• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    230
Bence iyi yapmışsın hastane ortamı insanı daha strese sokuyor evinde daha rahatsın en azından. Açılmanı destekleyecek hareketler falan yapabilirsin halin varsa, hastaneye ne kadar açıklıkla gidersen o kadar iyi sonrası en azından ıkınma olur kısacık biter süreç. 🙏🏻
Bence de canım biraz rahatladım eve gelince en azından sancım olup sıklaşana kadar da gitmeyi düşünmüyorum 🥺 sen nasılsın

Ya bu yenidoğan bebeğin saçını kesme olayı ne eşim olacak şahısla gece gece kavga ettim kesecekmiş bi tutam ucundan kimden ne duyduysa ne bu dellendim
İslam dininde bebek bir haftalıkken saçından bir tutam kesilir ve maddi gücün doğrultusunda ağırlığınca fakir birilerine , camiye vs gümüş ya da altın verilir. Farz değil. Ama mustehaptir yani dinen hoş karşılanır. Bizde yaptık.

Tabi yapılmak zorunda değil. Ancak peygamber efendimizin kızı Fatıma ya çocuğu olduğunda öğütlemiş diye sahabeler tarafından nakledilmiş.

İslam dininde bebek bir haftalıkken saçından bir tutam kesilir ve maddi gücün doğrultusunda ağırlığınca fakir birilerine , camiye vs gümüş ya da altın verilir. Farz değil. Ama mustehaptir yani dinen hoş karşılanır. Bizde yaptık.
İlla kesilmesi zorunlu mu mesela ben diyorum ki sen yine sadakanı ver fazla fazla ver yani gerekirse, zaten minicik saçları var tartsan hassas terazi bile ölçemez

Ayy bende tam sana etiket yapıcaktm ses varmı diyee zaman geliyor sanırımm sen nasılsın açılman ağrın sancın çok mu hastanesdesin dmii
Evet cnm hastanedeyim. Açılmam yavaş 2.5 cm şimdi. Su geldikçe sızlıyor kuyruk sokumum ama doğum sancısı değilmiş bunlar henüz. Uyuyabilirsen iyi olur dediler. Yemek yemek de gece yarısı itibarıyla yasak.

Canım doktora göründünüz mü birşey önermiştir iyi gelmedi mi? Yeni mi başladı bel ağrın. Bendede var özellikle böyle yatağa falan uzanınca bir rahatlama geliyor . Ama sürekli emzirmeye çalışmaktan iki büklüm diye öyledir sandım. Biz bgn doktora gittik teyzesi. Doğum kilomuzu geçmişiz biraz. Şuan beslenme düzeni oluşturmaya çalışıyoruz gece hiç uyumuyor gündüz uyanmıyor. Bende öyle uykusuzum kiii ☺️ her fırsatta uyumaya çalışıyorum.
Oyyy maşallah yavruma yaaa o kadar hızlı büyüyecek ki inanamıcaksın zaten 🥹 Allah nazarlardan saklasın onu. Fırsat buldukça uyumakla cok iyi yapıyorsun, uyku kadar sütü artıran bişey daha yok
Benim bel ağrısının akıbeti belli oldu mastit oluyorum, genel vücudum kırılıyor ağrıdan. Şimdi ateş de başladı sabah olsun direkt doktora gidicem. Daha önce mastitin kıyısından dönmüştüm bu sefer dönemedim

37+3 te 3200gr dedi doktorum şuan bilmiyorum, birde bu gün sabah kanlı nişanım geldi, demin suyum geldi🥹eşimi bekliyorum gelsin çıkalım bakalım hayırlısıyla ama sancım hiç yok🤭
Canım benim
Ne durumdasın var mı gelişme su gibi geçsin çoğumun hiç anlamadan bir avaz da al kucağına 🙏
Benimki bakmıyor ya. Gereksiz buluyor sanırım sancı falan olmayınca.

Evet forumun bug’ını bulduk resmen. 40’ını geçenleri hesaba katmamışlar. Amin canım çok teşekkür ediyorum.

