• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    217
Ben direkt kullandım valla o kadardan ne olcak kız hiç bişey olmaz 😂 ütü de yapmıyorum mesela artık kurutmaya atıyorum zaten onun ısısıda ütü ısısı gibi 💃
Doğru aslında o kadarcıktan bir şey olmaz birden nereden başlayacağımı bilemeyip yıkama gafletinde bulundum fjskskkdd🫣

Ona sayı değeri olarak bakmamak lazım. İniş çıkışa bakmak lazım. Yani sürekli 20lerdeyse sorun yok ama 8 den 40 a çıkıyorsa sancı var demek. Bir de geçen şeyi öğrendim bir süre 40 larda seyretti ben sancı var sandım doktor dediki vücudunu kasmışsın. Yani birkaç dakika 40-42 civarıydı hep sonra ben rahatlayınca 10 Lara düştü bir daha da yükselmedi. Biraz karışık anlattım galiba ama 🙈

Yok gayet iyi anlattın, anladim ben 😊
Yani hep 0 ile 10 arası takıldı benim de.

Düzenli tekrar eden yükselişler lazım o zaman.

Ben kızıma 37+0 dan önce gelmemesini telkin ediyorum her gece, şimdilik sözümü dinliyor, bakalim 😅

Uçuk olunca neden yapmıyor ki aşıyı?
Canım sende yurtdışındasın galiba. Bana da temmuzda, sonbaharda yapacağız demişti. Eşinle birlikte olman lazım dedi ebe. doğumdan sonra ki yeni doğan sürecinde tam kışa girmiş olacağız, grip sezonu olacak maalesef.

Bağışıklık sistemi suan ucukla mücadele ediyor diye muhtemelen. Gerçi kuruma evresinde ama risk almak istemedi.

Eşim ile ilgili hiçbir şey demedi. Evet yurtdışı, ülkeden ülkeye fark ediyor sanırım. Haftaya eşim için sorayım. Sigorta karsilamiyordur belki, onun için diye dusunuyorum bisey dememis olabilirler 🤷🏻‍♀️

Kızlar, ebe geldi eve.

Bebeğin uyuyacağı yatak odası ısısı 18 olmalı dedi. Alt değiştirirken 24 olmalıymış. Bunun için küçük ısıtıcı alabileceğimi söyledi. E odanın ısısı değişmiş olmayacak mı yeniden uyuturken, anlamadim. 😅

Ben ebeveyn yatağına monte edilen küçük yataklardan almadım. Ne deniyor Türkçede tam bilmiyorum.
Açıkçası bebek açısından güvenli gelmiyor bana. Uykuya dalmadan korkarım. Gece yatakta yanıma alıp emzirmektense, tamamen uyanip yataktan çıkarak sandalyede emzirmek ve normal yatağına yatırmak istiyorum. Ebe bunu gerçekçi bulmadı 🙄 bir bakarsın, denersin dedi sonunda.
Normal bebek yatağının yeni doğan için çok büyük olduğunu ve bebeğin onun içinde uyumayacağını söyleyip kafamı karıştırdı gitti. 😅

Yeni doğum yapan arkadaşlar gece rutininiz nasıl acaba? Küçük anne yani beşik aldınız mı? Yatakta kendinizi düzeltip mı emziriyorsunuz? Her emzirdiginizde Alt değiştiriyor musunuz? Bebek üşüyor mu?

Valla darlandım 🤣

En son akupunktura 36+0 dan itibaren başlayabilirsin dedi. Ağzımdan kaçırarak bilimsel bulmadigimi söyledim ki söylemez olaydım, 5 dakka da akupunktur dinledim🤦🏻‍♀️

Kızlar, ebe geldi eve.

Bebeğin uyuyacağı yatak odası ısısı 18 olmalı dedi. Alt değiştirirken 24 olmalıymış. Bunun için küçük ısıtıcı alabileceğimi söyledi. E odanın ısısı değişmiş olmayacak mı yeniden uyuturken, anlamadim. 😅

Ben ebeveyn yatağına monte edilen küçük yataklardan almadım. Ne deniyor Türkçede tam bilmiyorum.
Açıkçası bebek açısından güvenli gelmiyor bana. Uykuya dalmadan korkarım. Gece yatakta yanıma alıp emzirmektense, tamamen uyanip yataktan çıkarak sandalyede emzirmek ve normal yatağına yatırmak istiyorum. Ebe bunu gerçekçi bulmadı 🙄 bir bakarsın, denersin dedi sonunda.
Normal bebek yatağının yeni doğan için çok büyük olduğunu ve bebeğin onun içinde uyumayacağını söyleyip kafamı karıştırdı gitti. 😅

Yeni doğum yapan arkadaşlar gece rutininiz nasıl acaba? Küçük anne yani beşik aldınız mı? Yatakta kendinizi düzeltip mı emziriyorsunuz? Her emzirdiginizde Alt değiştiriyor musunuz? Bebek üşüyor mu?

