Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
Ben bir iki gündür kasılmalar hissediyordum doktora gittim , kasılma dediğim de rahmin top gibi sert ve ağrılı olması. Günde 7-8 defa olmaya başlayınca endişelendim artık doktor sıcaklardan susuzluk ve magnezyum eksikliğinden olabileceğini söyledi ultrasonda her şey normal göründü.
Peki belli bir bölgesi mi sert oluyor sizde yoksa tek taraflı mı?

Kızlar günaydın benim kontrolum yarın 24 haftadayım sizede sormak istedim doktora yarın sorucam bir haftadır ayak tabanım aşırı ağrıyor bacaklarım agrıyordu zaten ama ayağımın üstüne basamayacak kadar bi ağrı var ilk uyandığımda daha yoğun bunu yaşayan varmı
Evet benimde aynısı oluyor yuruyemiyorum resmen uyandığımda sonra geçiyor neden olduğunu bende anlamıyorum

Kızlar bu kasılma dediğiniz şeyi tam olarak nasıl hissediyorsunuz? Ben devlet hastanesinde takipliyim. Arada özele gidiyorum sadece. Özeldeki doktor rahminde ufak kasılmalar var demişti ama ben hiçbir şey hissetmiyorum.

Kızlar bu kasılma dediğiniz şeyi tam olarak nasıl hissediyorsunuz? Ben devlet hastanesinde takipliyim. Arada özele gidiyorum sadece. Özeldeki doktor rahminde ufak kasılmalar var demişti ama ben hiçbir şey hissetmiyorum.
Bunu ben de burada okudukca cok merak etmeye basladim, ozellikle buaralar bu sorun yogunlasmis sanirim bir cok kiside. Merak ettim hani var da ben mi bilmedigimden anlamiyorum diye

Kızlar göbek top gibi sertleşirse,gerilme olursa ve içine herhangi bir parmakla çökme yapmıyorsa,nefes nefese bırakıyorsa ki hatta dinlemeyle geçmiyorsa kasılma oluyormuş.Göbek sıkı bir şekilde gerilirmiş,ara ara rahatsız edermiş.Ben de kasılmayı kasıklarda oluyor sanıyordum hamile arkadaşlarım ve doktor böyle tarif etti

Kızlar göbek top gibi sertleşirse,gerilme olursa ve içine herhangi bir parmakla çökme yapmıyorsa,nefes nefese bırakıyorsa ki hatta dinlemeyle geçmiyorsa kasılma oluyormuş.Göbek sıkı bir şekilde gerilirmiş,ara ara rahatsız edermiş.Ben de kasılmayı kasıklarda oluyor sanıyordum hamile arkadaşlarım ve doktor böyle tarif etti
Aaaa, çok nadir de olsa bana da oluyor bazen, taş gibi oluyor karnım, o zamanlarda da baya huzursuz hissediyorum. Demek kasılma deniyormuş buna

Bu tarife uyan belirtiler oluyor bazen bende de. Ama karnım parmağımla bastığımda çökme yapmayacak kadar sert olmuyor. Sadece bazen garip bir gerilme hissediyorum dediğin gibi.

Bunu ben de burada okudukca cok merak etmeye basladim, ozellikle buaralar bu sorun yogunlasmis sanirim bir cok kiside. Merak ettim hani var da ben mi bilmedigimden anlamiyorum diye
Canısı ben 2 çocuk doğurdum ama en sonuncunun üzerinden 15 yıl geçti. Birde çok gençtim o zaman. Hiçbir şey bilmeden anlamadan doğurmuşum. Bende bu kasılmalardan emin olamıyorum. Bazen bebek bir yerde toplanıyor mesela. Gerginlik oluyor. Bazen kolunu bacağını uzattığını tahmin ettiğim hareketleri oluyor. Canımı yakıyor. Karnımda ve belimde düzensiz ağrılar zaman zaman oluyor ama kasılma mi bilmiyorum. Herhalde rahim büyüyor, bebek büyüyor diyorum 🙃

Tam olarak hissettiklerimi yazmışsın. Ama düzenli değil bende. Bazen geceden sabaha ara ara oluyor ve zorluyor. Sonra 2 gün birsey yok. Bazen gün içinde yorulunca oluyor birkaç saat sürüyor. Çoğunlukla akşam ve gece saatlerinde yaşıyorum bu durumu.

