Bir de bebekler kışın mont giyer mi ? Ne giydirmek lazım ?
Polar tulumlar oluyor o şekilde yeterli olur içten de sıkı giydirilirse. Çok çok soğuklarda da astronot tulum oluyor ama ben kullanmadım hiç.
Kızlar bi şey sorcam. Gece uykusuna yatırdığınızda uyanmadan geçiyor mu gece uykusuna? Örneğin 20.00 da yatırıyorum diyenler uyutmaya o saatte mi başlıyorsunuz yoksa o saatte artık derin uykuya geçmiş mi oluyor. Ne kadar sürüyor derin uykuya geçmesi. Tek seferde asla uyutamıyorum. Uyuyor uyanıyor, uyuyor uyanıyor.
Mesela bugün 19.30 gibi uyuttum 1 saat sonra falan tamamen uyandı. Tekrar uyutmaya başladım. Şimdi şu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum. Yani tam anlamıyla uyuması 10 hatta bazen 11 i bile bulabiliyor. Sizde nasıl durumlar?
Mesela dün tam 8de emzirdim çok güzel uyudu hemen 5 dakikada gece uykusuna geçti uyanmadı. Bazen benim işim varsa babası alıyor 8-9 gibi ayağında sallayarak uyutuyor. Ama bu akşam babası yoktu evde, bebeğin de 7de uykusu geldi aslında ama işim vardı ve zaten çok erken tam mutfak toplama saatim haliyle uyutamadım, geciktirince de tabi ağlamalar başladı, uyutmaya çalışmaya başladığımda 7,5 olmuştu. Ama asla istemedi emmek de uyumak da sürekli huzursuz ağlıyordu, en sonunda vazgeçtim biraz evde dolaştık, biraz ayağımda salladım, saat 8de ayağımda sallarken uyudu ama 10 dk kadar sonra uyandı. Beyaz gürültü açtım, emzirmeyi denedim filan yok yine istemiyor, ben de ayağımda tutarken bir yandan da diğer çocuklara kitap okudum vs, saatler geçti tabi 9da beyaz gürültüyü kapatıp ayağımda salladım uyudu. Bazen beyaz gürültüden de bunalıyor bizimki istemiyor. Kapatınca uyudu

emzirmeden uyuttuğum için haliyle 3-4 saattir hiç emzirememiş oldum, uykuya daldıktan 15 dk kadar sonra uyku arasında emzirdim geri uyanmadı. Şimdi tekrar ben yatağa geçince o uyanmadan emzirdim. Uyku arasında emzirdiğimde uyanmıyor bizim bebek. Birazdan yatacağım ben de.
Bebek uyuduğunda hemen ben uyumuyorum 2-3 saat oyalanıyorum, evi toparlıyorum bir şeyler izliyorum kitap okuyorum vs, sonra uyumak için yatağa geçtiğimde onun hiç kendi kendine uyanmasını beklemeden hemen uyku arasında alıp emziriyorum. Yenidoğan gibi uykusunu açmak zor olmuyor artık, kucağıma aldığımda otomatik ağzını açıyor zaten. O zaman karnı güzelce doyunca 3-4 saat aralıksız uyuyor, o uyuyunca ben de kesintisiz uyuyabilmiş oluyorum. Ama eğer emzirmeden ben yatarsam 1 saat sonra o uyanacak ben uykumdan bir şey anlamayacağım, sersem olacağım. Bu şekilde yapmayan varsa denesin çok faydasını görürsünüz inşaallah.
Yani özet olarak demek istediğim şey, bebeğin uyku saatini siz koymayın. Bebeği gözlemleyin, bu saat bazen 7 olur, bazen 8 bazen 9, günden güne değişir. Bebeğin uykusu geldiğinde zaten kendisini belli eder, elini emmeye başlar, esner, başını sağa sola çevirir, ee ee diye sesler çıkartır, o zaman hemen alıp uyutursanız uyur kolayca. Ama 15-20 dk geç kaldığınızda iş işten geçmiş oluyor uykusu bastırıyor bu sefer hiç uyuyamıyor. Ya da uyusa da hemen 5-10 dk sonra geri uyanıyor. Ağlama döngüsü içine girmiş oluyorsunuz, süreç çok uzuyor, saatler gecikiyor.