• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    231
Canım benim kesi yerime sıvı geçirmez bant bile yapıştırılmadı. 3. gün eve çıkınca hemen duşumu aldım ılık suyla. Hiç acımadı. Sonrasında da bölgeyi iyi kurularsan bir şey olmaz Allah’ın izniyle.
Aa öyle mi benim ameliyattan çıkınca bantlıydı zaten ama normal bant sonra ertesi günü doktor pansuman yapıp sıvı geçirmez bant taktı 3 gün sonra çıkar dedi artık takmana gerek yok açık kalsın iki krem verdi madecassolle dışı mavi renk bi krem şeffaf renkte 5 dk arayla bunları her gün sür 1 hafta sonra kontrole gel dedi

kızlar bebişler kaç dk emiyo bi memeyi, benimki çok uzun emmiyo en fazla 5 dk, 30 dk emmesi mi gerekiyor

C cilekcanavari kuzum nasıl oldun ? Daha iyi misin kontrole gidecektın galiba
Canikom iyiyim antibiyotik iyi geldi.
Alyanın kontrolü vardı bugün şükür herseyi cok iyi ama yüzü bana hala sarı gibi geliyor, doktoru anne sütü sarılığı bu dedi. 3 ay sürer ama zararı yok geç açılır rengi dedi. Çocikimin kendi rengini göremedik daha

Canım ben de aynı durumdayım maalesef. Kayınvalide stresinden iştahım azaldı. Bugün hastaneye gittim mide bulantısından dolayı. Süt sağıyorum diye bir tedavi uygulayamadılar. Döndüm öylece.
Çok üzülüyorum canım sana ya gerçekten zor bi imtihan insana destek değil yük oluyorlar

Kızlar ya ben devlete gidiyordum ama 2 gün kalınca fikrim değişti bugün bir özel hastane ile görüştüm, muayene oldum. Tansiyon yine yüksek çıktı 15 çıktı zaten tansiyon sebepli 2 gece kaldım hastanede. Suyum da sınırdaymış. 39+1 deyim şu an. Tansiyon böyleyken seni daha fazla bekletmek riskli olur dedi doktor. Pazartesi veya salı doğuma girmeni öneririm dedi. Sancım çıkmadı hiç. Eğer sancın olmazsa suni sancıyla deneyebiliriz veya sezaryen planlayabiliriz dedi. Açıkcası suni sancı beni korkutuyor, vajinal muayeneler zaten beni mahvetti geçen hafta ondan da çok korkuyorum. Ama sırf bunlar için de direkt sezaryen demek içime sinmiyor. Sizin tecrübelerinizden fikir almak istiyorum. Sezaryen çok mu zor?

Canım aynı senin gibiydim hastanede makine getirdiler direkt bebeği küveze alınca. 2 3 saatte bir sağdık 20dk biri 20 dk birini. Damla damla derken 1 ml 2 ml o bile bizim için önemli dedi yoğun bakım hemşiresi şırıngayla çektik gelen o damlaları öyle öyle götürdük sonra sonra sütün gelecek merak etme sağımı hiç bırakma. Şırınga ile götürmeni tavsiye ederim. Makineden sonra arada biraz elle de sağdım kaç damla gelirse kardır diye ama eve gelince elektrikli sağma makinem var wee babynin onu kullanıyorum çıkartıyor sütü eller serbest ile de sağdım ama bozuldu benimki servise göndereceğim
Damla damla geldiği için makinenin içinde birikmiyoe ziyan oluyor akıp. Elle sağınca 1-2 ml arası topluyorum. Sızlıyor ucu. Bu süreçler normal mi bilmediğimden moralim bozuluyor. Dedikleriniz içimi rahatlattı. Elimle sağmaya devam edeyim😞

Neler dahildi? Doğumdan sonra bebeğin ilk kontrolü vesaire var mıydı içinde? Ekstra bir ücret çıkardılar mi? Kaç gün kaldınız
Cabım ben daha doğum yapmadım ama yaklaşık 8 ay önce devlet hastanesinde artık beklemeyelim suni ile doğumu bsşlatslım dendi görümceme. Sabah 9 da yatışı yapıldı akşam 8 de artık dayanamamaya başladı ve açıklığı hâlâ 1 cmdi. Sezeryana alın beni diye üsteledi ancak devlet hastanesi politika gereği alamayacağını ve doğumun sabaha anca olacağını söyleyince ambulans çağırıp özele geçtiler. Bildiğim kadar gebelik boyunca 5kere muayene olun duysa indirim yapıyor özeller. Her neyse o gece sezeryanla bebeği doğurdu. 1 hafta küvözde kaldı bebek. Çıkışta bebek için herhangi bir ücret ödemediler. Özelde doğum olduğu için ilk 28 gün SGK karşılıyor bebeğin masrafını. Sadece 50-100 tl gibi katılım payı ödediler muayene lerde bebek için. Onlar da 24000 gibi bi rakam ödediler mart ayında 1 gece kaldılar. Yani her hastanenin politikası farklıdır ancak belli kriterlerde indirim sağlıyorlar ve bebek için fahiş ücretler alamıyorlar

