• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    231
Kızlar bugün sezaryenden sonra 2. Gün. Bebeğim küvezde olduğu için evde sağım yapıyorum ama henüz çok süt gelmiyor. Eller serbest ile yaptığımda ziyan oluyor azıcık şey içinde toplanacak kadar çıkmıyor. Elimle yapıyorum 1.5 ml falan ağız sütü geliyor. Ama sanki şu an göğüslerim çok şiş. Acaba süt var da ben mi çıkaramıyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz
Canım hastanede süt sağım makinesi vardır. İlk günler için en güzeli hastane tipi sağım makinesi. Çünkü ilk süt koyu olduğundan eller serbest falan hikaye kalıyor. Hastanede sağım yapabilirsin ya da bir yerden kiralayabilirsin. Haftalık 750 lira falan (bence yeter bu süre çünkü sonra sıvılaşacak yavrun da gelir yanına zaten).
Biz aynı gün mü doğurduk acaba (13’ü). Yavrum neden küvozde? Göğüslerimiz de ya tam sağım yapamadık diye ya da süt oluşumu üçüncü günde arttı diye şişmiştir. İki durumda da mastit olmamak için iyi sağmak lazım.
Ben göğüs kalkanını sürekli kullanıyorum ve geceleri duş sonrası lansinoh krem. İşe yaradığını düşünüyorum çünkü bebikim çok emiyor yara olmadı🧿

Suni sancı yerine sezaryen daha mı mantıklı olur yani sence de? Teşekkür ederim açıklaman için ♥️♥️♥️ her zaman ki gibi içimi rahatlattın
Kesinlikle sezaryen bebek için en risksiz olanı kuzum. Bende normal doğurmak istediğimde Doktorum bana senin tansiyonun suni sancıyı kaldırmaz bebeği de seni de riske atmam demişti. Bende diretmedim zaten güle ounaya sezaryene gittim biliyorsun.
İyi ki de öyle yapmış cocikimi turp gibi doğurup kucağıma aldım çok şükür sorunsuz oldu. Bence doktoruna güven en kolay ve doğru olanı o bilir💕

Kesinlikle sezaryen bebek için en risksiz olanı kuzum. Bende normal doğurmak istediğimde Doktorum bana senin tansiyonun suni sancıyı kaldırmaz bebeği de seni de riske atmam demişti. Bende diretmedim zaten güle ounaya sezaryene gittim biliyorsun.
İyi ki de öyle yapmış cocikimi turp gibi doğurup kucağıma aldım çok şükür sorunsuz oldu. Bence doktoruna güven en kolay ve doğru olanı o bilir💕
Çok teşekkür ederim canım ya çok tatlısın cidden içimi rahatlattın Allah razı olsun 🩷🩷🩷🩷

Canım hastanede süt sağım makinesi vardır. İlk günler için en güzeli hastane tipi sağım makinesi. Çünkü ilk süt koyu olduğundan eller serbest falan hikaye kalıyor. Hastanede sağım yapabilirsin ya da bir yerden kiralayabilirsin. Haftalık 750 lira falan (bence yeter bu süre çünkü sonra sıvılaşacak yavrun da gelir yanına zaten).
Biz aynı gün mü doğurduk acaba (13’ü). Yavrum neden küvozde? Göğüslerimiz de ya tam sağım yapamadık diye ya da süt oluşumu üçüncü günde arttı diye şişmiştir. İki durumda da mastit olmamak için iyi sağmak lazım.
Ben göğüs kalkanını sürekli kullanıyorum ve geceleri duş sonrası lansinoh krem. İşe yaradığını düşünüyorum çünkü bebikim çok emiyor yara olmadı🧿
Hastanede hangi bölümden sağma işlemini talep ediyoruz? Evet ben de 13ü doğurdum. Doğum sırasında ciğerindeki suyu kendisi atamadığı için kandaki oksijen ve karbondioksit miktarı istenilen gibi olmadı bu sebeple yoğın yoğun bakımda solunuma bağladılar. Şu an evdeki eller serbest sağım yapmıyor zaten ve çok canım acıyor kızarıklık var ucunda. Yarın hastanede sorayım hemen🙏🏻

