2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Benim de bir menenjit i erken yaptı diğerini 9. Aydı galiba öyle yaptı. Vardır bir bildiği doktorun 😀
Rotayı 9. Ayda mı yaptılar ? Bizimki rota ve menenjit özeldeki. Ek olarakta prevenar 20 aşısı yanş zattüre aşısı yapcak. Zattüreyi de normalde sağlık ocağı yapıyor fakat sağlık ocağı prevener 13 olarak yaptığı için doktorumuz 20 olarak yapacaz sağlık ocağı yapmasın dedi.

Ya hiç bilmiyorum doktoruma güvendiğim için ne derse yapıyorum. 2. Ay yani cumartesi özelde 3 aşı olacak. Daha sonra sağlık ocağında devlet aşılarını olacak muhtemelen 1 hafta sonra falan
dr daha iyi bilir tabi ama bir sorgulasaydınız dr a sorun fazla gelmezmi diye, hiç böyle aynı ayda yaptıran duymadım etrafımda da ben de ondan yazmak istedim size de

B brcubrcu0101 canım senin memnun kaldığın giyilebilir pompa lansinoh muydu bende momcozy m5 var ama hiç memnun kalmadım çok canımı acıtıyor
Lansinoh ben çok memnun kaldım. Yorumlarda akıtma sorunu olduğu yazıyordu bende ondan korkup slmıyordum ama bende öyle hir sorun olmadı. Gayet pratik ve çekim gücü güzel geldi bana

Rotayı 9. Ayda mı yaptılar ? Bizimki rota ve menenjit özeldeki. Ek olarakta prevenar 20 aşısı yanş zattüre aşısı yapcak. Zattüreyi de normalde sağlık ocağı yapıyor fakat sağlık ocağı prevener 13 olarak yaptığı için doktorumuz 20 olarak yapacaz sağlık ocağı yapmasın dedi.
Yok menenjit in diğer çeşidini 9 da yaptı.

Yok menenjit in diğer çeşidini 9 da yaptı.
Yanş 2. Ayda özel aşı olarak ne yaptınız siz ? Rota zatem ağızdan veriliyor onu zaten yapıyorlar 2. Ayda. Diğeri prevener onu da sağlık ocağı KPA adı altında yapıyor biz onu sağlık ocağımda değil özelde yapacağız daha dolu paket olarak. Geriye menenjit kalıyor onu bir araştırayım hangi ay yapılması daha iyi diye

Sağolun sordum tabi ama aynı anda olması daha iyi dedi bebekler için .
Şifa olsun yavrusa hafif geçirsin inşallah menenjitte calpol verdiler biraz diye hatırlıyorum size de orda verirler belki rota sonrasıda biraz aç kalıcak demişti gene hatırladığım 😀

Ben de kullanıyorum biopedia diş macununun hastasıyım kızın diş lekelerini geçirdi. Dr a da gittim alerji icin cok ilgili ve bilgili aslında ama biraz ürünlerini satmaya çalıştı gibi oldu direk 😅
Bende yeni takibe aldım sayılır kendisini. Yenidoğan ile ilgili çok bilgilendirici videoları var .Dediğin gibi yorumlardan da kendisinin başarılı bir çocuk doktoru olduğu söyleniyor.
Ben büyük kızıma çayindan, küçük minnosa da olabilecek herseyi aldım.Biizm doktorumuzda bu ürünleri veriyor .İşin Ticaret kısmı da bu🥰 ama güven vermese onu da kullanmayız.

Yanş 2. Ayda özel aşı olarak ne yaptınız siz ? Rota zatem ağızdan veriliyor onu zaten yapıyorlar 2. Ayda. Diğeri prevener onu da sağlık ocağı KPA adı altında yapıyor biz onu sağlık ocağımda değil özelde yapacağız daha dolu paket olarak. Geriye menenjit kalıyor onu bir araştırayım hangi ay yapılması daha iyi diye
Biz ikinci ayda özel aşı yapmadık normal devlet aşısını yaptırdık ama benimkide hastane de yapıldı karması detayını bilmiyorum içeriğinin , 3. Ay ve 5. Ay rota ve menenjit (b ) yapıldı özel olan. 9. Ayda menenjit a. Gerisi gene devlet asısı takip edilen neyse hepsi yazıyor ası defterinde 😀

Bende yeni takibe aldım sayılır kendisini. Yenidoğan ile ilgili çok bilgilendirici videoları var .Dediğin gibi yorumlardan da kendisinin başarılı bir çocuk doktoru olduğu söyleniyor.
Ben büyük kızıma çayindan, küçük minnosa da olabilecek herseyi aldım.Biizm doktorumuzda bu ürünleri veriyor .İşin Ticaret kısmı da bu🥰 ama güven vermese onu da kullanmayız.
Yok güven veriyor bence de gidio kendisini de gördüm yani kullandım fayda da gördüm ama direk ilaç yerine bunları öneriyor mesela. Çayı macunu organik balmı herşeyi çok güzel gönül vermiş yani adam. Tabi dr fiyatıda ona göre özel muayenede 😀

