• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    177
İnşallah iyi ıolucaz canım. Benim de bugün ilk bebek yıkama gününde annem ve eşim tartıştı. Eşim benden iş bekliyor diye annem sinirlendi. Keyfim yok hiç. Annem gitti eşim seninle konuşmucam diyor.
Lohusalıkta çok duyuyorum böyle damat-kv gerginlikleri. Galiba gelin-kv çatışması kadar olmasa da bu da yaygın bir durum. Eşiniz inşallah size karşı tavrını değiştirmiştir. Umarım daha iyisinizdir 🙏🏻 😔

Biraz önce eşimle benzeri konuları konuşuyorduk. Aslında her kadın yapabilir güçte. Kesinlikle başarılabilir birşey. Ama her bireyde farklı diyip konuyu başka bi tarafa çekiyorum 🙂
Siz nasıl iyi hissedecekseniz öyle yapın. İmkan varsa annenizle mutluysanız neden kalmasın ki?
Gittikten sonra da kesinlikle üstesinden gelirsiniz. Çünkü analık geçerken otomatik yükleniyor. Ve tek kalınca mecburen başınızın çaresine bakıyorsunuz.

Hemen kendimden bahsediyorum: bu bi beceri başarı öyküsü değil ama gerçekten analık dediğimiz şey çok başka. Yurtdışında olduğum için iki kızımı da tek doğurdum. Hamileliklerde öyle. Ve işin garibi geçerken ihtiyaç hissetmedim. Hatta dedim ya biraz önce konuştuk diye. Banyo yaptırmayı bile ilk eşimle yaptırdık ondan sonrakilerde ben hep tek yaptırdım daha konforlu daha sakin inanın daha huzurlu geldi. Şimdi bazen yıkamak için birini bekleyenleri duyunca hani imkan var diye bi güvence oluyor. Yoksa herkes eminim yapar dedim eşimede.

Mevzu biraz da bu bence; halihazırda güvenebileceğimiz birileri olduğu için rahat bırakıyoruz kendimizi. Ee imkan varsa da neden olmasın diyorum ben.

Baya uzun yazdım ama umarım iyi gelir.
Çünkü geçerken doğal akışına bırakınca herşey çok daha güzel. Annelikte bunların başında geliyor
Maşallah size. Allah enerjinizi bozmasın, gücünüz kuvvetiniz hep yerinde olsun inşallah 🧿 Ben de uzun yıllar yurtdışında yaşadım. Ve hiç cesaret edemedim çocuk sahibi olmaya. Sizi çoook tebrik ederim 💕

Dikiş mi ödem oldu senin de 😥 jel yazdı bana doktor bide hastaneden bi sıvı vermişti adını bilmiyorum soğuk uyguluyorduk onu bife antibiyotik verdi. günde minoset 4 kez parola 3 kez kullan dedi ben minoset kullanmadım parolu da hep unuttum içmeyi çok ağrı çektim ağladım bi gün idrarımı yaparken yürümek oturmak kalkmak çok zordu bide kendimi üzüyordum herkes hemen kalkıyor ben niye böyle oldum canım çok tatlı değildir ama niye böyle oldum falan diye. Doktoruma yazdım iki gün önce hocam hiç hafiflemedi aksine daha fazla ya maya başladı canım diye oda hemen ağrı kesicilerini duzelnli kullanmıyorsundur dedi kadın bildi valla. Hemen minoset aldırdım içtim o kadar rahatlattı ki 2 3 saate etkisi geciyir ama günde 4 kez kullanıyorum çok faydası oluyor
Benim dikiş yerlerindeki ödem biraz azaldı ama şikayetim o değil. Tüm vücudumda var ama özellikle belden aşağısı özellikşe ayaklarım çok rahatsız edici seviyede. Ağrı yapıyor yanıyor resmen ateş çıkıyor. Bez değiştirirken ayağımı kıvırıp oturamıyorum.

