Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    180
Kızlar ikeadaki bu şifonyerden alan ya da bilen var mı? Bebiş için bunu almak mantıklı mı?
Ben bundan aldım, ama biraz farklı modelini. Şimdilik eşyaları buna koyuyorum :))

benim yüklediğim fotolar neden hep ters oluyor ya

Eklentiler

• 6D6E59DE-F22B-4565-BCBA-B3AE65C934D9.webp
    40,9 KB · Görüntüleme: 42
Kafan karışmakta haklı. Şimdi baktım referans değerler şöyle
Açlık 70-126
1. Saat 70-180
2. Saat 70-140

Ama bence açlık 120 yüksek yaa
Kesinlikle yanlış

Açlık: < 94 mg/dl
1. saat tokluk: < 140 mg/dl
2. saat tokluk: < 120 mg/dl

180 çok yüksek bir değer

Gebelikte olması gereken değerler bunlar

ben de bu kadar ince miymişim ben diyorum fotolara baktıkça

Kızlar doğuma yakın ilişki yasakları tekrar geliyor dimi ya ne zaman başlıyor doktoru bir şey diyen oldu mu?
Benim ilk gebelikte doktora sordum bir yasak yok dedi biz de hiç kısıtlamadık doğurduğum güne kadar bunda da öyle allah ne verdiyse diyor yolumuza bakıyoruz. İlk trimesterda biraz duraklamıştık haftada bir filan, midem inanılmaz bulanıyordu uyku hali vs ikincide kendime geldim. Şuan rahatım ama bakalım ilerleyen haftalar nasıl olacak.

Kesinlikle yanlış

180 çok yüksek bir değer

Ben şehir hastanesinin sonuç referasnlarını söyledim.

Eklentiler

• 887a9967-814d-452e-9054-a389bbf8a5e5.webp
    9,5 KB · Görüntüleme: 35
Ben bundan aldım, ama biraz farklı modelini. Şimdilik eşyaları buna koyuyorum :))

benim yüklediğim fotolar neden hep ters oluyor ya
Bu da şıkmış. Hayırlı olsun. Bir sürü mağazaya baktım beğenemedim sanırım ben de bundan alacağım

peki 1. saat tokluk sınırı 140 mı
Evet canım
Birinci saat
Ben şehir hastanesinin sonuç referasnlarını söyledim.
Canım bunlar laboratuvarın kendi referans aralıkları.
Ama bunlar gebelik için değil, genel erişkin popülasyon için hazırlanmış değerler
Bugün bikaç farklı doktorla görüştüm emin olmasam yazmam yanıltmam sizi
İstersen doktoruna bidaha sor bu değer aralıkları gebeler için geçerli değil

Kesinlikle yanlış

180 çok yüksek bir değer

benim de 1. saat sonu 181 çıkmış. üst sınır referans değerinde diye doktora göndermedim bile. dediğiniz gibiyse korktum şimdi çok rahatım sürekli dondurma tatlı yiyorum çünkü

benim de 1. saat sonu 181 çıkmış. üst sınır referans değerinde diye doktora göndermedim bile. dediğiniz gibiyse korktum şimdi çok rahatım sürekli dondurma tatlı yiyorum çünkü
Şeker yüklemesi farklı evde yapılan farklı olabilir mi ? Ben evde yapılan ölçümde çıkması gereken değeri 140 biliyorum

Kuzum arkadaşım hamilelikte şeker çıkmıştı bu onun sonuçları. Benim de mesela 1.saat 164 2. Saat 149 du. Şeker yüklemesinde. Doktor son değer olan 149 için sınıra yakın dedi bana. Belki sizin doktor garanti olsun diye daha ufak rakamlar söylemiştir. Bak bu da chatcpt :

Gebelikte 75 gramlık oral glukoz tolerans testi (OGTT) için Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilen referans değerler şu şekildedir:

75 g OGTT Referans Değerleri:

• Açlık: ≤ 92 mg/dL
  • 1. saat: ≤ 180 mg/dL
  • 2. saat: ≤ 153 mg/dL

*Bu değerlerden sadece biri bile aşılırsa, gestasyonel diyabet (gebelik şekeri) tanısı konur.

Ay dur neden anlaşamadığımızı buldum
Sen yüklemeden bahsediyorsun o başka bir durum
Ben evde aletle kendimiz ölçüyoruz ya onu diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…