Benim aklıma bugün geç döllenme olduğum geldi. Acaba o etkiliyor mu dedim. Hayırlısı bakalım.
Aslında benim de bebekler hep geç dollenme ilk oğlum gelmek bilmemişti seninki gibi belki bunlarda da kırki beklesek öyle olacaktık doğruluk payi olabilir kuzum
cabası var bayağı tam kavrayamiyor
İnsallah tutar memeyi de annesi bu dönemler biraz sabir gerektiriyor maalesef kırk çıkana kadar hepsi geçecek insallah
Kızlar doğumdan sonra kaç kilo verdiniz. Ben 14 kilo almıştım 12 günde 7 kilo gitti. Sizde durumlarda nasıl
20 kg almıştım 1 haftada 10 kg gitmişti şuan hiç tartılmadım bakalım kesin 70 lerde takilip kalmisimdir 🫣
Oyyy maşallah yavruma yaaa o kadar hızlı büyüyecek ki inanamıcaksın zaten 🥹 Allah nazarlardan saklasın onu. Fırsat buldukça uyumakla cok iyi yapıyorsun, uyku kadar sütü artıran bişey daha yok
Benim bel ağrısının akıbeti belli oldu mastit oluyorum, genel vücudum kırılıyor ağrıdan. Şimdi ateş de başladı sabah olsun direkt doktora gidicem. Daha önce mastitin kıyısından dönmüştüm bu sefer dönemedim
Ahhh çiçeğim benim çok geçmiş olsun mastit kadar beter bisey yoktur bol bol sağ kendini dokunulmayacak kadar hassas oluyor göğüsler de ilaçla geçiyor neyseki

kızlar bugün doğumu olacaklara ahayırlı doğumlar diliyorum 🩷🤲🏻
Ben 39 haftadayım 40 a doğru gidiyorum ☺️Bişey soracağımmbenim üç gündür günde iki kez falan karnımın altına aynı sanki adet olucakmışım gibi ağrı giriyor hafif böyle üst bacağıma vuruyor bi 15 dk falan sürüyo sonra geçiyor bu neden olurr doğum sancısı olmadığı belli ama anlayamadım ben

İlla kesilmesi zorunlu mu mesela ben diyorum ki sen yine sadakanı ver fazla fazla ver yani gerekirse, zaten minicik saçları var tartsan hassas terazi bile ölçemez
Haklısın canım tabiki önemli olan niyet. Ve zaten gramı gramına vermek sart değil. Gücün doğrultusunda hatta bazen tarttigindan da fazlasini sadaka veriyorsun.

Canım benim
Ne durumdasın var mı gelişme su gibi geçsin çoğumun hiç anlamadan bir avaz da al kucağına 🙏

Aslında benim de bebekler hep geç dollenme ilk oğlum gelmek bilmemişti seninki gibi belki bunlarda da kırki beklesek öyle olacaktık doğruluk payi olabilir kuzum

İnsallah tutar memeyi de annesi bu dönemler biraz sabir gerektiriyor maalesef kırk çıkana kadar hepsi geçecek insallah

20 kg almıştım 1 haftada 10 kg gitmişti şuan hiç tartılmadım bakalım kesin 70 lerde takilip kalmisimdir 🫣

Ahhh çiçeğim benim çok geçmiş olsun mastit kadar beter bisey yoktur bol bol sağ kendini dokunulmayacak kadar hassas oluyor göğüsler de ilaçla geçiyor neyseki
Canım hiç sorma heryerim kırılıp dökülüyor, göğüs ateş içinde. Antibiyotik başlıcam simdi, gerçekten ben böyle beter bisey görmedim

Evet cnm hastanedeyim. Açılmam yavaş 2.5 cm şimdi. Su geldikçe sızlıyor kuyruk sokumum ama doğum sancısı değilmiş bunlar henüz. Uyuyabilirsen iyi olur dediler. Yemek yemek de gece yarısı itibarıyla yasak.
Ay Allah'ım sağlıkla kolaylıkla kavuştursun inşallah. Bizi de güncelle 🌸

Canım hiç sorma heryerim kırılıp dökülüyor, göğüs ateş içinde. Antibiyotik başlıcam simdi, gerçekten ben böyle beter bisey görmedim
Ah çilekçim inşallah hemen atlatırsın ya, çok üzüldüm gerçekten sağım da yapıyor muydun ekstra

Back
X