2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar çarşamba(39+0) doğumum olacak daha önce yazmıştım
2-3 gündür çok hareketli özellikle sevdiğim şeyler yersem resmen karnımı yaracak çıkacak gibi oluyor. Demekki suyunda azalma yok diye düşünüyorum. Ağrım sancım vs zaten yok
Acaba acele mi ediyoruz doğum zamanından önce mi olacak 🙄 doktorda zamanı normal 39 haftan bitiyor daha ne zaman olsun dedi
Normal doğum yapanlar bebek gelmeden öncede bu kadar hareketli oldu mu?
Eşime bahsettim oda öyle düşünmüş takıntı yapma diye söylemedim dedi
Bir yandan sıcak beni mahvetti gerçekten zor duruyorum artık doğurmak istiyorum bir yandan erken mi olacak tedirginliği başladı. Kilo vs sizin yazdığınız verilere göre normal ama doktor kızıma uzun boylu ve zayıf diyor güçsüz doğup ememez memeyi tutamaz diye tedirgin oldum (38+0da 51,6 cm 3065 gram geldi)
Ben her konuda rahat bir insandım aslında bu bebek beni çok değiştirdi ☹️

Hareketleri benim de 38.hafta artmış gibi hissetmiştim 38+5te 50cm 3050gr doğdu. Bizim doktor gayet iyi demişti ama sizinkinin böyle söylemesi hoş olmamış. Sanırım doktordan doktora da fark ediyor. Haftanız güzel ve bebeğiniz hazır olduğunda doğacak şimdiden bunları dert edip strese girmenize değmez. önce bir doğsun belki çok rahat emen gaz problemi olmayan bir çocuk olur. Böyle şeyleri doğmadan anlayamayız sanırım 🙏

Kızlar normal doğum sonrası kuyruk sokumunda ağrı yaşayan var mı? Oturup kalkamıyorum resmen doktora gittim bugün röntgen çekildi normal gözüküyor kas gevşetici jel verdi.
Hamilelik boyunca o da vardı, her köşemde bir ağrı mutlaka vardı 🥹 doğumdan birkaç gün sonra çok şükür hepsi geçti 🙏
Jeller bayağı işe yarıyor inşallah bir an önce geçer sizinkide 🙏

M melekinsan şöyle bir şeye denk geldim senle de paylaşayım dedim. İlk bir hafta kaybetmiş olsa üstüne 10 gün de toparlanma olsa 17 gün senin daha sanırım 9 -10 gün felan oldu bebişin doğalı. Endişe edecek bir şey yoktur belkide 🤗
%13 azalmış bnm kızın kilosu o yüzden doktor baya panik yapıp bir sürü tahlil istedi ben doktora dedim hatta hocam ben sütümün yetersiz geldiğini düşünüyorum bence sütüm az o yüzden zayıfladı emzime danismaniyla görüşelim ondan sonra gerekirse bu testler yapılsın dedim, yok bunlara hemen bakmamız lazım dedi çok şükür test değerleri iyi çıktı çocuğumun, sütüm yetersiz ben fark ediyordum zaten , dün sagdim daha çoktu şimdi sagiyorum dahada azalmış olmayacak bnm sütüm sanırım ben kabullendim artık. Birdaha da çocuk yapmam ben bütün heveslerim kursağımda kaldı hamile kaldım 7 hafta sonra ameliyat ikdum , vajinal doğuma resmen hevesim vardı suyu az diye 37. Haftada sezaryen oldum, emzirme hevesim çoktu oda olmayacak. Bidaha doğurmam. Yapacak bişey yok sağlıklı olsunda mama içsin ne yapalım ilk mamayla büyüyen benim kızım olmayacak

Başını sonunu okumadım umarım yanlış anlayıp saçma bi şey yazmıyordumdur. Ama herşeyi denediniz ve sütünüz yoksa veya azsa, ne yapıp edip uyumayı deneyin. İlk 3 gün bende hiç uyumadım. Bebek memeden ayrılmıyordu muhtemelen sütüm de doyurmuyordu. Hem ben uykusuz kaldım, hem bebek doymadı, hem sütüm artmadı ki aşırı aşırı beslendim onu da ye bunu da ye, 3. Gün eşime emzik aldırdım ve emzirdikten sonra emzikle uyumasını sağladım. Beni emzik olarak kullanıyordu çünkü saatlerce memede. Ben o ara uyuma fırsatı buldum. Birkaç güne sütüm baya düzeldi ve emziği bıraktım. Şimdi memede doyuyor uyuyor çok şükür. Emzik verin diye yazmadım kesinlikle. Bu benim çözümündü. Sizin de yapabileceğiniz bir şey vardır. Uyku dinlenme çok önemli. Birde stres yapmamak.
Evet bende 3 4 gün doymadığı için muhtemelen sürekli memede durmak istediği için uyuyamadım hiç dün artık gözlerim uykusuzluktan kan canagiydi resmen.
Bu gece hep eds yöntemiyle emzirdim ikimizde uyuduk ama tabi iki saat sonra tekrar uyanıp tüm süreç baştan. Sütüm olmayacak bnm sanırım yapacak bişey yok. Şimdi sagiyorum dünkünün yarısı bile değil

