• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Kızlar bebeğine mont almayan varsa ALMASIN net😂 yani 4-5 aylık bebeye mont harbiden olmuyormuş . Ne zaman giydirsem çıkarana kadar kaos ağlama krizi . Çocukta haklı aslonda bunaltıcı olıyor bebekler için hareketleri epey kısotlanıyor.
Bir de o kadar para veriyoruz şu bebek kıyafetlerine arkadaş şu montları azıcık bebeklere uygun yapın yahu. Kollarını biraz geniş yapın lastikli yapın rahat giyilip çıkan cinsten yapın . Çocuğun kolunu geçirene kadar tabi ağlama krizine girer . Ben saldım ya dede yelekleri giydirip battaniyeye sarıp çıkarıyorum🤦

Kızlar bebeğine mont almayan varsa ALMASIN net😂 yani 4-5 aylık bebeye mont harbiden olmuyormuş . Ne zaman giydirsem çıkarana kadar kaos ağlama krizi . Çocukta haklı aslonda bunaltıcı olıyor bebekler için hareketleri epey kısotlanıyor.
Bir de o kadar para veriyoruz şu bebek kıyafetlerine arkadaş şu montları azıcık bebeklere uygun yapın yahu. Kollarını biraz geniş yapın lastikli yapın rahat giyilip çıkan cinsten yapın . Çocuğun kolunu geçirene kadar tabi ağlama krizine girer . Ben saldım ya dede yelekleri giydirip battaniyeye sarıp çıkarıyorum🤦
Eşim dün alayım mı dedi bana hep boğucu çocuğu bunaltıcı görünüyorlar hem normal mont hem astronot olanlar ben hamileyken ve daha öncesinde 2 tane tulum örmüştüm onları giydiriyorum altına kalın giydirip bacaklarına da örgü battaniye + rüzgarlı yagmurlu olunca arabanın rüzgarlık tulumunu geçiriyorum oğlumun fotosunu çekmedim ama yeğenimin üstünde fotosu olacaktı ekleyeyim 🤗

Eklentiler

• Screenshot_2025-10-18-14-50-56-915_com.google.android.apps.photos.webp
    Screenshot_2025-10-18-14-50-56-915_com.google.android.apps.photos.webp
    34,3 KB · Görüntüleme: 33
Selam kızlar
Bugün alerji testine testik .Yoğun egzamasina rağmen alerji testi negatif çıktı🤗Cok mutlu olduk.ama yine de 1 ay diyet önerildi.Deri de cikmadiysa kan da da çıkmaz dedi doktor .Gözlemleyecegiz dedi.Cok kaka yapması ve ishal kıvamında olmasını da diyetle düzelme olmazsa gastroya yöneleceğiz dedi.
Geçmiş olsun umarım çıkmaz da ama bizim deride sadece fıstık alerjisi çıktı kanda da çıkmaz kan verirken çok zorlanıyoruz damar bulunmuyor dedim doktora kabul etmedi çıkar dedi iyiki de onu dinledik verdik IgE değerimiz çok yüksek çıktı alerjik mamaya ve süt yumurta protein diyetine başladım bebeğimin iştahı etkilenmişti hicbisey içmiyordu sütüm bile azaldı ama mama ve diyetten sonra düzeldi yavaştan isterseniz kan da verin içiniz rahat olsun 🌸

Galiba yine yapılamayan şeyler; flört 😁😁
Ayy aman aman yapmayalım da rüyalarda kabuslarda kalsın öyle bı haksızlığa da uğramayalım inşallah çok kötü bı duyguydu kendimi 3.kisi olarak rüyada bile çok kötü hissettim Allah kimseye yaşatmasın aldatilmayi 🤲🏻🤲🏻
Ama sadece o da değil bı hamile görüyorum kendimi bı koşup saçma sapan akrobasiler yapıyorum benim rüya aleminin fantazi dünyası rengarenk 🤣🤣

