilk öğrendiğimde annem dedi ki bebeğe ilk önce don alınırmış, donansın diye 😄 çok saçma. Onu da ben alıcam dedi. Al anne dedim aldı. Başka da bir şey almadı ama inanın burada yazılanları okuyana kadar aklıma bile gelmedi bir şey almadığı 😄 beni mi sevmiyor annem? Torununu mu sevmiyor? Asla. Hamileliğimin başlarında çok sıkıntılıydım. Mide bulantıları vs. Geldi 10 gün yemeğimi yaptı, kusmuğumu temizledi ya. Şimdi bana verilen değeri bir eşya parçasıyla nasıl ölçebilirim? Almak istese bile alma derim. Babam emekli yani ne gerek var. Ben kendi paramla ne istersem alıyorum

Kayınvalidemin ilk torunu olduğu için heves ediyor. işte zıbın, çorap, tulum vs öyle pahalı şeyler de değil. Arada alıp veriyor. Bana da bir tane hastanede giymem için saten pijama takımı almıştı. Bu kadar yani

İnanın herkesin keyfi yerinde. Kızımın da her şeyini eksiksiz yaptık çok şükür. Karı kocanın ikisinin de çalışıyor olması önemli tabi. Öyle olunca çok düşünmüyor insan

Onlar yeter ki iyi olsun. Herkes kendi bebeğine bakabilecek sağlıkta olsun, gerisi önemli değil benim için
Açıkçası ben kimsenin bir başkasına güvenerek çocuk sahibi olduğunu düşünmüyorum. Çok şükür herkes kendi imkanları çerçevesinde çocuğuna bakacaktır. Burada dile getirilenlerin maddi muhtaçlıktan ziyade ilgi, alaka bakımından yaşatılan mağduriyete gösterilen sitemler olduğunu düşünüyorum. Gebelik kadının incinmeye açık olduğu, ufacık desteklerle güç bulduğu bir süreç. Bu desteği göremediğimizde tepki vermemiz gayet anlaşılır olduğu gibi verdiğimiz tepkilerin aynı olmaması da hiçbirimizi şaşırtmamalı. Çünkü çok farklı backgroundlardan geliyoruz. Yaşanmışlıklarımız farklı. Davranış ve tepkilerimizi şekillendiren şey duygularımız oluyor, onların da dayandığı tecrübelerimiz yine çok farklı. Yani aslında aynı süreci yaşıyor gibiyiz ama tecrübemiz asla aynı değil. O sebeple burada içtenlikle paylaşılan duygulara empatik bir yerden bakmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Kim acaba ne yaşadı ki şu an bu tepkiyi veriyor, acaba bu davranışının altında ne yatıyor, acaba çok mu kırıldı da bu kadar sert bir refleks gösterecek hale geldi gibi soruları sorduğumuzda yargılayıcı olmayan bir yerden okuyabiliyoruz sanırım insanları ve hayatı.

Açıkçası ben kimsenin bir başkasına güvenerek çocuk sahibi olduğunu düşünmüyorum. Çok şükür herkes kendi imkanları çerçevesinde çocuğuna bakacaktır. Burada dile getirilenlerin maddi muhtaçlıktan ziyade ilgi, alaka bakımından yaşatılan mağduriyete gösterilen sitemler olduğunu düşünüyorum. Gebelik kadının incinmeye açık olduğu, ufacık desteklerle güç bulduğu bir süreç. Bu desteği göremediğimizde tepki vermemiz gayet anlaşılır olduğu gibi verdiğimiz tepkilerin aynı olmaması da hiçbirimizi şaşırtmamalı. Çünkü çok farklı backgroundlardan geliyoruz. Yaşanmışlıklarımız farklı. Davranış ve tepkilerimizi şekillendiren şey duygularımız oluyor, onların da dayandığı tecrübelerimiz yine çok farklı. Yani aslında aynı süreci yaşıyor gibiyiz ama tecrübemiz asla aynı değil. O sebeple burada içtenlikle paylaşılan duygulara empatik bir yerden bakmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Kim acaba ne yaşadı ki şu an bu tepkiyi veriyor, acaba bu davranışının altında ne yatıyor, acaba çok mu kırıldı da bu kadar sert bir refleks gösterecek hale geldi gibi soruları sorduğumuzda yargılayıcı olmayan bir yerden okuyabiliyoruz sanırım insanları ve hayatı.
Yargılamadım. Kişisel fikrimi paylaştım
Hassas bir dönem dediğiniz gibi. O nedenle kayınvalidelerimizin, görümcelerimizin, eltilerimizin hareketlerini görmezden gelip, kendi içsel huzurumuza, eşimizle olan muhabbetimize odaklanmalıyız diye düşünüyorum. Bu da yine benim fikrim :)

