• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
Kızlar günaydın
Biz çok kötü bı gece geçirdik 😥 daha önce de demiştim oğlum son iki ayda 250 gram almış sadece diye ve dün tekrar tarttığımda 20 gram vermişti çok üzüldüm ne yapacağımı bilmiyordum akşama randevu bulunca uzman doktora götürdüm şikayetlerine göre alerjiye bağlı reflü olabilir dedi enfeksiyon değeri de yuksek çıkmıştı idrarla uğraşıp bekletmeyelim zaten bariz belli enfeksiyon ilaç başlattı ve gastroenterolojiye yandal açtı götürmem icin
Oğlum eve dönüşte otobüste çok bağırıp kucak isteyince eşimin kucağında durdu inince de arabaya girmek istemedi battaniyeye sardık öyle kucağımızda geldik ama rüzgar çok soğuk esiyordu galiba kulakları acıdı ve gaz yaptı gece 4 e kadar çığlık çığlığa ağladı banyoya soktum öyle kucağımda uyuyakaldı her bırakmaya kalkışınca yeniden ağladı kalın battaniyeyle kucagimdaymis gibi kundakladim uyudu 1 saat sonra kontrol edeyim dedim ateşi çıkmıştı 🤦🏻‍♀️
38 i gecmedigi için kundağı yarım açtım her mirildanmada emzirdim bir iki yudum içip uyudu susuz kalmasın hararet basmasin diye en son yanıma yatırdım öyle devam ettim şuan hala aynı yorgun düşmüş uyuyo ve vücudu sıcak ve bende çok kötüyüm durmadan kendimi suçlayıp ağlama perileri geliyor 😓😓

Birazcık bizden güncelleme birazcık da iç dökmek istedim 😔😔
Çok geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda düzelir her şey Allah şifa versin🩵

Çok geçmiş olsun 🙏🏻 kimbilir nasıl acı çektin ki iyileşmek uğruna yemişsin
Küçüktüm, annem çok kansız diye dalak yedirmisti halam. Her saniyesini hatırlıyorum. Travmamdır kendisi 😅
Yaa teşekkür ederim geçti de travmalar kalıyor işte bak 🙈🙈 dalak da yenir mi bilemedim 😅😅

Kızlar benim atak mıdır nedir gittikçe seviye atlıyor sizde durumlar nasıl gündüz uykuları kısaldı ve direniyor memeyi halen daha istemiyor kilo alımı sabit duruyor artmıyor çok gece uykularından sık uyanmaya başladı hatta tam uyanıyor. Beni sorarsanız aşırı geriliyorum ve sinirleniyorum. O an sinirim geçene kadar asla bakmak istemiyorum lohusalık depresyonundan çıkamadım sanırım.

Kızlar günaydın
Biz çok kötü bı gece geçirdik 😥 daha önce de demiştim oğlum son iki ayda 250 gram almış sadece diye ve dün tekrar tarttığımda 20 gram vermişti çok üzüldüm ne yapacağımı bilmiyordum akşama randevu bulunca uzman doktora götürdüm şikayetlerine göre alerjiye bağlı reflü olabilir dedi enfeksiyon değeri de yuksek çıkmıştı idrarla uğraşıp bekletmeyelim zaten bariz belli enfeksiyon ilaç başlattı ve gastroenterolojiye yandal açtı götürmem icin
Oğlum eve dönüşte otobüste çok bağırıp kucak isteyince eşimin kucağında durdu inince de arabaya girmek istemedi battaniyeye sardık öyle kucağımızda geldik ama rüzgar çok soğuk esiyordu galiba kulakları acıdı ve gaz yaptı gece 4 e kadar çığlık çığlığa ağladı banyoya soktum öyle kucağımda uyuyakaldı her bırakmaya kalkışınca yeniden ağladı kalın battaniyeyle kucagimdaymis gibi kundakladim uyudu 1 saat sonra kontrol edeyim dedim ateşi çıkmıştı 🤦🏻‍♀️
38 i gecmedigi için kundağı yarım açtım her mirildanmada emzirdim bir iki yudum içip uyudu susuz kalmasın hararet basmasin diye en son yanıma yatırdım öyle devam ettim şuan hala aynı yorgun düşmüş uyuyo ve vücudu sıcak ve bende çok kötüyüm durmadan kendimi suçlayıp ağlama perileri geliyor 😓😓

