• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Yoksa sizin süte herşey mi yarıyor 😂🧿
Yok valla büyük oğlumda akşam keşkül yedim ertesi gün mastit, bu sefer yazın da akşam sütlaç sabaha mastit 😩 o yüzden sütlü tatlı ve kuruyemiş yarıyor izlenimi oldu. Bir de ben bebek ağlamıyorsa mutluysa hep pozitif düşünüyorum genelde pozitif bir yapım yoktur ama sütüm vardır yetiyordur kafasındayım😁🤔

Ben 3 dakika sağıyordum sadece 🤣🤣
Göğüsün yara olmadı dimi? Hangi seviyede sağdın?
Uygun seviyede sağman lazım 🤣 flanş memeye uygunsa yara olmuyor kız bir de Powerpump günde 1 kez yapacaksın normal sağımda değil

Son düzenleme:
Çok fazla değil mi ya göğüs ucu perişan olur🙁. Ben 4-5 dk sağıyorum zaten genelde süt tükenmiş oluyor o dakikalardan sonea . Ona rağmen göğüs uçlarım ağrıyor
Normal sağımda değil sadece Powerpump için günde bir defa yapman lazım seviyeyi kendine göre ayarlaman lazım bir de flanş göğsüne uygun olmalı o zaman sorun olmuyor. Ama ben zaten 4-5 dk sağmayla süt alamıyorum çünkü yok 😬

Ama beyne bebek aç izlenimi vermek için fazla sağmak lazım sanki mantıken 🙄
O da doğru ne kadar boşaltılırsa o kadar iyi mesaj gidiyordur beyne 🫠 ben ilk dönemler emziremediğim için 2 saatte bir dibine kadar sağıyordum sonra bebekte emmeye başlayınca beynin devreleri yandı😂 kova kova süt sağmaya başladı şu yabancıların kovaları gibi gece yanıma kova bırakmıştım sağıp sağıp kovaya döküyordum😂 kulağa nasıl geliyor bilmiyorum ama korkunçtu benim için😁 şimdide sütümü nasıl arttırabilirim diye uğraşıyorum hayat işte😵‍💫

Bir de katıldığım süt artırma kamplarında hep sütün azalmaması için bebeğin emdiği kadar sağmak lazım demişlerdi. Yani bebeğin emmesini taklit ediyoruz 20 dk yavaş yavaş emiyorsa 20 dk düşük-orta modlarda sağım, 5 dk emzik yapıp 15 dk emiyorsa 5 dk masaj modunda 15 dk aktif sağım gibi. Benim gibi sıkıntılı süreçlerden geçip sıfıra yakınken süt artırmak için de her gün aynı saatte (özellikle sütün en az olduğu saatlerden birinde ya da ikisinde) Powerpump ve günlük 3-4 emzirmeden sonra 10-20 dk sağım en az 2 en çok 4 hafta gibi

O da doğru ne kadar boşaltılırsa o kadar iyi mesaj gidiyordur beyne 🫠 ben ilk dönemler emziremediğim için 2 saatte bir dibine kadar sağıyordum sonra bebekte emmeye başlayınca beynin devreleri yandı😂 kova kova süt sağmaya başladı şu yabancıların kovaları gibi gece yanıma kova bırakmıştım sağıp sağıp kovaya döküyordum😂 kulağa nasıl geliyor bilmiyorum ama korkunçtu benim için😁 şimdide sütümü nasıl arttırabilirim diye uğraşıyorum hayat işte😵‍💫
Aynı dert işte başta jersey ineği gibiydim dalga geçiyorlardı🙈 İlk iki ay 2.7 kilo alan tosunum mastit sonrası 1 haftada hiç kadar kilo alınca 30cc üzerinde süt görsem tavana yapışıyorum mutluluktan 😅

Aynı dert işte başta jersey ineği gibiydim dalga geçiyorlardı🙈 İlk iki ay 2.7 kilo alan tosunum mastit sonrası 1 haftada hiç kadar kilo alınca 30cc üzerinde süt görsem tavana yapışıyorum mutluluktan 😅
Hakikatten bebeklerin kilo alması süt miktarıyoa alakalı sanki. Benimde ilk 2 ay 2.8 kilo aldı toplamda . Bu ay 470 gr😁

Hakikatten bebeklerin kilo alması süt miktarıyoa alakalı sanki. Benimde ilk 2 ay 2.8 kilo aldı toplamda . Bu ay 470 gr😁
Mizacı böyledir belki bizimkilerin de 😅😅 14üne tekrar çağırdı bizi doktor. Aldığı kiloya göre mamaya da dönebiliriz böyle devam da edebiliriz🤷‍♀️ inşallah ağlama duvarına çevirmem burayı 🙈🙈🙈

Kızlar bebişlerin konuşabilmesi için bizlerin sık sık kpmuşması gerekiyor . Etrafta zaten kimse yok kışta geldi bahçeye de çok indiremiyorum. Bu bebeklerle akşama kadar ne konuşacaz biz😂 ben konuşmaktan yoruldum şansen ne anlatacağımı da bilmiyorum artık. Hikaye kitabı okurken asla dinlemiyor bakmıyor. Direkt benim yüzüne bakıp bir şeyler anlatmam lazım dinleyebilmesi için. Tecrübeli hanımlar siz ilk çocuklarınızla neler yaptınız nasıl söktüler konuşmayı🫠

