2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Ya evet sizde haklısınız bende sizin gibi düşündüm aslında çünkü baya büyük bi şey. Ama kesinlikle götürün çok işe yarıyor diyen de var o yüzden kafam karıştır
emzirme yastığını kullanmak da bir iş 😃 gerek yok kesinlikle hastaneye götürmeye. Bebişin zaten eti ne budu ne 😃 tek kolunla hemencecik kavrıyorsun, yastığın üzerine koyup emzirmek daha zor. Kolunla bebişi kavrayıp ona göre emzirme pozisyonunu ayarlamak daha kolay. Bebeği tuttuğun kolunun altına, böyle koltukaltına doğru bir yastık alırsan kolun rahat eder sadece. Onu da o an düşünmüyosun 😃 bebek memeyi tutsun da nasıl tutarsa tutsun diyosun 🥰

Haklısınız ya bence asıl zor olan emekleme ve yürüme dönemleri. Herkes en kolayı bebeklik dönemleri diyor. Yaşayıp göreceğiz
Kim diyor onu 😃😃 ennnn zoru kesinlikle emekleme dönemi. Bi yürümeye başladılar mı tamam artık, o kadar bi zorluğu kalmıyor. Bebeklik bence o kadar da kolay değil. 1 yaşından 14 aydan sonra falan daha kolay olmaya başlıyor. Hem yürüyorlar, hem ufak ufak iletişim güçleniyor vs.
En zoru gerçekten 7-11. Ay arası idi, sonrası güzel 🥰

Peki sezaryenden kaç gün sonra artık hiç ağrı hissedilmiyor😂
🤣 o da kişiden kişiye göre çok değişiyor kendimi örnek vermiyim ben hiç ağrı sızı hatırlamıyorum koşarak yürüyodum ameliyattan sonra ama ağrı kesici veriolardı hastane de 😅 eski videolara bakınca 1 haftalık kucağımdayken dans ediomuşum bebemle demekki geçiyor diye hatırladım 🤣 şimdi de aynı olur mu bilmiyorum inşallah öyle olur ağrısız sızısız 🤭

Ameliyat ağrısından çok mesela benim hatırladığım memenin acısı vardı o alışma sürecii zordu, acıya acıya emzirdim sağdım falan ama dayanılmicak bişey değil bu bahsettiğim şey 🤗

🤣 o da kişiden kişiye göre çok değişiyor kendimi örnek vermiyim ben hiç ağrı sızı hatırlamıyorum koşarak yürüyodum ameliyattan sonra ama ağrı kesici veriolardı hastane de 😅 eski videolara bakınca 1 haftalık kucağımdayken dans ediomuşum bebemle demekki geçiyor diye hatırladım 🤣 şimdi de aynı olur mu bilmiyorum inşallah öyle olur ağrısız sızısız 🤭
Bazı takip ettiğim infulencerlae var hepsi doğurdu da bakıyorum 2. Gün hepsi sapasağlam. İnşallah bizde öyle oluruz😂

Gümüş kapak ve krem ile inşallah hafifletiriz🙏🏻
Garmastan pomad almıştım ben en son kanamıştı çünkü emzirememiştim bir gün o memeden sağmıştım bu dediğim ilk başlar tabi sonra süt giderse die acıya acıya emzirmiş alıştırmıştım kendimi değişik bi his işte ama vücut öyle birşey ki resmen alışıyor 🥰

İyi geceler kızlar 🥰
Benim birkaç saatten beri kasılmalarım oluyor bebekte vajinaya baskı yapıyor gibi hissediyorum böyle ani vurup geçen sancılar oluyor daha çok kasılma kramp gibi bel ağrım var sol göğsümde sızlıyor az önce tişörtüm ıslandı terledim mi süt mü geldi anlam veremedim kuruyunca iz kalmadı atlet ve tişörtte bebeğin hareketleri arttı ve acı veriyor sanki dar bı alanda sürekli dönüyormuş gibi ve akıntım aşırı arttı kasintiyla birlikte Google amcadan bakınca doğum belirtilerinin hepsi var (yada piskolojikmen okuyunca bu da var aa buda oluyor diyorumdur 😕) ne yapsam yalancı sancıyla ayrıştırabilirim ebeler eğitimde duş alın geçerse yalancı sancidir artarsa doğum sancısıdır demişti de ağrılardan hiç kalkıp duş alasım gelmiyor :KK43:

İyi geceler kızlar 🥰
Benim birkaç saatten beri kasılmalarım oluyor bebekte vajinaya baskı yapıyor gibi hissediyorum böyle ani vurup geçen sancılar oluyor daha çok kasılma kramp gibi bel ağrım var sol göğsümde sızlıyor az önce tişörtüm ıslandı terledim mi süt mü geldi anlam veremedim kuruyunca iz kalmadı atlet ve tişörtte bebeğin hareketleri arttı ve acı veriyor sanki dar bı alanda sürekli dönüyormuş gibi ve akıntım aşırı arttı kasintiyla birlikte Google amcadan bakınca doğum belirtilerinin hepsi var (yada piskolojikmen okuyunca bu da var aa buda oluyor diyorumdur 😕) ne yapsam yalancı sancıyla ayrıştırabilirim ebeler eğitimde duş alın geçerse yalancı sancidir artarsa doğum sancısıdır demişti de ağrılardan hiç kalkıp duş alasım gelmiyor :KK43:
Doğum kasılmaları düzenli gelir, ancak o şekilde ayırt edebilirsiniz. Birkaç saattir kasılma oluyor dediğiniz nasıl aralıklarla oluyor mesela?

Doğum kasılmaları düzenli gelir, ancak o şekilde ayırt edebilirsiniz. Birkaç saattir kasılma oluyor dediğiniz nasıl aralıklarla oluyor mesela?
İlkin arası açıktı şimdi yarım saatte bir rahatsız edecek seviyede oluyor kasılmalar sırt ağrısıyla birlikte oluyo o arada bebekte hareketleniyor göbek deligimde de çekilme oluyor ve genital bölgemin bacaklara yakın kısmı darbe yemiş gibi ağrıyor 🤦🏻‍♀️ama koca karı yöntemleriyle bakarsam karnım hala yukarda ve bacaklarımı üst üste atabiliyorum

Ben sancı olarak bekliyordum ondan mı ayırt edemiyorum acaba daha çok ağrı kasılma gibi oluyor gaz ağrılarının karnın alt kısmına vurmuş halı gibi bı ağrı kasılma

Bu arada hem burda hem uygulamada böyle bı yazı çıktı

Bugünlerde bebeğinizin cildi pembe ve pürüzsüz gözüküyor. Çünkü cildinin altında biriken yağlar kılcal damarların kırmızılıklarının görünmesini maskeliyor. Son zamanlarda daha şiddetli ve daha sık Braxton-Hicks Kasılmaları yaşayabilirsiniz. Hatta bu kasılmalar ağrılı olabilir ama normaldir

Back
X