• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Lcw de 3-6 ay 6-12 ay şeklinde gidiyor . 6-12 ay bebeğim içerisinde kayboldu öyle katlamakla falan olacsk iş değildi😂 3-6 ay aldım tam oluyor mecbur şuan onu kullanıyor ama max 2 ay kullanabilecrk :( bedenlet arasında çpp fazla uyumsuzluk var yani 2 beden arasında 1 karış fark var. Belki benim aldığım modellerden kaynaklıdır çünkü elinde 12-18 ayda var lcw nin , 6-12 ay ile ebatları birebir aynı😂
Gerçekten öyle saçma sapan beden kalıpları var🤦🏻‍♀️😂

Bi kaç gün önce dudağını emmeyi öğrenmiş diye uyumuyordu iki gün sürdü bugün de bunu keşfetti saat 4 ten beri uyutamıyorum 5 dk uyuyup uyanıp ayağını tutuyor 😅

Eklentiler

• IMG_7086.webp
    IMG_7086.webp
    38,4 KB · Görüntüleme: 25
Kızlar galiba benim bebeğimin derdi diş🙁 her zamanki gibi 8de uyuttuk. 15 dk da bir ağlayarak uyanıyor memeyi emerken bile bi anda çığlık atarak ağlıyor. Yani belli bir yerinin ağrıdığı ama diş dışında aklıma bir şey gelmedi. Bir çay kaşığı carpol verdim. Neresi ağrıyorsa da iyi gelir belki diye. Biliyorum ilaç zırt pırt verilecek bir şey değil ama bir yerinin ağrıdığı çok belli ve diş gibi görünüyoe🙁
Normalde uykudan uyansa bile ağlamaz mırın kırın eder ben meme veririm hemen geri uykuya dalar sma ağrısı varmış gibi ağlıyor aniden

Kızlar ben bugün uyku tulumu baktım 6-9 ay 74 cm olanlar aşırı büyük ya çocuğum kaybolur içinde siz öyle mi aldınız varsa ben 3-6 almayı düşünüyorum 😬
Kaç tog alacaksın? Benim aldığım 1.6 togmuş 6-9 ay aldım dediğin gibi geldi ve şok oldum çok büyük 😂 bide baya kalın 1 tog almak istiyordum aslında

Kızlar galiba benim bebeğimin derdi diş🙁 her zamanki gibi 8de uyuttuk. 15 dk da bir ağlayarak uyanıyor memeyi emerken bile bi anda çığlık atarak ağlıyor. Yani belli bir yerinin ağrıdığı ama diş dışında aklıma bir şey gelmedi. Bir çay kaşığı carpol verdim. Neresi ağrıyorsa da iyi gelir belki diye. Biliyorum ilaç zırt pırt verilecek bir şey değil ama bir yerinin ağrıdığı çok belli ve diş gibi görünüyoe🙁
Normalde uykudan uyansa bile ağlamaz mırın kırın eder ben meme veririm hemen geri uykuya dalar sma ağrısı varmış gibi ağlıyor aniden
İnşallah iyi gelir biraz olsun huzurlu uyur 🙏🏻 ilaç vermeyin denmesini anlamıyorum bebek gözümüzün önünde huzursuz ve acılar içinde mi kalsın 🙄 aldırmayın böyle diyenlere

Kaç tog alacaksın? Benim aldığım 1.6 togmuş 6-9 ay aldım dediğin gibi geldi ve şok oldum çok büyük 😂 bide baya kalın 1 tog almak istiyordum aslında
Ya biz geçen kış iki yorganla yattık o kadar soğuk oldu ev o yüzden 2.5 en azından almak istiyorum bana yine o iyi olur bence diğerleri ince kalır seneye şehir değişicez zaten 3-6 alsamda olur belki gerek kalmaz daha😅

İnşallah iyi gelir biraz olsun huzurlu uyur 🙏🏻 ilaç vermeyin denmesini anlamıyorum bebek gözümüzün önünde huzursuz ve acılar içinde mi kalsın 🙄 aldırmayın böyle diyenlere
Bir de bebek yani neresinin ağrıdığını da bilemiyorsun ki 🤦 2 gün önce doktor kontrolünde her şeyine bakıldı idrar tahlili alındı kulaklara bakıldı yok bir şey sadece dişler beyazlaşıp kabarmış dedi . Böyle zor mu olur diş olayı ya bu akşam pik yaptı huzursuzluk ağlama

