- 25 Aralık 2024
- 1.438
- 914
- 38
- 28
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sordum diyor ki 36. haftadan itibarenki modun çocuğun doğum sonrası durumunu etkiler vs. Gita araştırmalar varmış bu yönde. Ama bence atıyor ben az haftam kaldığını söyleyince beni mutlu etmek için uydurdu.Kızlar şey diyorlar ya bebeğin sakinliği annenin hamilelik sürecindeki duygusal stabilliğine falan bağlı. Şimdi son üç haftada (19 günde) kendimi sakin ve huzurlu tutsam işe yarar mı yoksa olan olmuş mudurBunu chatgptye sorup rezil olayım mı 10 fava sorarım
![]()
Sordum diyor ki 36. haftadan itibarenki modun çocuğun doğum sonrası durumunu etkiler vs. Gita araştırmalar varmış bu yönde. Ama bence atıyor ben az haftam kaldığını söyleyince beni mutlu etmek için uydurdu.
Canım yenidoğanlar çok uyurmuş, hele birde sarılığı varsa top patlasa uyanmıyorlarKızlar bebişi olanlar bir şey soracağım. Sizin de bebişiniz sürekli uyuyor mu? Erken doğdu ya endişeliyim biraz.
Çok az sarılığı var.
Kilosu 250 gr vermis doğduğundan beri. Normalde 150 gram öngörülüyormuş en fazla.
İki gündür full uyuyor.
Sizde durumlar nasıl?
Benden de istedi kan tahlilleri. Hemogram, tsh, glikoz falan istedi. Sağlık ocağında yaptırcam.Selam kizlar, bende kontrolden geliyorum. 35+2 gunluguz, bebegim gayet iyi keyfi yerinde nstde sanci cikmadidoktorum fazla kendini yorma erkenden gelmesin dedi
bu sefer sancinla dogur ilkinde suyum gelmisti de
bazi tahliller istedi sizlerden de istedimi doktorunuz. Bir daha 38e yakin giderim oyle dusunuyorum.
Yaaa hadi inşallah geliyo geliyo hissediyorum benKızlar bugünkü kontrolüm güzel geçti benim de. Bebeğim doğum kanalına girmiş ultrasonda yüzü yarım görünüyordu artık diğer yarısı pelvik kemiğinin içinde o yüzden göremiyoruz dedi. Haftaya vajinal muayene olacak bu hafta yapıp yapmamakta kararsız kaldı, vajinada baskı hissetmiyorsan haftaya bakalım dedi. Kilo alımı da son haftalarda yavaşlıyormuş zaten geçen hafta 3200 dük bu haftada 3250 olmuş kilomuz. Burda kiloyla ilgili son haftada az aldı diye üzülenler olmuştu endişe etmeyin normal bir durummuş.
Nefertitiiii bugün az sancılarım çıktı çok şükür bir kere 80 i bir kere de 75 i gördük. Tabi düzensiz olduğu için yalancı kasılma dedi.
![]()
Benim göğüs altımda biraz boşluk oldu rahatladı. Bide vajinal kemiğimde sızlama oluyor (pubis bölgesinde). Özellikle yürüyüş yaptığımda veya uzun süre ayakta kaldığımda sızlıyor. Yattığımda bacak arasına yastık koyma ihtiyacı duyuyorum. Onun dışında farklı bir belirti yaşamadım doktor ultrasonda görüyor.kızlar bebeğin doğum kanalına girdiğini nasıl anlıyorsunuz
Ayy evet benimkiler dış dünyaya çabuk çıkmak istediler sanırım ama ben daha hazır değilimAyy minnoşlar iki tane demek o zaman iyi dayanmışlar yine öyle düşünhafta da ikize göre küçük değil yine dursalar iyi tabi ki ama artık sıkışıyorlar napsınlar annesi
Benim de göğüs altım baya yumuşadı canım bomboş hatta hamur gibi yumuşakkızlar bebeğin doğum kanalına girdiğini nasıl anlıyorsunuz
Aaaa hamileyken olabiliyor muymuş influenza ve grip aşısı. Cuma kontrolüm var doktorumdan izin alayım da ben de vurunayım. Hasta olacağım diye aklım çıkıyor eşim öğretmen, okuldan getirecek mikrop diye her akşam adamı çitileyesim geliyorGünaydın herkese,
Doğuran herkesi tebrik ederim.
Bugün 35+0 olduk. Doktor kontrolümüz var. 3 hafta önce Boğmaca, Difteri, Tetanoz kombi aşısını olmuştum. Bugün influenza aşısı olacağım. Geçen hafta hafif üşüttüm diye ertelemiştik. Bu hafta da niyeyse yan etkilerinden çekiniyorum. Siz oldunuz mu grip/influenza aşısı? Malum hastalık sezonundayız
Akşama doğru da ebe gelecek eve, birlikte hazirliklarin üstünden geçecegiz.