Ben niye köle izavra gibi iş yapıyordum ya 😂
Bi ara hiçbir iş yapamıyorum evim böyle olmazdı temizlik yapmayı özledim diye sitem etmiştik sende dahil oldun mu acaba 😁 öyle hatırlıyorum sanki belki seninde kendine yapamayınca rüyanda başkasına yapasin gelmiştir 😅

Bende kanlı bıçaklı görüyordum ya beni kovalıyodular ya ben öldürüyodum😁😁😂😂
Ayy bide o vardı dimi bı keresinde eşime elimin tersiyle yapıştırıp uyandırmıştım rezil olduğumu rüyayı gerçekleştirdiğimi fark edince de uyuyor numarası yapmıştım 🤣🤣🤣

Eşim dün alayım mı dedi bana hep boğucu çocuğu bunaltıcı görünüyorlar hem normal mont hem astronot olanlar ben hamileyken ve daha öncesinde 2 tane tulum örmüştüm onları giydiriyorum altına kalın giydirip bacaklarına da örgü battaniye + rüzgarlı yagmurlu olunca arabanın rüzgarlık tulumunu geçiriyorum oğlumun fotosunu çekmedim ama yeğenimin üstünde fotosu olacaktı ekleyeyim 🤗
Gerçekten çok güzelmiş elinize sağlık🌸🌸 güle güle giysinler

Selam! Evet, o benim ☺️ Normalde mutfak işlerini çok sevmeme ve ayıptır söylemesi iyi yemek yapmama rağmen artık günlük yemek yapamıyorum. Büyük tencerelerde pişiriyorum, içinden yiyeceğimiz kadarını alıp ısıtıyoruz. Sizin üç çocuğunuz vardı diye hatırlıyorum. Yemek dayanmaz, çok haklısınız. Öncelikle zevkimiz için değil artık doymak için yediğimizden ne pişirirseniz pişirin besleyiciliğini arttırıcı bir şeyler yapın derim. Çorba mutlaka olsun, o kurtarıcıdır. Mesela normalde yaptığınızın iki katı ölçüyle mercimek çorbası yapın ve tavuk suyu kullanın, sarımsağını soğanını bol koyun, havuç mutlaka olsun içinde. Küçük bir tencereye kepçe hesabıyla her gün koyar ısıtır yersiniz. Pilav, makarna gibi karbonhidratı da yarım kilodan aşağı yapmayın, yine aynı şekilde suyunu gerçek etsuyu ile yapın ki her gün her gün aynı şeyi yiyoruz ama son derece faydalı, besleyici bir şey tüketiyoruz hissiyatı olsun. Pilavlara ben nohut mutlaka koyuyorum yine aynı mantıkla. Ana yemeğe gelince, eğer pilavınız çoksa bunun yanına düdüklüde fasulye yapabilirsiniz. Etli de olur sucuklu da olur. Ben iki büyük soğan atıyorum içine, piştikten sonra alıyorum. Sarımsağı da herhalde 5-10 diş atıyorumdur. Baklagiller pilavla iki gün net götürür sizi. Onun dışında tepsi yemeklerine ağırlık verin. Onlar çok bereketli oluyor. Protein namına pişirdiklerinizi havuçla ve patatesle çoğaltın. Antioksidanı atlamamak için ben tepside baget tavuk ya da köfte yaptığımda mutlaka soğan-sarımsak ile bazen sosuna katarak bazen doğrudan bütün halinde koyarak destekliyorum. Ya da mesela sebze yemeği olarak kereviz yapıyorum diyelim. Suyunu bol tutuyorum, portakallı yapıyorum, çorba gibi içilebilecek tatlı-ekşi bir suyu oluyor. Yasemin pirinçli pilav ile bu şekilde portakal sulu kereviz çok güzel gidiyor iki gün. Hamurişi seviyor musunuz bilmiyorum ama ben arnavut olduğum için börek bile bizde ana yemektir. O yüzden eğer mutfak kültürünüz buna yakınsa iki tepsi ıspanaklı böreği çorba ile iki gün yedirebilirsiniz ev ahalisine. Kabaca yemek olayına nasıl yaklaştığımı yazdım ama tek tek tarif de paylaşırım kendim yaptıkça. Keşke bebek bakımından vakit kalsa da mutfak konuşsak bazen. Hey gidi hamarat günlerim hey 🥲
Bunları da not ettim, emeğine sağlık 😍
Ahh şu 5 yumurtalı kekten yapsan bir gün de bebeleri babalarına bırakıp toplaşsak 😅😅😅

