• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    196
Bende öyle düşünüyorum kendime yapılan neyse de ortada bebek var ve ben bebeğim için endişe duyup üzülürken bari gülme ve kadın karşıma geçip. Hadi beni sevmiyorsun oğlun var orda ve oda çok üzülüyor yani ciddi anlamda besleyemedik kızı 6 saat sonra 50 CC yi 45 dk da içti mesela ve hep gözünün önünde oldu herşey bide benim arkamdan aç değil o çocuk diye bağırması kulaklarimda çınlıyor hala onlara güvenip gelip bebeğim için çare aramasam bebeğimi hala aç bırakmış olacam , asla konuşmak istemiyorum tekrar o kadınla
Kendi torunu bir de, canından can bilse öyle yapamaz o da endişelenirdi. Nesiller geçti, asırlar geçti milletçe bu kültürümüzdeki kaynana sorununu aşamadık maalesef .. Ben de görüşmeyi düşünmüyorum. İçinden geldiği gibi yap bence

Teşekkür ederim size de geçmiş olsun canım deri testimizde şüphelendiğim gibi yumurta süt ve fıstık alerjisi çıktı kanda IgE 222.8 çıktı dediğin gibi alerji ihtimalini destekliyor doktor süt ve yumurtayi kes kesebildigin kadar mamayı da kesmeye azaltmaya çalış dedi ama benim sütüm az desteklemesem zaten son ay 150 gram alan bebem aldığını da verecek direkt kesemem 20 gün sonra diğer sonuçlarda çıksın öyle bakalım ne yapacaz🤷🏻‍♀️
Bende çok teşekkür ederim, bize deri testi yapılmadı, küçük olduğu için çıkmaz dedi doktor, bende şehir hastanesine gidiyorum halbuki ama uygulamalar farklı demek ki, bizim ıge 29 çıktı, size göre düşük ama olması gereken değerden yüksek, bana da doktor şu an diyet yapma dedi ama ben yumurta ve süt ürünlerini kestim, dediğiniz gibi diğer sonuçlar çıkınca ne olacak bakalım, güzel haberler alalım inşallah,

Bebeğimin sesine oynamasına gülüşüne hasret kaldım yaa çok özledim kucagimdaki bebeği önceleri oynayıp kahkaha atan ben uyutmaya çalıştıkça kahkaha atan oğlum şimdi sütün mamanın kokusunu alıp ikinci yudumunda yorgunca uyuyakaliyor çok terliyor ve vücudu buz gibi tek kişilik kalın battaniyeye kollu zıbın ve kilotlu çorap üzerine tulum üzerine triko hirkayla sarıp sarmalarığım halde göğsü sırtı buz gibi (kendim tişörtleyim ) ama sabah alt ve kollu ustle terledi nasıl oluyor aklım almıyor gerçekten iyiki anneme geldim o yönlendiriyor yoksa evde kafayı yerdik eşim gece 11 de gelip uyuyor bu hasta haliyle bebekle tek asla yapamazdim 😓
Kıyamam ya minnoşa. İnşallah bir an önce toparlar 🙏🏻 vücudu buz gibi diyorsunuz ya teri üzerinde soğuyor olabilir mi? Baya sarmışaınız çünkü .

Bebeğimin sesine oynamasına gülüşüne hasret kaldım yaa çok özledim kucagimdaki bebeği önceleri oynayıp kahkaha atan ben uyutmaya çalıştıkça kahkaha atan oğlum şimdi sütün mamanın kokusunu alıp ikinci yudumunda yorgunca uyuyakaliyor çok terliyor ve vücudu buz gibi tek kişilik kalın battaniyeye kollu zıbın ve kilotlu çorap üzerine tulum üzerine triko hirkayla sarıp sarmalarığım halde göğsü sırtı buz gibi (kendim tişörtleyim ) ama sabah alt ve kollu ustle terledi nasıl oluyor aklım almıyor gerçekten iyiki anneme geldim o yönlendiriyor yoksa evde kafayı yerdik eşim gece 11 de gelip uyuyor bu hasta haliyle bebekle tek asla yapamazdim 😓
Cok gecmis olsun yeniden. Crp biraz yuksek evet. Çocuk doktorunun görmesi iyi olabilir, gerci o gun uzman mi bakti demistiniz? Burcuya katiliyorum epey kalin sanki ustu, kulotlu corap vs iyice terliyor olabilir.

