2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar çok şükür sağlıkla bebeğime kavuştum bu sabaha karşı. Bekleyen herkese Rabbim en sağlıklı şekilde gönlündeki doğumu nasip etsin.
Ay valla gruba sana bakmaya geldim acaba doğurmuş mu diye. Kendim doğurdum gibi sevindim yazıyı görünce. Eşim bile güldü bana. Sağlıcakla büyüt bebeğini. Darısı bekleyen diğer arkadaşlara da. 💕

Hepimizi değiştirdi bu bebekler, ben tüm hayatım boyunca çok nadir aglayabiken bir insanken hamileliğin başından şimdi doğum oldu 10 gün sürekli ağlıyorum.
39 gerçekten iyi bi hafta ama beklemek istiyorsan bekle bence. Bende 37+3 de suyu bitti resmen bekleyemeyiz dedi ama bir hafta daha yatıp hastanede beklesemiydim diyorum şimdi 😟
Fazla kalmasıda ayrı riskli olabilir sanırım kendimi doktora teslim edicem. Kontrolünde olmayan durumlar insanı çok geriyor ya 🙄
Beklesek daha olumsuz olaylarla karşılaşıcaz belki bazen akışına bırakmak gerekiyor

Sende rahat ol lütfen bebeğin için elinden gelenin fazlasını yapacağından eminim 🫶🏻 tecrübem olmadığı için yol gösteremiyorum ama birçok kişi yapıyor sende yapabilirsin 🫶🏻

Kızlar çarşamba(39+0) doğumum olacak daha önce yazmıştım
2-3 gündür çok hareketli özellikle sevdiğim şeyler yersem resmen karnımı yaracak çıkacak gibi oluyor. Demekki suyunda azalma yok diye düşünüyorum. Ağrım sancım vs zaten yok
Acaba acele mi ediyoruz doğum zamanından önce mi olacak 🙄 doktorda zamanı normal 39 haftan bitiyor daha ne zaman olsun dedi
Normal doğum yapanlar bebek gelmeden öncede bu kadar hareketli oldu mu?
Eşime bahsettim oda öyle düşünmüş takıntı yapma diye söylemedim dedi
Bir yandan sıcak beni mahvetti gerçekten zor duruyorum artık doğurmak istiyorum bir yandan erken mi olacak tedirginliği başladı. Kilo vs sizin yazdığınız verilere göre normal ama doktor kızıma uzun boylu ve zayıf diyor güçsüz doğup ememez memeyi tutamaz diye tedirgin oldum (38+0da 51,6 cm 3065 gram geldi)
Ben her konuda rahat bir insandım aslında bu bebek beni çok değiştirdi ☹️
Sezeryan olcaktı sanırım planlı olduğuna göre sezeryana göre haftası iyi bence yani bazı doktorlar beklemiyor o kadar. Gelişimi de normal bence yani genetik bir yapı olabilir bu endişelenme sen illa karnında kilolu olcak değil doğduktan sonra gelişir bebişin. Benim şuan 3450 ama 40+ yım artık buna bakarsak 38 de seninkinin kilosu da normal bence.

Sezeryan olcaktı sanırım planlı olduğuna göre sezeryana göre haftası iyi bence yani bazı doktorlar beklemiyor o kadar. Gelişimi de normal bence yani genetik bir yapı olabilir bu endişelenme sen illa karnında kilolu olcak değil doğduktan sonra gelişir bebişin. Benim şuan 3450 ama 40+ yım artık buna bakarsak 38 de seninkinin kilosu da normal bence.
Gününü dolduran iki kişi kaldıniz. Grupta bizler de akabinde. Lightning de doğurdu🤭

Kızlar normal doğum sonrası kuyruk sokumunda ağrı yaşayan var mı? Oturup kalkamıyorum resmen doktora gittim bugün röntgen çekildi normal gözüküyor kas gevşetici jel verdi.
Ben yaşadım. İlk günler çok şiddetliydi. Normaldir diye düşündüm. Yeni yeni azaldı ama hala biraz var. O da koltukta sürekli emzirmekten muhtemelen.