Valla darlandım 🤣

En son akupunktura 36+0 dan itibaren başlayabilirsin dedi. Ağzımdan kaçırarak bilimsel bulmadigimi söyledim ki söylemez olaydım, 5 dakka da akupunktur dinledim🤦🏻‍♀️
Kesinlikle çok mantıklı bir düşünce, asla uzanırken emzirmemek lazım. Benim sütüm cok tazyikli geliyor mesela, bebeğimin boğazına kaçıyor ve o esnada tamamen sessiz oluyor. Herhangi bi belirti vermeden boğazına süt kaçmış oluyor.. bu yüzden asla yarı uyku haliyle emzirmiyorum. Tam anlamıyla Uyanıp kollarımı yastıkla destekleyip gözümü hiç üzerinden ayırmadan emziriyorum
Anne yanı beşik aldım ama şuan için yatak odamda değil ayrı bir odada yatıyorum. Bebek reflü yatağında, bende yanında. En azından 40ı çıkana kadar tüm güvenlik önlemlerini almak istedim.
Uykudan uyanıp emeceği zaman mutlaka müslin örtüyle sırtını kapatıyorum, cünkü ısı farkını tolere edebilecek kadar büyük olduğunu düşünmüyorum ebeler halt etmiş, ciğerlerini üşütmemek lazım bence. Anne içgüdüsü 🤗
Her emzirmeden sonra alt değiştirmiyorum kaka yaptıysa alıyorum altını, kaka yoksa da 3 saatte bir muhakkak değiştiyorum tatlı popişi rahat etsin diye.
Tüm sorularını cevapladığımı umuyorum, bende durumlar böyle, sevgiler 🌺♥️

Kızlar bugün kontrole gittim birkaç gündür bel ağrım çoktu kalçama doğru yayılıyordu. Nstye falan da girdim hiç bi sorun yokmuş suyu da iyiymiş ama bebek kanala girmiş sanırım ağrı ondan kaynaklı biraz kemikler genişliyo🤣

canım 2 cm açıklık genelde herkeste olabiliyor ama senin ikizmiş tabi doktorun ne derse onu uygula inşallah bir arkadaşım tedaviyle ikizleri oldu 32. haftada doğum yaptı sezeryanla tansiyon rahatsızlığı vardı hamilelikte çok şükür şuan bebişleri 5 yaşına girdi kendide çok iyi doktorlar her türlü önlemi alıyorlar senin ne güzel 34.haftan daha ileride inşallah daha da beklerler biraz daha büyürler canını hiç sıkma her şey ilerledi artık sağlık alanında gerek görürse ciğer geliştirici iğne de yapabilir o da çok iyi oluyormuş bebeklerin gelişimi açısından
Teşekkür ederim canım. İnşallah yine de zamanını beklerler ya 🥲 sağlıkla doğsunlar da başka bir şey istemiyorumn

Kızlar merhaba,

Anne olanları tebrik ediyorum🤗
Bebeklerinin hastaneden çıkmalarını bekleyen annelerimize bol güç ve bebeklerine bol şifalar diliyorum🙏🏻
Kalan bizlere de bol şans :)

Bugün online bir gebe okulu seansına katıldım.
Aldığım notları burada da yazmak istiyorum.
Özellikle benim gibi ilk defa anne olacaklar belki içlerinde yararlı bilgiler bulur diye 😇
(Tabi bunlar benim deneyimlerim değil, sadece söylenenleri not ettim.)

Nefes egzersizleri:
  • 4 sn nefes alıp, 8 saniyede alınan nefes verilmeli. Arada nefes tutulmamalı. Bir anda uzun süre nefes egzersizleri yapmak baş dönmesi ya da tansiyon düşüklüğü yapabilir.
  • 4-8 sn nefes egzersizini 3 tur yapıp, ardından 3-4 kere normal nefes alış verişi yapılıp, sonra tekrar 3 tur 4-8 sn nefes egzersizi yapılabilir.
  • Günde 2-3 dk yapmakla başlayıp, 3-4 dk şeklinde arttırılabilir.
  • Bir anda uzun süreler nefes egzersi yapılmamalı.