Ya aslında şu sebepten şuan bi aklıma düştü ben normalde çok sağım yapmıyorum ama dışarıda hazır süt kolayıma geliyor. Haftasonu Mardine gideceğiz gezerken takıp acıkınca hemen oradan biberonla veririm diye düşünmüştüm. Ama benim göğüslerimde çok büyük destekleyince iyice büyük olurlar o zaman dışardan çokta saklayamam🥲
Dışarıda emzirmek, sağıp biberonla içirmekten daha rahat değil mş bu arada ? :) ben emzirme odası vs aramıyorum , üzerime bir örtü örtüp her yerde emziriyorum valla 😂 ama tabi pek aşırı kalabalık yerleere gitmedim genelde sahile bahçeye vs gidiyoruz

Dışarıda emzirmek, sağıp biberonla içirmekten daha rahat değil mş bu arada ? :) ben emzirme odası vs aramıyorum , üzerime bir örtü örtüp her yerde emziriyorum valla 😂 ama tabi pek aşırı kalabalık yerleere gitmedim genelde sahile bahçeye vs gidiyoruz
Benim oğlum üzerine bir şey örtülmesini sevmiyor tekmeliyor felan geriliyorum açılacak diye 😂😂

Teşekkür ederim size de geçmiş olsun canım deri testimizde şüphelendiğim gibi yumurta süt ve fıstık alerjisi çıktı kanda IgE 222.8 çıktı dediğin gibi alerji ihtimalini destekliyor doktor süt ve yumurtayi kes kesebildigin kadar mamayı da kesmeye azaltmaya çalış dedi ama benim sütüm az desteklemesem zaten son ay 150 gram alan bebem aldığını da verecek direkt kesemem 20 gün sonra diğer sonuçlarda çıksın öyle bakalım ne yapacaz🤷🏻‍♀️
Canım gecmis olsun .
Alerji bölümü mü diyor bunu?
Mama için alternatif mamalardan bahsetmediler mi?

Bakalım neler olacak ben böyle şeylere takılan bir insan değildim dün bu mesele yüzünden uyuyamadım resmen 😀 neler oldu bize bide arkadaşlar ya sizinde hamilelikten sonra değişen huylarınız var mı, benim çok oldu tahammül seviyem sıfır mesela şu an evde bu aralar kalabalığız ortalık heryer heryerde ev küçük bişey koyacak yer bulamıyorum ya mesela öyle bir gıcık oluyorum ki saçımı başımı yolcam nerdeyse 😀 bugün annemle konuşurken onu dedim niye bu kadar tahammülsuz oldum herşeye sinir oluyorum ki benim sakinligim galesizlik olarak bilinirdi yakın çevrem tarafından 😀
Canim sen adet oldun mu dogumdan sonra o da cok etkiliyor sinirsel olarak olmadiysan eger 😅 sahsen beni cook etkilio sinirim burnumda 🤬

Kızlar bir şey sorcam. Anakucağındayken kaka yaptığında sizinkinin de enseye kadar çıkıyor mu 🙈
Ay birde ishal mi değil mi nasıl anlayacağım ben ya. Son günlerde rengi yeşil ve daha sıklıkla beline çıkıyor. Birde normale göre daha çok kusuyor. Hani kaka miktarı sıklığı artmış değil, hep 4-5 defa yapardı ama kıvamı ve rengş değişik. Kusması da aslında çok kusmuyor ama normalde bu kadar kusmaz. İkisi birlikte olunca acaba ishal mi diye düşündüm. Doktora sorsam o da bilemez bence. Çünkü bende emin olamıyorum. Annenin anlatımına göre karar veriyorlar. En son sorduğumda net bi cevap alamamıştım. Ne yapmam gerekir ki? Ekstra bir huzursuzluğu yok her zamanki gibi.
Geçenlerde bahsetmiştim ya üşütmüştüm desem kaç gün oldu ya. Bi üşütme bu kadar sürer mi ki? Sanmıyorum ama. Kafamda deli sorular.

Kızlar eller serbest sağma makinesi kullananlar vardı. Dışarıda takılabilir mi sizce çok belli olur mu?
Dışarıda takılabilir .Ben sütyen askılarıni yukari cekip içine tam yerleştiriyorum .oylece meme ucunu tam kavriyor.Bol bir üstün üzerinden çok ta belli olmuyor.

