2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlarrr hastane süslemesini kendisi yapacak olan var mı. ? Kapı süsü dışında. Şöyle kapıya balonlu bi şey bırakmak istiyoeum da organizasyon vs tutmayacağım

Eğer bir şikayetiniz yoksa bence telaş etmenize gerek yok. Ben şu an 33+5'teyim, neredeyse 34 olduk. Şimdiye kadar hiç nstye girmedim. Doktorumuz perinatolog, gerekli görse sokardı. Bir sonraki randevumuzda 35. haftanın içinde olacağız. İki haftada bir görüşülecek, belki sona doğru haftada bir çağırır ama bu da benim tahminim sadece. Yani sizin durumunuzda üç haftada bir gitmiş olacaksınız, çok da bir fark etmez diye düşünüyorum. Ama bir şikayet hasıl olursa ya da bebek ne durumda diye meraklanırsanız randevusuz gidersiniz. Biraz uğraştırır ama doktorla görüşürsünüz tahminimce.
Bende 32. Haftada nst ye girdim ama acaba özel hastane para için erkenden mi yaptırıyor diye düşünmedim değil. Nst den de ücret alınıyor çünkü

Hangi model acaba yorumlarda eski kalitesinin olmadığı yazıyordu
IMG_1315.webp

Anneme bu modelini aldım inşallah eski kalitesindedir daha 1 kere kullandı yorum yapamıyorum o yüzden. Bende de bu model var 2.5 senedir sorunsuz çalışıyor.

Eğer bir şikayetiniz yoksa bence telaş etmenize gerek yok. Ben şu an 33+5'teyim, neredeyse 34 olduk. Şimdiye kadar hiç nstye girmedim. Doktorumuz perinatolog, gerekli görse sokardı. Bir sonraki randevumuzda 35. haftanın içinde olacağız. İki haftada bir görüşülecek, belki sona doğru haftada bir çağırır ama bu da benim tahminim sadece. Yani sizin durumunuzda üç haftada bir gitmiş olacaksınız, çok da bir fark etmez diye düşünüyorum. Ama bir şikayet hasıl olursa ya da bebek ne durumda diye meraklanırsanız randevusuz gidersiniz. Biraz uğraştırır ama doktorla görüşürsünüz tahminimce.
Normalde geç gitmeyi sıkıntı etmiyordum burada yazılanları okuyunca açıkçası biraz telaşlandım acaba bir şey olurda farkedemezsem diye etrafımda da son aylarda sık gitmeyenler var ama bu kafa karışıklığı doktora gitmeyle çözülür ancak 🤦🏻‍♀️😅

Normalde geç gitmeyi sıkıntı etmiyordum burada yazılanları okuyunca açıkçası biraz telaşlandım acaba bir şey olurda farkedemezsem diye etrafımda da son aylarda sık gitmeyenler var ama bu kafa karışıklığı doktora gitmeyle çözülür ancak 🤦🏻‍♀️😅
Nasıl rahat edecekseniz öyle yapın ama gidemezseniz de hiç endişe edecek bir durum yok 🙏🏻

Kızlarrr hastane süslemesini kendisi yapacak olan var mı. ? Kapı süsü dışında. Şöyle kapıya balonlu bi şey bırakmak istiyoeum da organizasyon vs tutmayacağım
Ben de organizasyon işine girmeyeceğim. Ziyaretçi bile gelmese sevinirim aslında 😄 Sadece fotoğraf çekimi yaptıracağım için birkaç parça dekor malzemesi hazırlatıyorum. Arkada görünsün diye. Sonrasında evde kullanabileceğimiz biblo gibi aksesuar ürünleri.

Gittiğiniz hastanelerin düzeni nasıl bilmiyorum ama doğum ve diğer hastalar aynı kattaysa kapı süslemek diğer hastalar açısından biraz üzücü olabiliyor , öncesinde düşük yapmış biri olaraktan böyle düşünüyorum. Kapı dışına değilde oda içerisine süsleme yapılmasından yanayım tabi yapanlara da saygı duyuyorum🙏🏻

Merhaba, bıçak saplanır gibi olan acılı ağrılar yanlara doğru oluyorsa o rahim bağlarıyla alakalı diye biliyorum. İnternette rahim büyüdüğü için olur diye yazıyordu. Ben de yatağımda sağdan sola dönerken 2 gece yaşadım, çok aşırı acı verici bir şey. Anca parol içtim de geçti. Dizlerde bacaklarda oluşan ağrılar için sabah akşam magnezyumu kefir/süt/ayran ile beraber içmek iyi geliyor, onu ben bu şekilde atlattım. Eğer kasık ve kuyruk sokumunda ağrılar varsa doktora söylerseniz Nst ye girmenizi isteyebilir. Orada eğer bu ağrılarınız kasılma olarak görünürse Progestan’a ya da Adalat’a başlatabilir. Ben ikisini de kullanıyorum. Ve tabi ilk bu ağrılı sıkıntılarım başladığında yatış verdi, yaklaşık 1 aydır yatıyorum.
Benim son gunlerde artan hem kasik agrim var, hem de hafif belim agriyor. Karnim surekli gerilip, kasiliyor, bebek toplaniyor. Dun doktr karnimi oyle gorunce biraz korkuttu. Nst’de sanci cikmadi. Yat dinlen dedi. Sizce korkulacak bir durum mu, tecrubelisiniz bu konuda, yoksa ben iyice tribe mi girdim diyorum kendimi dinlemekten. Bu arada bebek kafayi dayamis ters duruyor, hissediyordum zaten. Rahim agzi kapali ama hafif incelmeye baslams. Dun doktorum gercekten cok korkuttu ya, daha dogurma dedi. Yarin 34+0’im ama 34 hafta ile alakaki da olumlu konusmadi.

