• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Evet kesinlikle katılıyorum, ilk çocuğumda devletin verdiği demir ilacını kullanıyordum çok güzel olmuştu değerleri, sonra ortancada temiz içerikli bir şey kullandık ocean filandı sanırım ve asla normal değerlere gelemedi demiri. Ben de şimdi bunda öyle temiz içerikli filan vermeyi düşünmüyorum. Kesinlikle bence de artırmıyor onlar.
Şaşırdım ama doğrudur. 👍

Uyumayamayip sürekli mız mız olanlar kervanında bizde varız 🤣🤣
Hiçbir ürün alet işe yaramayıp kollarım çürüyünce anam babam usulü başörtüyle omzuma attım öyle turluyoruz evi belki size de fikir olur🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Hey maşallah ne kadar saçlı. Sizi görünce ne kadar kel olduğumuzu anladım 😂 bende bi denedim ipli kundakla ama beceremedim

Bebeğimin alt dişleri çıkıyor. Abi de 3.5 aylıkken diş çıkarmıştı. Çok huzursuz, çok ağlıyor. Abiden bildiğim için umarim erken çıkarmaz küçüğüm de diyordum ama 😔
Ancak nezle gibi de biraz. Üzerinden 8 yıl geçtiğinden hatirlamiyorum tam.
Diş zamanı burun akıntısı, hırıltı oluyor muydu? Oluyordu sanki ?
Burun akintisi, hirilti hatırlamıyorum. Serum fizyolojik damlatıp, nebulizator ile sf hava yapabilirsiniz. Cok gecmis olsun. Abiden iki kez hafif nezle gecti bizde de 😔 abi disi erken cikardiysa benzer olabilir, umarim sorunsuz cikarir🙏

Kızlar ya tam 4 gündür temizlik yapıyorum. Ay bitmiyor bitmiyor. Ben mi beceriksizim yoksa nedir bu ya. Çok uzun zamandır detay temizlik yapmamıştım. Gerçi yine tam olmadı çok eksik yer kaldı ama olsun yine de. Temizlik yapmaktan nefret ediyorum. Asla tam temiz olmuyor gibi geliyor çok geriliyorumz birde çok yoruluyorum ya çok uzun gitsin istiyorum evde terör estiriyorum 🙈 eşimi ikna edemedim yardımcı kadına borcumuz var diyor, bende bu ay son maaşımı aldım. ki zaten gelenlerden de hiç memnun kalmadım. Valla nasıl yapıyorsunuz merak ediyorum ben yetişemiyorum bebişten önce de işe gittiğim için yetişemiyordum. Şimdi evdeyim ama günlerim sürekli temizlikle geçsin istemiyorum açıkçası. Pratik çözümleriniz var mı?

Hey maşallah ne kadar saçlı. Sizi görünce ne kadar kel olduğumuzu anladım 😂 bende bi denedim ipli kundakla ama beceremedim
Teşekkür ederiz 🥰 bana çekmiş ikimizde doğuştan uzun saçlıyız tabi ben şimdi kellige doğru gidiyorum dökülmelerden, dün saçlarını gözlerine geliyor diye bağlamıştım eşim bu benim oğlum olamaz ne kadar değişti bu çocuk diye açtı hemen 😂
Kare yazmayi üçgen olcak şekilde üst üste koy sonra o uçlarını bağla sıkıca önce bebeği geçirip popoya gelen parçayı iyice oturt ip gibi kalmasın kavrasin sonra koluna geçir 🥳 dün kriz anında bulduğum atmasyon çözümlerden biriydi bugün hatta şuan hala böyleyiz bizde çok işe yaradı kollarım kopmaktan kurtuldu🥰

Kızlar ya tam 4 gündür temizlik yapıyorum. Ay bitmiyor bitmiyor. Ben mi beceriksizim yoksa nedir bu ya. Çok uzun zamandır detay temizlik yapmamıştım. Gerçi yine tam olmadı çok eksik yer kaldı ama olsun yine de. Temizlik yapmaktan nefret ediyorum. Asla tam temiz olmuyor gibi geliyor çok geriliyorumz birde çok yoruluyorum ya çok uzun gitsin istiyorum evde terör estiriyorum 🙈 eşimi ikna edemedim yardımcı kadına borcumuz var diyor, bende bu ay son maaşımı aldım. ki zaten gelenlerden de hiç memnun kalmadım. Valla nasıl yapıyorsunuz merak ediyorum ben yetişemiyorum bebişten önce de işe gittiğim için yetişemiyordum. Şimdi evdeyim ama günlerim sürekli temizlikle geçsin istemiyorum açıkçası. Pratik çözümleriniz var mı?
Az önce bu sözleri ablalarima söylemiştim🥲
1 saatlik temizliğin 3.gunde bile bitmemesini sitemlemiştim de sen misin bize dağınık pasaklı diyen nasilmis hanimefendi diye fırça yedim 🥹 ama olcak inşallah canları sağolsun da temizlik nankör zaten bı yaparsın ertesi gün daha beter birde benim işim içine tasinma girdi bı yandan da toplamaya çalışmak çok yoruyor gerçekten 😑