Kızlar ben elendim buraya hiç giremiyorum artık böyle bi yoğunluk. Daha 1 hafta olmadı doğum yapalı ama sanki 1 ay gibi geldi bana. Bu arada göğüs ucu yarası çeken var mı konuşulduysa görmedim de. Gelin sarılıp ağlayalım 🥹

Neyse ki yemek işlerini üstleniyormuş. Büyük fayda bence. Benimki başkasının evinde yemek yapmaya çekindiğini söylüyor. Tamamen bahane çünkü kendi evinde de iş yapmayı sevmez prenses 😄 Allah yine eksikliklerini göstermesin ama anne-kız ilişkileri cidden göründüğü kadar kolay değil. Dediğiniz şekilde yola getirmem çok mümkün olmuyor. Hayata ve insanlara hep yargılayıcı bir yerden bakar. Onun sayesinde ben de halden anlama uzmanı oldum çıktım 😅 Temizlikçi ablamız bugün diyor ki bugün burayı temizledim yarın başka evi temizleyeceğim. Hani kadın her gün her gün pis evlerle uğraştığını söylüyor. Ben mesela bunu duyduğumda Allah kolaylık versin senin işin de zor gibi bir şey söylerim muhtemelen. Annemse kadına diyor ki o zaman bu işleri yapmayacaksın 😅 Anne sen de kadına laf soktun diyorum sonradan. Aaa hiç farkında değilim, ben öyle laf sokmayı bilmem diyor 😂
😄😄 Ay yukarda yazdıklarını da okudum da benim anneme çok benziyor annen. Seni çok iyi anlıyorum. Benimki yine yemek falan yapar temizliğe de yardım eder ama çok sık morali bozulur 😄 çok sık hastalanır, keyfi kaçar vs.
Zor yani anlıyorum seni.
Senin oğlun mu olacaktı hatırlayamadım ama benim bir oğlum var şimdi de kızım olacak ve kızım olacağını öğrendiğimden beri aşırı endişeliyim. Çocuk çocuktur ama o anne-kız ilişkisini inşa etmek çok korktuğum bir şey. Çoğu insanın da anlayamadığı bir şey 😇

Kızlar ben elendim buraya hiç giremiyorum artık böyle bi yoğunluk. Daha 1 hafta olmadı doğum yapalı ama sanki 1 ay gibi geldi bana. Bu arada göğüs ucu yarası çeken var mı konuşulduysa görmedim de. Gelin sarılıp ağlayalım 🥹
Ayy çok zor o göğüs yaraları gerçekten. Yok yok elenmedin canım, alışma sürecindesin sadece.
Ne yapıyorsun göğsün için?

