• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Oh be sadece ben uyutmayı beceremiyorum sanıyordum 😂😂 en sevdiğim uyuyacam diye ağlaması 😂😂 uyumak için ağlıyor ağladığı için uyuyamıyor 🤯🤯 zaten 15-20 dakikaya bir uyanıyor ne bileyim en çok zorlandığım kısım uyutmak kendi kendine uyuyacağı günün hayali ile yaşıyorum
Bizim problemimiz de uyku :( koca gün 6 da uyanıp 1 saat uyudu sadece. Koca insan dayanamaz buna nasıl dayanıyor bilmiyorum. Kıyamet koptu bütün gün, uyutmak için yatırdığım her seferinde kendini yırttı. Puset gezdirmek falan denedim yok her şeye bağışıklık geliştirdi beceremiyorum sinirlerim bozuluyor vallahi 🥲

Kız iyi misiniz 😄😄 el kadar bebe kitaba bakmıyor kitap sevmiyor diyosunuz. Olur mu öyle şey ayol 😄😄 isterseniz alıp okuma yazmayı söksünler. Tabii ki size bakacaklar, mimiklerinize bakacaklar. Sesin kaynağına bakacaklar. Ama siz okumaya sayfaları göstermeye ve farklı ses tonlarıyla okumaya devam edeceksiniz. En nihayetinde de suç ve ceza okumuyoruz yani, tavşancık varmış bıcıbıcı yapmış diyoruz 😄😄 okuma tonu da önemli, okurkenki mimikler de. O tonlamalar vs ilerleyen dönemde taklite dönüşecek, orda dil gelişiminin meyvesi toplanmaya başlıyor. Ha tabi şu da yok yani ben çok kitap okudum benim çocuğum şimdi 5 aylıkken konuşur, 12 aylıkken kitap yazar 😄 en nihayetinde o da bi insan ve bizden farklı bi insan. Biz naparsak yapalım o kendi hızında büyüyecek. Kilosu da öyle olacak boyu da dil gelişimi de. Elbette iyi bir ebeveyn elinden gelenin fazlasını yapmalı bana göre
Yok beeee kitaba bakmıyor demedik, bize bakmıyor anlamında, yani benim kızım kaç tane kitap okudum asla bakmadı değişik ses tonlarıyla falan da okudum ama yok hiç oralı olmadı. Ama ben karşısına geçeyim mimiklerle ses tonlarıyla konuşayım hayvan sesleri falan yapayım dikkatini çekiyor

Bizim problemimiz de uyku :( koca gün 6 da uyanıp 1 saat uyudu sadece. Koca insan dayanamaz buna nasıl dayanıyor bilmiyorum. Kıyamet koptu bütün gün, uyutmak için yatırdığım her seferinde kendini yırttı. Puset gezdirmek falan denedim yok her şeye bağışıklık geliştirdi beceremiyorum sinirlerim bozuluyor vallahi 🥲
Bizimkide artık pusette uyumuyor önceden uyutamazsam hemen parka çıkarıyordum gezerken uyuyordu ama geride kaldı o günler 🤣 kucakta uyumuyor emerken uyumuyor genel olarak uyumuyor 🥹

Ben şarkı açıp oynuyorum izliyor 🤣🤣 klasik müzik, shakira, Türkçe pop, hip-hop hergün bir tür gidiyoruz 🤣 klasik müzikte bale gibi dans ettiğimde bir kere kendi kendine uyumuştu 🥹 akşama kadar etkinlik kalmıyor ki
Aaa aslında ben bebek çocuk şarkıları sçıyordum belki de bebem böyle şarkılardan hoşlanmıyordur. Yarın bir tarkan patlatayı 😂

Kızlar bebeğim 18 günde sadece 200 gram almış çok üzüldüm ya 🥺
Sanırım bu ay birçoğumuzun ortak sorunu kilo oldu 🙁 kendi adıma konuşırsam bu ay da kilo problemimiz olacak, geçen aydan daha da az besleniyor çünkü. Neden böyle oldu bilmiyorum.
Ama yalnız olmadığınu ve birçoğumuzun aynı durumda olduğunu bil

Bizimkide artık pusette uyumuyor önceden uyutamazsam hemen parka çıkarıyordum gezerken uyuyordu ama geride kaldı o günler 🤣 kucakta uyumuyor emerken uyumuyor genel olarak uyumuyor 🥹
Böyle salonda koltukta uyuyakalmış göreceğim günlerin hayalini kuruyorum ben de 😂 sabır falan diyorum elinde değil beyni izin vermiyor falan diye telkin etmeye çalışıyorum kendimi ama biri bana şu gün bitiyor dese hapishanede gibi takvime çizik atarım öyle bi his 🥹