Calpol verdiniz mi? Bexsero böyle malesef :( umarım çabucak toparlar
39'a yaklaşıyordu, mecburen verdim. Yoksa doktorumuz bağışıklık sistemi kendi başına savaşsın istiyordu ama o haline daha fazla dayanamadım 😔 Sağ olun inşallah geçer gider artık...
Of ya kıyamam 😔 yavrum benim. Keşkem daha kolay bi yolu olsa
Bu dünya hassas kalpler için bir cehennem. Hele ki hassas analar için...
Bexero yaptırdınız sanırım dimi çocuk çok huzursuzsa ateş düşürücü verebilirsiniz. Doktorlarda bunu söylüyor. Hatta geçen sene bir doktor eğitimden slaytlar paylaşmıştı. Değişen bilgiyle artık bexero menenjit aşısından hemen önce ateş düşürücü verilebilir diye paylaşım yapmıştı. 30 ağustosta olduk aşıyı o gün doktoruna sordum hatta yanımda ateş düşürücü ile gittim. Bu bilgiyide söyledim. Doktordan doktora değişiyor dedi. Biz vermeyelim ateş çıkarsa ya da çok huzursuz olursa verelim dedi. 12 saat ateş çıkma durumu var dedi. Dün Osman gönülalan diye bir doktor var aşılarda 3 güne kadar huzursuzluk be ateş çıkma olabilir yazmış.
Evet Bexsero yaptırdım. Aşıdan önce zaten Calpol vermemiştim, hatta doktorumuz ateş 39 bile olsa vermeyelim, bağışıklık sisteminin savaşabilmesi için fırsat tanıyalım demişti aslında. Fakat akşamki haline dayanamadım, 39'a yaklaşınca verdim ben. Osman Gönülal'ı ben de takip ediyorum. 3 gün dediğini bilmiyordum ama doğrudur. Oğlumun 2. ay aşılarında da 3 gün sürmüştü ateş ve huzursuzluğu. Şimdi de farklı değil. İşin kötüsü haftaya da Nimenrix yaptıracağız. Onun yan etkileri daha hafif seyrediyormuş ama yine de aşı aşıdır...

Update geçiyorum. 7 saat oldu, ateş yükselmedi. Fakat müthiş bir huzursuzluk var çocukta. Ağlıyor ama daha önce hiç ağlamadığı şekilde, hiç duymadığımız sesler çıkararak ağlıyor. Yüzü gözü bir farklı oluyor, çok üzülüyorum haline şu an...
Bir update daha geçeyim. İlk başta bir sefer emmedi, memeyi reddediyor sandım ama ateşi birden yükselmeye başlayınca memeye sokuldu hep. Normalde emdiğinden daha sık emdi. Doktor da sık sık emzirerek sıvı alımını arttıralım demişti zaten. Ne kadar sık emzirsem de ateş kendiliğinden düşmedi. 39'a dayanınca mecburen Calpol verdim. Doktor ateş düşürücü vermeden bağışıklık sisteminin kendi başına savaşabilmesini sağlamak istiyordu ama benim içim razı gelmedi. Çok ağladı, çok halsizleşti çünkü. Nasıl bir mikropsa artık çocuğum inledi hep. Allah evlerden uzak etsin bu hastalığı... Bir de ishal gibi oldu. Sesli sesli ıkınarak, kendini sıkarak defalarca kaka yaptı. Sabaha kadar ateş bir daha yükselmedi ama bugün öğleden sonra ateşi yine hızla yükseldi. Yine Calpol verdim. Ateş, halsizlik, huzursuzluk ve ishal bugün de devam ediyor. Toplamda 30 saat oldu.

Astronot montlar oluyor tek parça sürekli giydirmedim ama biraz kullandık. Bizim burda çok soğuklar en fazla 2-3 ay gibi oluyor. Çokta dışarıya çıkmadık ev araba vs Tek parça montta 7-8 aylıkken giydirmiştim oğluma kollarını kıvırı kıvıra içinde kayboluyordu 😂
Bakacağım çok teşekkür ederim. Markasını hatırlıyor musunuz ?

