- 11 Nisan 2024
- 1.745
- 1.648
- 53
Canım hastanede süt sağım makinesi vardır. İlk günler için en güzeli hastane tipi sağım makinesi. Çünkü ilk süt koyu olduğundan eller serbest falan hikaye kalıyor. Hastanede sağım yapabilirsin ya da bir yerden kiralayabilirsin. Haftalık 750 lira falan (bence yeter bu süre çünkü sonra sıvılaşacak yavrun da gelir yanına zaten).Kızlar bugün sezaryenden sonra 2. Gün. Bebeğim küvezde olduğu için evde sağım yapıyorum ama henüz çok süt gelmiyor. Eller serbest ile yaptığımda ziyan oluyor azıcık şey içinde toplanacak kadar çıkmıyor. Elimle yapıyorum 1.5 ml falan ağız sütü geliyor. Ama sanki şu an göğüslerim çok şiş. Acaba süt var da ben mi çıkaramıyorum ne yapmamı tavsiye edersiniz
Biz aynı gün mü doğurduk acaba (13’ü). Yavrum neden küvozde? Göğüslerimiz de ya tam sağım yapamadık diye ya da süt oluşumu üçüncü günde arttı diye şişmiştir. İki durumda da mastit olmamak için iyi sağmak lazım.
Ben göğüs kalkanını sürekli kullanıyorum ve geceleri duş sonrası lansinoh krem. İşe yaradığını düşünüyorum çünkü bebikim çok emiyor yara olmadı