Kız iyi misiniz 😄😄 el kadar bebe kitaba bakmıyor kitap sevmiyor diyosunuz. Olur mu öyle şey ayol 😄😄 isterseniz alıp okuma yazmayı söksünler. Tabii ki size bakacaklar, mimiklerinize bakacaklar. Sesin kaynağına bakacaklar. Ama siz okumaya sayfaları göstermeye ve farklı ses tonlarıyla okumaya devam edeceksiniz. En nihayetinde de suç ve ceza okumuyoruz yani, tavşancık varmış bıcıbıcı yapmış diyoruz 😄😄 okuma tonu da önemli, okurkenki mimikler de. O tonlamalar vs ilerleyen dönemde taklite dönüşecek, orda dil gelişiminin meyvesi toplanmaya başlıyor. Ha tabi şu da yok yani ben çok kitap okudum benim çocuğum şimdi 5 aylıkken konuşur, 12 aylıkken kitap yazar 😄 en nihayetinde o da bi insan ve bizden farklı bi insan. Biz naparsak yapalım o kendi hızında büyüyecek. Kilosu da öyle olacak boyu da dil gelişimi de. Elbette iyi bir ebeveyn elinden gelenin fazlasını yapmalı bana göre
Yine kitabın orta yerinden konuşmuşsun canım Zeyzey 👏 Öperim 😘

Oh be sadece ben uyutmayı beceremiyorum sanıyordum 😂😂 en sevdiğim uyuyacam diye ağlaması 😂😂 uyumak için ağlıyor ağladığı için uyuyamıyor 🤯🤯 zaten 15-20 dakikaya bir uyanıyor ne bileyim en çok zorlandığım kısım uyutmak kendi kendine uyuyacağı günün hayali ile yaşıyorum
Tam bunları yazmaya gelmiştim. Ya her akşam ağlayarak uyuyoruz hatta gündüzleri de oluyor sık sık. Ağlayarak uyuyan biz değiliz demek ki sadece. Çok yoruldum. Öyle yüksek tondan çırpınarak ağlıyor ki korkutuyor. Hani gören hastaneye yetiştirir ağrısı var bi yerine bi şey oldu herhalde diye. Poposuna pat pat yaparken pış pış ses yapıyorum kulağına. Ağlaması sakinliyor biraz. İkisini aynı anda yapınca sakinlermiş çünkü ağlamaya odaklanamazmış aynı anda 2 uyaran alınca.

Bebeklerimizin doğum günü ve doğum kilosu aynı geçen yazdığınızda öyle aklımda kalmış. 4 gün önce evde tarttım burayada yazmıştım hatta 200 gr almış. Benim oğlum hastalanmıştı ona bağlıyorum 10 gün kadar iştahsızdı 30 cc emiyordu
Yaa yine senin sebebi var benimkinin oda yok aslında iştahı var ama biberonla verirsem var memeyi istemiyor artık 1 dk bile zor duruyor 😕
Bu ay pek çok bebek az almış kilo, üzülme hiç canım, toparlanır. Genel sağlık durumu iyise sorun yoktur endişelenme
İyi aslında sağlık durumu boyu felan da iyi ama her ay 900 gram alıp birden 200 e düşünce insan afallıyor.
İçin daha rahat edecekse ver bencede 🙄 alışsın diye hergün vermeye çalışıyorum bende
Biberona mı alıştırmaya çalışıyorsun
Sanırım bu ay birçoğumuzun ortak sorunu kilo oldu 🙁 kendi adıma konuşırsam bu ay da kilo problemimiz olacak, geçen aydan daha da az besleniyor çünkü. Neden böyle oldu bilmiyorum.
Ama yalnız olmadığınu ve birçoğumuzun aynı durumda olduğunu bil
Hepsi normal düzene girer umarım ya hep stres hep stres😕

Böyle salonda koltukta uyuyakalmış göreceğim günlerin hayalini kuruyorum ben de 😂 sabır falan diyorum elinde değil beyni izin vermiyor falan diye telkin etmeye çalışıyorum kendimi ama biri bana şu gün bitiyor dese hapishanede gibi takvime çizik atarım öyle bi his 🥹
Ay keşke uyuyakalsada nerde kalırsa kalsa 😂😂 ne kıpırdarım ne çıt çıkarırım 😂
Şuan gene beni pert etti babasına verdim uyutmaya çalışıyor hala ağlıyor beynimi yaktı tüketti beni bu kız 🫨 bir yandan gözleri kapanıyor bir yandan ağlıyor elinde değil uyuyamıyor ama gerçekten bittim