Tam ismini animsayamadim rastlarsam söylerim. 🤭 Düne kadar da iyiyim demişti sabah doğurmuş ne güzel. Senin de öyle olur belki. Sipalar günlerini kendileri seçiyor. Sağlıcakla inşallah

Tam ismini animsayamadim rastlarsam söylerim. 🤭 Düne kadar da iyiyim demişti sabah doğurmuş ne güzel. Senin de öyle olur belki. Sipalar günlerini kendileri seçiyor. Sağlıcakla inşallah
İnşallah bakalım bende saldım dün doktordan sonra ne zaman gelirse artık😅🌸

Öyle düşünme canım ya streste sütün miktarına etki edebilir bol su iç bizim oralarda dut kurusu yedirirler kaynatıpta içebilirsin ev muhallebisi bunlar da artırıyor sütü. Sen nasıl artırabilirim diye biraz araştır anlıyorum zordur şimdi farklı bir hayata uyum sağlamaya çalışıyorsun ama pes etme sonuçta hiç yok değil artırmanın yöntemleri vardır elbet. Sen yine emzir kendin için bir şeyler yap mamayla da destekle ama bırakma süt artınca bırakırsın mamayı belki de. Umutsuz olma 🌸🌸
Canım çok zor ya ben su zaten çok içerim günde en az içtiğim su 4,5 - 5 lt. Doğumdan beri her gün dut incir kayısı üzüm kurularından hoşaf içiyorum annem et suyundan çorbalar et yemekleri yapıyor sürekli benim bu bilinçli beslenmeyle sütümün fışkırmasi lazım olmayınca olmuyor demekki. dünden beri bide malt içecek var onu aldık içiyorum yok yani sonuç eksi

Fazla kalmasıda ayrı riskli olabilir sanırım kendimi doktora teslim edicem. Kontrolünde olmayan durumlar insanı çok geriyor ya 🙄
Beklesek daha olumsuz olaylarla karşılaşıcaz belki bazen akışına bırakmak gerekiyor

Sende rahat ol lütfen bebeğin için elinden gelenin fazlasını yapacağından eminim 🫶🏻 tecrübem olmadığı için yol gösteremiyorum ama birçok kişi yapıyor sende yapabilirsin 🫶🏻
İnşallah 🤷 umarım senin içinde herşey güzel olur

Evet sezeryan olacak doktor normal yapmanı isterim rahat yaparsın dedi ama çatı muayenesinde travmalarım tetiklendi maalesef riske atmak istemiyorum zaten stresli bir süreçteyiz 🫶🏻
Doğumdan sonra kilo aldırmaya bakıcaz artık anne karnında bu kadar büyüyebildi yeride dar gibi🙈

Deniyorum valla hem fiziksel hem psikolojik olarak çok yoruldum ama deniyorum herşeyi, power pumpla sagdim dün ve bu sabah, her iki saat emzirme bitince de 5 10 dk sağ dedi emzirme hemşiresi onu da yapıyorum, suyu zaten bol içiyorum malt bişey var içecek ondan aldık onu içiyorum yok bugün sagdigimda gelen süt dünkünün yarısı kadar. Benim heves beni yine şaşırtmadı ve kursakta kaldı .
Ay sana kıyamam ben güzel anne kalbine sarılıyorum 🌸 annelik emzirmekle normal doğurmakla vs olmuyor kendine bu günleri zindan etme önce çok şükret yanında evladın sağlıkla gerisi gerçekten boş ve bu günler geri gelmicek büyüdükçe keşke kendime böyle eziyet etmeseydim diceksin 🤗 öp kokla sev, sarıl hem bebeğine hem kendine ❤️

Canım çok zor ya ben su zaten çok içerim günde en az içtiğim su 4,5 - 5 lt. Doğumdan beri her gün dut incir kayısı üzüm kurularından hoşaf içiyorum annem et suyundan çorbalar et yemekleri yapıyor sürekli benim bu bilinçli beslenmeyle sütümün fışkırmasi lazım olmayınca olmuyor demekki. dünden beri bide malt içecek var onu aldık içiyorum yok yani sonuç eksi
Kuzenim maltana içeceğini içiyor. Etki ettiğini söylüyor. Bide et haslamanin çok etki ettiğini söylüyor. Rezene ve anason çayı içiyor bizle çay içerken. Aklınızda bulunsun

Belki hani anında etki etmiyordur yavaş yavaş ediyordur sen devam et ümidini kesme 🌸