Gümüş kapak kullanıyorum. Birde lansinoh krem ve kantoron yağı sürüyorum. Krem sürdüğümde göğüs kalkanı takıyorum. Sürmediğimde gümüş kapakları boş takıyorum. Sanırım gümüş kapağın faydası oluyor ama ben 2-3 gün sonra aldırıp başladım oluşmuştu zaten. İlerlemedi ama gerilemiyor da. Aslında çok büyük bir yara değil. Ama ağrılı emziriyorum. Birde sütüm akmaya başlıyor heryerim ıslak ıslak. Sürekli üst değiştiriyorum. İzin vermezsem bu sefer şişip kalıyor göğsüm çok ağrıyor şişince de. Mastite çevirecek diye korkumdan baya uğraşıyorum günlerdir emsin aksın diye.
Gümüş kapak normalde kremsiz sürülüyor. Hastanede ilk 10 gün lansinoh ile destekleyin sadece dediler. Belki o da iyileşmesini engeller.

Hareketleri benim de 38.hafta artmış gibi hissetmiştim 38+5te 50cm 3050gr doğdu. Bizim doktor gayet iyi demişti ama sizinkinin böyle söylemesi hoş olmamış. Sanırım doktordan doktora da fark ediyor. Haftanız güzel ve bebeğiniz hazır olduğunda doğacak şimdiden bunları dert edip strese girmenize değmez. önce bir doğsun belki çok rahat emen gaz problemi olmayan bir çocuk olur. Böyle şeyleri doğmadan anlayamayız sanırım 🙏
Antep’te yaşıyorum burda insanlar genelde kısa boylu ve kilolu doğal olarak bebekleride öyle ☹️ muhtemelen diğer hastalarına göre kıyaslıyor ama bende eşimde uzun boylu ve zayıfız 🙄 o yüzden pek takılmıyordum. Son günler olunca stres artıyor takılacak bişe buluyor insan 🥹
Teşekkür ederim cevabın için 🫶🏻🫶🏻

Merhaba. Bende EDS sistemi ile devam ediyorum . Denediklerim arasında en işe yarayan o oldu şimdiye kadar . Ama benim bebeğim eds den süt gönderdiğim kadar emiyor. Süt göndermeyi bıraktığımds duruyor ve uyuyor. Bir de açken yine almıyor. Yarı tok hale getirip öyle tutturabiliyorum. Bana da zor geliyor o sebeple gece deneyemedim . Sanırım sürekli denemek lazım . Bende yoruldum ama inşallah düzeleceğiz 🙏🏻
Ben gece de denedim canım gerçekten zor ama alışıyorsun bizim de şöyle oluyor uykusuna com düşkün hanımefendi memede uyuyup kalıyor bgne kadar hep öyle oldu muhtemelen sütümde o yüzden kesildi, şimdi sagdim tekrar o kadar az ki iki çay kaşığı kadar anca süt çıktı iki memeden 20 dkdir sagiyorum. Ben pes edecem gelmeyecek demekki daha fazla sinirlerimi yıpratmaya da gerek yok zaten hamileliğimin başından beri herşey kursağımda kaldı bu da kaldı ne yapalım. Eds yönteminde de önce meme de biraz kalması gerekiyor bizimki hemen uyuduğu için hemen veriyoruz yandan hortumu onuda zaten çok emme kuvveti uygulamasına gerek kalmadan içtiği için memede bi emme uyaranida olmayınca dünde muhtemelen çok üzülüp agladigim için olanda gitti