Bir de bu muhabbet çok uzadı. Daha ihtiyaçlara yönelik şeyler konuşabiliriz. Kayınvalide görümce muhabbeti sıktı

Hassas bir dönem dediğiniz gibi. O nedenle kayınvalidelerimizin, görümcelerimizin, eltilerimizin hareketlerini görmezden gelip, kendi içsel huzurumuza, eşimizle olan muhabbetimize odaklanmalıyız diye düşünüyorum. Bu da yine benim fikrim :)

Bir de bu muhabbet çok uzadı. Daha ihtiyaçlara yönelik şeyler konuşabiliriz. Kayınvalide görümce muhabbeti sıktı
Sizin bu konudaki tutumunuz da aslında sizin duygu ve deneyimlerinize göre şekillenmiştir. Bu noktada biri çıkıp size neden böyle düşünüyorsun, sen de ailelerden bir şeyler beklemelisin, katkı yapmıyorlarsa seni sevmiyorlardır gibi sözler söylese sizin öykünüze haksızlık etmiş olur. Bilmeden eleştirmiş, yargılamış olur. Hiçbir gerçeklik payı olmaz.

Muhabbetlerin sıkması çok göreceli bir konu. Gündeme getirilen konular konuyu açan için önemli oluyor, aynı şekilde önemli bulan konuya katkı yapıyor. Bu etkileşime de saygı göstermek zorundayız böyle platformlarda. Her konu herkese hitap etmeyebiliyor, çok haklısınız. İlgilenmediğimiz konulara cevap yazmıyoruz, yorumda bulunmuyoruz. Sanırım gayet makul bir yöntem.

Bazen tanimadiginız insanlarla dertlerinizi sıkıntılarınızı paylaşmak çok iyi geliyor. Sadece bebek bakım eşya konuşmaktan ziyade süreçleri mutsuzlukları mutlulukları paylaşmak zaten iletişimimize fayda sağlayıp bize iyi geliyor bu süreçleri güzelce geçirebiliyoruz yalnız değiliz diyoruz. Çok insani yani kv ya da başka konuları paylaşmak 😀 isteyen paylasir yorum yapar istemeyen yapmaz ihtiyac duydugu paylasmak istedigi konulari paylasir sıktı kapansın konuyu gibi bi durum olmamalı ki diğer grupları görüyosanız eğer herkes herşeyini fazlasıyla paylaşıyor ailesel meseleler de dahil bunlara. Yanlış anlaşılmalar olmadan güzelce doğumlarımızı yapıp paylaşalım inşallah güzel günleri konuşalım 🤗🥰

Annem şunları yaptı, kayınvalidem şunları almadı muhabbetlerini ben doğru bulmuyorum açıkçası. Bebeklerimizi hepimiz kendi maddi durumumuz çerçevesinde kendimize güvenerek yaptık diye düşünüyorum. Bebeğimizin her şeyini eşim ve ben yaptık. Kimseden de bir şey beklemedim. Durumları olsun olmasın, kimse benim bebeğime arabasını beşiğini almak zorunda değil. Torunları olsa dahi

‘Durumları var yapmıyorlar’. Yani o zaman bu kişiden ben bir toplu iğne bile almam. Kaldı ki liste vericem, bunları al dicem. Evime sokmam o zihniyette biriyse eğer

