Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Bende de bu akşam regl ağrısı gibi bir şey oldu hah dedim kızların dedikleri bu herhalde. Sonra fazlalaştı dakikalarca beni mahvetti meğer gaz sancısıymış

Kızlar Türkiye’de hep yatarak ya da çatalda mı oluyor normal doğumlar bilginiz var mı? Başka pozisyonlar için ne diyor doktorlar

Bu akşam gaz sancısından kıvranarak geçti ama şimdi iyiyim kolay doğum için tavsiyeler okuyorum

Bende tek aşkım chatgbt ile kaçıncı haftaya kadar gebeliği sürdürebilirim onu tartışıyordum. ya varya son aylar daha stresliymiş. İlk aylar neydi öyle mememiz yumuşasa dert ediniyorduk. Ne kadar ufak şeyleri takmışız kafaya.

Kızlar Türkiye’de hep yatarak ya da çatalda mı oluyor normal doğumlar bilginiz var mı? Başka pozisyonlar için ne diyor doktorlar
Bide suda doğum yaptıran yerler var ama onun dışında heryerde çatalda oluyor diye biliyorum. Bende normal doğum için araştırmalar yapmaya başladım. Bol yürüyüş ve pilates çok tavsiye ediliyor. En başından sezaryen diyen ben ne olduysa bi cesaret geldi birden fikrim değişti

Kesinlikle katılıyorum son aylar en zoruymuş. Bir insanın daha tuvaletten çıkarken idrarı gelir mi ya. Benim geliyor bazen ama boş

Ay evet ya neydi o günler Ben çok takmıyordum o zamanlar ama doğum yaklaştıkça iş ciddiye biniyor her gün illa ki doğum anı geliyor insanın aklına Ee ne diyor Chatgpt bu konuda

Yurt dışında çömelerek, el ayak üstünde durarak ya da yan yatarak falan başka pozisyonlara da açıklarmış ve bizdeki yöntem pek insan fizyolojisine uymuyormuş falan böyle şeyler görüyorum aklım karışıyor. Doktora sorsam mı bu hafta gidince diyorum kesin gıcık edicem Bu arada perine masajına başladınız mı onu da çok öneriyorlar ben başlıcam bugün yarın

Yurt dışında bu konuda çok gelişmişler malesef bizde o kadar geniş imkanlar yok.Üniversitede öğrenciyken Amerikadan bir ebe gelmişti kadın doğum dersimize eşlik etmişti. Meslek hayatım boyunca sadece iki kez epizyotomi uyguladım demişti mesela.Bizde epizyo çok normal birşey hele ilk doğumsa epizyosuz çok zor derler.Burda anca Devlet hastanelerinde sezaryen kotası koysunlar doktorlara zorla normal doğum yaptırsınlar ama annenin konforu,mahremiyeti,nasıl doğum yapmak istediği falan önemli değil.
Bu arada perine masajını bende duydum ama onun için erken değil mi. Şimdi başlamak tehlikeli olmasın.

Kesinlikle katılıyorum son aylar en zoruymuş. Bir insanın daha tuvaletten çıkarken idrarı gelir mi ya. Benim geliyor bazen ama boş
Aynı benimde ya . Enfeksiyon mu var diyorum tuvalatten çıkmadan tuvalet ihtiyacım oluyor sanıyorsun üç gündür girmedim ama gelen iki damla

Aynı benimde ya . Enfeksiyon mu var diyorum tuvalatten çıkmadan tuvalet ihtiyacım oluyor sanıyorsun üç gündür girmedim ama gelen iki damla
Enfeksiyon şüphesi benim de hep aklıma geliyor ya. Ama doktoruma ne söylesem normal diyor hep, bebeğin başı aşağı baskı yapıyor o yüzden diyor. Sık idrara çıktığımı da söylemedim artık normal diyecek kesin. Aynen dediğin gibi oluyor sanki saatlerce sıkışmışım gibi ama biliyorumki yok.Yine de enfeksiyona önlem için bol su içmekte fayda var.

Ay evet haklısın, ben bir yerde daha erken görmüştüm diye hatırlıyorum ama şimdi baktım 34-35. haftalar deniyor çoğunlukla. Ay epizyo meselesi ne kadar acı ya umarım gerek kalmaz bizde. Benim doktor az uyguluyor diye seçtim biraz ama süreç neler gösterir bilinmez.

Kızlar pek sessiz grup bu akşam herkes iyi mi iyi olalım yaa Eylül su gibi sıkıntısız aksın geçsin.
Bugün ben de yürüyüşü birtık fazla kaçırdım herhalde kasık ağrısıyla yatıyorum şu an yürüyüşün ayarını kaçırmayın kızlar

Böyle tam bacak birleşim yerlerinde damar kas çekmesi gibi acılı bi ağrı dimi canım? Pelvis ağrısıymış. 28 den beri çekiyorum ara ara ama bu ara benim de çok arttı. Normal dedi doktorum.

Bir dokun bin ah işit gibi olduk kıyamam hepimizde ne sıkıntılar varmış meğer. zorlaştı iyice haftalar ilerledikçe gerçekten. Hepimiz sağlıkla mutlulukla doğuralım da eski halimize dönme süreci başlasın biran önce inşallah hepinize teşekkür ederim geri dönüşleriniz için en azından anormal olmadığımı anladım :) ve size de bana da Rabbim kolaylıklar versin

Benim de yaa Tuvalete gidiyorum koltuğa ya da yatağa gidemeden bir daha geliyor. Çoğu zamanda bir damla oluyor ama bana sanki 1 kova dolduracakmışım hissi veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…