• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
Tesekkur ederim. Cok fenalardaydim, cocuk alerji doktorumuz bir ilax verdi de rahatladim. Umarim bugun gunes ile tekrar artmaz.
Cok gecmis olsun canım ya 😢 belki deniz de iyi gelir biraz rahatlamaya calıs 🤗 emzirirken ilaç içememek çok kötü ben de şöyle sakin kalmaya yönelik bişi içsem ne güzel olurdu 😅

Göz dr u ben ilk çocukta 1 yaşında götürdüm öyle 3 aylar falan yoktu açıkçası yeni çıkmış herhalde bu akım da, her göz dr una da güvenmeyin arkadaslar benim kızın gözünde kayma oluyordu ara ara neyse dr şaşı dedi adamın teki gözü bozuk cocugun dedi gözlük falan verdi makine ölçümü falan gayet iyiydi (megersem gözlükçülerle anlaşmalı olanlar varmıs optik arkadasıma sordum sonrasında) ,inanmadım sonra nişantaşında çok iyi bir dr a gittim saçmalamışlar dedi hiçbişeyi yok göz bozuklugu belli bile olmaz bu yaş grubunda dedi şu an 4 yaşına geliyor gayet sağlıklı gözleri çok şükür 😀 gene bebişi de 1 yaş götürmeyi düşünüyorum tabi bir problem olmadıkca allah korusun 🤗

Göz dr u ben ilk çocukta 1 yaşında götürdüm öyle 3 aylar falan yoktu açıkçası yeni çıkmış herhalde bu akım da, her göz dr una da güvenmeyin arkadaslar benim kızın gözünde kayma oluyordu ara ara neyse dr şaşı dedi adamın teki gözü bozuk cocugun dedi gözlük falan verdi makine ölçümü falan gayet iyiydi (megersem gözlükçülerle anlaşmalı olanlar varmıs optik arkadasıma sordum sonrasında) ,inanmadım sonra nişantaşında çok iyi bir dr a gittim saçmalamışlar dedi hiçbişeyi yok göz bozuklugu belli bile olmaz bu yaş grubunda dedi şu an 4 yaşına geliyor gayet sağlıklı gözleri çok şükür 😀 gene bebişi de 1 yaş götürmeyi düşünüyorum tabi bir problem olmadıkca allah korusun 🤗
Sırf anlaşmalı oldukları için neler yapıyorlar ya resmen sağlığımız fırsatları olmuş hele el kadar bebeğin üstünden neyin fırsatçılığını yapıyorlar anlamadım 🤦🏻‍♀️
Bizim devletteki çocuk doktoru demişti yeni doğan göz muayenesi 3 ayda yapılmalı diye orda doktor yoktu diye başka hastanede göz doktoruna götürdüm evet ilk 3 ay içinde bakmamız gerekiyor dedi bizim çapaklanma olduğu içinde 6.ayda kontrol istedi
Ama büyük ihtimalle şehir/hastane/doktor farkları vardır birde hile ve oyunlari 🤦🏻‍♀️😮‍💨

Günaydın arkadaşlar, işe başlayacak olanlar ne zaman başlayacaksınız ve biberona alıştırdınız mı veya alıştırmak için ne yapmayı planlıyorsunuz. Benim okuduğum kadarıyla günde 1 kez biberonla besleyin en az 2 hafta öncesinden diyor ama meme reddinden de korkuyorum. Benim ne kadar süre çalışacağım belli değil o yüzden kararsızım. Birde biberon ucunu da değiştirmek lazım artık büyüdü. Bende de 1 ve 2 numara var şimdi baktım yenidoğan içinmiş. 4 falan almak lazım sanki