Sütü azalmayan var mı? Bebeğim eskisi gibi emmiyor sanırım o yüzden üretim azaldı. Sağımla artar mı acaba? Sütü azalmayanlar neye dikkat ediyor? Dinlenince arttığını biliyorum ama maalesef desteksiz büyütüyorum beni dinlendirecek kimsem yok. Süt ve süt ürünleri tüketemiyorum bunların dışında tavsiyeniz varsa alabilirim. Protein ağırlıklı besleniyorum ama sadece beslenmede değil sanki bilmiyorum kafam çok karışık süt konusunda 😔

Sütü azalmayan var mı? Bebeğim eskisi gibi emmiyor sanırım o yüzden üretim azaldı. Sağımla artar mı acaba? Sütü azalmayanlar neye dikkat ediyor? Dinlenince arttığını biliyorum ama maalesef desteksiz büyütüyorum beni dinlendirecek kimsem yok. Süt ve süt ürünleri tüketemiyorum bunların dışında tavsiyeniz varsa alabilirim. Protein ağırlıklı besleniyorum ama sadece beslenmede değil sanki bilmiyorum kafam çok karışık süt konusunda 😔
Nasıl farkettin azaldığını benimde emmiyor ama hiç bilmiyorum ne durumda sütüm😬 Dere otu çok güzel artırıyor ben ilk yediğimde göğüslerim iğneleniyor gibi olmuştu süt geliyordu yani dıştan bile hissetmiştim. Sağımla artar bence çünkü ben sezeryan ile doğum yaptım o zaman çocuk doktorumuz her emzirme sonrası sağ dedi bana sütün artsın diye bende şuan günde bir kez sağıyorum ne kadar etki ediyor bilmiyorum tabi.

Ya biz geçen kış iki yorganla yattık o kadar soğuk oldu ev o yüzden 2.5 en azından almak istiyorum bana yine o iyi olur bence diğerleri ince kalır seneye şehir değişicez zaten 3-6 alsamda olur belki gerek kalmaz daha😅
6-9da seneye kullanılmaz bence sanmıyorum. Şuan bunu giydirsem kızım çıldırır zaten kollarını bacaklarını çok hareket ettiren bir bebek içinde kayboluyor uykusundan uyanır 😂
2.5 tog yorgan kalınlığındaymış evet size o daha iyi olur dediğin gibi

6-9da seneye kullanılmaz bence sanmıyorum. Şuan bunu giydirsem kızım çıldırır zaten kollarını bacaklarını çok hareket ettiren bir bebek içinde kayboluyor uykusundan uyanır 😂
2.5 tog yorgan kalınlığındaymış evet size o daha iyi olur dediğin gibi
Bencede büyük olunca üzerine örtmüşüz gibi hissedebilirler😅

Nasıl farkettin azaldığını benimde emmiyor ama hiç bilmiyorum ne durumda sütüm😬 Dere otu çok güzel artırıyor ben ilk yediğimde göğüslerim iğneleniyor gibi olmuştu süt geliyordu yani dıştan bile hissetmiştim. Sağımla artar bence çünkü ben sezeryan ile doğum yaptım o zaman çocuk doktorumuz her emzirme sonrası sağ dedi bana sütün artsın diye bende şuan günde bir kez sağıyorum ne kadar etki ediyor bilmiyorum tabi.
Emziriyorum 3-4 saat geçiyor hala hissiyat olarak boş 🙄 emdiğinde geliyor ağzının içine bakıp kontrol ediyorum ama dolu değil işte dolu olsa daha çok içer mi acaba
Dereotunu denemedim yarın alalım 👍🏻

Emziriyorum 3-4 saat geçiyor hala hissiyat olarak boş 🙄 emdiğinde geliyor ağzının içine bakıp kontrol ediyorum ama dolu değil işte dolu olsa daha çok içer mi acaba
Benimki bazen tıkanıyor içerken hani ona bakarak süt çok desem yine içmiyor 2 dk felan ancak yani. Dereotunu seviyorsan eğer kahvaltıda felan sade olarak tüket öyle sade yediğimde daha etkili oldu sanki. Bu ara ısırganı çok duyuyorum ama taze bulunur mu hiç bilmiyorum onun yemeğini yapıp yiyince çok işe yarıyormuş.

