2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    202
Kızlar selamlar. Oğlumu geçen hafta 4 ay kontrolüne götürdük çok şükür bir sorun çıkmadı boyu biraz az uzamış geçen aya göre sadece :/ Onun haricinde bir şey demedi demir ilacı alıyor mu diye sordu ama yazmadı. Acaba unuttu mu diyorum. Demir ilacı almayan var mı sanki herkes alıyor gibi. Gündüz meme kesinlikle almıyor istemiyor sadece mama içiyor. Gece uykusunun arasında meme veriyorum o zaman alıyor bir tek. Yani mama alımı daha fazla bu yüzden mi acaba diye düşündüm.
Bebeğim 4,5 aylık. Ağırlıklı mamayla gidiyoruz. Demir takviyesine 6. Ayda başlatacağını söyledi doktorumuz

Kızlar ben vitaminleri artırmama rağmen saç dökülmelerimde değişiklik yok hatta günden güne aşırı arttı bile diyebilirim. İnşaallah takviyelerin etki etmesi zaman alıyordur da birkaç gün içinde biraz durur diye ümit ediyorum. Yoksa çıldırmamak elde değil. Bu nasıl bir hormonmuş arkadaş! Öncekilerde böyle bu kadar da fazla dökülmemişti ya. Bu nedir??? Elimi saçıma her attığımda dökülmesi şöyle dursun, ayakta yürürken bile patır patır saçlarım yerlere dökülüyor. Saçlarımı kesmek de iyi olmadı sanki. Çünkü önceden hep toka ile toplayıp gezerdim. Şimdi kısa olduğu için tokasız da rahat ediyorum. O yüzden sanırım şu an evde her yer saç içinde. Depresyona gireceğim bu gidişle 😭😭😭😭

Son düzenleme:
Çocuk iyi mi şimdi? Bir yeri acımamış değil mi? 😔 Çok yorgun olmalısınız, hissettim yükünüzü 😔 Ne kadarlık oldu bebeğiniz şimdi? Atak döneminin peak noktasında olabilir mi? Bilmiyorum teselli olur mu ama inanın hepimiz için çok sert bir 4-5. ay atağı oluyor 🥲
O kadar aynıyız ki yalnız bebek bakmak kadar zor birşey yok ben çoğu zaman tek başımayım eşim bi giyo 24 saat yok geliyo yatıyo zaten çoğu zaman ertesi gün de gidiyo ben çıldır evde 😅 destek alacağınız biri varsa gelse keşke en azından sizi bi rahatlatıp gitseler aile çok önemliymiş bu dönemde. Şunu bilim yalnız değilsiniz hepimiz aynıyız ve geçecek öyle diyorlar 🥹
4.5 aylık Evvelsi gün dışarda gezdirmiştim biraz arkadaşlarla oturmuştuk iyi giydirmiştim bana göre ama herhalde üşüttü veya atak artık kafamız karıştı 🥹 kışı zaten sevmem artık iyice bi bitsin istiyorum yaz ne güzeldi öyle. Çok zor gerçekten bebek büyütmek. Bugünleri arayacağız ama derdini anlatacağı zamanları iple çekiyorum vallahi.
Hepimiz için muuuusmutlu ışıl ışıl bol neşeli kahkahalı bi gün olsun 🙏🙏🙏

Kızlar ben vitaminleri artırmama rağmen saç dökülmelerimde değişiklik yok hatta günden güne aşırı arttı bile diyebilirim. İnşaallah takviyelerin etki etmesi zaman alıyordur da birkaç gün içinde biraz durur diye ümit ediyorum. Yoksa çıldırmamak elde değil. Bu nasıl bir hormonmuş arkadaş! Öncekilerde böyle bu kadar da fazla dökülmemişti ya. Bu nedir??? Elimi saçıma her attığımda dökülmesi şöyle dursun, ayakta yürürken bile patır patır saçlarım yerlere dökülüyor. Saçlarımı kesmek de iyi olmadı sanki. Çünkü önceden hep toka ile toplayıp gezerdim. Şimdi kısa olduğu için tokasız da rahat ediyorum. O yüzden sanırım şu an evde her yer saç içinde. Depresyona gireceğim bu gidişle 😭😭😭😭
Bizim ev de hep saçım. Duşa girmeye korkar oldum gideri görünce daha bi kalbim kırılıyor 🥹 Tez zaman uzar inşallah saçlarımız tekrar, fark etmeyiz bile gittiklerini 🥹

