• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    215
Günaydın hanımlar bende gece uyuyamayanlardanim. Pazartesi dogum yapicam hayırlısıyla. Hala su geliyor doktor sancim ve suyumda azalma olmadığı icin sivi olabileceğini düşünüyor ama 1 haftadır riskli gebe olarak yatıyorum. Çantamı hazirladim bi yandan rahatmisim bir yandan da stresli gibi geliyor. Aman eksik olmasın diye ne varsa aldim :) dogum yapacağınız hastane ile görüştüğünüzde çantada olmasi gerekenler ile ilgili bilgi veriyorlar benimkinde bebek bakım malzemesi bez islak mendil pişik kremi gibi ürünler getirmeye hic gerek yok dediler. Hatta ped bile getirmesen olur dedi ama yine tedbir amaçlı az bir sey aldm tabiki. Bugun son dr kontrolüne gidicem sonrasi artık heyecan:)

Kızlar günaydın, hava nemlendirici ve/veya hava temizleyici bakan/alan var mı?
Evetse hangi markalar aldınız? Kullanmaya başladıysanız memnun musunuz?

Hem bebeğin uyuyacaği alan için hem de genel kendimiz için de mantıklı geldi.

Kızlar ben eve geldim şimdi. Bebeğim hastanede. Çıkmadan gittim gördüm. Maşallah bugün daha da iyi görünüyordu. Biraz kilo kaybediyor ve hafif sarılık başlamış ama zaten bunlar bekleniyordu. Hersey kontrol altında çok şükür.
Ben genel anestezi ile doğum yaptım aynı zamanda tüp bağlama ya da tüplerin alınması artık ne deniyorsa aynı anda o ameliyatı da oldum. Hiç korkup strese girmeyin. Hastanede eşim kaldı yanımda. Daha ilk gecede o uyurken tuvalete kendim kalktım. Sık sık saat başı yürüyün. İnanın yürümek şifa oluyor. Yatarsanız gaz zor çıkar ve sancı yapar. İlk kalkmak zor geliyor ama yürüdükçe ağrılar hafifliyor. İnsan bebeğini görünce daha birkaç saat önce karnımda beni tekmeleyen, kımıl kımıl oynayan bu minik miydi diye inanamıyor 🥰 O kadar güzel birsey ki tarifi imkansız.
Merhaba hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın sağlıkla büyütün inşallah
Genel anestezi ile zormu uyutularak anestezi etkisi bebeğe geçiyor mu
Ve ne kadar sürdü kaç dakika sürdü odaya saat kaç gibi geldiniz

Kızlar ciger geliştirici iğne yaptıran var mı? Takip edemedim
32.haftadayım ve serviks yetmezliği var diye bugun iğne yapıldı, 24 saat sonra yeniden yapılacak.ve 20dakika arayla 4 ilaç verdiler kasılmaları durdurmak için.hastamede yatıyorum
Bem yaptırmıştım canım 33+5 de. Nidicard mı veriyorlar?

yine uykudan yanmayla uyandım midem sırtım göğsüm alev alev yaa resmen acıyo😭😭😭

Bende uyuyamıyorum allahım gitti bütün uykularım ya
Uzun zamandır ilk defa uyudum ben de, dün akşam sadece çorba içmiştim ona bağladım akşam da perde sildim yoruldum herhalde. Böyle olacaksa her gün çorba içerim ben bir önceki gün mahvolmuştum kocamı da mahvetmiştim biraz😔

selam kızlar dün kontolüm vardı. bebiş bu hafta sadece 18 gram almış görünüor :( geçen hafta 2900 gramdı bu hafta 2918 gram yine haftasına göre önde ama sürkli haftalık 250-260 gr alan bebeğim bu hafta hiç almamış. emin olmak içinfarklı bir hastane gittik ordada anı bebek kilo almamış gibi. kendi doktorum sorun yok zaten kılo almasın daha fazla şişmesini istemiyoruz dedi ama ben yinede üzüldüm tabi bir sorun mu oldu die. bide servikal uzunlık geçen hafta 45 mm idi bu hafta 37 mm ölçüldü ama hala güvenli değer dedi doktor. doğum şekli ve zamanı hakkında yine bişe demedi 2 hafta sonrasına çağırdı tam 37 de.

Canım benim 🥹 Senin bebeğin kaç gündür küvözde? Ben henüz parmağına bile dokunamadım. Gece rüyalarımda emzirdiğimi görüyorum. Yanıma yatırdığımı görüyorum. O kadar gerçek gibi rüyalar ki, bunlarla bile mutlu oluyorum. Benim kızımda kilo kaybı devam ediyor. 2365 gr olmuştu dün sabah. Her sabah güncel bilgi veriyor doktor. Burundan solunum desteği kesildi. Şuan küvöz içi solunum desteği devam ediyor. Ama hortum burnunu yara yapmış. Dünden beri içim sızlıyor. Antibiyotik tedavisi uygulanıyor ve mideden hortumla besleniyor. İnşallah en kısa sürede bebeklerimize kavuşalım. Göğsümüzde huzurla yatıralım🩷🙏
Canım bugün tam 5 gün oldu. Benimki de kilo kaybediyor ama doktor bunları hep olumlu şeyler olarak görüyor. Dün anne sütünü tolere edemeyince bağırsaklarında enfeksiyon başlangıcı var diye antibiyotik tedavisine başlamışlar. Bir yandan iyi olsun da orada ne kadar kaldığının önemi yok diyorum. Bir yandan içim yanıyor. Hemen çıkamayacağını biliyorum çünkü çok minik. 1725 gram doğdu ve ödemini attığı için kilo veriyor. Uzun bir süreç olacak gibi görünüyor.. İnşallah bu ayrılık çok uzamaz da dediğin gibi bir an önce yavrularımızı kucağımıza alırız 🥺❤️