Bebeğimi ilk öğrendiğimde annem dedi ki bebeğe ilk önce don alınırmış, donansın diye 😄 çok saçma. Onu da ben alıcam dedi. Al anne dedim aldı. Başka da bir şey almadı ama inanın burada yazılanları okuyana kadar aklıma bile gelmedi bir şey almadığı 😄 beni mi sevmiyor annem? Torununu mu sevmiyor? Asla. Hamileliğimin başlarında çok sıkıntılıydım. Mide bulantıları vs. Geldi 10 gün yemeğimi yaptı, kusmuğumu temizledi ya. Şimdi bana verilen değeri bir eşya parçasıyla nasıl ölçebilirim? Almak istese bile alma derim. Babam emekli yani ne gerek var. Ben kendi paramla ne istersem alıyorum

Kayınvalidemin ilk torunu olduğu için heves ediyor. işte zıbın, çorap, tulum vs öyle pahalı şeyler de değil. Arada alıp veriyor. Bana da bir tane hastanede giymem için saten pijama takımı almıştı. Bu kadar yani

İnanın herkesin keyfi yerinde. Kızımın da her şeyini eksiksiz yaptık çok şükür. Karı kocanın ikisinin de çalışıyor olması önemli tabi. Öyle olunca çok düşünmüyor insan

Onlar yeter ki iyi olsun. Herkes kendi bebeğine bakabilecek sağlıkta olsun, gerisi önemli değil benim için
Selam. Mesele maddiyat değil ki. Mesela çok şükür bizim durumumuz iyi istediğimiz her şeyin en iyisini alabiliyoruz . Ama gönül hoşluğu denen bir şey var. İnsan ilk ve tek torununa 1 tane zıbın almaz mı? Almayı geçtim bi ihtiyacınız var mı demesi bile yeterliydi bana. Bir eksiği var mı alalım mı dese bile kafi idi. Açıkçası ben ailemden öyle görmediğim için şaşırdım belki. Bir de ben 2 senedir evliyim ne anneler gününü es geçtik ne doğum günlerini es geçtik ne babalar gününü es geçtik ihtiyaçları olmasa da gönlül hoşluğu diyip her daim içimizden gelerek bir şeyler aldık. En kötü 2 günde bir eşim ailesini arar ya görüntülü ya normalden hallerini hatırlarını sorar. Dolayısıyla karşılığında biz böylesine bir heyecan yaşarken azıcık düşünüldüğünü bilmek istiyor insan . Bana göre anormal bir durum🤷🏻‍♀️

Kızlarrr hafif regl sancısı gibi ağrım var :( yaşayan var mı? Ben hala doğum sancısı nasıl olur bilmiyorum . Şuan yaşadoğım tehlikeli mi ? Doğum için insanlar 5 dk da bir sancı girerse vs tarzı şeyler konuşuyoe ben onu anlayamadım . Benim yarım saat bi saattir hafif regl sancısı gibi ağrım var. Öyle 5 dı da bir girip çıkan bi ağrı değil. Hof
Merhaba, aynı şekilde ağrılarınız devam ediyor mu gün içinde? Doktora gittiniz mi, sordunuz mu ne dedi?

Yazın çok sinek oluyor. Pencereler kapılar telli ama yine de sinekler girebiliyor. Bebeğe cibinlik mi alsam acaba diye aklımdan geçmedi değil. Hiç düşündünüz mü bu konuyu?
Ben cibinlik aldm ama tamamen sus amacli

Eklentiler

• 20250430_212033.webp
    20250430_212033.webp
    37,6 KB · Görüntüleme: 54
bi nasılsın sağlığın sıhhatin nasıl birşeye ihtiyacınız var mı diye ben arkadaşlarıma bile soruyorum bunu kayınvalideden beklemek bence çok normal. Nerdeyse doğuracam görümcem bana hayırlı olsun bile demedi kaldı ki 2 kere düşük yaptım zamanında bir geçmiş olsun bile demedi. insan aslında düşünülmek istiyor sadece