Günaydın arkadaşlar, işe başlayacak olanlar ne zaman başlayacaksınız ve biberona alıştırdınız mı veya alıştırmak için ne yapmayı planlıyorsunuz. Benim okuduğum kadarıyla günde 1 kez biberonla besleyin en az 2 hafta öncesinden diyor ama meme reddinden de korkuyorum. Benim ne kadar süre çalışacağım belli değil o yüzden kararsızım. Birde biberon ucunu da değiştirmek lazım artık büyüdü. Bende de 1 ve 2 numara var şimdi baktım yenidoğan içinmiş. 4 falan almak lazım sanki
Ben 10 eylülde başlayacağım. Bakalım bebeğim ne kadar çalışmama izin verecek. Biberonu asla istemiyor. Sürekli meme istiyor. Ama şöyle bir şey fark ettim sütü sağarsam o taze haliyle biberonla içiyor yoksa dolaptan çıkınca içmek istemiyor. Onu aşmaya çalışıyoruz. İnşallah sorun çıkarmadan annemle durur. Deneyeceğiz. Kolaylık versin Allah hepimize 😬

Bizde de tersi durum yaşandı. Ben de büyük oğlumu baba tarafında göz bozuklukları olduğu için düzenli olarak dünya göz hastanesine kontrole götürüyordum sürekli. Hiçbir sorun yoktu, her şey yolunda deniyordu. 2 yıl önce Almanya'ya taşındık. İlkokul kaydı öncesinde kapsamlı doktor muayenesi oluyor çocuk okula hazır mı diye. Oradaki kontrolde oğlumun renk körü olduğu ortaya çıktı. Sonra biz de testler yaptık hakkaten göremiyor çocuğum. Nasıl bu zamana kadarki kontrollerde bakmadılar hayret.

Kızlar haftaya cumartesi bebeğim sünnet olacak bugün kontrol için gittik . 3 ay 1 haftalık olmuş olacak. Doktorumuz 2 aylıktan sonra genel anestezi öneriyorum dedi .” Lokal anestezide artık çok küçük olmadıpı için içeride çok fazla ağlıyorlar bizim bile içimiz parçalanıyor bebekte de travma yaratabiliyor”Dedi. Aileler içerde bebeklerinin nasıl ağladığıjı görmediği için direkt lokal diyor ama ben 2 aydan sonra tavsiye etmiyorum dedi. 10 dk lık bir anestezi verilecekmiş. Araştırarak güvenerek gittiğimiz bir doktordu o sebeple siz nasıl uygun görüyorsanız öyle yapalım dedik.
Bu şekilde sünnet ettiren oldu mu acaaba ? Nasıl geçti süreç

Kızlar haftaya cumartesi bebeğim sünnet olacak bugün kontrol için gittik . 3 ay 1 haftalık olmuş olacak. Doktorumuz 2 aylıktan sonra genel anestezi öneriyorum dedi .” Lokal anestezide artık çok küçük olmadıpı için içeride çok fazla ağlıyorlar bizim bile içimiz parçalanıyor bebekte de travma yaratabiliyor”Dedi. Aileler içerde bebeklerinin nasıl ağladığıjı görmediği için direkt lokal diyor ama ben 2 aydan sonra tavsiye etmiyorum dedi. 10 dk lık bir anestezi verilecekmiş. Araştırarak güvenerek gittiğimiz bir doktordu o sebeple siz nasıl uygun görüyorsanız öyle yapalım dedik.
Bu şekilde sünnet ettiren oldu mu acaaba ? Nasıl geçti süreç
Biz bobrek sorunumuz yuzunden cocuk urologu ile de irtibat halindeyiz. Acil bir durum olmadikca 6 aylik olduktan sonra genel anestezi ile sunnet olmasini onerdi. 6 aydan sonra genel anestezi yetiskin bir bireyle ayni dedi. Lokali onermiyorum dedi ayni sekilde.

Bende 26 Eylül de basliyorum.Cok stresliyim bu konuda.
Biberon almiştim. Bir kere biberonla verdim o da boğazına kacti hep .Bir daha da biberon vermedim daha dogrusu veremedim.Bende şimdi çalışınca ya memeden uzaklaşırsa diye korkuyorum.
borrn marka biberon sipariş vereceğim.Onu önerdiler bana meme reddi olmaması için.