Biz ikinci ayda özel aşı yapmadık normal devlet aşısını yaptırdık ama benimkide hastane de yapıldı karması detayını bilmiyorum içeriğinin , 3. Ay ve 5. Ay rota ve menenjit (b ) yapıldı özel olan. 9. Ayda menenjit a. Gerisi gene devlet asısı takip edilen neyse hepsi yazıyor ası defterinde 😀
Hmmm sanırım doktordan doktora değişiyor bilemedim ki arkadaşımda başka doktorda bu şekilde 2. Ayda yapmış rota ve menenjit i . Aman bu aşı işi çok karışık😭

Yok güven veriyor bence de gidio kendisini de gördüm yani kullandım fayda da gördüm ama direk ilaç yerine bunları öneriyor mesela. Çayı macunu organik balmı herşeyi çok güzel gönül vermiş yani adam. Tabi dr fiyatıda ona göre özel muayenede 😀
Hımm 😊ah ahhhh bu özel muayeneler almış başını gidiyor zaten.
Bizzat deneyimlemişsin doktoru senin ağzından da duymam iyi oldu canım.

Kızlar bizim bebiş yarın sabah sünnet olacak öğleden sonra kalça ultrasonu var zararı olur mu ertelemek gerekir mi

Kızlar bizim bebiş yarın sabah sünnet olacak öğleden sonra kalça ultrasonu var zararı olur mu ertelemek gerekir mi
Baska bir gun daha rahat olabilir, belki agrisi olur bir de ultrasonla ugrasmak cok da yerinde olmayabilir. Kalca ultrasonunda yan çevirip bakiyorlar, cok konforlu olmayabilir o an.

Ben de baska birine muhtac olmayi hic sevmiyorum ama bir noktada tükenmekten korkuyorum 🥲
Ben de bu yüzden gönderdim bir ayımız dolunca yatılı yardımcıyı sadece yemek ve haftada bir temizlik yapıyordu asgari ücretten fazla alıyordu ee kira derdi yok yemek derdi yok çok masraftı. Bir de sevmiyorum birinin düzenime müdahale etmesini.

Arkadaşlar size daha önce bahsetmiştim, doktor yakın zamanda regl olacağımı söylemişti. Çoğu kadın için geçerli olmasa da bazı kadınlar regl olunca sütleri de kesiliyor. Ben bugün olur da sütüm kesilir, sağacak süt de bulamazsam pişman olmayayım diye son bir kez emzirme danışmanına giderek oğluma ve kendime son bir şans vermek istedim.

Canım çok yandığı, memelerim yara olduğu, kanadığı için emzirmeyi bıraktığımı söyledim kadına. O da sorunumuzun meme kavrama noktasında olduğunu söyledi. Epey vakit ayırdı, meme kavrattı oğluma. Çok şükür ilk seferden itibaren doğru kavradı ve canımı yakmadan emdi. Danışmanlık ofisinden çıkarken uyumaya başladı, 1,5 saattir uyumaya devam ediyor. Kadının söylediğine göre 3-4 gün zorlayıcı olacakmış ama sonrası düzlük dedi. Tamamen oğlumun hatırına deniyorum. Canımı yakmazsa, ağlamalı bir sürece döndürmezse elimden geleni yapar, olduğu kadar emziririm.

Çok da heveslenip umutlanıp hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum ama hayırlısı buysa emmeye devam etmesi yönünde duanızı esirgemeyin demek istedim sizlere. İyi kötü bir düzenimiz var, çocuğumu besleyebiliyorum. Bu yeni emme düzeni onun hayrınaysa olsun, duam bu yönde 🥹

Ben de bu yüzden gönderdim bir ayımız dolunca yatılı yardımcıyı sadece yemek ve haftada bir temizlik yapıyordu asgari ücretten fazla alıyordu ee kira derdi yok yemek derdi yok çok masraftı. Bir de sevmiyorum birinin düzenime müdahale etmesini.
Aslinda birinin olmasi iyi olur ama tabi evde bir yabanci. Gonul ister ki tek basimiza yetelim. Ben buyuk ogluma 15 ay tek baktim. Annem ilk aylar yardim etti ama esim sadece kostekti. Oglum hic uyumazdi. Uzerine 4 ay alerji diyeti yapmistim. En son artik ben hayat boyu cocuk mu uyutacagim diye agliyordum. Sinirleirm lackaydi. Özellikle calisma hayati sonrasi sadece bebekle sinirlanmak beni cok yordu. Yaninda esi dostu ya da yardimcisi olan insanlara ozeniyordum. Neden ailemden uzakta yasiyorum diye aylarca dusundum, aklimdan atamaidm bu dusjnceyi. Tekrar o psikolojiye girmekten cekiniyorum. Belki daha cok yardimi olacak biri olabilir desteksiz imkansiz degil ama zor bana gore 😞

Neden biyle karamsar bir mesaj yazdim skmdi anlamadim🤷🏻‍♀️

Back
X