Yok valla büyük oğlumda akşam keşkül yedim ertesi gün mastit, bu sefer yazın da akşam sütlaç sabaha mastit 😩 o yüzden sütlü tatlı ve kuruyemiş yarıyor izlenimi oldu. Bir de ben bebek ağlamıyorsa mutluysa hep pozitif düşünüyorum genelde pozitif bir yapım yoktur ama sütüm vardır yetiyordur kafasındayım😁🤔
Moralim iyi olduğunda artış oluyor onu bende fark ettim

Uygun seviyede sağman lazım 🤣 flanş memeye uygunsa yara olmuyor kız bir de Powerpump günde 1 kez yapacaksın normal sağımda değil
Hadi bakalım bugün başlayayım 🤣 akşam uyuyunca mı yapsam acaba. Gündüz bu kadar sağsam kızıma süt filan kalmaz 🤣

Kızlar bebişlerin konuşabilmesi için bizlerin sık sık kpmuşması gerekiyor . Etrafta zaten kimse yok kışta geldi bahçeye de çok indiremiyorum. Bu bebeklerle akşama kadar ne konuşacaz biz😂 ben konuşmaktan yoruldum şansen ne anlatacağımı da bilmiyorum artık. Hikaye kitabı okurken asla dinlemiyor bakmıyor. Direkt benim yüzüne bakıp bir şeyler anlatmam lazım dinleyebilmesi için. Tecrübeli hanımlar siz ilk çocuklarınızla neler yaptınız nasıl söktüler konuşmayı🫠
Evet yaaa bende bunu anlatmaya çalıştım geçen gün kitap ona ruhsuz geliyor heralde asla bakmıyor yüzüne dönüp baya mimiklerle heyecanla konuşunca oda konuşuyor gülüyor hatta gülmek için kendini zorluyor boğazı acıyor 😃 anakucaginda otururkende ona bakmamı istiyor mesela ona bakmayım ağlıyor ona bakıp konuşunca duruyor ana kucağında 😃 kız dedikodu mu yapayım sana her zmn ne anlatayım ben diyorum saçmalıyorum işte hayvnlarin seslerini çıkarıyorum o çok hoşuna gidiyor taklit etmeye çalışıyor falan , çok zorlar ama çok sebekler bu minnak insanlar ya 😍😍😍 dün niye doğurdum ki ben bakamıyorum diye ağlıyordum bgn iyi ki doğurdum diye seviyorum 😀 ne olcak benim bu ruhsal dengesizliğim acaba

aynen ya birde ara dönemdeyiz
e bebek 3 6 9 12 ay olarak devam ediyor 3 aylık aldıgım bedenler şuan olmuyor 6 aylıklar büyük geliyor
defacto 3-6 aylıkları bile büyük geldi
şuan LcWaikiki 3 -6 aylıklar oluyor
h&m 3 aylıkları küçük geldi
koton da zaten hiç bu aylara bulam
Kızlar biliyorsunuz ki benim kız emmiyor ben sağarak veriyorum çok sagmaktan bence sağ göğüs ucum aşırı hassaslastı, sağarken kaşınıyor ve bu his beni gıcık ediyor, sırf o hissiyatı sevmediğim için, bide kızın iştahı az ben sağıyorum o kadar, çoğu zman içmeyip dökmek zorunda kalıyorum tekrar ısınmaz diye, o yüzden çok azalttım valla sagmayı bgn bir kere sagdim daha mesela

Ben şarkı açıyorum bu ceviz adam arı vız vız sar sar makarayı felan kendimde söylüyorum oynuyorum dikkatini çekiyor hem kelime olarak farklı şeyler duyuyor 🫠

Evet yaaa bende bunu anlatmaya çalıştım geçen gün kitap ona ruhsuz geliyor heralde asla bakmıyor yüzüne dönüp baya mimiklerle heyecanla konuşunca oda konuşuyor gülüyor hatta gülmek için kendini zorluyor boğazı acıyor 😃 anakucaginda otururkende ona bakmamı istiyor mesela ona bakmayım ağlıyor ona bakıp konuşunca duruyor ana kucağında 😃 kız dedikodu mu yapayım sana her zmn ne anlatayım ben diyorum saçmalıyorum işte hayvnlarin seslerini çıkarıyorum o çok hoşuna gidiyor taklit etmeye çalışıyor falan , çok zorlar ama çok sebekler bu minnak insanlar ya 😍😍😍 dün niye doğurdum ki ben bakamıyorum diye ağlıyordum bgn iyi ki doğurdum diye seviyorum 😀 ne olcak benim bu ruhsal dengesizliğim acaba
Aynı işte bayılıyor mimik yaparak bir şeyler anlatmama hayvan taklidi yapmama ama ne anlatacağımı bilmiyorum😂

M melekinsan
bende sağım yapıyorum bölüp buzluğa atıyorum yarısını ısıtıyorum doymazsa kalanı öyle çıkartıp veriyoruz benim kız kalkıp 150 cc içmiyor az az sık sık içiyor 60 80 cc yapıyoum boşa gitmesin diye
sağım makinası markası ne masaj yapma özelliği filan varmı az kademede çalıştır varsa ne kdar çok sağım olursa o kadar çok süt oluyor ve kesilmiyor bazen işim oluyor elle daha hızlı diye sağım yapıyorum o zaman benim de acıyor süt geri gitmesin diye bende işyerinde sağım yapıyorum ahh ahh ne zor analık

Nedense hiç sevmedi şarkı markı olaylarını bebeğim :( tekrar deneyeyim
Aynı bizim bebisler heralde benim kızında hiç ilgisini çekmedi şarkı açmam ama o şarkıyı açıp karşısına geçip hareketlerini yaparsam bayılıyor baya sosyal bi kız benim kız 😀 hep ilgilenelim ,konuşalım onunla oynalayalim istiyor

Back
X