Burun temizleme:
  • Eğer bebeğin burnunda herhangi bir tıkanıklık yok ise müdahaleye gerek yok.
  • Ancak bebeğin burnunda bir tıkanıklık var ise ilk bir ay 1-2 damla serum fizyolojik damla uygulanabilir. Bebek hapşırarak atar.
  • İlk bir ay aspiratör kullanılması önerilmiyor. 1.aydan sonra burun aspiratörü kullanılabilir.

Bebeğin idrar ve dışkısı:
  • Bebeğin idrar sayısı yeterli beslenip beslenemediği konusunda bize fikir verir. Bu sebeple sayım yapılmalıdır. Kaka sayımına gerek yoktur.
  • İlk 6 güne kadar bebeğin idrarlı bez sayısının günüyle uyumlu olması beklenir:
  • 2 günlük bebek 1 günde en az 2 idrarlı bez
  • 3 günlük bebek 1 günde en az 3 idrarlı bez
  • ….
  • 5 günlük bebek 1 günde en az 5 idrarlı bez vermeli.
  • 6.günden sonra ise günde en az 6-7 tane idrarlı bez vermesi beklenir.
  • Eğer idrar bezinde pembemsi, kiremit kırmızısı renk varsa, hemen kan diye düşünmemeliyiz. Bu durum yeterli süt almayan bebeklerde görülebilir. Bu sebeple konsantre idrarın işareti olabilir. Çocuk doktoruna muayene edilebilir.
  • Kaka sayısı çok önemli değil.
  • Kakanın rengi ilk günlerde koyudur ve koyu kıvamlıdır.
  • Bebek iyi beslendigi takdirde birkaç gün içinde dışkı rengi siyahtan koyu yeşile ve daha sonra sarıya dönecektir.
  • Yaşamın 5. gününde kakanin sarıya dönmesi yeterli anne sütü aldığının bir bulgusudur.
  • Bebek anne sütü ile besleniyorsa, dışkı genellikle yumusak kıvamlı, pütürlü hardal sarısı rengindedir.

Banyo:
  • Göbek bağı düştükten 24 saat sonra bebeğe banyo yaptırabilir. O zamana kadar ılık su ve pamuk bezle silme yapılabilir.
  • Enfeksiyon oluşmaması için, göbek bölgesi ve göbek bağı ıslak olmamalıdır. Göbekte kızarıklık, kanama, kötü koku, akıntı olması durumunda doktora başvurulmalıdır.
  • Banyo süresi çok uzun olmamalıdır, 5-10 dk olmalıdır, uzun sürmemelidir.
  • Banyo yaptıracağımız ortamın sıcaklığı 25-27 derece olmalıdır.
  • Banyo suyunun sıcaklığı ise 36-37 derece olmalıdır. Suyun sıcaklığı su termometresi ile ya da dirsekle kontrol edilebilir.
  • Banyo yaptırılırken, küvetin zeminine müslin bir örtü ya da battaniye konmalıdır. Küvete 4-5 cm yükseklikte su konmalıdır. Daha fazla su, bebeğin düşmesi durumunda boğulma etkisi yaratabilir. Yıkama yapılırken, bebeğin üstünü örtmeye gerek yoktur. Baş ve boyun bölgesi suyun dışında kalmalı, gövdesi ise tamamen suyun içinde olmalı. Önce gövdesi yıkanmalı. Ardından baş kısmı yıkanıp bebek çıkarılmalıdır.
  • 2 adet havluya ya da 1 havlu 1 müslin örtüye ihtiyaç vardır. İlk örtü ile bebeğin ilk ıslaklığı alınmalıdır. 2.havlu ile ise bebek tamamen kurulanmalıdır. Havlular özellikle kış aylarında petek üzerlerinde biraz ısıtılabilir.
  • İlk 40 gün küvet filesi önerilmiyor. 40.günden sonra file kullanılabilir.
  • Banyo yaptırırken bebek idrar yaparsa banyo suyu değiştirilmelidir.
  • Özellikle yaz aylarında, bebeği her gün yıkıyorsak, her banyoda şampuan kullanımına gerek yok. Böyle bir durumda bir gün şampuan kullanıp ertesi gün sadece duru su ile yıkama yapılabilir.
  • Haftada 4 gün yıkıyorsak, 2 kere şampuan kullanırken, diğer iki günde duru su ile yıkama yapılabilir.
  • İlk 2 ay bebek yağı kullanılması çok önerilmez. İlk 2 ay banyodan sonra bebek losyonu kullanımı daha iyidir. 2.aydan sonra bebek yağı da kullanılabilir.

