• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
14 haziran doğumluyuz bizde.Tadimlarda bugün 1.haftamiz.
Sebze ile başladık.
Alerjik bunyeli olmasına rağmen doktor 3 gün kuralını sebzelerde geçelim dedi.
6.aya uygun sebzeleri bitirdik .(verdiği liste dahilinde)
Şuan meyvelere geçtik.Meyvelerde 3 gün kuralı uyguluyoruz.Bugün armutta 3. Günümüz mesela.Bayildı armuta.
Su için ise bir miktar yok dedi.Bebeğe veriyorum istemeyince cekiyorum ama bizimki biraz fazla sucu olacak gibi.Doktor ne kadar isterse dediği için de veriyorum munchkin alıştırma bardağını kullanıyoruz.
Sebze neler verdiniz?

Sebze neler verdiniz?
Patates ,tatlı patates,havuç,kabak,balkabağı
Şimdilik bunlar.
7.ayla birlikte brokoli,karnabahar,bezelye,yesil fasulye,enginar ,pırasa,bamya ,semizotu,yerelmasi ,ıspanak,kereviz,lahana,soğan sarımsak,pancar salatalık biber şeklinde gidecegiz.

6 aylık oldu hala gece uykularımız yok. Yok arkadaşlar rutin mutin hiçbir şey yaramıyor. Gece boyu memede boğuşuyoruz. Ağzına almak istiyor sürekli sonra düşüyor yine alıyor düşüyor yine alıyor etrafa sataşıyor ışığı aç oturalım diyor ağlıyor zırlıyor benim gerçekten tahammülüm gücüm kalmadı. Sürekli savaş halinde olmaktan çok ama çok yoruldum

Evet o mayalarla tek başına mayaladığınızda doğru ölçüde bile yapmış olsanız tam tutma işlemi gerçekleşmeyebiliyor, o yüzden hem o mayayı hem de çevrenizde bir yoğurtçu varsa ondan bir parça mayalık yoğurt isterseniz onu da sütünüze koyarsanız ikisi birlikte güzel oluyor.
Kurduktan 3 saat sonra baktım hala su gibi. Bende kalan mayayı da içine döktüm. Sabaha dediğiniz gibi tutkal gibi kıvamı olmuştu. Tadına baktım güzeldi. Bende verdim valla. İnşallah yanlış bir şey yapmamışımdır 😂

Peynir yap canım
Suyunu da buzluga at mis gibi :)
Ben normal ev yoğurt mayasıyla mayalıyorum
1 litre süte, 1 yemek kaşığı dolu dolu maya koyuyorum
Ben daha yoğurtu beceremedim peyniri hiç yapamam 😂 ev yoğurt mayası yok işte bizde. Çevremde alacağım biri de yok. Bakalım inşallah önümüzdekiler güzel olur.

Aktivia dan yapıyorum ben kivinin makinasını aldım onda yapıyorum :) normalde tabiki yoğurt yapıyordum makinasız ama çok alasım geldi kullanıyorum memnunum 😇😇
Makineden bende alabilirim. Bakayım bende. Ben normalde hiç sevmem ev yoğurdunu ilk kez oğluma yaptım işte olduğu kadar 😀

Kurduktan 3 saat sonra baktım hala su gibi. Bende kalan mayayı da içine döktüm. Sabaha dediğiniz gibi tutkal gibi kıvamı olmuştu. Tadına baktım güzeldi. Bende verdim valla. İnşallah yanlış bir şey yapmamışımdır 😂
Tutkal kıvamdan kasıt ney ? Yoğurt sünüyor muydu ? Dökünce ve ya alinca esneme mi yapıyor? Eğer öyle ise bir şeyler ters gitmiş, bozulmuş.

Ben daha yoğurtu beceremedim peyniri hiç yapamam 😂 ev yoğurt mayası yok işte bizde. Çevremde alacağım biri de yok. Bakalım inşallah önümüzdekiler güzel olur.

Tutmayan yoğurtla peynir yapılıyor
Kaynat yoğurdu kaynadıktan sonra içerisine yarım limon sık kesilmesini sağla kesildikten sonra da 2-3 dk daha kaynat sonra süz :)
Çıkan suyu saklarsın kahvaltiĺarına eklersin
Loru da yedirirsin:)

yok iyi yapmışsınız bir şey olmamıştır afiyet şifa olsun

Tutkal kıvamdan kasıt ney ? Yoğurt sünüyor muydu ? Dökünce ve ya alinca esneme mi yapıyor? Eğer öyle ise bir şeyler ters gitmiş, bozulmuş.
Yok yok probiyotik toz mayayla yapınca öyle oluyor tutkal gibi bir kıvam ve biraz tatlımsı bir tat. Ben de öyle yediriyorum mayalamayı becerebildiğim zamanlar 😂