Kızlar ya ben devlete gidiyordum ama 2 gün kalınca fikrim değişti bugün bir özel hastane ile görüştüm, muayene oldum. Tansiyon yine yüksek çıktı 15 çıktı zaten tansiyon sebepli 2 gece kaldım hastanede. Suyum da sınırdaymış. 39+1 deyim şu an. Tansiyon böyleyken seni daha fazla bekletmek riskli olur dedi doktor. Pazartesi veya salı doğuma girmeni öneririm dedi. Sancım çıkmadı hiç. Eğer sancın olmazsa suni sancıyla deneyebiliriz veya sezaryen planlayabiliriz dedi. Açıkcası suni sancı beni korkutuyor, vajinal muayeneler zaten beni mahvetti geçen hafta ondan da çok korkuyorum. Ama sırf bunlar için de direkt sezaryen demek içime sinmiyor. Sizin tecrübelerinizden fikir almak istiyorum. Sezaryen çok mu zor?
Canım hiç zor değil çünkü mis kokulu bi bebeğe kavuşuyorsun işin ucunda. Tansiyon cok riskli bir durum ben tansiyon hastasıyım ve normal doğum asla gündeme gelmedi, ki ben gebeliğimde tansiyon ilacı kullanmadım bile. Spinal anestezi hiç acıtmıyor sinek ısırığı gibi. Sonrası zaten 5 dk içinde bebiş yanağında 😍
Bi 15-20 dk da senin işlemin sürüyor sonra odadasın. Epidural verildiği için hastanede olduğın süre boyunca ağrı meselesi cok gündeme gelmiyor. İlk yürüyüş ve gaz cıkarmak zordu benim için biraz. İlk 3 gün ağrılar oldu, 3 günün sonunda 5 kat merdiveni 4 kez indim cıktım bazı mecburi durumlardan.
Lütfen korkma öyle bi geçip gidiyor ki, geriye sadece bebeğine kavuştuğun ilk anların büyülü hissi kalıyor 😍 aynı anları yaşamak için, Alyaya ilk öpücüğü kondurmak için 10 kez daha sezaryen olurdum

Damla damla geldiği için makinenin içinde birikmiyoe ziyan oluyor akıp. Elle sağınca 1-2 ml arası topluyorum. Sızlıyor ucu. Bu süreçler normal mi bilmediğimden moralim bozuluyor. Dedikleriniz içimi rahatlattı. Elimle sağmaya devam edeyim😞
İlk sağımlar ziyan oluyor ama sağmazsanızda süt gelmez bebeklerimiz küvezde malum. Sezeryan doğumda 3. Güne doğru biraz biraz artıyor süt moraliniz bozulmasın kimisinin hemen de gelebiliyor tabi bilemem. Uçlar fena göğüs kalkanı kullanıyorum lansinoh krem bide. Aşırı hassasiyet var kıyafet değse acıyor o yüzden kalkan her daim takılı bende

Cabım ben daha doğum yapmadım ama yaklaşık 8 ay önce devlet hastanesinde artık beklemeyelim suni ile doğumu bsşlatslım dendi görümceme. Sabah 9 da yatışı yapıldı akşam 8 de artık dayanamamaya başladı ve açıklığı hâlâ 1 cmdi. Sezeryana alın beni diye üsteledi ancak devlet hastanesi politika gereği alamayacağını ve doğumun sabaha anca olacağını söyleyince ambulans çağırıp özele geçtiler. Bildiğim kadar gebelik boyunca 5kere muayene olun duysa indirim yapıyor özeller. Her neyse o gece sezeryanla bebeği doğurdu. 1 hafta küvözde kaldı bebek. Çıkışta bebek için herhangi bir ücret ödemediler. Özelde doğum olduğu için ilk 28 gün SGK karşılıyor bebeğin masrafını. Sadece 50-100 tl gibi katılım payı ödediler muayene lerde bebek için. Onlar da 24000 gibi bi rakam ödediler mart ayında 1 gece kaldılar. Yani her hastanenin politikası farklıdır ancak belli kriterlerde indirim sağlıyorlar ve bebek için fahiş ücretler alamıyorlar
Evet canım sanırım bu bir politika bebek için almaması lazım ama anne için serum, ilaç, antibiyotik, kan tetkiki vesaire çıkarıyormuş 🤐 yine de bakacaz bakalım. Teşekkür ederim açıklaman için çok sağ ol♥️♥️

Canım hiç zor değil çünkü mis kokulu bi bebeğe kavuşuyorsun işin ucunda. Tansiyon cok riskli bir durum ben tansiyon hastasıyım ve normal doğum asla gündeme gelmedi, ki ben gebeliğimde tansiyon ilacı kullanmadım bile. Spinal anestezi hiç acıtmıyor sinek ısırığı gibi. Sonrası zaten 5 dk içinde bebiş yanağında 😍
Bi 15-20 dk da senin işlemin sürüyor sonra odadasın. Epidural verildiği için hastanede olduğın süre boyunca ağrı meselesi cok gündeme gelmiyor. İlk yürüyüş ve gaz cıkarmak zordu benim için biraz. İlk 3 gün ağrılar oldu, 3 günün sonunda 5 kat merdiveni 4 kez indim cıktım bazı mecburi durumlardan.
Lütfen korkma öyle bi geçip gidiyor ki, geriye sadece bebeğine kavuştuğun ilk anların büyülü hissi kalıyor 😍 aynı anları yaşamak için, Alyaya ilk öpücüğü kondurmak için 10 kez daha sezaryen olurdum
Suni sancı yerine sezaryen daha mı mantıklı olur yani sence de? Teşekkür ederim açıklaman için ♥️♥️♥️ her zaman ki gibi içimi rahatlattın

Kız sen nasıl doğurdun anlatsana
sancım falan hiçbi sıkıntım yokken bi gün öncesinde de kontrolüm vardı hatta gece bi anda tansiyonum yükseldi en son 18/10 olmuştu zaten hastaneye gittiğimizde sancılarım başladı ama ben hissetmedim korkudan galiba 🥹 4 saat içinde acil sezaryen oldum 38+2'de hala daha tansiyonum düzelmedi 🥺 ilk haftam ölüm gibiydi ama ölmedim mis kokumun tadını çıkarıyorum artık çok şükür sen doğurdun mu

Back
X