Bez bölgesi bakımı:
  • Göbek bağı bebek bezi dışında kalmalı.
  • Temizlik önden arkaya yapılmalıdır.
  • Özellikle idrar temizliğinin sadece su ve pamuk ile yapılması önerilir.
  • Pamuklar toplu şekilde ıslatılıp kullanılmamalıdır. Çünkü bu durum bakteri oluşumuna sebep olabilir. 2-3 pamuk o an ılık su ile ıslatılıp o an kullanılmalıdır.
  • Dışkı temizligi için ya da pamukla temizlik yapılamayacak durumlarda yumuşak formüllü temizleyiciler kullanılmalıdır.
  • Genelde 2 saatte bir bez değişimi yapılır.
  • Her emzirme öncesi bebek bezi kontrol edilmeli, pis ise mutlaka emzirme öncesi değiştirilmelidir. Emzirme kısa sürecek, emzirme sonrası değiştiririm diye bekletilmemelidir. Çünkü tok karna bebek bezi değişimi bebeğe baskı yapabilir.
  • Her gün genital bölge en az 10 dk havalandırılmalıdır.
  • Eğer bebekte pişik durumu yoksa sürekli pişik kremi sürmeye gerek yoktur.

Emzik:
  • Aslında hiç önerilmez. Ancak özellikle ilk 4-6 hafta hiç hiç önerilmiyor.
  • Eğer anne emzik kullandırmayı çok istiyorsa da, ilk 1 aydan sonra başlatmalıdır ve 1 yaşından sonra mutlaka bıraktırmalıdır.
  • Silikon göğüs ucu ile emzirmek önerilmez çünkü meme reddi yapabilir.
  • Gümüş kapaklarının bir zararı yoktur Gümüş kapak yerine göğüs kalkanı daha iyidir. Göğüs uçlarının kıyafete temasını engeller.
  • Göğüs ucu çıkık değilse, emzirmeden hemen önce göğüs ucu çıkarıcı kullanılabilir ve kullanımdan hemen sonra bebek emzirilebilir.
  • Biberon kullanımı önerilmez.
  • Eğer bebeğe mama vermemiz gerekirse ya da süt sağıp vermemiz gerekirse de kaşık biberon önerilir.
  • Göğüs ucu kremini kadın doğum doktoruna sorulduktan sonra kullanılmalıdır. Normalde 38.haftada önerilir.
  • Emzirme yaparken, bebeğin sadece meme ucunu değil, memenin kahverengi kısmının tamamını ağzına alması gerekir.

Uyku:
  • Yenidoğanlar günde 16-20 saat uyur. Bu normaldir.
  • Gece gündüz ayrımları yoktur.
  • Gece sık uyanmaları beklenir. Eğer bebek kendiliğinden uyanmıyorsa 2 saatte bir uyandırılıp beslenmelidir.
  • Eğer istesek de uyandıramıyorsak; örneğin bebek uğraşsak da uyanmıyor ve 4-5 saat gibi kesintisiz uzun süre uyuyorsa mutlaka çocuk doktoruna gösterilmelidir. Sarılık ya da şeker ile ilgili bir durum olabilir.
  • Bebek kendi kendine 2 saatten daha az aralıklarla uyanırsa sorun yok, sınırsız emebilir.
  • Gündüz uyutulan ortamın gece gibi karanlık olmaması gerekir. Uykuyu kolaylaştırması açısından ortamın biraz loşlaştırılması iyi olur.
  • Gece ise uyunan ortam tamamen karanlık olmalıdır. Bu bebeğin gece gündüz ayrımını yapabilmesine yardımcı olur.
  • Bebeklerin gece karanlık ya da loş kırmızı ışıkta emzirilmesi önerilmektedir.
  • Ten tene temas süt miktarını da arttırabilir. Bu sebeple annenin bebeğini kucağında ten tene temas halinde tutması, emzirmesi bağı kuvvetlendirir.