Kızlar, rosto köfte tarifi çok güzel tavsiye ederim. Hem de acayip pratik. Hem fırında oluşu çok kolay, hem de diğer klasik köfte gibi tek tek yuvarlamayla zaman kaybı yaşamıyorsunuz. Hemen rulo yap at fırına pişsin kendi kendine. Üstüne de domatesli salçalı sos… Enfes 😍 fırın tepsinin içine rosto köftenin yanına elma dilim patates de çok güzel oluyor, köfte pişerken patatesler de bir yandan pişmiş oluyor. Ben yanına pilav da seviyorum. Bir de cacık yaptım. 😋😋
Sizin de böyle pratik tariflerinizi duymaya açığım, siz de paylaşın lütfen 😍

Tam bunları yazmaya gelmiştim. Ya her akşam ağlayarak uyuyoruz hatta gündüzleri de oluyor sık sık. Ağlayarak uyuyan biz değiliz demek ki sadece. Çok yoruldum. Öyle yüksek tondan çırpınarak ağlıyor ki korkutuyor. Hani gören hastaneye yetiştirir ağrısı var bi yerine bi şey oldu herhalde diye. Poposuna pat pat yaparken pış pış ses yapıyorum kulağına. Ağlaması sakinliyor biraz. İkisini aynı anda yapınca sakinlermiş çünkü ağlamaya odaklanamazmış aynı anda 2 uyaran alınca.
Yüksek sesle ağlama bizde de var. birkaç komşu bana sormaya başladı bebek hasta mı diye 😔 fön süpürge filan açıyorum ağlayarak çatlıcak korkusundan biraz sakinleşiyor. Onlarda işe yaramayınca pışpışla poposuna vurmayı denerim. Direkt kucağımda da durmuyor reflü yatağında yatıyor öyle kucağıma alıyorum. Kollarım koptu artık.

Bugün ağlama duvarı gibi oldu burası 🙄

Yaa yine senin sebebi var benimkinin oda yok aslında iştahı var ama biberonla verirsem var memeyi istemiyor artık 1 dk bile zor duruyor 😕

İyi aslında sağlık durumu boyu felan da iyi ama her ay 900 gram alıp birden 200 e düşünce insan afallıyor.

Biberona mı alıştırmaya çalışıyorsun

Hepsi normal düzene girer umarım ya hep stres hep stres😕
Evet hiç biberon vermedim o yüzden kabul etmiyor
İşe gidince dışarı çıkınca vs gerek olur

Evet hiç biberon vermedim o yüzden kabul etmiyor
İşe gidince dışarı çıkınca vs gerek olur
Bende işte vermeye korkuyorum yoksa kendi tutuyor nerdeyse hatta. Verenler var hep ama hep üzerimde şey stresi var memeyi bırakırsa etrafımdakiler beni suçlarmış gibi hissediyorum.

Kızlar, rosto köfte tarifi çok güzel tavsiye ederim. Hem de acayip pratik. Hem fırında oluşu çok kolay, hem de diğer klasik köfte gibi tek tek yuvarlamayla zaman kaybı yaşamıyorsunuz. Hemen rulo yap at fırına pişsin kendi kendine. Üstüne de domatesli salçalı sos… Enfes 😍 fırın tepsinin içine rosto köftenin yanına elma dilim patates de çok güzel oluyor, köfte pişerken patatesler de bir yandan pişmiş oluyor. Ben yanına pilav da seviyorum. Bir de cacık yaptım. 😋😋
Ben hazır yufkaya açıyorum kıymayı, sonra rulo yapıp kesiyorum üstüne salça sos yoğurt çok güzel beyti oluyor 👌

Rosto köfte yapmadım hiç, nasıl yapıyorsunuz?

Bir tarif de benden gelsin 😊 Ben de dün cupcake kalıplarının içine köfte koyup şekillendirdim. Fırına sürdüm biraz piştiler. Patates püresi yaptım ve cupcake kalıbı şeklinde pişen köftenln içine doldırdum. Üzerine kaşar serptim ve salçalı sosla fırına verdim. Kaşarlar kızarana kadar pişti. Epey beğenildi.

Uyku saati kaçınca ya da uyku hiıyeni sağlanamayınca böyle ağlıyorlar genelde 😔 özellikle abimiz evdeyken tam dikkat edemiyorum uyku saatine. Etsem bile uyumazsa çok uzun süre uyutmakla uğraşamıyorum çünkü ev tam bir kaos🥸

Bende işte vermeye korkuyorum yoksa kendi tutuyor nerdeyse hatta. Verenler var hep ama hep üzerimde şey stresi var memeyi bırakırsa etrafımdakiler beni suçlarmış gibi hissediyorum.
Bu etraftan çektiğimiz nedir 💆🏼‍♀️ meme reddi 4.ayda oluyor diyorlar üst üste mi gelir bilmiyorum

Back
X