Geçmiş olsun umarım çıkmaz da ama bizim deride sadece fıstık alerjisi çıktı kanda da çıkmaz kan verirken çok zorlanıyoruz damar bulunmuyor dedim doktora kabul etmedi çıkar dedi iyiki de onu dinledik verdik IgE değerimiz çok yüksek çıktı alerjik mamaya ve süt yumurta protein diyetine başladım bebeğimin iştahı etkilenmişti hicbisey içmiyordu sütüm bile azaldı ama mama ve diyetten sonra düzeldi yavaştan isterseniz kan da verin içiniz rahat olsun 🌸
Zaten 1 aylık diyete başladım bugün itibariyle. Ilk Kızımda anında reaksiyon göstermişti ve raporlu iğne ile dolaşıyordum anafilaksi durumunda .Allahim korudu çok şükür o iğneyi kullanmadık ama ömrümden de ömür gitti.Alerji tam bir travma bende .Çocuk doktoru olabilir deyince bile cok üzülmüştüm.
Kana ısrarla gerek yok dedi.Belki 6ayda.O da deri testini tekrarlariz yine negatif cikarsa yine gerek yok dedi.Bu alerji çok farklı birsey ya.Ben çözemedim kac yıldır.

Bi ara hiçbir iş yapamıyorum evim böyle olmazdı temizlik yapmayı özledim diye sitem etmiştik sende dahil oldun mu acaba 😁 öyle hatırlıyorum sanki belki seninde kendine yapamayınca rüyanda başkasına yapasin gelmiştir 😅
Ben temizlilik yapamama konusunda hep sitemliyim 🙈 hiç sevmiyorum ve hep bi bahanem var sanırım artık kabullendim 😂

Kızlar bebişin verem aşısı yeri ikidir banyoda akıyor. Sağlık ocağındakş ebe akabilir korkma demişti ama 2 ay oldu yahu. Var mı böyle olan? Birde hiç bi şey sürmedim kantaron vrya batikon veya krem. Yaşayan var mı?

Eklentiler

• IMG_6075.webp
    IMG_6075.webp
    33,5 KB · Görüntüleme: 20
Bunları da not ettim, emeğine sağlık 😍
Ahh şu 5 yumurtalı kekten yapsan bir gün de bebeleri babalarına bırakıp toplaşsak 😅😅😅
Bir ah çeksem karşıki dağlar yıkılır, bugün posta günü canım sıkılır, sıkılır amman amman amman 🤣 (lohusalıktan delirmişti)

Battaniye en iyisi bence de 😂

Bir ah çeksem karşıki dağlar yıkılır, bugün posta günü canım sıkılır, sıkılır amman amman amman 🤣 (lohusalıktan delirmişti)
Ya el yelille salondan geçtim az önce 😅😅😅
Uyku da içimizden geçmişken ne güzel delirdik maşallah 🧿🧿🧿

Kızlar bebişin verem aşısı yeri ikidir banyoda akıyor. Sağlık ocağındakş ebe akabilir korkma demişti ama 2 ay oldu yahu. Var mı böyle olan? Birde hiç bi şey sürmedim kantaron vrya batikon veya krem. Yaşayan var mı?
Canım bizimki böyle akmadı ama orası mosmor yara izi gibi duruo olabilir demişti dr da ilk kızımda olmadı ama geçer merak etme sen de🤗

Back
X