Uyku güvenliği:
  • Bebek ilk 1 yıl anne ile aynı odada, anne yanında kendi beşiğinde yatmalıdır.
  • Yatakta peluş, yastık, battaniye vs hiç bir şey olmamalıdır.
  • Bebeğin yattığı zemin sert ve düz olmalıdır. Çok sert ya da çok yumuşak olmamalıdır. Parmağımızla bastırdığımızda yüzey geri çıkmalıdır.
  • Bebek sırt üstü yatırılmalıdır. Sırt üstü yatırırken başını hafifçe sağa ya da sola çevirebiliriz. Bu kusma durumunda boğulmayı engeller.
  • Reflü yatağı ve yastık kullanımı önerilmez. (Yastık kullanımı 2 yaşa kadar önerilmez)
  • Eğer çocuk doktoru reflü yatağını önerirse bu durumda kullanılabilir. Aksi takdirde direkt alıp kullanmak önerilmez.
  • Bebek ilk günler uyku tulumu ya da yarım kundak ile uyutulabilir. İlk iki üç gün yarım kundak uyku tulumuna göre daha iyi olabilir.
  • Yarım kundak müslin bir örtü ile yapılabilir. Omuzları kapsayacak şekilde.
  • Bebek dönmelere başladığında yarım kundak bırakılmalıdır.
  • Tam kundak ise tamamen yasaktır.
  • Uyku arkadaşı önerilmez.
  • Manuel ana kucağı kullanılabilir ama bebek her zaman gözünüzün önünde olmalıdır.

Oda sıcaklığı:
  • Bebeğin el ve ayakları soğuk olabilir. Bu bebeğin üşüdüğü anlamına gelmez.
  • Bebeğin üşüyüp üşümediği ensesinden ya da göğüs kısmından kontrol edilmelidir. Buralar sıcaksa bebek üşümüyordur.
  • Oda sıcaklığı 22-24 derece arasında olmalı.
  • Nem %40-%60 olmalı. Çok kuru ya da çok nemli ortam bebeği rahatsız edebilir.

Bebek giyimi:
  • Pamuklu, keten kumaşlar tercih edilmelidir.
  • Kıyafetler dar olmamalı.
  • Kurdele, etiket vs olmamalı.
  • Bebek, ebeveynin giydiğinden bir kat fazla giymeli.

Oto koltuk:
  • Bebekler doğumdan 2 yaşına kadar, kısa mesafede bile, arabada mutlaka araba koltuğunda olmalıdır. Araba koltuğu arka koltukta, sabitlenmiş şekilde ve bebeğin yüzü arkaya dönük olacak şekilde yerleştirilmelidir.
  • Battaniye yastık vs konmamalı, bebek direkt oto koltuğa yerleştirilmeli.
  • Prematüre bebekler için ilk aylarda sırta destek konabilir.
  • Emniyet kemeri mutlaka takılmalı.
  • Oto koltuk sabitlenmiş olmalı.

Sling - Kanguru:
Sling özellikle yasamin ilk 3 ayında:
  • Sıkı olmalı
  • Annenin görüş alanında olmalı
  • Bebeği öpme mesafesinde
  • Sırtı destekli olmalı
Kanguru, bebegin baş kontrolu
başladıktan sonra:
  • Bacaklar M pozisyonunda olmalı, aşağı sarkmamalıdır.

Kolik:
  • Genelde 2.haftada başlar
  • Hastalık değildir. Gaz sancısıdır
  • Gaz masajı uygulanmalı
  • Emzirmeyi bırakmak için bir neden değildir
  • Emzirmeve devem etmeli ve bebeği aşırı beslemekten kaçınmalıyız
  • Dizimizin / kolumuzun üzerine yüz üstü yatırarak sırtını nazikçe ovabiliriz
  • Bebegi hafifçe ritmik hareketlerle sallayabiliriz
  • Karın masajı yapabiliriz
  • Fön makinesi, elektrik süpürgesi, beyaz gürültü açılabilir
  • Ayakta gezdirebiliriz
  • Araç içinde gezdirebiliriz
  • Çay, kahve, çikolata tüketimimizi azaltabiliriz

Aşağıdaki durumlarda sağlık kuruluşuna başvurulmalı:
  • 2 saatten uzun aralıksız ağlaması
  • 38 derece ve üzerinde ateş olması
  • Uzun süreli kusma
  • İleri derecede karında gerginlik
  • Beslenme reddi
  • Kakasında kan görülmesi
  • Idrar miktarının azalması (6. günden sonra günde en az 6 çişli bez olmalı)

