2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Aman zor haklısın herkesi nasıl susturcan ama he he de geç inanma yani 😀
Öyle yapıyorum ama arada acaba ben mi yanlışım demiyor değilim tabi bikac dk suruyor bu sonrada sus kız öyle şey mi olur diyip bildiğime devam ediyorum 😅

Bizim doğuştan var hala geçmedi netira kullanıyorum sizin yeni başladıysa memen değmiş olabilir çay veya kaynamış ilinmis suyla bikac silmede geçer dikkat et süt veya memen değmesin 🌸
Sut Sur diyolar çayla sildim ben sütle de sildim:(

Kızlar size bir şey soracağım. Oğluşum 3015 gram doğdu. İlk ay 4230 kg çıktı. İkinci ay 5885 çıktı. sadece anne sütü aldığı için doktor dilediği gibi içebilir dedi. Diyetisyen bir arkadaşımda ileride obez olur diyor. Sizce ne yapmak lazım bilemedim.
Neymiş 😄 napıcakmışsın, 2 aylık bebeğe diyet mi 😄 arkadaşın bekar olmalı yoksa bu kadar abes bi yorum yapılamaz. Neyse diyetisyenler doktor değil zaten boşver sen onu, doktoruna bak. Maşallah güzel kilo almış, erkek çocuğu zaten daha çok kilo alıyor

Ya ben molfixe geçince sleepy daha rahatmış gibi geldi molfix boyut olarak çok küçük dediğiniz gibi büyük almam lazım. Sleepy çok sırttan ve bacak kısmından kaka sızdırıyodu o yüzden değiştim yoksa pişik felan yapmadı çok iyiydi.
Hangi molfix ama? Çeşit çeşit onlar da. Ben molfix pure & soft olanı kullanıyorum memnunum. Prima premium care ile dönüşümlü kullanıyorum, ikisi de güzel. Sleepy oğlumda kullanmıştım 1 kere sadece, memnun kalmamıştım hiç

Sut Sur diyolar çayla sildim ben sütle de sildim:(
Burda bı arkadaşımızda süt koymuştu daha kötü olmuştu benimde bazen sütüm fışkırıyor gözüne kaçıyor hemen şişip akıyor kizariyor göz torbası ve kapağı çayla ve suyla siliyorum bikac gün sürüyor süt yüzünden olan akıntısı dikkat et süt sürme daha kötü yapıyor maalesef bizde genel olarakta var akıntı hemde sarı yeşil olarak bı turlu randevu bulamadım gosteremedim göz doktoruna

Hangi molfix ama? Çeşit çeşit onlar da. Ben molfix pure & soft olanı kullanıyorum memnunum. Prima premium care ile dönüşümlü kullanıyorum, ikisi de güzel. Sleepy oğlumda kullanmıştım 1 kere sadece, memnun kalmamıştım hiç
Ben de püre softtan memnun kaldım.

Olmaz inşallah canım sen yine de öyle aklına getirme, iyi olacak keyifli olacak sakın duracak evladım diye düşün 😃 diyene bak ben korkuma tatile gitmedim, olsun ben ettim siz etmeyin gidin 😃
Haha bakalım inşallah hepimizin bebişleri huzurlu olurda istediğimiz yerlere doya doya gideriz🥰
İnşallah geçer o zamana kadar biz sırf ataklar yüzünden erteledik tatili atak grafiginde her haftaya atak vardı cesaret edemedim 😂
Birde kırktan önce uslu olan sonrasında çektirir kırktan önce zor olan sonrasında sakinleşir dediler hurafegiller bana belki öyle biseyde vardır 🙄🥴
Benim sanırım 40 tan önce daha usluydu şuana göre 😅 Atak grafiğine bakarsak dışarı bile çıkamayız😁

Tam sipariş vercekken gördüm ben düz molfix alıyordum pure soft sipariş verdim inşallah memnun kalırım bugün iki kere 2 saattw bir değişmeme rağmen çişi çıktı.