Kızlar ilk bebenizde kaç gün yardım aldınız ? Anneniz ya da bir başkası ile kaç gün kaldınız? Benim şuan yanımda annem ve kızlardeşim var çok yardımcı olıyorlar. Annemde bebek bakımınan çok iyi anlıyor .
Bugün 12 günlük oldu bebiş . Kendimi asla yalnız kalmaya hazır hissetmiyorum. Normal mi bu? 40 gün birlikte kalmayı planıyoruz ama 40 günden sonra hazır hisseder miyim ? Yalnız kaldığımı düşününce kötü hissediyorum nedense. Eşim işten gelince yardım eder ama gündüzleri hep tek olacağım. 31 yaşındayım ve bu şekilde korku tedirginlik var. 20 yaşında anne olanları çok tebrik ederim cidden 🙏🏻 bir bebeğe tek başıma bakabilecek gücü nedense bulamıyorum kendimde . Lohusalıktan mı bilmiyorum. Günler geçtikçe düzelir mi bu durum?
İlk bebekte ben de aynı endişeleri korkuları yaşadığım için annemin de imkanı olduğu için 40 gün gelir kalırsın diye anlaşmıştık, sağ olsun sözünü de tuttu. Ama ben 20 günden sonra biraz bunalmaya başladım ne yalan söyleyeyim, evet kendi annem ama geceli gündüzlü bir arada durmak, bir de lohusayım insanı ister istemez garip bir psikolojiye sokuyor. İlk başta kesinlikle çok ihtiyaç duyuyordum ama günler geçtikçe bebeğe alıştıkça “ayyy yeter herkes gitsin kimse müdahale etmesin tek başıma bebekle kalmak istiyorum” duygusu oluyor. ama annem de olsa samimi olarak kendimi ifade edip git diyemedim, eşime dedim annem gitsin artık diye, ama o da karşı çıktı, bilmiyorum hem belki o da bana yeterince güvenemedi, hem de biliyordu ki annem gidince onun sorumlulukları artacak, ne kadar kalırsa o kadar iyi mantığından kalmasını istedi. Neyse peki dedim, annem de sağ olsun 40 gün kaldı. Annem de eminim çok bunalmıştır, ama o da bana diyemedi heralde gideyim artık diye. Öyle kendimizi net ifade edememekten ötürü 20 gün fazladan bir bunalım oldu ikimiz için de 🤣 annem duygularını bastıran ve bizi de öyle yetiştirmiş bir insan. Sanırım ondan ötürü pek hayır diyebilen bir yapıda değiliz. Neyse bu da daha başka bir konu… Velhasıl eğer 20 gün erken gitseydi ne olurdu bilemiyorum, belki dediğim gibi çok huzura ererdim, belki de yine bocalamaya devam ederdim. Bence siz benim yaptığım gibi yapmayın, şimdiden kendinizi 40 gün diye şartlamayın. Eğer imkanınız varsa duruma göre anneniz gitse gelse o şekilde yapsanız çok çok daha iyi bence. Şimdiden bir günü belirlemeyin kafanızda. Belki gider biraz başbaşa kalıp yapamayacağınızı anladığınızda tekrar gelir. O şekilde yaparsınız. Ama lohusalıktan sonra işler kolaylaşıyor bence. İnsan kendi kendine başarabiliyor. 2. Bebeğimde kayınvalidemle dönüşümlü toplam 1 hafta kaldılar gittiler, o bile fazla geldi hiç gelmeselermiş olurmuş dedim. 1 hafta bile zor dayandım kalabalığa. Dediğim gibi klohusalık değişik bir psikoloji. Annem ve çok yardımı oluyor ama insan yine de bir noktadan sonra bunalabiliyor.

Benim dikiş yerlerindeki ödem biraz azaldı ama şikayetim o değil. Tüm vücudumda var ama özellikle belden aşağısı özellikşe ayaklarım çok rahatsız edici seviyede. Ağrı yapıyor yanıyor resmen ateş çıkıyor. Bez değiştirirken ayağımı kıvırıp oturamıyorum.
Anladım yok bmm ki baya farklı bir durum

Ne kadr almıştı bşzde bugğn gitttik sağlık ocağına 2 900 doğmuştı 3 100 olmuş az değil mi doğdupundan beri emiyor bni sütümde var
Çok sevindim ne güzel kendi kilosunu geçmiş bile 🥹🧿 Sizinki gayet iyi doğduktan sonra %10 kadar kilo kaybı oluyor yaklaşık 7-10 günde doğum kilosunu yakalamasını bekliyorlar.

Kızlar ilk bebenizde kaç gün yardım aldınız ? Anneniz ya da bir başkası ile kaç gün kaldınız? Benim şuan yanımda annem ve kızlardeşim var çok yardımcı olıyorlar. Annemde bebek bakımınan çok iyi anlıyor .
Bugün 12 günlük oldu bebiş . Kendimi asla yalnız kalmaya hazır hissetmiyorum. Normal mi bu? 40 gün birlikte kalmayı planıyoruz ama 40 günden sonra hazır hisseder miyim ? Yalnız kaldığımı düşününce kötü hissediyorum nedense. Eşim işten gelince yardım eder ama gündüzleri hep tek olacağım. 31 yaşındayım ve bu şekilde korku tedirginlik var. 20 yaşında anne olanları çok tebrik ederim cidden 🙏🏻 bir bebeğe tek başıma bakabilecek gücü nedense bulamıyorum kendimde . Lohusalıktan mı bilmiyorum. Günler geçtikçe düzelir mi bu durum?
Kişiden kişiye değişiklik gösteren bir konu bu da sanırım. Yardım almak birilerinin destek olması, olabiliyorlarsa özellikle çok güzel. Yaşadığınız zorlukların sizi korkutmuş olması da normal. Hayatımızın farklı ve daha zor bir evresindeyiz artık.
Bu arada ben de 32 yaşındayım bana da asla yalnız yapamazmışım gibi geliyordu hamilelik boyunca korktum bundan ama seçeneğim olmayınca kabullendim sanırım. Bir güç geliyor, gelecek de. Bir şekilde alışıp üstesinden geleceğiz. Belki daha güzel bile gelebilir bebeğinize iyice alışınca

