İlk bebekte ben de aynı endişeleri korkuları yaşadığım için annemin de imkanı olduğu için 40 gün gelir kalırsın diye anlaşmıştık, sağ olsun sözünü de tuttu. Ama ben 20 günden sonra biraz bunalmaya başladım ne yalan söyleyeyim, evet kendi annem ama geceli gündüzlü bir arada durmak, bir de lohusayım insanı ister istemez garip bir psikolojiye sokuyor. İlk başta kesinlikle çok ihtiyaç duyuyordum ama günler geçtikçe bebeğe alıştıkça “ayyy yeter herkes gitsin kimse müdahale etmesin tek başıma bebekle kalmak istiyorum” duygusu oluyor. ama annem de olsa samimi olarak kendimi ifade edip git diyemedim, eşime dedim annem gitsin artık diye, ama o da karşı çıktı, bilmiyorum hem belki o da bana yeterince güvenemedi, hem de biliyordu ki annem gidince onun sorumlulukları artacak, ne kadar kalırsa o kadar iyi mantığından kalmasını istedi. Neyse peki dedim, annem de sağ olsun 40 gün kaldı. Annem de eminim çok bunalmıştır, ama o da bana diyemedi heralde gideyim artık diye. Öyle kendimizi net ifade edememekten ötürü 20 gün fazladan bir bunalım oldu ikimiz için de

annem duygularını bastıran ve bizi de öyle yetiştirmiş bir insan. Sanırım ondan ötürü pek hayır diyebilen bir yapıda değiliz. Neyse bu da daha başka bir konu… Velhasıl eğer 20 gün erken gitseydi ne olurdu bilemiyorum, belki dediğim gibi çok huzura ererdim, belki de yine bocalamaya devam ederdim. Bence siz benim yaptığım gibi yapmayın, şimdiden kendinizi 40 gün diye şartlamayın. Eğer imkanınız varsa duruma göre anneniz gitse gelse o şekilde yapsanız çok çok daha iyi bence. Şimdiden bir günü belirlemeyin kafanızda. Belki gider biraz başbaşa kalıp yapamayacağınızı anladığınızda tekrar gelir. O şekilde yaparsınız. Ama lohusalıktan sonra işler kolaylaşıyor bence. İnsan kendi kendine başarabiliyor. 2. Bebeğimde kayınvalidemle dönüşümlü toplam 1 hafta kaldılar gittiler, o bile fazla geldi hiç gelmeselermiş olurmuş dedim. 1 hafta bile zor dayandım kalabalığa. Dediğim gibi klohusalık değişik bir psikoloji. Annem ve çok yardımı oluyor ama insan yine de bir noktadan sonra bunalabiliyor.