Hastanede hangi bölümden sağma işlemini talep ediyoruz? Evet ben de 13ü doğurdum. Doğum sırasında ciğerindeki suyu kendisi atamadığı için kandaki oksijen ve karbondioksit miktarı istenilen gibi olmadı bu sebeple yoğın yoğun bakımda solunuma bağladılar. Şu an evdeki eller serbest sağım yapmıyor zaten ve çok canım acıyor kızarıklık var ucunda. Yarın hastanede sorayım hemen🙏🏻
Tez zamanda şifa bulur inşallah. Yoğun bakımda emzirme uygulaması da olduğu için orada genelde oluyor. Onlara sormakta fayda var. Krem falan işe yaramıyor mu? Mümkün olduğunca açıkta tutmak lazım geceleri iyileşmek için iyi fırsat. Tahinin üzerinde biriken yağ da işe yarıyor derler denemedim ama

Kuzu senin doğum hikayen çok iyi. Bana mesela çok söylememe rağmen vermediler sedasyon. Bence verilmeliydi😂 spinal anestezi çok basitti. Bende damar yolu çok daha zor açılır mesela. Çok basit geldi. Bebiş çıkana kadar da çok kısa ve kolaydı. Sonrası uyanık olduğumdan stresli geçti benim için. Niye vermediler onu da anlamadım. Acaba tansiyon falan mı çıktı. Çünki sürekli damardan bir ilaç veriyorlardı.
Ayrıca bizde ameliyat sonrası epidural diye birşey istermisiniz ağrıları geçiriyormuş ama ekstra ücreti vardı. Ağrım olursa alırım diye düşündüm. Ama sonra unutmuşum onu tamamen. Seninki baya konforlu geçmiş 🧿

sancım falan hiçbi sıkıntım yokken bi gün öncesinde de kontrolüm vardı hatta gece bi anda tansiyonum yükseldi en son 18/10 olmuştu zaten hastaneye gittiğimizde sancılarım başladı ama ben hissetmedim korkudan galiba 🥹 4 saat içinde acil sezaryen oldum 38+2'de hala daha tansiyonum düzelmedi 🥺 ilk haftam ölüm gibiydi ama ölmedim mis kokumun tadını çıkarıyorum artık çok şükür sen doğurdun mu
Ay yok hepiniz doğurdunuz ben de sizi izliyor gibiyim 🤣

Arkadaşlar aranızda devlet hastanesinde doğum yapacak olan var mı surec nasil işliyor acaba bilgi verir misiniz ? Bir de zeynep kamil ve Lütfi Kırdar şehir hastanesi arasında kaldım bilgi sahibi olanlar varsa yazabilir mi
Merhaba 13 Ekimde Zeynep Kamilde doğum yaptım. Baştan sonra tüm kontrollerimde orada yapıldı. Merak ettiğiniz şeyleri yazarsanız yaşadıklarıma ve gördüklerime dayanarak size bilgi vermeye çalışırım.

Merhaba 13 Ekimde Zeynep Kamilde doğum yaptım. Baştan sonra tüm kontrollerimde orada yapıldı. Merak ettiğiniz şeyleri yazarsanız yaşadıklarıma ve gördüklerime dayanarak size bilgi vermeye çalışırım.
Ayy çok teşekkür ediyorum hem de zeynep kamilde yapmışsınız ben de oraya gidiyorum kontrollere ve son haftaları genel olarak süreç nasıl ilerledi başından sonuna yazabilir misiniz meşgul etmeyeceksem🙈 merak ediyorum bizi neler bekliyor