Teşekkür ederiz 🥰 bana çekmiş ikimizde doğuştan uzun saçlıyız tabi ben şimdi kellige doğru gidiyorum dökülmelerden, dün saçlarını gözlerine geliyor diye bağlamıştım eşim bu benim oğlum olamaz ne kadar değişti bu çocuk diye açtı hemen 😂
Kare yazmayi üçgen olcak şekilde üst üste koy sonra o uçlarını bağla sıkıca önce bebeği geçirip popoya gelen parçayı iyice oturt ip gibi kalmasın kavrasin sonra koluna geçir 🥳 dün kriz anında bulduğum atmasyon çözümlerden biriydi bugün hatta şuan hala böyleyiz bizde çok işe yaradı kollarım kopmaktan kurtuldu🥰
Deneyeyim 👍

Memem bugün nedense tahriş olmuş. O memeyi emince ortasında bir beyazlık oluştu. Epey acıyor. Ne yapabilirim fikriniz var mı?

Memem bugün nedense tahriş olmuş. O memeyi emince ortasında bir beyazlık oluştu. Epey acıyor. Ne yapabilirim fikriniz var mı?
Benimde arada oluyor. Sertleşiyor beyaz oluyor. Sanırım süt kanalı tıkandığı için olurmuş. Sıcak su ile masaj yapıp açtım. Hala ara ara oluyor. Bir gün tamamen gider inşallah olmaz bir daha

Meme ucundan bahsediyorsak maalesef bu benim uzmanlık alanım oldu. Vazospazm tarif ediyorsunuz. Çok ama çok acır. Emziremez insan... Genel cerraha göstermiştim ben son çare olarak. O da çok aşırı sıcak tutmaktan başka çaresi olmadığını söylemişti. Sütyeninizin içine varsa yünlü bir parça bez sokuşturun. Ben eski bir bere bulup sokuşturmuştum yazın ortasında. Bir süre sonra sıcaktan çıldıracak gibi olunca, biraz da meme ucu yaralarımı da iyileştirmek zorunda olduğumdan, gümüş kapak kapattım, bunun üstünü de bir parça normal bez ile kapatıp sütyeni bunların üstüne giydim. İşe yarıyor. Çocuğun ağız içi sıcaklığı çok yüksek oluyor emerken. Emme bitip de meme oda sıcaklığına çıkınca sıcaklık farkı sebebiyle (ve tabii yavrucağızlarımızın damaklarıyla ezmelerinin bir sonucu olarak) kısmi felç geçiriyor meme ucu. Başta bembeyaz olur, sızlar. Bir süre sonra yavaş yavaş kan inmeye başlar, o zaman da öyle bir zonklar ki... Çok geçmiş olsun 🙏🏻

Bir update daha geçeyim. İlk başta bir sefer emmedi, memeyi reddediyor sandım ama ateşi birden yükselmeye başlayınca memeye sokuldu hep. Normalde emdiğinden daha sık emdi. Doktor da sık sık emzirerek sıvı alımını arttıralım demişti zaten. Ne kadar sık emzirsem de ateş kendiliğinden düşmedi. 39'a dayanınca mecburen Calpol verdim. Doktor ateş düşürücü vermeden bağışıklık sisteminin kendi başına savaşabilmesini sağlamak istiyordu ama benim içim razı gelmedi. Çok ağladı, çok halsizleşti çünkü. Nasıl bir mikropsa artık çocuğum inledi hep. Allah evlerden uzak etsin bu hastalığı... Bir de ishal gibi oldu. Sesli sesli ıkınarak, kendini sıkarak defalarca kaka yaptı. Sabaha kadar ateş bir daha yükselmedi ama bugün öğleden sonra ateşi yine hızla yükseldi. Yine Calpol verdim. Ateş, halsizlik, huzursuzluk ve ishal bugün de devam ediyor. Toplamda 30 saat oldu.
Merhaba, biz de dun öğleden sonra yaptırdık menenjit aşılarını, bir ağızdan 2 tane de iki bacaktan.Dun hafif huzursuzluk vardi, biraz ağladı aksam yatirmadan, sabah da ateşi çıkmayınca sevindik hafif atlattik diye. Öğleden sonra ateşi biraz yükseldi Calpol verdik. Fakat sonra cocuk birden degisti, cok zorlandim uyutmak için; cok ağladı, meme emmek istemedi, meme görünce daha cok ağladı hatta ciglik çığlığa. Sanırım ilk 40 günden sonraki en zor günümüzdu bugun, en son sakinlestirip biberonla biraz mama verebildim, uyudu az önce. Ben acaba diş mi çıkartıyor dedim ama sizin mesajı okuyunca aşıyla ilgili oldugundan emin oldum, epey benziyor asi sonrasi sureclerimiz. Umarım yarina hafifler biraz etkileri bebislerimizde:/(Bu arada korkutmuş olmayım diğer anneleri, her bebekte farkli seyredebilir aşilar, ben mutlaka ikinci dozu da yaptıracağım ne kadar zorlarsa zorlasin, cok tehlikeli bir hastalıga karsi koruyacak sonucta).

