2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Kızlar bebeklere 6 aydan önce güneş kremi yasak diye biliyorum ama çocuklara ne kullanıyorsunuz hangi markadan memnunsunuz? İnternette her marka için hem olumlu hem olumsuz çok yorum var kafam karıştı, sizin fikirleriniz önemli benim için 🥰
Ben geçen sene mustela aile boyu güneş kremini almıştım biraz kolaya kaçıp. Chatgpt de şimdi fena yorum yazmadı;

Evet, Mustela SPF 50+ Çok Yüksek Koruma Faktörlü Güneş Losyonu, doğumdan itibaren bebekler, çocuklar ve yetişkinler için uygun, temiz içerikli ve çevre dostu bir üründür.

🌿 Temiz İçerik Özellikleri:
  • Parfüm ve alkol içermez: Hipoalerjenik formülü sayesinde hassas ciltlerde bile güvenle kullanılabilir. [1]
  • Oksibenzon ve oktinoksat içermez: Hawaii'nin mercan koruma düzenlemelerine uygun UV filtreleri kullanılmıştır. [2]
  • %86 doğal içerik: Avokado perseose®️, arıtılmış avokado yağı, E vitamini, Omega 6, 7 ve 9 gibi cildi besleyici ve koruyucu bileşenler içerir. [3]

👨‍👩‍👧‍👦 Aile Boyu Kullanım İçin Uygun:
  • Doğumdan itibaren kullanıma uygun: Yenidoğan bebeklerden itibaren tüm aile bireyleri için tasarlanmıştır. [1]
  • Suya ve kuma dayanıklı: Yaz aylarında aktif kullanım için idealdir. [2]

Bu özellikleriyle Mustela güneş kremi, aile boyu kullanım için güvenilir ve çevre dostu bir seçenektir.

kızlar 2 aylık bebeğim var sabah akşam toplam 24 saat içinde 6 kez 90 ml formül mama içiyor bugün en son gece 3 te içti mama 6 saattir veriyorum asla ağzını açmıyor ağzına geleni de döküyor sizce bu normal mi 6 saat aç kalması ve 3-4 saatte bir anca acıkıyor bazen 5 saatti bile buluyor bunlar normal mi

Teşekkür ederimm🌸 Şuanlık her zamanki gibi uyku sorunumuz var kucağımda uyuyor bir yere koyunca iki dk sonra hiç uyumamış gibi uyanıyor😬
Bu durumdan bende bıktım artık kucağımda uyuyor yatağa bıraktığım anda gözleri fal taşı gibi sanki 7 saatlik uykudan uyanmış 😭😭

Valla saat başı bile diyemiycem sürekli memede sabahtan beri 40 kere emmiştir mama verince de yemiyor açta değil😬
Nolacak bu halimiz 😭😭 bide masum masum bakarak elini emmesi yok mu aç olmadığını biliyorum ama duygu sömürüsünü çok iyi biliyor 🥲🥲

Video yu ağlayarak izledim tam beni anlatıyor. Çok tükendim tek bakmaktan, evlilik yıldönümümüz 10. Yılımız ve eşinle çıkıp bir yemek dahi yiyemedik .. neyse bazen de diyorum daha zor durumda olanlar vardır kapris yağıyorsun bilemiyorum.
Tüm yazışmaları okudum. Bazı annelerin sütü çok fazla geliyor bir nebze olsa rahatlatmak ve sütünüzü azaltmak isterseniz naneli çay için . Nane süt üretimini azaltıyor.
Bazı anneler az sütüm var diyip ne yapması gerektiğini bilmiyor, arkadaşlar meme artık yumuşak gelebilir elinize bu az sütünğz olduğu anlamına gelmiyor. Bebekler artık daha kuvvetli emmiyor kilo alımı 600gr dan çoksa ve çişli bezi varsa dert etmeyin. Süt nazara gelen bişey ben buna çok inanıyorum etrafınızda hiç sütünüzden dahi bahsetmeyin.
Onun dışında ağlayan bebekler çok evet ilk üç ay bu gayet normal sakin olmamız lazım takıldığımızda mutlaka eşlerimizden , varsa anne baba destek alalım. Daha hamilelik hormonları tamamen gitmedi vücudumuzdan yorulmamız gayet normal.
Aşılara gelince, mutlaka ateşlencek korkusuna girmeyin ateşlenirse bir iki gün nöbet tutacağız ama sonrasında o hastalıklardan korunmuş olcaklar. En önemlisi bu yolculukta biziz , hepimiz çok zor zamanlar geçirdik bir yıldır regl olmuyoruz en basiti , hormonlar alt üst, ekonomik sıkıntılar vs , evde yeni bir birey, onlara bakabilmek için bizim önce iyi olmamız gerekiyor. Ve bunu asla jnutmayın kötü anne veya beceriksiz anne yoktur. Hepimiz bebeğimiz için en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Emziren emziremeyen, hepimiz, mama bir ilaç değil , tüh kaka algısını oluşturmayalım, Allah daha büyük dert vermesin, bebek emmiyorsa mama veririz , bunların hep çözümü var ama geçen zamanın yok. Bu yaşlarını sonra çok arayacağız, tadını zor da olsa çıkaralım . Hepinizi kucaklıyorum 💋💋🌸🌸
Öğrenilmiş dertlerimiz var artık. Sosyal medya sağ olsun, bu kadar çok haberleşme sağ olsun, bizi gerçekçi olmayan beklentilere ve yanılsamalara sürükledi. Emzirmek hiç bugünkü kadar dert olmamıştır kimseye, bundan eminim. Çünkü bizden büyüklerle konuştuğumda çoğunun emzirmediğini görüyorum ve bu asla mesele olmamış. Emmedi benim çocuk diyorlar, bitti. Ya da sütüm yoktu benim diyiveriyorlar, nokta. Ben kendim emzirme konusuyla çok sınandığım için burada sadece buna değindim ama bahsettiğiniz diğer hususlara da sonuna kadar katılıyorum. Dertlenmekten keyiflenilecek anları kaçırıyoruz. Şükretmeyi unutuyoruz, fazlaca şikayet ediyoruz.