Kuzu senin doğum hikayen çok iyi. Bana mesela çok söylememe rağmen vermediler sedasyon. Bence verilmeliydi😂 spinal anestezi çok basitti. Bende damar yolu çok daha zor açılır mesela. Çok basit geldi. Bebiş çıkana kadar da çok kısa ve kolaydı. Sonrası uyanık olduğumdan stresli geçti benim için. Niye vermediler onu da anlamadım. Acaba tansiyon falan mı çıktı. Çünki sürekli damardan bir ilaç veriyorlardı.
Ayrıca bizde ameliyat sonrası epidural diye birşey istermisiniz ağrıları geçiriyormuş ama ekstra ücreti vardı. Ağrım olursa alırım diye düşündüm. Ama sonra unutmuşum onu tamamen. Seninki baya konforlu geçmiş 🧿
Aaa bana sedasyonu tansiyonum cıktı diye vermişler kuzum ya sana neden vermediler ki? Normalde böyle bi durum konusulmamıstı spinalle devam edilecekti ama bebek cıktıktan sonra ben küvöze girer mi diye sayıklarken tansiyonum yükselmiş ve dayamışlar sedasyonu sesim kesilsin diye heralde😁 kaybetme korkusu tansiyonumu tetiklemiş kaçınılmaz olarak
Ben biraz da konforlu hale getirdim, zor olan herseyi görmezden geldim hafızamdan da sildim. Cünkü Alyayı cok istemiştim ve kendimle ilgili olan seylere karsı bedenim ve beynim tepkisiz kaldı. Ameliyat mı olmuşum, olsun. Göğüslerim yara mı olmuş, olsun. Sancı mı çekmişim, bebeğime geleceğine bana gelsin. Tanrıya duyduğum minnet ve şükürle ayakta kaldım şikayetlenmeyi kendime lüks gördüm.
O yüzden psikolojik güç vermeye çalışıyorum hepinize 😍
bebeğimizi sağlıkla kucakladıysak bizden iyisi yok, tüm çabamız bunun içindi ♥️
Herkesin doğumu bitsin ondan sonra gerçekleri anlatırım dermişim 😜
Şaka şaka 😁
Ama epiduralsiz dayandığın için tebrik ederim valla beni ayakta tutan oydu

Kızlar, sezaryen sonrası ağrılar aşağı yukarı ne zaman tamamen bitiyor ?

Ben hemşirelerden istemiştim

Kızlar nişan geldikten sonra ne zaman doğum başlıyor? Bi de hemen sancı mı geliyor yoksa dümdüz devam mı?internette nişan gelse bile bi hafta sonra olabilir diyorlar. Gece gece kafama takıldı. Günüm az kaldı ama belirti yok sıfır sancı. Gelen giden yoklayan hiç bi şey yok. Benim gibi olan var mı ya. Doğum başlaması için Nişan mı gelir yoksa sancı mı. Ya da direk pat diye hepsi mi geliyor. Acaba ben mi anlamadım ilk doğum diye.

Peki o ağrılar 10 gün dayanılmaz mı yoksa daha ziyade hareket ederken yaranın acısı şeklinde mi🫣
Benim üç gün şiddetli ağrım vardı. Yürüyemedim. Sonra yavaş yavaş azaldı. İlk on gün hareketlerimi kısıtladı birazcık kalkarken yürürken falan. Şu an 27. gündeyim. Hiç Ağrım kalmadı çok şükür

Kızlar nişan geldikten sonra ne zaman doğum başlıyor? Bi de hemen sancı mı geliyor yoksa dümdüz devam mı?internette nişan gelse bile bi hafta sonra olabilir diyorlar. Gece gece kafama takıldı. Günüm az kaldı ama belirti yok sıfır sancı. Gelen giden yoklayan hiç bi şey yok. Benim gibi olan var mı ya. Doğum başlaması için Nişan mı gelir yoksa sancı mı. Ya da direk pat diye hepsi mi geliyor. Acaba ben mi anlamadım ilk doğum diye.
Benim nişan geldi apar topar hastaneye gittim. Doktor açıklık var dedi alalım dedi. Gittiğime pişman oldum çünkü muayeneden sonra kanama başladı. Şu anki aklım olsa hemen gitmezdim.

Back
X