Kesinlikle çok mantıklı bir düşünce, asla uzanırken emzirmemek lazım. Benim sütüm cok tazyikli geliyor mesela, bebeğimin boğazına kaçıyor ve o esnada tamamen sessiz oluyor. Herhangi bi belirti vermeden boğazına süt kaçmış oluyor.. bu yüzden asla yarı uyku haliyle emzirmiyorum. Tam anlamıyla Uyanıp kollarımı yastıkla destekleyip gözümü hiç üzerinden ayırmadan emziriyorum
Anne yanı beşik aldım ama şuan için yatak odamda değil ayrı bir odada yatıyorum. Bebek reflü yatağında, bende yanında. En azından 40ı çıkana kadar tüm güvenlik önlemlerini almak istedim.
Uykudan uyanıp emeceği zaman mutlaka müslin örtüyle sırtını kapatıyorum, cünkü ısı farkını tolere edebilecek kadar büyük olduğunu düşünmüyorum ebeler halt etmiş, ciğerlerini üşütmemek lazım bence. Anne içgüdüsü 🤗
Her emzirmeden sonra alt değiştirmiyorum kaka yaptıysa alıyorum altını, kaka yoksa da 3 saatte bir muhakkak değiştiyorum tatlı popişi rahat etsin diye.
Tüm sorularını cevapladığımı umuyorum, bende durumlar böyle, sevgiler 🌺♥️

Teşekkürler ayrıntılı cevap için.
Reflü yatağını hiç düşünmemiştim. Normal yatağının içine de konulabilir sanirim.
Belki ebenin kast ettiği yeni doğanın küçük alan ve sarmalanma ihtiyacını karşılar.

Müslin fikri de iyi. Almıştım bol bol.

Peki gece emzirdiğinde altını açıp kontrol ediyor musun her seferinde?
Bebek üşüyor mu açtığında? normal yatak odası sıcaklığı biraz düşük oluyor ya.

Ayy konuşup bunları söyleyememeleri çok kötü ya 😅

Alt degistirme komodinin tamamlayicisi olarak Almanya'da anneler genelde ısıtıcı alıyor. Esasen o kadar soğuk olmamasına rağmen.

Teşekkürler ayrıntılı cevap için.
Reflü yatağını hiç düşünmemiştim. Normal yatağının içine de konulabilir sanirim.
Belki ebenin kast ettiği yeni doğanın küçük alan ve sarmalanma ihtiyacını karşılar.

Müslin fikri de iyi. Almıştım bol bol.

Peki gece emzirdiğinde altını açıp kontrol ediyor musun her seferinde?
Bebek üşüyor mu açtığında? normal yatak odası sıcaklığı biraz düşük oluyor ya.

Ayy konuşup bunları söyleyememeleri çok kötü ya 😅

Alt degistirme komodinin tamamlayicisi olarak Almanya'da anneler genelde ısıtıcı alıyor. Esasen o kadar soğuk olmamasına rağmen.
Biz İzmir’de yaşıyoruz, en soğuk kış günümüz bile Almanya ile yarışamaz 🤗 Evimiz genelde 24 derece olduğundan üşümüyor bebiş.

Gece her emzirdiğimde bez kontrolü yapmıyorum, kaka yaparsa zaten gürültülü oluyor😁 kaka yapmamışsa bir an evvel uykuya dönüyorum cünkü annelik biraz yorucu 🥹 insan dinlenmek uyumak istiyor. Gece tek başıma bakıyorum cünkü eşim de dahil kimseye tam olarak güvenip emanet edemiyorum suan için.
Reflü yatağını şiddetle öneriyorum. Ben farketmeden kusarsa ağzından akıp gidiyor onun sayesinde. Beşiğine de koyabiliyorsun

Öyle direniyoruz ama geçecek inş yavrularımızı alınca kucağımıza pamuk gibi oluruz🌸
Alyakuş nasıl annesi büyüyor mu. Sarılık geçti dimi attık
Büyüyor teyzesi cok şükür kilosu falan toparlanıyor yavaş yavaş. Poposundan anlıyorum etlendiğini😍 ilk doğduğunda kağıt gibiydi
Sarılık gittikçe azalıyor canım bacaklarının falan rengi açıldı yüzü kaldı bitek

Back
X