2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar ya bizimki emiyor sorun yok ama her emzirmeden sonra kusuyor. Bazen 15 dk bazen yarım saat sonra. Bazen tatlı kaşığı kadar bazen yemek kaşığı kadar. Bir de kusunca sinirleniyor huzursuz oluyor. Reflü yatağında yatırıyorum beşiğe de öyle alıyorum ama anlamadım normal mi bu kadar kusması
Alerjik bir durum olabilir, benim kızım öyleydi ilk başta süt fazla geliyor fazlasını kusuyor filan dediler sonra doktor bir damla verdi Zaditen, onu kullandıktan sonra düzeldi. Doktorunuza danışın mutlaka.

Alerjik bir durum olabilir, benim kızım öyleydi ilk başta süt fazla geliyor fazlasını kusuyor filan dediler sonra doktor bir damla verdi Zaditen, onu kullandıktan sonra düzeldi. Doktorunuza danışın mutlaka.
Yaa öyle bir şey de mi var şimdi ohh mormal heralde demiştim 🤷 teşekkür ederim kontrole gidince sorarım

Yok her yerimiz süt oluyor derken bebeği sadece kandırarak tutturabiliyorus tutturursak. Yani kenardan şırıngayla vs süt akıtarak damlatarak vs almasını sağlıyorum alırsa bir tek o şekilde alıyor onu da çok nadir alıyor. Kandırmadan hiçbir şekilde almıyor zaten . O yüzden her herimiz süt oluyor dedim.
Anladım. Çok tükendiniz siz de uğraşmaktan, sürekli bir mücadele. Emzirme danışmanlarına da gittiniz, her yolu denediniz ama hala olmuyorsa bence çok daha fazla kendinizi yormadan sadece süt sağıp verme usulüne geçiş yapmayı mı düşünseniz? Tamam emse çok büyük rahatlık olacaktı ama sonuçta yine kendi anne sütünüzü almış olacak bir şekilde. O da çok büyük kâr ❤️

Yok valla girmemiş hala parmak emiyordu keyfi yerinde 😂 o kadar hareket, ananas hurma, bana mısın demiyor 🤨 yaa uygulamada niye 40 hafta sınırı var, moralimizi bozmasınlar😒 🥲
Yaaa rahatı yerinde 😅 bende hastanedeyim şuan nst normal çıktı bakalım muayene de ne çıkıcak

Kızlar ne kadar sürede bir emziriyorsunuz? Bir de kaçar dakika sürüyor emzirme ? Hemşire hanım emzir o ona yeter dedi ama bence yetmiyor. Aç olunca uyumak istemiyor. Mama vermek gerekmiyor mu ?
Genelde 2 saatte bir ama gündüzleri saat başı da isterse emziriyorum 🤷

Kızlar ya dün kontrolden sonra lekelenme var demiştim. Gece olmadı kafam rahattı şimdi yine var ve afedersiniz nişana benzer tarzda bu sefer akıntılı gelmiş.
Nişanı önemsemiyorum. Lekelenme garip kahverengi tarzı 3.gebelik ilk kez böyle bişey görüyorum😀 doktor hareketleri takip et demişti. Gece boyu çok hareketliydi. Gündüzler sakin artık.

Öyle kafam karıştı.

Kızlar ya dün kontrolden sonra lekelenme var demiştim. Gece olmadı kafam rahattı şimdi yine var ve afedersiniz nişana benzer tarzda bu sefer akıntılı gelmiş.
Nişanı önemsemiyorum. Lekelenme garip kahverengi tarzı 3.gebelik ilk kez böyle bişey görüyorum😀 doktor hareketleri takip et demişti. Gece boyu çok hareketliydi. Gündüzler sakin artık.

Öyle kafam karıştı.
Benim arife günü yapılan çatı muayenesinden beri lekelenme devam. Nişana benziyor. Doktora sordum. Muayene ederken o bölgeyi epey sıyırıyoruz, akıntılar ve lekelenmeler gayet normal dedi.

Öyle kafam karıştı.
Benim de 3-4 gündür her gün aynı şekilde kahverengimsi yoğun kıvamda akıntı geliyor ama ben doktora bile söylemedim. Ara ara nişan parçaları gelebilir normal demişti zaten daha önceden. İlk gebeliğimde kırmızı olarak gelmişti ben de kahverengi olarak ilk defa görüyorum ama normal bence rahim ağzı yumuşamasından ötürüdür diye düşünüyorum.

Bebeğin her şeyi normalmiş ya benimde aşağıda eskiye göre ama suyu felan hep normal nst de hafif dalgalanma var ama buna doğum olacak diyemeyiz dedi ebeye yönlendirdi egzersiz için😑
Ebe egzersizleri gösterdikten sonra eve mi döneceksin, yoksa yatış mı olacak? Benim öncekinde doktor ebeye yönlendirmişti sonra doğum başladı 😅

İzlem için sağlık ocağından çağırdılar reflü de olabilir dedi haftaya kontrole gidince doktora soracağım 🙏
Canım benim kızımda kusuyor bu çok normal 12 günlük bebek için , reflü teşhisi çok sonra 2-3 ay sonra kondu ilk kızımda ona göre mamaya geçmiştik biz. Süt kesiğidir fazlasını çıskrıyodur. Emmek sadece doymak için emmiyolar , kendilerini güvende hissetmek için de emiyolar öyle düşün o yüzden her ağladığında memeye koyuyoruz. Mama olsaydı tabi ki saatli olması önemli de 😀

Back
X