Valla gece birimiz oğlanı birimiz kızı uyutuyoruz, sonra hemen biz de uyuyoruz 😄 46 günlük bebeğim, hiç aklıma bile gelmediğini farkettim sen yazınca, aynı şekilde eşim de öyle. Çünkü çocuklar, ev, ev işleri, yorgunluk bizi mahvetti. Önce bi nefes almaya ihtiyacımız var. Sonra kaçmıyoruz buradayız 😄
"Kaçmıyoruz, buradayız" 😂 Harika bir son cümle. Aynen arkadaşım, önce bir uykumuzu alalım da ihtiyaçlar hiyerarşisinde öbürüne de sıra gelir elbet 😂

Arkadaşlar biz yine emmeden sağmaya döndük. Göğüs uçlarımda vazospazm oluyor. Yaşayan bilir, acısı içime oturuyor. Normal doğum yaptım da bu kadar canım yanmadı 🥺 Artık en azından çocuğumun emme problemi olmadığını, memeyi doğru kavradığını, benim de doğru kavratabildiğimi biliyorum. Sanırım benim meme uçlarımda kişisel bir hassasiyet var. Üç gündür yine sağarak veriyorum ki sağmak da az can acıtmıyor ama doğrudan emzirmekten bir nebze iyidir. Çok şükür çocuğum keyifli, tok, mutlu, sağlıklı 🤗 Çok şükür yetebiliyorum. Bakalım sürecimiz nasıl ilerleyecek 🤷‍♀️

kızlar 2 aylık bebeğim var sabah akşam toplam 24 saat içinde 6 kez 90 ml formül mama içiyor bugün en son gece 3 te içti mama 6 saattir veriyorum asla ağzını açmıyor ağzına geleni de döküyor sizce bu normal mi 6 saat aç kalması ve 3-4 saatte bir anca acıkıyor bazen 5 saatti bile buluyor bunlar normal mi
Benim bebeğimin de öğün aralarının uzadığı oluyor ama arada emiyor da. Sütüm çok olmasa da bir şeyler gidiyor demek ki diye yorumluyorum. Sizinkş hiç emiyor mu aralarda? Uyuduğu için mi ağzını açmıyor? Uyandırın ve ortamı serinletin. Gazı varsa da reddedebilir masajla rahatlatın ve sırtını ovalayıp gazını alın benimki bazen ağızdan gaz çıkardıktan sonra devam ediyor mesela

Öğrenilmiş dertlerimiz var artık. Sosyal medya sağ olsun, bu kadar çok haberleşme sağ olsun, bizi gerçekçi olmayan beklentilere ve yanılsamalara sürükledi. Emzirmek hiç bugünkü kadar dert olmamıştır kimseye, bundan eminim. Çünkü bizden büyüklerle konuştuğumda çoğunun emzirmediğini görüyorum ve bu asla mesele olmamış. Emmedi benim çocuk diyorlar, bitti. Ya da sütüm yoktu benim diyiveriyorlar, nokta. Ben kendim emzirme konusuyla çok sınandığım için burada sadece buna değindim ama bahsettiğiniz diğer hususlara da sonuna kadar katılıyorum. Dertlenmekten keyiflenilecek anları kaçırıyoruz. Şükretmeyi unutuyoruz, fazlaca şikayet ediyoruz.
Özellikle son kısma o kadar katılıyorum ki. Lafım meclisten dışarı, kendimi eleştireyim sadece. İnsanoğlu nankör gerçekten. Emmiyor meme reddi var diye ağlanıp sızlanıyordum alnında damar beni diye bi illet çıktı, keşke sorun emmemesi olsaydı mamayla beslense de ilaç almasına gerek kalmasa der oldum. Sonuçta tok, ihtiyacı olanı alıyor diye. Huysuz, hep ağlıyor diyordum 8.hafta atağı geldi, meğer bebeğim ne kadar usluymuş, ne güzel uyuyormuş tek sorun gaz olsun önünde sonunda biter demeye başladım.
Allah gerçekten dermansız dert vermesin, bazen şükretmeyi bilmiyoruz

Benim bebeğimin de öğün aralarının uzadığı oluyor ama arada emiyor da. Sütüm çok olmasa da bir şeyler gidiyor demek ki diye yorumluyorum. Sizinkş hiç emiyor mu aralarda? Uyuduğu için mi ağzını açmıyor? Uyandırın ve ortamı serinletin. Gazı varsa da reddedebilir masajla rahatlatın ve sırtını ovalayıp gazını alın benimki bazen ağızdan gaz çıkardıktan sonra devam ediyor mesela
Yok asla ilk dopduğu günden beri anne sütünü emmiyor mama veriyorum sürekli bazen sütümü sağıp biberona koyup veriyordum ama işte aradaki saatler çok uzuyor 5 6 saat aç kalabilir mi bi bebek

Benim 46 gündür kanamamın devam etmesi normal mi ama günlük ped dolmuyor yani lekelenme tarzında 20. Günümde sarıya dönmüştü sonra tekrar başladı halen devam dikiş aldırdığımda da her şey normaldi hatta doktor 2-3 ay sonra gel demişti🤔

Back
X