4.5 aylık Evvelsi gün dışarda gezdirmiştim biraz arkadaşlarla oturmuştuk iyi giydirmiştim bana göre ama herhalde üşüttü veya atak artık kafamız karıştı 🥹 kışı zaten sevmem artık iyice bi bitsin istiyorum yaz ne güzeldi öyle. Çok zor gerçekten bebek büyütmek. Bugünleri arayacağız ama derdini anlatacağı zamanları iple çekiyorum vallahi.
Hepimiz için muuuusmutlu ışıl ışıl bol neşeli kahkahalı bi gün olsun 🙏🙏🙏
Aminnn inşallah öyle olur ve git gide kolaylaşır inşallah :)

Ben de endişe içindeyim 😔 hatta gidip kestirsem faydası olur mu diye düşündüm bu hafta. Birseyler yapmak adına da koşarak doktora gidip kan verdim. Vitamin eksiğim yokmuş. Hormonal dalgalanma sebebiyle dökülüyor, hormonlar dengeye gelince duracak dedi 😪

Ben de endişe içindeyim 😔 hatta gidip kestirsem faydası olur mu diye düşündüm bu hafta. Birseyler yapmak adına da koşarak doktora gidip kan verdim. Vitamin eksiğim yokmuş. Hormonal dalgalanma sebebiyle dökülüyor, hormonlar dengeye gelince duracak dedi 😪
Bizim ev de hep saçım. Duşa girmeye korkar oldum gideri görünce daha bi kalbim kırılıyor 🥹 Tez zaman uzar inşallah saçlarımız tekrar, fark etmeyiz bile gittiklerini 🥹
Kızlar kestirmek de işe yaramadı bende. Ama şöyle bir şey var. Önceden çok uzundu benim saçlarım, döküldüğünde aşırı büyük bir yumak oluyor ve çok fena korkuyordum. Şu an saçlarım kısa olduğu için dökülenler de daha az bir görüntüde oluyor öyle yumak yumak değil. Ama şimdi de saçlarımı kısa olunca daha az topluyorum, salık bırakınca da sürekli dökülüyor. Uzunken saçı açık asla bırakmıyordum sürekli topuz şeklindeydi, tarayınca ya da banyoda durum ortaya çıkıyordu. Şimdi dökülmeler banyoda azaldı çünkü evin içinde sürekli oraya buraya dökülüyorlar zaten 😭😭 Örmek belki iyi gelir. Şampuan değişimi işe yarar mı bilmiyorum. Tuzsuz bir şampuan kullanıyorum zaten şu an ama dökülmeler için değil normal önceden de kullandığım şampuan. Siz şampuan olarak ne kullanıyorsunuz? Evet biliyorum hormonal bir durum, şu an aktif emzirdiğimiz için böyle. Ek gıda döneminde emzirmeyi yavaş yavaş azaltmaya başlayınca saçlat da biraz toparlıyor, dökülmeler azalıyor, emzirmeyi tamamen kestikten kısa bir süre sonra ise hemen eski haline dönüyor güçleniyor yeniden çıkıyor toparlıyorlar biliyorum tecrübe ettim ama yine de üzülmeden edemiyorum.