Sütü en fazla arttıran şey su ve bebeğin emmesi. Bebek az emiyorsa kesinlşjle sağım işe yarıyor. Benimde bebeğim son zamanlarda az emdiği için sütümde azalma oldu ne yiyip içtiysem işe yaramadı ama düzenli sağıma başladığımda hemen etkisini gösterdi.
İlk aylarda sağımla beslediğim dönemlerde sağım kaynaklı hiperlaktasyon oldum hatta

Kızlar bugün akşam üzeri kızım kardeşine baktı bende yemek yaptım. Yemekten sonra uyutmaya geçmiştim kızım mutfağı toplamış bulaşıkları kaldırmış. 9 yaşında şu an. Yani mükemmel olmamış ama yaşına göre elinden geleni yapmış yavrum. Ben söylemeden yapmış, nasıl duygulandım anlatamam ya. Daha dün onu sallıyordum ayağımda. Zaman çok hızlı geçiyor, her anın kıymetini bilmek tadını çıkarmak lazım. Hatırlıyorum sürekli bi otursa rahatlarım, bi yürüse rahatlarım, bi emmeyi bıraksa, bi bezi bıraksa derken derken bi bakmışsınız büyümüşler. O yüzden bu defa bi büyüse demiyorum.

Bir de bizden bağımsız olarakta bir hayatlari var artik. Okuldan eve geliyor, arkadaşlarıyla dışarı çıkıyor. Tüm gün neredeyse 2 3 saat ancak görüyorum büyük oğlumu. O yüzden ben de küçükle her anın tadını çıkarmaya bakıyorum.

Ben memem terbiye oldu artık şişmiyor diye sevinmiştim bir ara meğerse sütüm azalmış. 2-3 gün çok stresliydim yetiştirmem gereken bir iş vardı. Pc de çalışıyordum ama gergindim. Sütüm ondan azalmış sanırım. Sonea tekrar şişmeye başladı. Özellikle geceleri oluyor. Ekstra dikkat ettiğim bir şey yok açıkçası bence bu işler biraz da yapısal. Tahin yemeyi bırakmıştım şişmesin diye ama baktım çok bi etkisi yok geri başladım çünkü çok severim 🙈 yemek yemeyi seven iştahlı biriyim. Biraz da gamsız baykuşum sanırım olaylara üzülürüm ama kendimi rahatlatırım uzun sürmez. Sabah 5-5.5 gibi bi kalkıyorum geri yatamıyorum malesef. Gece erkenden uyuyup kaldığım çok oluyor. ev işlerinde üzülsem de dağınık diye, kendimi zorlamıyorum yapacam diye, olduğu kadar yapıyorum.
Yani beslenme olarak tahin, tahin helvası, yulaf, buğdaylı tarifler, marul yeşillikler bunlar güzel süt yapar. Beslenme, stres azaltma sakinleşme, olumlu düşünme, uyku. Bunları harmanlamak lazım
Bence protein ağırlıklı beslenmek de gayet güzel ve yeterli. En güzelini yapıyorsunuz sütün kalitesi iyidir.

Memelerin terbiye olduğundan boş hissediyorsun. İlk zamanlardaki gibi olmayacak artık, ihtiyaç kadar üretecekler. Ne kadar talep o kadar arz. Tabi talep fazlalığı için sağım yapabilirsin

Bir de bizden bağımsız olarakta bir hayatlari var artik. Okuldan eve geliyor, arkadaşlarıyla dışarı çıkıyor. Tüm gün neredeyse 2 3 saat ancak görüyorum büyük oğlumu. O yüzden ben de küçükle her anın tadını çıkarmaya bakıyorum.
Evet yaa birde o var. Artık arkadaşları çok daha önemli yer kaplamaya başladı hayatlarında 😢 benimkide telefonumu istiyoe arkadaşlarıyla konuşuyor bir kaç gündür.

Evet yaa birde o var. Artık arkadaşları çok daha önemli yer kaplamaya başladı hayatlarında 😢 benimkide telefonumu istiyoe arkadaşlarıyla konuşuyor bir kaç gündür.
Benimki de telefonumu alıyordu hep, WhatsAppta görüntülü konuşuyorlar 😅 akıllı saat var ama onu arkadaşlari arayamiyor, aile sadece.
Ben de tel lazim oluyor yok baktim böyle olmayacak Messenger yükledim tabletine. Arkadaşlari da yükledi. Simdi Messengerdan hem konusuyorlar hem de birlikte müzik fln dinliyorlar oyun oynuyorlar. Yağmurlu havalarda çözüm oluyor en azindan

Back
X