selam kızlar dün kontolüm vardı. bebiş bu hafta sadece 18 gram almış görünüor :( geçen hafta 2900 gramdı bu hafta 2918 gram yine haftasına göre önde ama sürkli haftalık 250-260 gr alan bebeğim bu hafta hiç almamış. emin olmak içinfarklı bir hastane gittik ordada anı bebek kilo almamış gibi. kendi doktorum sorun yok zaten kılo almasın daha fazla şişmesini istemiyoruz dedi ama ben yinede üzüldüm tabi bir sorun mu oldu die. bide servikal uzunlık geçen hafta 45 mm idi bu hafta 37 mm ölçüldü ama hala güvenli değer dedi doktor. doğum şekli ve zamanı hakkında yine bişe demedi 2 hafta sonrasına çağırdı tam 37 de.
Canım 35. haftada isen zaten 2900 ile öndeymiş biraz. Hatta geçen hafta da bayağı bayağı öndeymiş. O yüzden endişelenecek bir şey olduğunu düşünmemek lazım. Hatta bence doktor geçen hafta yanlış ölçtü büyük ihtimalle. 34. haftada 2900 olması çok çünkü. Bir de sıkıntılı bir durum olsa söylemez mi doktor da

Canım 35. haftada isen zaten 2900 ile öndeymiş biraz. Hatta geçen hafta da bayağı bayağı öndeymiş. O yüzden endişelenecek bir şey olduğunu düşünmemek lazım. Hatta bence doktor geçen hafta yanlış ölçtü büyük ihtimalle. 34. haftada 2900 olması çok çünkü. Bir de sıkıntılı bir durum olsa söylemez mi doktor da
geçen haftada iki farklı doktor aynı ölçümü yapmıştı. ama dediğin gibi doktor sorun yok dedi. artık 31 ekime kadar ters bişey olmazsa gitmicem bence sık gitmek iyi bişey değil zaten insan sitres oluyor. umarım senin ve bebişin içinde herşey yolundadır. :KK200:

Kızlar ciger geliştirici iğne yaptıran var mı? Takip edemedim
32.haftadayım ve serviks yetmezliği var diye bugun iğne yapıldı, 24 saat sonra yeniden yapılacak.ve 20dakika arayla 4 ilaç verdiler kasılmaları durdurmak için.hastamede yatıyorum
Bana 25. Haftamda iki doz yapıldı 12 saat arayla. Sancılarım vardı. Sancıları nidicard ve serum takviyesi ile durdurdular. Bir gece yattım hastanede

Markasını hatırlayamadım şimdi ama alman markası bir makineyi biz birkaç senedir hava nemlendirici kullanıyoruz kendimiz için. Ben özellikle burnum tıkandığında geniz akıntısı falan hissettiğimde açıyordum. Gece nefes almamı kolaylaştırıyordu. Aynı makineyi kızım gelince daha düzenli kullanacağız herhalde.
Hava temizleyiciyi de bu sene kullanmaya başladım. Evde bazen çok toz olduğunu hissediyorum. Evin tozunu almaktan bağımsız böyle havada toz hissediyorum. O zaman açıyorum. Havanın hafiflediğini hissediyorum işi bitince. Kızın odasını hazırlarken de çok çalıştırdık onu. Talaş tozu falan kalmasın diye. Onun markası xiaomi

Canım benim 🥹 Senin bebeğin kaç gündür küvözde? Ben henüz parmağına bile dokunamadım. Gece rüyalarımda emzirdiğimi görüyorum. Yanıma yatırdığımı görüyorum. O kadar gerçek gibi rüyalar ki, bunlarla bile mutlu oluyorum. Benim kızımda kilo kaybı devam ediyor. 2365 gr olmuştu dün sabah. Her sabah güncel bilgi veriyor doktor. Burundan solunum desteği kesildi. Şuan küvöz içi solunum desteği devam ediyor. Ama hortum burnunu yara yapmış. Dünden beri içim sızlıyor. Antibiyotik tedavisi uygulanıyor ve mideden hortumla besleniyor. İnşallah en kısa sürede bebeklerimize kavuşalım. Göğsümüzde huzurla yatıralım🩷🙏
Canımm bu ne günler de geçecek inşallah yanına gelecek koyun koyuna yatacaksınız bebeğinle 🩷🩷

Xiaomi humidifier 2 aldım , kullanmaya başladım bir kaç gün kullandım ama beni öksürttü ve başım ağrıdı kuru havaya çok alışmışım sanırım. Burada nem %25-30 civarında. Bebek doğunca yattığı alan için kullanacağım artık.

Kızlar hamilelikte inanılmaz bir sıcak basması yaşıyordum. Geceleri su içinde uyanıyordum. Doğumdan sonra düzelir diyordum ama şu an hâlâ öyleyim. Bildiğiniz üstüme bardakla su dökülmüş gibi uyanıyorum. Bu normal midir acaba?
Ben nidicardı içerken aynı öyle oluyordum, canım sen ilaç kullanmış mıydın? Birde soğuk algınlığı vs çok yapar öyle bir durum da olabilir

Back
X