6 aylık oldu hala gece uykularımız yok. Yok arkadaşlar rutin mutin hiçbir şey yaramıyor. Gece boyu memede boğuşuyoruz. Ağzına almak istiyor sürekli sonra düşüyor yine alıyor düşüyor yine alıyor etrafa sataşıyor ışığı aç oturalım diyor ağlıyor zırlıyor benim gerçekten tahammülüm gücüm kalmadı. Sürekli savaş halinde olmaktan çok ama çok yoruldum
Henüz uyuyan bir bebek yok, biz de geceyi meme ile boğuşarak geçiriyoruz. Bebekler bizim gerginliğimizi de hissederler. Sürekli ağlayan bir bebek çok zor anlamanın ötesinde oğlumdan biliyorum. Biraz bebişi alıp gezin tozun. Bir kahve için. Tatlı yiyin. Ne bileyim, biraz kafa dağıtın. İyi gelecek bence.

Tutmayan yoğurtla peynir yapılıyor
Kaynat yoğurdu kaynadıktan sonra içerisine yarım limon sık kesilmesini sağla kesildikten sonra da 2-3 dk daha kaynat sonra süz :)
Çıkan suyu saklarsın kahvaltiĺarına eklersin
Loru da yedirirsin:)
Bu süt kesiği oluyor, peynir için şırdan mayası gerekliymiş. Umaırm mayanın adını yine karıştırmamışımdır 😅

Henüz uyuyan bir bebek yok, biz de geceyi meme ile boğuşarak geçiriyoruz. Bebekler bizim gerginliğimizi de hissederler. Sürekli ağlayan bir bebek çok zor anlamanın ötesinde oğlumdan biliyorum. Biraz bebişi alıp gezin tozun. Bir kahve için. Tatlı yiyin. Ne bileyim, biraz kafa dağıtın. İyi gelecek bence.
8-9 da uyuyor diye biliyorum çoğunu, elbette uyanıyorlar ama gece uykusu neticede. Benim bebeğim şu an uyuyor mesela ama 30 dkyı doldurunca uyanacak tamamen, ne yapsam da uyumayacak bu şekil gece 2-3 edeceğiz. Gerginliğimin sebebi bu durum aslında, yoksa mıkmıklanması vs değil. Gece uykusuz olunca gündüz çok daha zor olduğu bi gerçek tabii ama diğer çocuklar gibi max 9-10da gece uykusuna yatsa ben de bir nefes alacağım. Kendim uyumak için onun uyumasını bekliyorum bir yetişkin olarak. Vakitlice uyusa, bir bardak çay içip sonra da kestirsem her türlü mızmızlığına katlanacak enerjim olacak. Önceden öyleydi mesela 9 gibi uyur 1-2 gibi emmeye kalkardı sonra 5te tekrar ama böyle çooook mutluydum. 4.aydan sonra perişan olduk. Her gün daha kötüye gidiyor. Gece 2de de yatsa en azından geç kalkıyor, devamında uyuyor diyordum artık onu da kesti. 3te uyudu bir saat sonra yine kalktı ve 8e kadar boğuştuk. 5 yeğenim var inanın ailecek görmedik böyle bir şey. Beşikte yatırmak asla seçenek değil, kendinizi parçalasanız yatmaz. Eşimle 6 aydır ayrı yatıyoruz, evliliğim yıpranıyor bu şekilde ev arkadaşı olduk adeta

Konuşulmuştur muhtemeln ama 3 gün kuralı uygulamayanlar nasıl ilerliyor? Biz bugün havuçla başladık, yarın kabak, ertesi gün patates, sonra bunları karıştırarak gitmeyi düşünüyorum. Bunları tamamlayınca yoğurt ve yoğurt+sebze. Çok mu hızlı gitmiş olurum?

Canım kızlar ilk yoğurt mayalamam başarısız oldu. O toz halinde satılan mayalardan aldım. Üstünde 3-5 kg süte diyordu bende 1 kg yapacağım diye daha az attım anam hiçte tutmadı. Nasıl olacak bilmiyorum 🤷‍♀️
Bende toz maya+pastörize süt ile yaptım baya süt olarak kaldı😃 halbuki ilk kez yoğurt yapmıyorum. Ama normalde jersey süt + evdeki kendi mayam ile yaparım ve her seferinde taş gibi yoğurt olur.
Şimdi bebeğim için pastörize süt ve probiyotik toz maya ile yaptım derecesine kadar dikkat ettim ama olmadı😃

Back
X