Birazcık bizden güncelleme birazcık da iç dökmek istedim 😔😔
Çok geçmiş olsun inşallah toparlar kuzucuk bir an önce 🙏
Ahh şu annelik.... Her sorunda ilk kendimizi suçluyoruz halbuki suçlanacak bir şey yok hata da yapmış olabilirsin bu da normal önemli olan bebeklerimizin iyiliği sağlığı için gösterdiğimiz çaba. Kendini yıpratma sen çok güzel bir annesin ve elinden geleni yapıyorsun 🙏

Benimki 2,5 aylıkken dönmeye başladı şuan iki tur da dönebiliyor yuvarlanıyor gibi sırtüstü asla yatmıyor koyduğum an dönüyor ama artık bunu güzel bir şey olarak göremiyorum çünkü her şeyi önden önden yapıyor ve sıkılıyor dönünce mutlu felan olmuyor emeklemeye çalışıyor sinirlenip ağlıyor😑😑
Aslında güzel 😊 ben bir an önce otursun istiyorum sanki iletişimimiz bile iyi yönde değişecek gibi geliyor. Sürekli yatmasıda sıkıcı 😀 hep oturmak istiyor. Bir iki kez demedim oturuyor ama doktor daha erken oturtma dedi. Bakalım ne zaman oturacaklar dönecekler 😬

Kızlar benim atak mıdır nedir gittikçe seviye atlıyor sizde durumlar nasıl gündüz uykuları kısaldı ve direniyor memeyi halen daha istemiyor kilo alımı sabit duruyor artmıyor çok gece uykularından sık uyanmaya başladı hatta tam uyanıyor. Beni sorarsanız aşırı geriliyorum ve sinirleniyorum. O an sinirim geçene kadar asla bakmak istemiyorum lohusalık depresyonundan çıkamadım sanırım.
Sabir tukeniyor cok cok normal. Benim de tukeniyor. Dun aksam buyuk oglumla ilgili inanilmaz bir vicdan azabi yasadim 😔😔

Uykuyla ilgili olarak, Gunduz 45 dk uyursa oo iyi uyudu diyoruz biz de. Yenidoganliktan cikmanin etkileri bunlar hep. Yavas yavas gunduz desteksiz uyutmayi ve uyandiklarinda ayni yontemle tekrar uyutmayi deneyerek uykulari uzatmaya calisabiliriz. Ben buyuk oglumda 9 ay civari basarmistim. Uyku sayisi da dusfukce belki de dogal olarak daha uzun uyumaya baslarlar. Ilerleyen aylarda uyku saatini de bilecegiz boyle avantajlar da olacak. Biraz dhaa zor gunler sonrasi daha kolay olacak umarim🥲

Gece uykusu ise memeden kesene kadar boyle surdu bizde.. aliskanlik oluyor. Su an kendi adima ona yapacak bir sey yok diyorum.

Arkadaşlar benim gibi bebeğim az kilo aldı vs diye kafaya takanlar için şunu bırakmak istiyorum . Gayet normal gidiyor bebeklerimiz aslında normal gitmesi için zaten aylık 500 gr civarı alması yeterli bu yoruma göre.
Bu arada bebeği daha fazla kilo alanların da bence gayetttt normal burda yer alan yorum bana biraz abartı geldi yani 3750 doğan bir bebeğin 8 kilo olması bence aşırı normal .

Eklentiler

• IMG_2076.webp
    IMG_2076.webp
    42,5 KB · Görüntüleme: 21
Arkadaşlar benim gibi bebeğim az kilo aldı vs diye kafaya takanlar için şunu bırakmak istiyorum . Gayet normal gidiyor bebeklerimiz aslında normal gitmesi için zaten aylık 500 gr civarı alması yeterli bu yoruma göre.
Bu arada bebeği daha fazla kilo alanların da bence gayetttt normal burda yer alan yorum bana biraz abartı geldi yani 3750 doğan bir bebeğin 8 kilo olması bence aşırı normal .
Evet boyle kilo alan bebekleri neden sert elestiriyor gonulal anlayamadim.

