• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Sütü azalmayan var mı? Bebeğim eskisi gibi emmiyor sanırım o yüzden üretim azaldı. Sağımla artar mı acaba? Sütü azalmayanlar neye dikkat ediyor? Dinlenince arttığını biliyorum ama maalesef desteksiz büyütüyorum beni dinlendirecek kimsem yok. Süt ve süt ürünleri tüketemiyorum bunların dışında tavsiyeniz varsa alabilirim. Protein ağırlıklı besleniyorum ama sadece beslenmede değil sanki bilmiyorum kafam çok karışık süt konusunda 😔
Aynı dertten bende muzdaripim çoğalacağına pek ümidim kalmadı. Benim İlk başta iyiydi 2. ayda hastalandım yüksek ateşim olduğu için 2 gün emizirmedim öylece azaldı , bebeğim artık mama ağırlıklı besleniyor benim alerji, mide sorunlarım var her şeyi tüketemiyorum süt olsun diye. Süt reçeli iyi geliyor sanki 1 bardak sıcak suya 2 çay kaşığı süt reçeliyle karıştırıp içiyorum

Kızlar bugün akşam üzeri kızım kardeşine baktı bende yemek yaptım. Yemekten sonra uyutmaya geçmiştim kızım mutfağı toplamış bulaşıkları kaldırmış. 9 yaşında şu an. Yani mükemmel olmamış ama yaşına göre elinden geleni yapmış yavrum. Ben söylemeden yapmış, nasıl duygulandım anlatamam ya. Daha dün onu sallıyordum ayağımda. Zaman çok hızlı geçiyor, her anın kıymetini bilmek tadını çıkarmak lazım. Hatırlıyorum sürekli bi otursa rahatlarım, bi yürüse rahatlarım, bi emmeyi bıraksa, bi bezi bıraksa derken derken bi bakmışsınız büyümüşler. O yüzden bu defa bi büyüse demiyorum.
Maşallah 🧿 benim kızımda 8 yaşında yardım ediyor banada ama yalnız bırakmaya korkuyorum kucağına alıpta düşürür diye ama şarkılar söylüyor dans ediyor saçları da hep bebeğimin elinde☺️

Benim kızda uyandı uyutamıyorum şu an terkrar 🤦‍♀️ bir saat oldu bakalım yine 2 buçuk saat sürmez inşallah
Benimki uyku belirtisi vermeyene kadar uyutmuyorum ben zorla yatırnca derin uyumuyor hayliyle dakika başı uyanıyor. Şimdi kendisi uyudu. Benimde Uyumak için 3 saat zamanım var sonra çocukların okulu var. Herkese hayırlı sabahlar mutlu bebekler diliyorum 🥰

Emziriyorum 3-4 saat geçiyor hala hissiyat olarak boş 🙄 emdiğinde geliyor ağzının içine bakıp kontrol ediyorum ama dolu değil işte dolu olsa daha çok içer mi acaba
Dereotunu denemedim yarın alalım 👍🏻
Meme terbiye olduğu için bu şekilde olabilir. Benim ancak uzun süre uyur da emmezse şişiyor yoksa yumuşak yumuşak uzun zamandır

Benimki de telefonumu alıyordu hep, WhatsAppta görüntülü konuşuyorlar 😅 akıllı saat var ama onu arkadaşlari arayamiyor, aile sadece.
Ben de tel lazim oluyor yok baktim böyle olmayacak Messenger yükledim tabletine. Arkadaşlari da yükledi. Simdi Messengerdan hem konusuyorlar hem de birlikte müzik fln dinliyorlar oyun oynuyorlar. Yağmurlu havalarda çözüm oluyor en azindan
Bu yaş grubunda böyle hevesleri var demek ki. Bizimkş de dün görüntülü konuşuyordu. Hayır 1 saat önce okulda beraberlerdi. Telefona heves ediyorlar. Çocuklar duymasındaki Havuç gibi olacak diye korkmadım değil, soruyor arada bana ne zaman alacaksınız diye 😂
Tablet almadık biz, süre koyabilmek için. Dediğiniz iyi bir yöntemmiş ama elinden almam sınır koymam zorlaşır. Koç burcu old için her konuda zıtlaşıyoruz zaten çok yıldım 🙈

Maşallah 🧿 benim kızımda 8 yaşında yardım ediyor banada ama yalnız bırakmaya korkuyorum kucağına alıpta düşürür diye ama şarkılar söylüyor dans ediyor saçları da hep bebeğimin elinde☺️
Çok sıkı tembihledim. Korkuttuk baya diyebilirim. Çok heves ediyor kucağına alıp evin içinde gezmeye, izin vermedim hiç. En başından beri sadece oturken verdik kucağına. Ben bile korkuyorum ayağım takılır bir yere düşerim diye. Başında durup oyalamaları bile büyük kolaylık ama dimi ☺️ benimki dün kitap okuyordu.

Benimki bazen tıkanıyor içerken hani ona bakarak süt çok desem yine içmiyor 2 dk felan ancak yani. Dereotunu seviyorsan eğer kahvaltıda felan sade olarak tüket öyle sade yediğimde daha etkili oldu sanki. Bu ara ısırganı çok duyuyorum ama taze bulunur mu hiç bilmiyorum onun yemeğini yapıp yiyince çok işe yarıyormuş.
Zaten severim 😍 börek ve poğaçaya çok koyuyordum ama direkt daha etkili olur haklısın
Isırganın annemgilin köyünde böreğini yaparlar ama yani köye kim gidecek şimdi 🤣🤣

Ben memem terbiye oldu artık şişmiyor diye sevinmiştim bir ara meğerse sütüm azalmış. 2-3 gün çok stresliydim yetiştirmem gereken bir iş vardı. Pc de çalışıyordum ama gergindim. Sütüm ondan azalmış sanırım. Sonea tekrar şişmeye başladı. Özellikle geceleri oluyor. Ekstra dikkat ettiğim bir şey yok açıkçası bence bu işler biraz da yapısal. Tahin yemeyi bırakmıştım şişmesin diye ama baktım çok bi etkisi yok geri başladım çünkü çok severim 🙈 yemek yemeyi seven iştahlı biriyim. Biraz da gamsız baykuşum sanırım olaylara üzülürüm ama kendimi rahatlatırım uzun sürmez. Sabah 5-5.5 gibi bi kalkıyorum geri yatamıyorum malesef. Gece erkenden uyuyup kaldığım çok oluyor. ev işlerinde üzülsem de dağınık diye, kendimi zorlamıyorum yapacam diye, olduğu kadar yapıyorum.
Yani beslenme olarak tahin, tahin helvası, yulaf, buğdaylı tarifler, marul yeşillikler bunlar güzel süt yapar. Beslenme, stres azaltma sakinleşme, olumlu düşünme, uyku. Bunları harmanlamak lazım
Bence protein ağırlıklı beslenmek de gayet güzel ve yeterli. En güzelini yapıyorsunuz sütün kalitesi iyidir.
Bende çok çekmiştim her gece göğsüm yatak ıslanıyordu ama şimdi öyle değil. Bütün emzirme dönemini o şekilde geçirmek istemem tabi bu yaşadığım ona göre daha iyi ama sağıp buzluğa koysamda iyi olurdu işe başlamayı erteledim ama kaçış yok elbet başlamak zorundayım 🙄
Yazdıklarınızı beslenmeme ekleyeyim mesela yulaf yemiyorum hiç 🙄
Sütün kalitesi bencede iyi biberonda bekliyor bazen suyundan ayrışıyor ya önceden sulu kısmı çok olurdu şimdi suyun oranı daha az

Back
X