Şu an zorluyorum ya emsin diye. Sürekli uyuyor. Şırınga aldırayım ben o zaman. Sütüm var şu an çok şükür. Bebis emmiyorCanım yenidoğanlar çok uyurmuş, hele birde sarılığı varsa top patlasa uyanmıyorlar
Ben alyayı sürekli zorla uyandırıp beslemeye calıstım, baktım emmiyor ağzının kenarından şırınga ile en az 20 ml anne sütü takviyesş yaptım. Bu tempoyla sadece 150 gr kilo kaybı oldu, 8 günde de doğum kilosunu yakaladı, hatta 20 gr fazla ile.
Beslenip kaka yaptıkça atacak sarılığı. Mutlaka zorla da olsa 1.5 saatte bir besle
Aynen son haftalar kilosu haftasını yakalıyormuş gerçekten. Bence haftaya kontrolümü de geçtikten sonra gelecek öyle hissediyorum yani Kasımı göreceğiz gibi. Haftaya yanında ped getir muayeneden sonra kanaman olabilir falan dedi. Nst de sancı çıkıyor ama ben o sırada aman aman birşey hissetmiyorum niye öyle oluyor ki acaba. Evde normal hayatımda daha yükseklerini hissediyorum o da nst sırasında denk gelmiyor.Yaaa hadi inşallah geliyo geliyo hissediyorum benbenim de mesela 2 hafta öndeyken 5 gün öne gerilemişti. Demekki son zamanlarda haftasını yakalıyolar, gayet güzel şuan kilosu da bak bence normal doğuracaksın sen rahat bi şekilde
Ay bende bi kerecik göreydim sancı, 40 bile görsem şoklanırım bi müddet beni idare eder2 defa da olsa bak yine bayağı yüksek sancı görmüşsün yalancı malancı bence ufaktan geliyorum ben diyo
![]()
1,5 saatte bir kaç dakika besliyorsunCanım yenidoğanlar çok uyurmuş, hele birde sarılığı varsa top patlasa uyanmıyorlar
Ben alyayı sürekli zorla uyandırıp beslemeye calıstım, baktım emmiyor ağzının kenarından şırınga ile en az 20 ml anne sütü takviyesş yaptım. Bu tempoyla sadece 150 gr kilo kaybı oldu, 8 günde de doğum kilosunu yakaladı, hatta 20 gr fazla ile.
Beslenip kaka yaptıkça atacak sarılığı. Mutlaka zorla da olsa 1.5 saatte bir besle
Benim de aynı sekildeydi süt var ama onun emecek mecali yoktu. Baktım olacak gibi değil o memedeyken ağzına şırınga ile sütümden damlattım. O sütü yutma refleksiyle uyanıp memeyi de emiyor en azından. En az 40 dk bu besleme işiyle uğrastım her seferinde. Beslenmesi bitince 1bucuk saat sonraya alarm kurdum hepŞu an zorluyorum ya emsin diye. Sürekli uyuyor. Şırınga aldırayım ben o zaman. Sütüm var şu an çok şükür. Bebis emmiyor
Reflü yatağı hangi marka aldın canım link varsa yazar mısınBiz İzmir’de yaşıyoruz, en soğuk kış günümüz bile Almanya ile yarışamazEvimiz genelde 24 derece olduğundan üşümüyor bebiş.
Gece her emzirdiğimde bez kontrolü yapmıyorum, kaka yaparsa zaten gürültülü oluyorkaka yapmamışsa bir an evvel uykuya dönüyorum cünkü annelik biraz yorucu
insan dinlenmek uyumak istiyor. Gece tek başıma bakıyorum cünkü eşim de dahil kimseye tam olarak güvenip emanet edemiyorum suan için.
Reflü yatağını şiddetle öneriyorum. Ben farketmeden kusarsa ağzından akıp gidiyor onun sayesinde. Beşiğine de koyabiliyorsun
Bende son haftalar diye aile hekimliğinden arandığım halde gitmek istemiyorum gebe izlem arayıp duruyor cuma günü gideyim bende , önemi var mı ki artık tahlillerin offf bezdim yani .Benden de istedi kan tahlilleri. Hemogram, tsh, glikoz falan istedi. Sağlık ocağında yaptırcam.
Yalancı kasılma olduğu için mi acaba çok ağrı hissetmiyosun, öyle bişey okumuştum genellikle fazla ağrı yaratmaz yalancı sancılar diyodu. Yada acı eşiğin belki yüksek olabilir kuzum. Sen de benim gibi Kasım anneleri grubunun bayrağını taşıyacaksınAynen son haftalar kilosu haftasını yakalıyormuş gerçekten. Bence haftaya kontrolümü de geçtikten sonra gelecek öyle hissediyorum yani Kasımı göreceğiz gibi. Haftaya yanında ped getir muayeneden sonra kanaman olabilir falan dedi. Nst de sancı çıkıyor ama ben o sırada aman aman birşey hissetmiyorum niye öyle oluyor ki acaba. Evde normal hayatımda daha yükseklerini hissediyorum o da nst sırasında denk gelmiyor.