%13 azalmış bnm kızın kilosu o yüzden doktor baya panik yapıp bir sürü tahlil istedi ben doktora dedim hatta hocam ben sütümün yetersiz geldiğini düşünüyorum bence sütüm az o yüzden zayıfladı emzime danismaniyla görüşelim ondan sonra gerekirse bu testler yapılsın dedim, yok bunlara hemen bakmamız lazım dedi çok şükür test değerleri iyi çıktı çocuğumun, sütüm yetersiz ben fark ediyordum zaten , dün sagdim daha çoktu şimdi sagiyorum dahada azalmış olmayacak bnm sütüm sanırım ben kabullendim artık. Birdaha da çocuk yapmam ben bütün heveslerim kursağımda kaldı hamile kaldım 7 hafta sonra ameliyat ikdum , vajinal doğuma resmen hevesim vardı suyu az diye 37. Haftada sezaryen oldum, emzirme hevesim çoktu oda olmayacak. Bidaha doğurmam. Yapacak bişey yok sağlıklı olsunda mama içsin ne yapalım ilk mamayla büyüyen benim kızım olmayacak
Öyle söylemeyin, ilk zamanlar büyük bir adaptasyon dönemi. Kendinize zaman verin🤗 uykusuzluk da her şeyi çok kötü etkiliyor. Ne güzel sağlıklı evladınız olmuş, buna şükür. Hepsi rayına er ya da geç girecektir 🙏🏼
Çocuk doktorlarında da bazıları tahlilci oluyor, bazıları tecrübesiyle daha farklı yönlendiriyor süreci. Belki ilerisi için farklı bir doktor bulursunuz daha rahat olur.

Kızlar çok şükür sağlıkla bebeğime kavuştum bu sabaha karşı. Bekleyen herkese Rabbim en sağlıklı şekilde gönlündeki doğumu nasip etsin.
Yaaaa çok sevindim gözünüz aydın olsun 😍 rabbim sağlıklı uzun ömürler versin bebişe, sağlıkla , kolaylıkla geçsin lohusalıgin 🤗 sen nasılsın peki,bi müsait olduğunda anlatırsın sürecini😍

Gümüş kapak normalde kremsiz sürülüyor. Hastanede ilk 10 gün lansinoh ile destekleyin sadece dediler. Belki o da iyileşmesini engeller.
Ben geçen gün lansinoh üzerine gümüş kapak kapatıp uyudum sabah efsane nemli uyanmıştım 😅
Muhtemelen birlikte kullanılmıyor ama hava aldırmadığı için tişörte bulaşıp azalmayıncada krem full performans çalışmış 😅

2-3 gündür çok hareketli özellikle sevdiğim şeyler yersem resmen karnımı yaracak çıkacak gibi oluyor. Demekki suyunda azalma yok diye düşünüyorum. Ağrım sancım vs zaten yok
Acaba acele mi ediyoruz doğum zamanından önce mi olacak 🙄 doktorda zamanı normal 39 haftan bitiyor daha ne zaman olsun dedi
Bir yandan sıcak beni mahvetti gerçekten zor duruyorum artık doğurmak istiyorum bir yandan erken mi olacak tedirginliği başladı. Kilo vs sizin yazdığınız verilere göre normal ama doktor kızıma uzun boylu ve zayıf diyor güçsüz doğup ememez memeyi tutamaz diye tedirgin oldum (38+0da 51,6 cm 3065 gram geldi)
Haftası çok iyi, artık miadını doldurmak üzere bebeğinizin. Benim doktorum 10 gün önce sonra normal deviasyon içinde diyor. Bazen doktorlarımız hassas yaklaşamıyor malesef. Ayrıca ölçüm gerçekte farklı olabilir. Boy ile emme refleksinin de bir alakası olduğunu hiç duymadımx

Öyle söylemeyin, ilk zamanlar büyük bir adaptasyon dönemi. Kendinize zaman verin🤗 uykusuzluk da her şeyi çok kötü etkiliyor. Ne güzel sağlıklı evladınız olmuş, buna şükür. Hepsi rayına er ya da geç girecektir 🙏🏼
Çocuk doktorlarında da bazıları tahlilci oluyor, bazıları tecrübesiyle daha farklı yönlendiriyor süreci. Belki ilerisi için farklı bir doktor bulursunuz daha rahat olur.
Evet doktor dün öylesine kontrol için gittiğimiz bir doktor, iyi bi doktor araştırıp gidecem artık.

Ben geçen gün lansinoh üzerine gümüş kapak kapatıp uyudum sabah efsane nemli uyanmıştım 😅
Muhtemelen birlikte kullanılmıyor ama hava aldırmadığı için tişörte bulaşıp azalmayıncada krem full performans çalışmış 😅
Özellikle ilk zamanlar önerdi hastanedekiler. Daha memeler kuru galiba. Sonraki zamanlarda anne sütünün nemi iyileştiriyor, umarım bizim de öyle olur.