Son düzenleme:
Ben kestirdim 3-4 parmak ama pek faydası olmadı hala dökülüyor 🥲

Kızlar kestirmek de işe yaramadı bende. Ama şöyle bir şey var. Önceden çok uzundu benim saçlarım, döküldüğünde aşırı büyük bir yumak oluyor ve çok fena korkuyordum. Şu an saçlarım kısa olduğu için dökülenler de daha az bir görüntüde oluyor öyle yumak yumak değil. Ama şimdi de saçlarımı kısa olunca daha az topluyorum, salık bırakınca da sürekli dökülüyor. Uzunken saçı açık asla bırakmıyordum sürekli topuz şeklindeydi, tarayınca ya da banyoda durum ortaya çıkıyordu. Şimdi dökülmeler banyoda azaldı çünkü evin içinde sürekli oraya buraya dökülüyorlar zaten 😭😭 Örmek belki iyi gelir. Şampuan değişimi işe yarar mı bilmiyorum. Tuzsuz bir şampuan kullanıyorum zaten şu an ama dökülmeler için değil normal önceden de kullandığım şampuan. Siz şampuan olarak ne kullanıyorsunuz? Evet biliyorum hormonal bir durum, şu an aktif emzirdiğimiz için böyle. Ek gıda döneminde emzirmeyi yavaş yavaş azaltmaya başlayınca saçlat da biraz toparlıyor, dökülmeler azalıyor, emzirmeyi tamamen kestikten kısa bir süre sonra ise hemen eski haline dönüyor güçleniyor yeniden çıkıyor toparlıyorlar biliyorum tecrübe ettim ama yine de üzülmeden edemiyorum.
Hahah saçımı öreyim dedim ama öremiyorum ki çok kısaltmışız benim saçımı ya 🤣🤣

Benim de dökülmeye başladı ama gebelikte dökülmeyen cansız saçlar şimdi dökülüyordur diye düşünerek rahatlamaya çalışıyorum 🥲 Kuaförüm de dedi ki hiç merak etme Paxos yeni saçlar çıkacak dökülenlerin yerine 🧿

Selamlar
Ek gida ya geçmemize 1 ay var. Yavaştan eksikleri alayım dedim.
Sorum Zeytinyağı...
Minnoslara ne marka veriyorsunuz.
Bize Aydın dan komşumuzun bahçesinden geliyor biz onu tüketiyoruz ama bebise daha bir hassas davranıyorum 1 yasina kadar gida konusunda..
Ravlakids ve ayolis kullanan var mı?

Selamlar
Ek gida ya geçmemize 1 ay var. Yavaştan eksikleri alayım dedim.
Sorum Zeytinyağı...
Minnoslara ne marka veriyorsunuz.
Bize Aydın dan komşumuzun bahçesinden geliyor biz onu tüketiyoruz ama bebise daha bir hassas davranıyorum 1 yasina kadar gida konusunda..
Ravlakids ve ayolis kullanan var mı?
Soğuk sıkım öneriyorlar ama bizim kendi zeytinimiz olduğu için asiditesi yüksekte olsa bilmediğim bir marka yerine onu vermeyi düşünüyorum 🙄

kızlar merhaba, nasılsınız? Bu iki gün ben çok yoruldum. Herhalde bundan kötü olamaz dediğimde daha kötü günler yaşıyoruz. Güldürebildiğim zaman daha şen şakrak gülüyor artık ama güldüğünden fazla ağlıyor, ağlıyor, ağlıyor. Gece gündüz kavramımız kalmadı, durmadan uyutmaya çalışan eşimle ve ben varız ve çok yorulduk. İki gündür o kadar az uyuduk ki 1.5 saatle ayaktayız sadece. Bugün eşim ben uyumaya gittiğimde bez almak için uzanmış Allahın işi dönmeyen çocuğunda dönesi tutmuş pat koltuktan yere. Ağlama sesine kalktım da koştum eşim korkmuş ağlıyor bebekte kucağında ağlıyor. O da çok yorgun ben de çok yorgunum geçecek sabır diyorum ama çocukla oynayacak enerjim de kalmadı sanki bugünlerde kısıldık kaldık geçmeyecek gibi hissediyorum öyle
Aynı durumdayız 😐 benim kızım da çok güzel gülmeye başladı, bizi de tanıyor artık ama çok ağlıyor, gece de ağlıyor. Seni çok iyi anlıyorum. Bebeğini çok seviyorsun, onunla enerjin iyiken oynamak istiyorsun ama hiç halin yok çünkü dinlenememişsin, uykusuzsun. Eşle beraber bakılıyor ama yemek de yemen lazım, bulaşık var çamaşır var hiçbi şey olmasa bi süpürge açmak gerekiyor eve. O yüzden sadece bebek bakmadığımız için ekstra zor. Bi yenidoğan kadar zor değiller, gittikçe daha kolay olacak. Sabret, yardım isteyebiliyorsan birilerinden destek iste. Eğer olmuyorsa kendine bi kahve yap bi müzik aç oyna 😄 yok enerjimizi yükseltecek bi şeyler lazım

Back
X