Son düzenleme:
Acibademde galiba bunu standart koyuyorlar. Kosuyolu subesinde her kapida mavi ve pembe balonlar gormustum. Maslak’da da vardir (aklimda oyle kalmis), sorun isterseniz

Hiç gereksiz değil, ben 10 yıl önce belki daha fazla, homend in çaycısını almıştım,40 80 ve 100 derecesi var,konuşan modelinden,çok ama çok memnunum, hala aktif olarak 40 dereceyi de kullanıyorum, başka makinalar nasıldır bilmiyorum ama ben makinamı çok beğeniyorum,sadece kaynarkenki sesinden rahatsız olanlar varmış,bana öyle yüksek gelmiyor,bozulsa(allah korusun :)) yine aynı modelden alırım,çaydanlığı da metal,cam değil.
Benimde homend cok memnunum 🤭

Kızlar maalesef benden de kötü haber var, bugün rutin kontrole gittik. Bebeğin suyu com azalmış doktor hemen ciğer gelistirici iğne yapalım haftaya alalım bebeği dedi. Ben çok ağladım hic beklemedigim bir durumdu çünkü herşey normal gidiyordu vajinal doğum diyorduk hatta , ben çok ağlayınca biz ozep bir hastaneye gidiyoruz, bide araştırma ya da şehir hastanesine gidin bilgi alın tek doktorla kalmayın dedi kendi doktorum. Şehir hastanesine gittik suyu az ama hemen ciğer gelistirici yapıp alalım diyemem ben dedi yatış verip takip edecez, belki bir hafta bekler, belki 37 yi bekler hoc bilemeyiz dedi ben tabi çok kötü oldum imza atıp çıktım yarın gidecem hastaneye yatış yaptircam. Yatışı da sadece suyunu takip etmek için yapacaklarmis yani yatmak zorunda olduğum için değil, sürekli suyunu takip etmek için yatiracaklar, offf çok kafam karışık.

Yok tam doğum tarihi belirlemedi doktor. Tutabildiğimiz kadar tutalım dedi.
O heyecan hep oluyor ama bebiş doğunca her şey çok güzel olacak inşaallah gönlünü ferah tut. 💕
İnşallah canım duygularım dalgalı şu günlerde nedense. Senin de en hayırlı zamanda olsun inşallah sağlıkla canım. 💗

Kızlar maalesef benden de kötü haber var, bugün rutin kontrole gittik. Bebeğin suyu com azalmış doktor hemen ciğer gelistirici iğne yapalım haftaya alalım bebeği dedi. Ben çok ağladım hic beklemedigim bir durumdu çünkü herşey normal gidiyordu vajinal doğum diyorduk hatta , ben çok ağlayınca biz ozep bir hastaneye gidiyoruz, bide araştırma ya da şehir hastanesine gidin bilgi alın tek doktorla kalmayın dedi kendi doktorum. Şehir hastanesine gittik suyu az ama hemen ciğer gelistirici yapıp alalım diyemem ben dedi yatış verip takip edecez, belki bir hafta bekler, belki 37 yi bekler hoc bilemeyiz dedi ben tabi çok kötü oldum imza atıp çıktım yarın gidecem hastaneye yatış yaptircam. Yatışı da sadece suyunu takip etmek için yapacaklarmis yani yatmak zorunda olduğum için değil, sürekli suyunu takip etmek için yatiracaklar, offf çok kafam karışık.
Bu ara heyecanli geciyor hepimiz icin. Doktorunuz iyi bir doktor ki kendisi onermis gidip yatis yapin diye. Umarim tutabildikleri kadar tutarlar. Dogum olsa bile diger arkadaslarimiz gibi cabucak uyum saglar bebis dunyamiza 🙏🏼

Benimde 33+3 🫠 tekrar 35te gel dedi o zaman nstye gönderir diye düşünüyorum gereksiz bir hevesim var ilk hamilelik olunca 🤪

Doğumu hiç konuşmuyor 37de durumuna bakıcaz şuan çok erken bunun için diyor 🙄 o sırada meraktan çatlayan ben 🥹🥹🥹
Hayırlısı olsun inşallah canım. Evet merak ediyor insan gerçekten. 😇

Back
X