Bizimde Alya☺️ benim çevremde hiç yok. Ama ilerde olabilir. Olsun önemsemiyorum. Diğer kızım da Zeynep en çok konan isim 🤣🤣

Bende daha cinsiyet belli olmayan kız olursa Alya oğlan olursa Ali diye niyet etmiştim. Hatta eşim kardeşim kızım itiraz etsede başta herkes kabullendi🤣
Alya Vera diye netleştirdik bizde. Şu yapay zeka öyle güzel yorumladıki, kötü yorum gelinde orayı okuyup yükseliyorum isme yine 🤣🤣
cok guzel bir isim adiyla yasasin prenses 🌸

Ben cinsiyeti belli olmadan daha hamile olduğum kan da kesinleşince içimde Alya geçti hep Kız olursa diye oğlumun adı Batuhan Alya uyumlu filan geçirdim hep sonra cinayet belli olunca eşime oğluma isim düşündünüz mü filan dedim ben Alya düşünüyorum sizin fikriniz ne dedim onlarda başka isim bulamadılar Alya kaldı 😁🥰❣️ 8 ay Alya Alya dedim şimdi isim o kadar çok ki koyan ilk okulda 2 3 tane denk gelir kesin sınafa
bizdede sahrayi ben koydum güneşi babası çöl güneşi olsun istedik hemde güneş sahra gs oluyor fanatik galatasarayliyiz oglumuz olsaydi aslan koyucaktk ama prenses olunca boyle dusunduk sahra ismi kmsede yok koyma dedi herkes ama ben inatla sahra istedim cok seviyorum icim cok isindi ❤️❤️

Oğlumun ve kızımın ismini ben koydum eşim kimseyi karıştırmadı. Bu oğlumun ismini eşime bıraktım oda babasının isminin olmasını istedi Salih. Kayınbabamın yanında ona nasıl hitap ederim onu düşünüyorum😌
[/QUOTE]
Ben çok kararsızım oğlumun ismi Yağız kızımın ismini Yağmur düşünüyorum ama Yaprak ta hoşuma gidiyor bazen Öyku veya Nil mi koysam diyorum Rüya da hoşuma gidiyor 😀 çok kararsızim kızım ikizler olacak onun etkisi altında miyim bilemedim😂
[/QUOTE]
Nil bende dusundum nil sahra fbi ama cok zit anlamli olucaklar diye vazgectik nil den

Merhaba, aynı şekilde ağrılarınız devam ediyor mu gün içinde? Doktora gittiniz mi, sordunuz mu ne dedi?
Merhaba ağrılarım öbür gün durdu. Öbür gün zaten randevum vardı doktora söyledim, nst önemli dedi onda bi şey yok ise sıkıntı yok dedi bebek artık büyüyor normal bu ağrılar dedi. Nst de sancı çıkmayınca önemli değil dedi çok ayakta kalmamaya çalış dedi

Kızlar önlük aldınız mı? Yenidoğanlara önlük takılıyor mu ? Şuan almadığımı fark ettim de 😂 sadece hastane çıkış setinde bir önlğk var

Kızlar önlük aldınız mı? Yenidoğanlara önlük takılıyor mu ? Şuan almadığımı fark ettim de 😂 sadece hastane çıkış setinde bir önlğk var
Diş çıkarma dönemi salyalar akarken falan lazım oluyor önünü ıslatmasın zırt pırt kıyafet değişmeyelim diye 😀 benim kız reflüydü gerçi ben erken başladım takmaya kusuodu devamli 😑

Bazen çok ağız suyu akabiliyor bebeklerde, çene altından doğru boyunları komple ıslanıyor, ya da süt fazla geldiğinde çok sık kusuyorlar, bu durumlarda üstlerini ıslatmadan önlük/yaka bir önlem oluyor. Komple kıyafeti değiştirmek yerine önlüğü değiştirmek yeterli gelebiliyor. Mendil de koyabilirsiniz ama önlükler mendile göre bir tık daha kalın oldukları için daha koruyor.

Back
X