Canısı ben 2 çocuk doğurdum ama en sonuncunun üzerinden 15 yıl geçti. Birde çok gençtim o zaman. Hiçbir şey bilmeden anlamadan doğurmuşum. Bende bu kasılmalardan emin olamıyorum. Bazen bebek bir yerde toplanıyor mesela. Gerginlik oluyor. Bazen kolunu bacağını uzattığını tahmin ettiğim hareketleri oluyor. Canımı yakıyor. Karnımda ve belimde düzensiz ağrılar zaman zaman oluyor ama kasılma mi bilmiyorum. Herhalde rahim büyüyor, bebek büyüyor diyorum 🙃
Ay bilmemek en guzeli aslinda sanirim ya🥰 bosuna cahillik mutluluk dememisler bak 🙈 ben de gobekteki her gerginligi buyume genisleme agrisi olarak nitelendirdigim icin bunun cevabini merak etmistim ama sukur hep yumusak karnim simdilik hani oyle inanilmaz bir sertlik, parmak batmamasi vs yok. Ama dedigin anlik bi yerde toplanmalar herkeste oluyordur bence, gobegimin yamulmasindan denk geliyorum bazen ajsjjsj😂
Bugun haftalar sonra kontrolum var, ben de soracagim doktoruma🙏🏼

Kızlar günaydın size birsey sormak istiyorum iki gündür belimin yan tarafında böbreğimin olduğu yerde ağrı oluyor sag taraf sadece geçiyor bi süre sonra yine başlıyor korkuyorum sizde de oldu mu

Kızlar günaydın size birsey sormak istiyorum iki gündür belimin yan tarafında böbreğimin olduğu yerde ağrı oluyor sag taraf sadece geçiyor bi süre sonra yine başlıyor korkuyorum sizde de oldu mu
Geçmiş olsun canım. Ben gebelikte iki kere kum döktüm. O dönem tek taraflı hem bel de hem böbrekte çok ağrım olmuştu. İdrar tahlilinde de ultrason muayenesinde de görülüyor zaten. İlaç tedavisi rahatlatmistı. Şimdi en azından bol su içip, parol alabilirsin.

Geçmiş olsun canım. Ben gebelikte iki kere kum döktüm. O dönem tek taraflı hem bel de hem böbrekte çok ağrım olmuştu. İdrar tahlilinde de ultrason muayenesinde de görülüyor zaten. İlaç tedavisi rahatlatmistı. Şimdi en azından bol su içip, parol alabilirsin.
yaaa çok teşekkür ederim doktora gideyim 🙏🏼🫤

Kızlar günaydıın, herkese keyifli mutlu günler diliyorum 🌸 Çok şükür bugün detaylı ultrason günüm uzun zamandır bu günü bekliyordum umarım sorunsuz geçer bebeğimi göreceğim için çok heyecanlıyım 🙏😄
valla en keyifli yanı bir saat boyunca siyah beyaz ekran bile olsa çocuğu izlemekti 😄 bir yandan vururken bir yandan hissediyorsun ya çok değişikti. inşallah güzel haberlerle dönersiniz 🙏

valla en keyifli yanı bir saat boyunca siyah beyaz ekran bile olsa çocuğu izlemekti 😄 bir yandan vururken bir yandan hissediyorsun ya çok değişikti. inşallah güzel haberlerle dönersiniz 🙏
Ay inşallah 🙏🌸 ben de o yüzden çok heyecanlıyım doya doya göreceğiz inşallah 😄

Selam tatlı kızlarrr 🌺
Ben bugün tdap aşısı oldum sabah 8.30da. İğneyi olurken pek acımadı oksaparın acısı daha fazla bence. 1 saat sonrasında falan baş ağrısıyla gelen bir tansiyon yükselmesi oldu maalesef😂 tansiyon hastası olan anneler siz mümkün olduğunca cumaya denk getirin aşı işini ki haftasonu dinlenin. Benim gibi haftaortası sabahın köründe aşı olup işe gelmek gibi bi hata yapmayın. Cumartesi günü de 24 hafta kontrolüm var, kendi doktorum şeker yüklemesi isteyecek o gün %90. Bende durumlar böyle şimdilik💕

Back
X