Merhaba, biz de dun öğleden sonra yaptırdık menenjit aşılarını, bir ağızdan 2 tane de iki bacaktan.Dun hafif huzursuzluk vardi, biraz ağladı aksam yatirmadan, sabah da ateşi çıkmayınca sevindik hafif atlattik diye. Öğleden sonra ateşi biraz yükseldi Calpol verdik. Fakat sonra cocuk birden degisti, cok zorlandim uyutmak için; cok ağladı, meme emmek istemedi, meme görünce daha cok ağladı hatta ciglik çığlığa. Sanırım ilk 40 günden sonraki en zor günümüzdu bugun, en son sakinlestirip biberonla biraz mama verebildim, uyudu az önce. Ben acaba diş mi çıkartıyor dedim ama sizin mesajı okuyunca aşıyla ilgili oldugundan emin oldum, epey benziyor asi sonrasi sureclerimiz. Umarım yarina hafifler biraz etkileri bebislerimizde:/(Bu arada korkutmuş olmayım diğer anneleri, her bebekte farkli seyredebilir aşilar, ben mutlaka ikinci dozu da yaptıracağım ne kadar zorlarsa zorlasin, cok tehlikeli bir hastalıga karsi koruyacak sonucta).
Çok çok geçmiş olsun size de. Siz ikisini birden yaptırmışsınız, bayağı sert etkilemiştir 😔 Ağızdan yapılan Nimenrix mi? Bir de bacaktan neden iki tane? Bizim tek bacaktan bir tane yapıldı sadece. Sıvı alımını ihmal etmeyin aman, meme mama ne varsa verin. Çiş ve kaka yaparak atabilirmiş mikrobu. Ve evet, kimse korkmasın ama hazırlıklı olsun. Anneler aşıdan önceki gün uykusunu iyi alsın mesela. Ertesi iki güne önemli işlerinizi koymayın derim ben naçizane. Maalesef biz bugün önemli resmi bir etkinliğe gidemedik eşimle. Bir ara düşündük acaba bir saatçik uğrayıp gelebilir miyiz diye ama dün gece saat başı uyandığımız için bugün şaftımız kaymış halde açıkçası tipimize güvenemedik 🙈

Meme ucundan bahsediyorsak maalesef bu benim uzmanlık alanım oldu. Vazospazm tarif ediyorsunuz. Çok ama çok acır. Emziremez insan... Genel cerraha göstermiştim ben son çare olarak. O da çok aşırı sıcak tutmaktan başka çaresi olmadığını söylemişti. Sütyeninizin içine varsa yünlü bir parça bez sokuşturun. Ben eski bir bere bulup sokuşturmuştum yazın ortasında. Bir süre sonra sıcaktan çıldıracak gibi olunca, biraz da meme ucu yaralarımı da iyileştirmek zorunda olduğumdan, gümüş kapak kapattım, bunun üstünü de bir parça normal bez ile kapatıp sütyeni bunların üstüne giydim. İşe yarıyor. Çocuğun ağız içi sıcaklığı çok yüksek oluyor emerken. Emme bitip de meme oda sıcaklığına çıkınca sıcaklık farkı sebebiyle (ve tabii yavrucağızlarımızın damaklarıyla ezmelerinin bir sonucu olarak) kısmi felç geçiriyor meme ucu. Başta bembeyaz olur, sızlar. Bir süre sonra yavaş yavaş kan inmeye başlar, o zaman da öyle bir zonklar ki... Çok geçmiş olsun 🙏🏻
Çok teşekkür ederim detaylı anlatımınız için. İlk başta vazospazm gibiydi şimdi minik bir beyazlığa dönüşmüş. Gümüş kapak kapattım ben de. Bir de bez koyayım sütyene. Bir şeu olmaz emzireyim dedim canımdan can gitti 😩

Geçmiş olsun. Zamanında ilk doz sonrası biz de çok çekmiştik. 3-4 gün sürdü huysuzluğu ama ikinci doz çok şükür rahat olmuştu.
Nimenrix hiç yan etki yapmadı bile, o da umut olsun.
Bakalım bizim nasıl olacak menenjit aşıları, 3-4 ayımız rahat var gerçi.

Çok teşekkür ederim detaylı anlatımınız için. İlk başta vazospazm gibiydi şimdi minik bir beyazlığa dönüşmüş. Gümüş kapak kapattım ben de. Bir de bez koyayım sütyene. Bir şeu olmaz emzireyim dedim canımdan can gitti 😩
Süt incisi de olabilir. Görsellerine bi bakın benziyor mu?

Back
X