Haftası çok iyi, artık miadını doldurmak üzere bebeğinizin. Benim doktorum 10 gün önce sonra normal deviasyon içinde diyor. Bazen doktorlarımız hassas yaklaşamıyor malesef. Ayrıca ölçüm gerçekte farklı olabilir. Boy ile emme refleksinin de bir alakası olduğunu hiç duymadımx
Bencede 3-5 günle büyük değişiklik olmayacak
Son haftalar riskli fazla kalması başka şeylere sebep olabilir umarım sağ salim geçer artık bu süreç

Sen nasılsın bebiş nasıl evde misiniz herşey yolunda mı 🫶🏻

Elinden geleni yapıcağına eminim suçlu değilsin ama böyle hissetmen çok normal, çok ağladığımı hatırlıyorum ben de yetemiyorum diye ama üzülmek daha çok olumsuzluk getirir hep pozitif olmak önemli 🤗 power pump diye de bir yöntem var sağmak ile de arttırılabilir bir nebze 👍
Deniyorum valla hem fiziksel hem psikolojik olarak çok yoruldum ama deniyorum herşeyi, power pumpla sagdim dün ve bu sabah, her iki saat emzirme bitince de 5 10 dk sağ dedi emzirme hemşiresi onu da yapıyorum, suyu zaten bol içiyorum malt bişey var içecek ondan aldık onu içiyorum yok bugün sagdigimda gelen süt dünkünün yarısı kadar. Benim heves beni yine şaşırtmadı ve kursakta kaldı .

Bencede 3-5 günle büyük değişiklik olmayacak
Son haftalar riskli fazla kalması başka şeylere sebep olabilir umarım sağ salim geçer artık bu süreç

Sen nasılsın bebiş nasıl evde misiniz herşey yolunda mı 🫶🏻
İnşallah kolaylıkla olsun bitsin 😇 ben de bunların hepsini aklımdan geçirdim. Bir de yenidoğanda her an her şey olabiliyor. İlk gecemiz zordu baya. Dogumda biraz az ağlamış, oksijen verdiler, 3 saat aç bekledi. Çok yormuş. Gece galiba artık yorulup emmedi mesela epey gerildim. Sonra düzeldi çok şükür. Dün de biraz çok uyudu 10 saat çiş yapmadı, ona gerildim. Düşününce ilk zamanlar epey kritik. Umarım en kısa zamanda yenidoğan dönemini sorunsuz atlatırız da rutinimizi kurarız hepimiz 🙏🏼

Doktoru bekliyoruz, beni muayene ettikten sonra çıkacağız. Artık mikrofon sende💕

Hepimizi değiştirdi bu bebekler, ben tüm hayatım boyunca çok nadir aglayabiken bir insanken hamileliğin başından şimdi doğum oldu 10 gün sürekli ağlıyorum.
39 gerçekten iyi bi hafta ama beklemek istiyorsan bekle bence. Bende 37+3 de suyu bitti resmen bekleyemeyiz dedi ama bir hafta daha yatıp hastanede beklesemiydim diyorum şimdi 😟

Öyle düşünme canım ya streste sütün miktarına etki edebilir bol su iç bizim oralarda dut kurusu yedirirler kaynatıpta içebilirsin ev muhallebisi bunlar da artırıyor sütü. Sen nasıl artırabilirim diye biraz araştır anlıyorum zordur şimdi farklı bir hayata uyum sağlamaya çalışıyorsun ama pes etme sonuçta hiç yok değil artırmanın yöntemleri vardır elbet. Sen yine emzir kendin için bir şeyler yap mamayla da destekle ama bırakma süt artınca bırakırsın mamayı belki de. Umutsuz olma 🌸🌸

İnşallah kolaylıkla olsun bitsin 😇 ben de bunların hepsini aklımdan geçirdim. Bir de yenidoğanda her an her şey olabiliyor. İlk gecemiz zordu baya. Dogumda biraz az ağlamış, oksijen verdiler, 3 saat aç bekledi. Çok yormuş. Gece galiba artık yorulup emmedi mesela epey gerildim. Sonra düzeldi çok şükür. Dün de biraz çok uyudu 10 saat çiş yapmadı, ona gerildim. Düşününce ilk zamanlar epey kritik. Umarım en kısa zamanda yenidoğan dönemini sorunsuz atlatırız da rutinimizi kurarız hepimiz 🙏🏼

Doktoru bekliyoruz, beni muayene ettikten sonra çıkacağız. Artık mikrofon sende💕
İlk günler gerçekten stresli geçiyor duyduğum kadarıyla 🙄 neyle karşılaşacağını kestiremiyor insan. Şimdi iyi olmasına sevindim minnoşun 🫶🏻
Eve geçince daha rahat eder ve alışırsınız birbirinize

Back
X