Kızlar bir şey sorcam. Anakucağındayken kaka yaptığında sizinkinin de enseye kadar çıkıyor mu 🙈
Ay birde ishal mi değil mi nasıl anlayacağım ben ya. Son günlerde rengi yeşil ve daha sıklıkla beline çıkıyor. Birde normale göre daha çok kusuyor. Hani kaka miktarı sıklığı artmış değil, hep 4-5 defa yapardı ama kıvamı ve rengş değişik. Kusması da aslında çok kusmuyor ama normalde bu kadar kusmaz. İkisi birlikte olunca acaba ishal mi diye düşündüm. Doktora sorsam o da bilemez bence. Çünkü bende emin olamıyorum. Annenin anlatımına göre karar veriyorlar. En son sorduğumda net bi cevap alamamıştım. Ne yapmam gerekir ki? Ekstra bir huzursuzluğu yok her zamanki gibi.
Geçenlerde bahsetmiştim ya üşütmüştüm desem kaç gün oldu ya. Bi üşütme bu kadar sürer mi ki? Sanmıyorum ama. Kafamda deli sorular.
Benimki hep kakasını ana kucağında yapıyor geçte yapsa 😅 Ama hep hafif pütürlü olduğu için taşma olmuyor yenidoğan zamanı oluyordu ama artık olmuyor. Bence yaptığında çekip chatgpt ye atabilirsin iğrenmez etmez rahat rahat sor. 🙃
Dışarıda takılabilir .Ben sütyen askılarıni yukari cekip içine tam yerleştiriyorum .oylece meme ucunu tam kavriyor.Bol bir üstün üzerinden çok ta belli olmuyor.
Ben bu konu üzerinde biraz düşüneyim kâr zarar hesabı yapayım o zaman 😅☺️

Kızlar regl olan var mı? Ben 40 ım çıktıktan sonra 1 kez regl oldum ama sonra bir dah olmadım🤦 1 kez olduğum zamanda doktor kontrolüne gittim, yumurtlama olmuş regl olmuşsun dedi. Ama sonrasında ne gelen var ne giden

Kendi torunu bir de, canından can bilse öyle yapamaz o da endişelenirdi. Nesiller geçti, asırlar geçti milletçe bu kültürümüzdeki kaynana sorununu aşamadık maalesef .. Ben de görüşmeyi düşünmüyorum. İçinden geldiği gibi yap bence
Aynen canım öyle yapacam

Canim sen adet oldun mu dogumdan sonra o da cok etkiliyor sinirsel olarak olmadiysan eger 😅 sahsen beni cook etkilio sinirim burnumda 🤬
Aaaa eveettttbo hiç aklıma gelmedi evet olmadım daha ve aşırı geriliyorum hemen ve niye böyle oldum ki diye düşünüp üzülüyorum bide doğru 👍

Yaaa herşeyi bence dönemsel yaşıyoruz, geçen gün her gün kaka yapmaya başladı demişti bir arkadaşımız, benimkininde öyle olduğunu belirttim ve evet benim bebiş de genelde anakucağında yapıyor kakasını, rahat yapıyor orda sanırım ve evet nerdeyse kafaya kadar çıkıyor herseferinde totiş yıka zıbını kakadan arındırmaya çalış😀 Veeee evet bu aralar benim bebeğim de kusmaya başladı hani öyle çok aşırı bir kusma değil ama her beslenmeden sonra bazen iki saat sonra bile kusabiliyor iki üç gündür böyle bizim kızın sessiz reflüsü var kusması yoktu hiç acaba reflüden mi diye düşündük bu akşam eşimle

Son düzenleme:
Ben de aynıyım, ilaveten kim ne der ne düşünür eskisi kadar umursamıyorum asla. 2,5 yıl kayınvalidemle kızım, annem böyle takılıyorduk lohusayken gösterdi gerçek yüzünü şu an konuşmuyoruz, hatta yurtdışına taşınacağız inşallah, eşim de uzaklaşmak istiyor :) zaten şu ana kadar ilişkiyi ayakta tutan bendim. O kadar saygıda kusur etmedim ki kadın yüzünü gösterememişti fakat kendime yapılanı yutarım, bebeğime asla. Sanırım anneliğe dahil bunlar da, ben çocuktan önceki halimi çok daha toy ve saf buluyorum şahsen 🫠
Bu arada yurt dışına nasıl ve nereye tasinacaksiniz bende eşimi imna etsem gitmek istiyorum ama eşim ikna olmuyor 😕

Kızlar eller serbest sağma makinesi kullananlar vardı. Dışarıda takılabilir mi sizce çok belli olur mu?
Ben bol gömlek giyip dışarda takip sagdigim çok oldu cnm bide ben tesettürlüyüm şalımıda öne doru atıyorum belli olmuyor olsa bile ne olacak cnm ayıp bişey değil sonuçta , benim kız hiç emmedigi için çok mecbur kalıp sagiyorum valla dışarda

Allah yardımcın olsun canım

Ya aslında şu sebepten şuan bi aklıma düştü ben normalde çok sağım yapmıyorum ama dışarıda hazır süt kolayıma geliyor. Haftasonu Mardine gideceğiz gezerken takıp acıkınca hemen oradan biberonla veririm diye düşünmüştüm. Ama benim göğüslerimde çok büyük destekleyince iyice büyük olurlar o zaman dışardan çokta saklayamam🥲
Himmmm ama evet bende çok belli olmuyor ve elimle desteklememde gerekmiyor 80 beden olduğu için sanırım evde takıp işimi falan da yapıyorum mesela

Back
X