• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Kızlar bende migren baş ağrısı var . Çeken bilir parolla vs geçmez ve günlerce de sürer eğer kuvvetli ağrı kesici almazsam . Bebeğime yalnız bakıyorum tüm gün yani bana ihtiyacı var , uyuyup başımın ağrısının geçmesini bekleyemem. Osman gönülalın bir videosuna denk geldim de emziren anneler arveles vs kullanabilir diyor. Kullanmalı mıyım sizce?

Dogum parası alan kızlar yardımcı olabilir mi acaba, ben de böyle iki tane cıkmıs iki tane mi alcam demek oluyor anlamadım 😀 tam 1,5 2 aya yakın zaman da onaylandı ben de geç başvurmuştum zaten.
Bence öyle iki tane alcaksın yani. Çünkü ben dün gittim aldım bana bi tane yatmış 5 bin dedi evet dedim sayı belirttiğine göre sana ikisinide vericek

Kızlar bebeğine papatya çayı veren var mı? Bebekler için olan poşet papatya çayı aldım doktora sordum vermemi önermedi

Dogum parası alan kızlar yardımcı olabilir mi acaba, ben de böyle iki tane cıkmıs iki tane mi alcam demek oluyor anlamadım 😀 tam 1,5 2 aya yakın zaman da onaylandı ben de geç başvurmuştum zaten.
Nerden bu ekran kaydı benimde onaylandı ama nerden tutarı takip edebilirim ?

İlk 6 ay anne sütü yada mama dışında birşey vermeyin lütfen. Suyu bile bazı doktorlar önermiyor.
Doktor da öyle dedi canım ama çayın üzerinde 1 ay + yazıyor , kızım 3 aylıkken doktor tavsiye ettiği için hippin rezene papatya karışımı çayını veriyordum.

Cok tesekkurler doktor tavsiyesi icin.

Kardes sonrasi oglum cok hircin oldu ve sabah 6-7 de kalkar oldu, bunyesi kaldirmiyor bunu. Ekstra sinirli yapti. Bakalim biz dé uğraşıyoruz kafasini dagitmak icin. Zarar verme eğilimi biraz azaldi ama bos birakamiyoruz yine de. Okuldan umutluyuz ☺️
Benim oğlum da çok hırçın ama dediğim gibi onunla çok çok vakit geçirmek lazım yani doğumdan öncesinden de daha fazla. Bizimki de zarar verme değil fakat sürekli abilik yapmak istiyor bir kere bebeği yere bırakmıştım sonra salona bir gittim baktım bebek koltuğun üstünde almış taşımış koltuğa kadar beynimden kaynar sular indi. Dediğiniz gibi okuldan ve öğretmenlerden destek alın onlar bu işin ehli gerçekten çok destek oldular bize de bu cıs yapma olayında mesela

Kizlar dünden beri bebeğimin her bezinde urat kristalleri var su içiriyorum sürekli emziriyorum mama veriyorum ama hala oluyor midenizi bulandirmak istemiyorum ama belki yardimci olabilecek olursa diye fotoğraf koyacam hakkınızı helal edin ne yapmalıyım daha önce yenidoğanken olmuştu doktor normal demişti ama bu kadar miktarı fazla ve devamlı olmamıştı
Canım bu sıvı kaybı olduğunu gösteriyor çoğu kez. Yeterli anne sütü alsa bile sıcaktan fazla terlemiş ve sıvı kaybetmiş olabilir. Yine de sen şansa bırakmayıp bir çocuk doktoruna göstersen tedbirli davranmış olursun.

Bana da miktari fazla geldi. Doktorunuza sorma sansiniz var mi? Evde terliyorsa terlemesini engellemek de iyi olur. Belki idrar tahlili yapilie mi diye dusundum.
Yaptırdık hafif enfeksiyon var emme ile geçer demişti geçti de ama yeniden tekrarladı doktorumuz devlet hastanesi ama takipli sürekli bı doktor bakıyorum götüreyim tekrar teşekkür ederim 🙏🏻

Benim oğlum da çok hırçın ama dediğim gibi onunla çok çok vakit geçirmek lazım yani doğumdan öncesinden de daha fazla. Bizimki de zarar verme değil fakat sürekli abilik yapmak istiyor bir kere bebeği yere bırakmıştım sonra salona bir gittim baktım bebek koltuğun üstünde almış taşımış koltuğa kadar beynimden kaynar sular indi. Dediğiniz gibi okuldan ve öğretmenlerden destek alın onlar bu işin ehli gerçekten çok destek oldular bize de bu cıs yapma olayında mesela
Ben memede cok fazla zaman gecirdigim icin cok cok fazla zaman geciremedim ama aile bireyleri, oyun ablasi -ona cok alisik- ellerinden geleni yaptilar. Yine de birebir zaman gecirifk ihmal etmedim ama eskiye gore sarsildi. Bir de bana sarilip uyumayi severdi. Bu aliskanligi birakmistik ama dogum yaklastikca ve hastaliklarla gerilemisti bu durum da. Yaz okuluna gonderemedim, evden cikmadi cunku. Yoksa eminim ogretmenler cok destek olurdu.
Oglunuza ben de cok sasirdim, yine iyi kaldirmis bebisi 🥲 biz de hic yalniz birakmiyoruz, ne olacagi belli olmaz diye

Kizlar dünden beri bebeğimin her bezinde urat kristalleri var su içiriyorum sürekli emziriyorum mama veriyorum ama hala oluyor midenizi bulandirmak istemiyorum ama belki yardimci olabilecek olursa diye fotoğraf koyacam hakkınızı helal edin ne yapmalıyım daha önce yenidoğanken olmuştu doktor normal demişti ama bu kadar miktarı fazla ve devamlı olmamıştı
Bence doktorunuzla hemen konusmalisiniz. Muhtemelen idrar tahlili ister.

Doktor da öyle dedi canım ama çayın üzerinde 1 ay + yazıyor , kızım 3 aylıkken doktor tavsiye ettiği için hippin rezene papatya karışımı çayını veriyordum.
Neden vermek istiyorsunuz gaz için mi? Masaj yapsanız çıkarır bitkiler tehlikeli olabilir 😞

Yaptırdık hafif enfeksiyon var emme ile geçer demişti geçti de ama yeniden tekrarladı doktorumuz devlet hastanesi ama takipli sürekli bı doktor bakıyorum götüreyim tekrar teşekkür ederim 🙏🏻
Tekrarlayan enfeksiyon durumunda doktorunuz da yonlendirir, hatta benimki gereksiz vesvese olabilir caninizi sikarsam kusura bakmayin, belki bobrek ultrasonu yaptırmak iyi olabilir

Back
X