2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Kızlar çok şükür kontrolümüz iyi geçti doktor kilo alımının fazla bile olduğunu söyledi psikolojik olarak çok rahatladım bütün yorgunluğum gitti diyebilirim. Kilosu az olduğu için neredeyse saat başı emziriyordum bu durum beni çok yıpratmıştı. Bütün sorunlarımız çözüldü diyemem ama kendimi daha az üzmeye çalışcam. Kendime biraz daha zaman ayırmaya karar verdim. Benim gibi olanlar varsa onlarada bir an önce rahatlama diliyorum 🌸🌸
Ne oldu bilmiyorum ama bugün bende kendimi diğer günlerden daha mutlu daha enerjik hissediyorum. Hani o lohusa modum bir tık kapandı gibi. Zamanla daha iyi oluruz inşallah 🙏

Kızlar sezaryen doğum sonrası bel ve bacak ağrısı yaşayan var mı? Geçer diye 2 aydır sabrediyorum ama yok geçmiyor. Neden kaynaklanıyor olabilir sizce? Epidural sebepli hep kalacak bir ağrı olmasın 😭

Kızlar normal doğum sonrası kuyruk sokumunda ağrı olan var mı? Benim hala ara ara acıyor özellikle üstüne oturduğumda ve ayağa kalkarken çok belli ediyor. Chatgbt ye sordum 8 haftaya kadar normal geçmezse doktora gitmekte fayda var demiş.
Ben yaşadım ama 1 ay civarı geçti doktora gittim hatta kas gevşetici jel ve yakı verdi

Valla içmem gereken 2 farklı ilaç ve sürmem gereken 2 krem ve vitaminler çocuğun d vit probiyotik ve ağız jeli var hangi birine alarm kurayım aklıma geleni yapıyorum en son da kendim aklıma geliyorum 🤷🏻‍♀️

Ben ilaç için alarm kurmuştum hiçbirini içmiyorum alarmları görünce diyorum saat 1 olmuş saat 9 olmuş😁
Alarmlara isim de yazdım ben ona göre anlıyorum hangisi ne için, yoksa sırf alarm çalsa onu da anlamam. Mesela demir ilacım aç karna içilmeli, o yüzden onu sabah namazı vaktine ayarladım, o zaman içiyorum. Ama eğer alarmda ilaç ismi olmasa sadece namaz alarmı sanar ilacımı içmeyi unuturum.

Alarmlara isim de yazdım ben ona göre anlıyorum hangisi ne için, yoksa sırf alarm çalsa onu da anlamam. Mesela demir ilacım aç karna içilmeli, o yüzden onu sabah namazı vaktine ayarladım, o zaman içiyorum. Ama eğer alarmda ilaç ismi olmasa sadece namaz alarmı sanar ilacımı içmeyi unuturum.
Bıktık zaten ilaçlardan yaa hem hamilelik hem bu süreç😅

Ya bu 40 çıkınca hani biraz olsun rahatlıyorduk😑 en zor gecemiz 40. gün oldu gece hiç uyumadı sabahtan beri de daha yeni uyuttum oda zor bela her an uyanıcak gibi sürekli hareket ediyor ve aşırı uykusuzum🥺

Bahsettiğiniz hareketler normal bence uykuya dalarken öyle yapabiliyor bebekler. Sanki bayılır gibi gözler yukarı kayar, göz bebekleri hızlı hızlı sağa sola titrer, kaşları çatılır, hızlı hızlı nefes alıp verirler, gülümser gibi tek taraftan ya da iki taraftan dudakları yana çekilir, (uykuda melek gördü derler hatta büyükler), çeneleri titrer, bazen gözleri yarı açık uyurlar, el ve ayakları titrer, bunların hepsi bebeğin uykuya dalmasıyla alakalı gelişen kas hareketleri diye düşünüyorum. Normal bir durum, benim üç bebeğimde de aynılarını gördüm. Eğer bunların sonunda tam dalma durumu gerçekleşmezse uykusu açılıp ağlama durumu da gerçekleşebilir. Uyuturken beyaz gürültü açmayı deneyin ve uyuduktan sonra da kapatmayın, bir müddet beyaz gürültüyle uyusun. Ben böyle yapıyorum o zaman uyanmıyor. Ama bazen naparsanız yapın uyana da bilir. O zaman biraz emzirmeyi deneyin. Biraz karnını ovun. Tekrar uyutmayı deneyin.
İçimi biraz rahatlatınız teşekkür ederim. Chatcpt nöronsal sorun olabilir falan diyince iyice korktum doktoruna randevu aldım yarın gidicez. Ama dediğiniz şeylerin aynısını yaşıypruz o yüzden normal olduğunu anlamış oldum. Tekrardan teşekkürler 🌸

Ya bu 40 çıkınca hani biraz olsun rahatlıyorduk😑 en zor gecemiz 40. gün oldu gece hiç uyumadı sabahtan beri de daha yeni uyuttum oda zor bela her an uyanıcak gibi sürekli hareket ediyor ve aşırı uykusuzum🥺
Allah kolaylık versin canım. Maalesef bazen öyle oluyor. Gündüz annen çocuğa 1 saat baksa sen uyusan iyi olur aslında.

Back
X