Haha bakalım inşallah hepimizin bebişleri huzurlu olurda istediğimiz yerlere doya doya gideriz🥰

Benim sanırım 40 tan önce daha usluydu şuana göre 😅 Atak grafiğine bakarsak dışarı bile çıkamayız😁

Tam sipariş vercekken gördüm ben düz molfix alıyordum pure soft sipariş verdim inşallah memnun kalırım bugün iki kere 2 saattw bir değişmeme rağmen çişi çıktı.
Çıkma olmuyor canım

Benimki de 5 kilo, prima 2 numara iyi oluyor. Molfix de var elimde onu açmadım henüz, pazar günü falan açarım onu da. Sonra 3e geçicem zaten
Açınca bana deneyimleyip yazar mısınn sipariş çıkmamış olursa eğer yani küçük felan gelirse iptal edeyim bende

Ay evet ya dogurduk arka arkaya cok sukur bak iki ay bi bakmışız 1 yaş 🥰
Bende senden iki gün sonra doğurmuşum 😃 benim altta yazan gün yanlış ama ben bayaaa erken doğurdum ya tahmini doğum tarihine göre yazıyor orada ben 65 gün oldu doğum yapali

Bizim doktorumuzda bu yaş grubu için makattan ölçüm en doğrusu dedi sizde öyle yapın dedi ama ben beceremedim cesarette edemedim nedense her seferinde makattan ölçüm

Makattan hangi tür cihazla ölçülüyor?

Ben onu yapamam gibi yaaa
Yani rektal ölçüm en doğrusu bu yaş grubu için dışardan ölçerseniz ateşi farkedemeyip birden dırlama ihtimali de var, havaleyi önlemek adına en doğrusu rektat bu yaş grubu için. Doktor o şekilde söyledi
Bu şekilde resim ekliyorum ben sırt üstü bezini değiştirince poposuna koyuyorum hemen ötüyor zaten hafif ucunu kremliyorum acıtmasın diye

Eklentiler

• IMG_8762.webp
    IMG_8762.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 27
Mevlüt yapcak olan var mı kızlar 🤗
Ben yapacaktım güya 😂 Eylül geliyor ben hala düzenimi oturtamadım. Acaba kışa mı bıraksam diyorum, şöyle 6 aylıkken filan daha mı rahat olur acaba 🤨 Sen de yapacaktın. Tarih belli mi?

Yani rektal ölçüm en doğrusu bu yaş grubu için dışardan ölçerseniz ateşi farkedemeyip birden dırlama ihtimali de var, havaleyi önlemek adına en doğrusu rektat bu yaş grubu için. Doktor o şekilde söyledi
Bu şekilde resim ekliyorum ben sırt üstü bezini değiştirince poposuna koyuyorum hemen ötüyor zaten hafif ucunu kremliyorum acıtmasın diye
Normal koltuk altından ölçülen klasik ateş ölçerler de hemen ötüyor mu? Onların 2 dk kadar beklemesi gerekiyor ya, o kadar uzun popoda tutmak çok zor olur. Siz ne marka model kullanıyorsunuz?

Arkadaşlar memem kaşınıyordu. Açtım baktım, sol mememin sol tarafı epey kızarmış. Ağrı ya da ateş yok ama kaşıntı ve kızarıklık var. Mastit mi diye bir düşündüm ama görüntü mastit görsellerine benzese de belirtiler tutmuyor. Benzer tecrübesi olan var mı? 🥺
Bu arada hal hatır soramadan dan diye konuya girdim, kusura bakmayın. Umarım iyisinizdir. Bende durumlar emzirme-emzirememe odaklı yine. Haftaya aşı zamanı, hafiften ona geriliyorum ateş yaparsa diye. Bir de ani bir kararla 20 gün sonra taşınıyoruz 🙄 Haftaya kayınvalidem geliyor ve ben buna seviniyorum çünkü desteğe ihtiyacım var, umarım pişman olmam.

Arkadaşlar memem kaşınıyordu. Açtım baktım, sol mememin sol tarafı epey kızarmış. Ağrı ya da ateş yok ama kaşıntı ve kızarıklık var. Mastit mi diye bir düşündüm ama görüntü mastit görsellerine benzese de belirtiler tutmuyor. Benzer tecrübesi olan var mı? 🥺
Bu arada hal hatır soramadan dan diye konuya girdim, kusura bakmayın. Umarım iyisinizdir. Bende durumlar emzirme-emzirememe odaklı yine. Haftaya aşı zamanı, hafiften ona geriliyorum ateş yaparsa diye. Bir de ani bir kararla 20 gün sonra taşınıyoruz 🙄 Haftaya kayınvalidem geliyor ve ben buna seviniyorum çünkü desteğe ihtiyacım var, umarım pişman olmam.
Bende de kaşıntı oluyor ama kızarıklık hiç farketmedim. Kaşıntı süt üretiminden oluyormuş farklı bir belirti yoksa ama kızarıklığı bilemedim🤷🏻‍♀️

Back
X