Benim merak ettiğim ne zaman bu atağın bittiği🤦 yani bizimki 3,5 aylıkken başladı 4,5 aylık olmak üzereyiz daha da kötüleşerek devam ediyor. Sürekli problemi bir şeylere yoruyorum ama yok. Gazdan uyumuyordur dedim gaz değilmiş. Diştendir dedim gece hem carpol hem dişine jel sirerek uyuttum o da yok. Artık neden aramayı bıraktım ama gece 2 saat kesintisiz uyusa benim için mğkemmel demek oluyor. Çünkü 15-20 dk da bir uyanıyor maalesef .
Bebeğim doğmadan öncr şey diyordum “ yenidoğduğjnda 2 saatte bir uyanmak lazımmış ah nasıl olacak çok zor vs” . Şusn 2 saate hasretim resmen

Evet boyle kilo alan bebekleri neden sert elestiriyor gonulal anlayamadim.
Eleştiriyi de geçtim de biraz abartı gibi geldi bana . 3.750 doğan bir bebeğin 5. Ayda 8 kilo olmasına fazla demiş ama fazlayı geçtim neredeyse bizim düşüncelerimize göre normalin altı 😂

Eleştiriyi de geçtim de biraz abartı gibi geldi bana . 3.750 doğan bir bebeğin 5. Ayda 8 kilo olmasına fazla demiş ama fazlayı geçtim neredeyse bizim düşüncelerimize göre normalin altı 😂
Ilk iki ay 1,5 kg alsa, sonraki uc ay 400 gr alsa zaten 8 kg olur. Bizim cocuk doktorumuz da hep kilo alsin seklinde yaklasiyor bebeklik doneminde
O zaman size göre bir bebek 1 yaşındayken 15 kg mu olmalı?
Zaten sonraki aylarda kilo alim Hizinin yavaslayacagi asikar degil mi? 4 yas cocugum 16 kg. Ilk aylar cok alinir, sonra epey azaliyor.

Ilk iki ay 1,5 kg alsa, sonraki uc ay 400 gr alsa zaten 8 kg olur.

Zaten sonraki aylarda kilo alim Hizinin yavaslayacagi asikar degil mi? 4 yas cocugum 16 kg. Ilk aylar cok alinir, sonra epey azaliyor.
Kiloya nedense çok takılıyoruz aslında önemli değil hayatım boyunca zayıftım ama çok hasta olmadım bağışıklığı güçlendirmeye önem vermeliyiz 🙏🏻
Taşımasıda zor sonuçta uzun süre kucak isteyecekler

Kiloya nedense çok takılıyoruz aslında önemli değil hayatım boyunca zayıftım ama çok hasta olmadım bağışıklığı güçlendirmeye önem vermeliyiz 🙏🏻
Taşımasıda zor sonuçta uzun süre kucak isteyecekler
Bebeklik doneminde gelisim gostergesi oluyor aslinda. Iyi beslenip buyusun istiyoruz. Bunun disinda kilolu cocuk saglikli cocuk demek degil zaten ki cocukluk doneminde o kilo da kalmiyor. Yurudukten sonra serpiliyorlar. Bana dr gonulalin kilo almis bebekleri anormal gibi gormesi sasirtici geldi.

Bebeklik doneminde gelisim gostergesi oluyor aslinda. Iyi beslenip buyusun istiyoruz. Bunun disinda kilolu cocuk saglikli cocuk demek degil zaten ki cocukluk doneminde o kilo da kalmiyor. Yurudukten sonra serpiliyorlar. Bana dr gonulalin kilo almis bebekleri anormal gibi gormesi sasirtici geldi.
Aslında sorunun kaynağının çözülmesini belirtiyor genelde. Ben bebeklerin bu kadar beslenme ihtiyacı olmadığını ama gaz, sakinleşmek vs için memeye çok geliyorlar böylece aşırı kilo aldıkları anlamını çıkarıyorum.

O zaman size göre bir bebek 1 yaşındayken 15 kg mu olmalı?
Yani bana göre değil ama 3750 doğan bir bebeğin 5 aylık 8 kg olması çok çok normal geliyor bana. 5 ayda topla da 4250 kg almış ortalamasını alırsak 850 gr yapıyor ki ilk aylar daha fazla alıyorlar . Ortalama 850 gr normalin üstü değil bence

Back
X