Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    180
Ben de gebeliğin aylık takvimini bir türlü anlayamadım,3 ayım mı bitti şimdi yoksa 13.hafta sonunda mı bitecek her yerde farklı yazıyor .Kasık da nadir de olsa batmalarım oluyorum yavrum benim de ama çok şükür bel ağrısı ve karın ağrısı olmadı bende.

Evet biz 3.5 - 4 arasında bir şeyiz galiba. Kaç aylık diye soranlara hafta hesabıyla cevap verenleri çok iyi anlıyorum şimdi Kuzu senin iştah da böyleydi en son bu konuyu konuştuğumuzda hala devam o zaman. Et falan kokuyordu di mi? Bende de başladı öyle nazlanmalar. Bu arada tabii kötü bir şey ama benzer şeyleri tek yaşamadığımı bilmek içimi rahatlatıyor bir yandan

Ben bugün bir arkadaşımla görüştüm,12.haftamdayım.Göbeğim gün içinde büyüklükten 5 aylık gibi durduğundan belli olmayacak gibi değil dedi.Kıza yok o hepsi hamilelik göbeği değil böyle şöyle diye anlata anlata akla karayı seçtim.Canım da sıkılıyor buna,benim göbeğin gün içinde kocaman olması farkediliyor

Evet ben yine öyleyim ama 2 kilo almışım bu halde bile. Bugün birşey yesem yarın onu yiyemiyorum midem almıyor. Mesela bugün biraz tavuk yedim diyelim bikaç gün tavuk kokusu midemi bulandırıyor. Multivitamin kullanıyoruz ya ona güveniyorum inşallah bebek ihtiyacını alıyordur. Bir tanıdıkla konuştuk bu konuyu kadın doğuma girene kadar kusmuş ve yemek yiyememiş hamileliği boyunca buna rağmen kızı 3 kilo doğmuş.

Yapay zekaya sordum ilk trimester ne zaman biter diye cevabı yapıştırıyorum alta:

Hamileliğin ilk trimesteri (üç aylık dönemi), genellikle 12. haftanın sonunda biter. Bu dönem, hamileliğin başlangıcından (son adet tarihinin ilk gününden itibaren) 13. haftaya kadar sürebileceği şekilde de tanımlanabilse de, çoğu kaynak ilk trimesterin 12. haftada tamamlandığını kabul eder.

### Önemli Bilgiler:
  • İlk trimester, organ gelişimi ve temel yapıların oluşumu için kritik bir dönemdir.
  • Hamileliğin toplam süresi genellikle 40 hafta (3 trimester) olarak hesaplanır:
- 1. Trimester: 1-12. haftalar,
- 2. Trimester: 13-26. haftalar,
- 3. Trimester: 27-40. haftalar.

Farklı kaynaklarda hafta aralıkları ±1 hafta değişiklik gösterebilir, ancak yaygın görüş ilk trimesterin 12. haftada sona erdiği yönündedir.

Kuzum artık fark edilecek az da olsa çok da olsa, neden canını sıkıyorsun hepsi hamilelik olsa ne olur boşver Gluten veya laktoz intoleransın varsa ekstra şişkinlik yapıyordur belki bu arada.

Bana da iş yerinde (çok da sevmediğim) birisi o kadar belli olmamasına rağmen tahmin ettiğini söyledi. Nerden anladın brava falan dedim yürürken arkamdan anlamış. İçimden arkamdan çok bakarsın daha dedim geçtim

Ay o kadar aynıyız ki bu konuda!!! Neyi iştahla yesem sonra yüzümdeki ifade ıy bu neee’ye dönüşüyor elimde değil. Belki vücudumuzun çok çeşitli yememiz için doğal bi refleksidir

Ay inşallah ben de vitaminleri düzenli kullanmaya çalışıyorum böyle olalı.

Ayy dün akrabalar sorunca bende 3,5 aylık diyemedim yani utandım göbeğimden. 4 aylık bile değil benim göbek 5,6 aylık gibi duruyor. Benimde kendi göbeğim vardı zaten üstüne bebekde büyüyünce bide bende miyom var bir taraftan o büyüyor. Ben 8 aylık halimi düşünemiyorum

Haftasına göre çok belirgin diye şeyler söylenince işte hormondan böyle şöyle diye açıklama yapmak biraz üzüyor,kesinlikle gluten hassasiyetim olduğunu düşünüyorum.Gebelikten önce de şişerdim ama gebelikte daha çok ortaya çıktı bu.

Yürürken arkadan anlayacak kadar hissiyatının kuvvetli olması şov gibi geldi

Ay bakalım nasıl olcaz burada neler konuşucaz o zamanlar

Kıyamam bak bir daha öyle diyen olursa iç karnım küçükmüş deyip geçersin
Aynen yaa işte düşündüm ben de demek ki çok inceliyor beni ne diyelim iyi mesailer

Canım ben bir de 54 kilo bir kızım bunun sadece hamile göbeği olmadığını tek kendim biliyorum da onu millete böyle açıklamak zorunda kalmak da gıcığıma dokunuyor,aaa karnım çok belirgin ama deyince kabızım da ondan filan diyorum Bence bu şişkinlik iner herhalde öyle düşünmek istiyorum.Hepimizin böyle bir derdi varmış demek kendimde sorum arayacaktım

Kıyamam bak bir daha öyle diyen olursa iç karnım küçükmüş deyip geçersin
Aynen yaa işte düşündüm ben de demek ki çok inceliyor beni ne diyelim iyi mesailer
Bunu birkaç kişiden duyunca bende bir sorun var herhalde ben anlayamıyorum diye düşünmeye başladım.
Allah kötü gözlerden korusun canım iş yeri arkadaşlarıma nedense ben de pek güvenmiyorum.

Ben ilk gebeligimde doğuma kadar kustum tam 9 ay kızım 3 400 gram doğdu ikinci de il 5 ay sabah bulantilarim oldu sadece oda 3 560 gram doğdu kusmus olsan da alacağını alıyor bebis

Aynen rose un dediği gibi iç karnım geniş dersin. Ben işyerindekiler göbeğin çıktı baya belli oluyor falan dediklerinde miyomum da var iki bebek var gibi büyüdü o yüzden diyorum.

Aynen rose un dediği gibi iç karnım geniş dersin. Ben işyerindekiler göbeğin çıktı baya belli oluyor falan dediklerinde miyomum da var iki bebek var gibi büyüdü o yüzden diyorum.
Tövbe estagfurulllah ama göbeğin olsa dert olmasa dert gibi yani,benim iş yerindekilere senin dediğini desem hemen bir panik haline bürünürler Saçma sapan insan yorumları aslında çok duyarlı olmayacaksın böyle şeylere ama maalesef yapı itibariyle garip şeyleri takarım

Ben ilk gebeligimde doğuma kadar kustum tam 9 ay kızım 3 400 gram doğdu ikinci de il 5 ay sabah bulantilarim oldu sadece oda 3 560 gram doğdu kusmus olsan da alacağını alıyor bebis
Maşallah onlara Böyle şeyler duymak rahatlatıyor iştahsızlıktan bazen suçluluk duygusu oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…