Kızlar çarşamba(39+0) doğumum olacak daha önce yazmıştım
2-3 gündür çok hareketli özellikle sevdiğim şeyler yersem resmen karnımı yaracak çıkacak gibi oluyor. Demekki suyunda azalma yok diye düşünüyorum. Ağrım sancım vs zaten yok
Acaba acele mi ediyoruz doğum zamanından önce mi olacak 🙄 doktorda zamanı normal 39 haftan bitiyor daha ne zaman olsun dedi
Normal doğum yapanlar bebek gelmeden öncede bu kadar hareketli oldu mu?
Eşime bahsettim oda öyle düşünmüş takıntı yapma diye söylemedim dedi
Bir yandan sıcak beni mahvetti gerçekten zor duruyorum artık doğurmak istiyorum bir yandan erken mi olacak tedirginliği başladı. Kilo vs sizin yazdığınız verilere göre normal ama doktor kızıma uzun boylu ve zayıf diyor güçsüz doğup ememez memeyi tutamaz diye tedirgin oldum (38+0da 51,6 cm 3065 gram geldi)
Ben her konuda rahat bir insandım aslında bu bebek beni çok değiştirdi ☹️
Ay dr unuz ne biliyor acaba zayıf güçsüz ne demek ona ne ? Benim 38 de 3000 kg çıktı ultrasonda üç gün sonra 51 cm 3540 kg dogdu yanılma payı çok yani siz kafanıza takmayın lütfen sağlıkla almaya odaklanın lütfen

Ben gece de denedim canım gerçekten zor ama alışıyorsun bizim de şöyle oluyor uykusuna com düşkün hanımefendi memede uyuyup kalıyor bgne kadar hep öyle oldu muhtemelen sütümde o yüzden kesildi, şimdi sagdim tekrar o kadar az ki iki çay kaşığı kadar anca süt çıktı iki memeden 20 dkdir sagiyorum. Ben pes edecem gelmeyecek demekki daha fazla sinirlerimi yıpratmaya da gerek yok zaten hamileliğimin başından beri herşey kursağımda kaldı bu da kaldı ne yapalım. Eds yönteminde de önce meme de biraz kalması gerekiyor bizimki hemen uyuduğu için hemen veriyoruz yandan hortumu onuda zaten çok emme kuvveti uygulamasına gerek kalmadan içtiği için memede bi emme uyaranida olmayınca dünde muhtemelen çok üzülüp agladigim için olanda gitti
Üzülmeyin lütfen . Bende aynı şeyleri yaşadığım için çok iyi anlıyorum sizi. Benim bebişte meme kokusunu aldığı an uyuyor o yüzden genelde cin gibi olduğu zamanları fırsat kolluyorum .
Sizde biraz daha denersiniz olmazsa dünyanın sonu değil psikolojimiz daha önemli diye düşünüyorum . Bende artık kasmamaya çalışıyorum çünkü strese girip bebeği de strese sokmamın bir anlamı yok . Alırsa alır almazsa almaz diyorum. Ben memeyi teklif ediyorum almıyorsa ısrar etmiyorum artık . Sizde memenizde uyusa bile iyi hi şey bu çünkü bebeğin dokunması vs bile süt salgılatıyor

Ay dr unuz ne biliyor acaba zayıf güçsüz ne demek ona ne ? Benim 38 de 3000 kg çıktı ultrasonda üç gün sonra 51 cm 3540 kg dogdu yanılma payı çok yani siz kafanıza takmayın lütfen sağlıkla almaya odaklanın lütfen
Canım güçsüz olur ememez vs benim yorumum 😂
Zayıf olduğu kesin karın çevresi 1-2 hafta geriden geliyor çünkü 🫠
Yanılma payı oluyor ölçümlerin. 3 kiloyu geçmiş olur umarım her türlü 🫶🏻

Benim de negatf yönden ultrasondan farklı çıktı çok şaşırdım. Kesinlşkle ultrason verilerni kafaya takmamak lazım. Ben doğuma girmeden 1 saat önce ultrasonda 3.200 çıktı denen bebeğim doğunca 2.800 olarak doğdu.

Antep’te yaşıyorum burda insanlar genelde kısa boylu ve kilolu doğal olarak bebekleride öyle ☹️ muhtemelen diğer hastalarına göre kıyaslıyor ama bende eşimde uzun boylu ve zayıfız 🙄 o yüzden pek takılmıyordum. Son günler olunca stres artıyor takılacak bişe buluyor insan 🥹
Teşekkür ederim cevabın için 🫶🏻🫶🏻
Hayallerimin memleketinde yaşıyorsun 🥹 bebiş de size benzemiş ne güzel hem
sağlıklı olsunlar da kilo nasılsa alacaklar doğduktan sonra 🙏

Back
X