Biz bobrek sorunumuz yuzunden cocuk urologu ile de irtibat halindeyiz. Acil bir durum olmadikca 6 aylik olduktan sonra genel anestezi ile sunnet olmasini onerdi. 6 aydan sonra genel anestezi yetiskin bir bireyle ayni dedi. Lokali onermiyorum dedi ayni sekilde.
Hadi ya. Bizde ne kadar erken o kadar iyi diyerek acele ettik . Doktorda bekleyelim demedi🙁 beklese miydij ya

Bende 26 Eylül de basliyorum.Cok stresliyim bu konuda.
Biberon almiştim. Bir kere biberonla verdim o da boğazına kacti hep .Bir daha da biberon vermedim daha dogrusu veremedim.Bende şimdi çalışınca ya memeden uzaklaşırsa diye korkuyorum.
borrn marka biberon sipariş vereceğim.Onu önerdiler bana meme reddi olmaması için.
Ben dışarda işim olduğunda 2-3 defa çıktım kv verdi biberon aldı da sorun da yaşamadık. Ama ama o sıralar acayip bi meme grevi yaşıyorduk biberon kaynaklı mıydı yoksa başka nedeni mi vardı bilmiyorum. Philips avent var bende. Benim korkum sırf biberona dönmek isterse diye ama keşke ikisini bir götürebileceğinden emin olabilsem

Kızlar ek gıda için meyve vs buzluğa koydunuz mu sadece mevsiminde olan şeyler mi vereceksiniz? Ben şeftali çok severim kızımda yesin istiyorum ne şekilde koymalıyım bilgisi olan yazabilir mi 🐣🌸

Kızlar belki biraz saçma olacak ama biz eski emziği bırakamıyoruz 😩
Sabahtan beri ne yaptıysam yenisini almadı aynısı ya aynısı sadece ayına uygun olanla değiştirmem gerekiyor diğeri çok eskidi sağlıksız artık asla almıyor öğürüp atıyor eskisini 2 ay oldu kullanıyoruz artık değişmesi mecburi ama başka emzik almıyor bende vermeyeyim bıraksın emziği dedim sabahtan hiç uyumadı ağladı sürekli kucakta durmak istedi eskisini verdiğim gibi uyuyakaldı 🤦🏻‍♀️ napcam nasıl değiştirecem ben😑

Kızlar ek gıda için meyve vs buzluğa koydunuz mu sadece mevsiminde olan şeyler mi vereceksiniz? Ben şeftali çok severim kızımda yesin istiyorum ne şekilde koymalıyım bilgisi olan yazabilir mi 🐣🌸
Püre olarak kullanacaz ilk başta blenderden geçecek zaten bence koyulabilir hatta bilen arkadaşlar cevaplarsa bende biseyler koyayım yaz bebesi yaz meyvesinden de yesin bari 😅

Püre olarak kullanacaz ilk başta blenderden geçecek zaten bence koyulabilir hatta bilen arkadaşlar cevaplarsa bende biseyler koyayım yaz bebesi yaz meyvesinden de yesin bari 😅
Dilimli koysak yiyeceği zaman çatalla ezsek olur mu acaba 🌸 pişirmek mi gerek 🥲 kırmızı erikte çok güzel kayısı filan kabız olursa iyi olurdu 😅 sebze çok var önemli değilde meyve anca elma armut oluyor portakal mandalina asitli verilmez 2-3 çeşit koysak seçeneğimiz artar

Dilimli koysak yiyeceği zaman çatalla ezsek olur mu acaba 🌸 pişirmek mi gerek 🥲 kırmızı erikte çok güzel kayısı filan kabız olursa iyi olurdu 😅 sebze çok var önemli değilde meyve anca elma armut oluyor portakal mandalina asitli verilmez 2-3 çeşit koysak seçeneğimiz artar
Bence olbilir buzluga denemek için chat gbt sorun 😅 hiç blender yapmadım pütürlü verdim herşeyi ben bu arada meyveleri hep şunda verdim ya da cam rende de rendeleyip. Çatalla da ezdim eline de verdiğim çok oldu blw gibi düşünosanız yani.

Eklentiler

• IMG_4158.webp
    IMG_4158.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 25
Olur ya neden olmasın 🤗 bı an kendime meyvesuyu yapıyormuşum gibime geldi Blender demişim 😅 ya cam rende yada çatalla ezilir kuzuların dilimli olursa meyve emziğine de konur hem buzluyken diş kaşıyıcı görevini görür soğuk diş acısını da alır çok güzel olur

Back
X