Gözünüz aydın darısı başımıza inşallah 🫶💐Allah analı babalı büyütsün sağlıkla🤍

Cevremdekilere çok sinir oluyorum hormonlardan mi bilmiyorum ama dogurmadi mi dediklerinde sinirleniyorum.sürekli arayıp dogurmadin mi diyolar gerçekten insanları anlamak çok zor size ne demi😀Dogurmicam çocuğun var bir bildiği ki gelmiyor ya evet ağrılar oluyor ama ben razıyım sağlıklı gelsin de ne zaman isterse o zaman gelsin bence sizde kendinizi strese sokmayın kızlar kendi doktorum dahi beni strese sokmya çalışıyor gibi geliyor 😂 kesin hormonlardan😀bana geçen gittiğinde 37+6da doğur artık diyor sayfasında gördüm kendisi 41.hafta doğurmuş bu ne yaban çelişki ama demi 😀 Bence kafaya takmayalim ne zaman isterse o zaman gelsin meleklerimiz 🫶

Çok iyi anlıyorum canım inan ben de aynı şeyi yaşıyorum her besleme öncesi 1 saat sağım 1 saat besleme zaten 2 saat uyuyup uyanıyorlar o arada pompanın parçasını ve şırıngaları konteynerı yıka ve bunu her seferinde tekrar et çok yorucu gerçekten başka bir emzirme danışmanı ile dene şansını sana kötüsü denk geldi demek ki. Hastanelerdekiler daha iyi olabilir bence çünkü her türlü vaka onlara geliyor tecrübeliler. Umudunu kaybetme lütfen ben de bugün artık yapamıycam mamaya başlasam mı diyordum şoku hemşire tutturdu sonrasında sağı kendim tutturdum. Bebeğin çok aç olmaması lazım emzirme öncesi 30dk önce 10 15ml sağdığın sütten ver öyle bir dene meme ucunu c şeklinde o taraftaki elinle kavrayıp burun ucuna daya tam kocaman açtığı anda süpürme hareketi yaparak burundan ağıza doğru çek inşallah bu şekilde tutacak rahat etmek için emzirme yastığı da deneyebilirsin. Sana tavsiyelerim bu kadar umarım aşarız bu sorunu yakın zamanda 🤲🏻
Bende aynı durumdayım. Mama vermeme tamam kaldı. Mamaya öcü gibi de bakmıyorum aslında ama anne sütünü de verebildiğim kadar vermek istiyorum. Çok üzülüyorum ne zaman tam kavrayacak bebek göğsü bilmiyorum. Geriliyorum.

Kızlar bebeğime bir türlü memeyi tutmasını beceremedim. Tutuyor aslında ama sıkılıp bırakıyor sinirleniyor. Çok üzülüyorum.

Sanki çok heyecan yaptım ya 🙈 bir bebeğim vardı, iki bebekli bir anne olarak eve dönmek nasip olsun. Duygusallığı abartmakta da ben 🥹
Senin doğumun bugün dimi. Allah kolaylık versin, hiç de abartmıyorsun duygularını çünkü senin doğuma giderken bıraktığın bir bebeğin daha var, aklının onda kalması çok normal. Sağlıkla kavuş evlatlarına inşallah

Sanki çok heyecan yaptım ya 🙈 bir bebeğim vardı, iki bebekli bir anne olarak eve dönmek nasip olsun. Duygusallığı abartmakta da ben 🥹
Sağlıkla güzel haberlerini bekliyoruz canım en erken benimki görünüyordu senin sürprizci kuşun bu haftayı da bebişsiz geçirmeyelim istedi sağ salim kavuşursun inşallah 🤲🏻 🌸

Back
X