Ah ahh bizim 1 ay oldu doğalı her gaz sancısında doymuyo bu çocuk çok iştahlı yap bi mama diye diye kavgalar ediyoruz. Annem ve anneannem yanımdaydı başlarda yok var sütüm ac değil cocuk diyorum ikna edemiyorum baska odalarda açlıktan cocuk perişan oldu diye konuşuyorlar kendi aralarında:) ikisininde sütü pek olmamis max 6 ay emzirmisler en son yahu bu benim ilk çocuğum değil 33 ay emzirdim bi tuhaflık olsa anlamaz miydim dedim o günden sonra sakinlediler biraz ama yine gaz sancilarinda uyumayı dur ben bi mama yapayim rahat uyusun cocuk diyiveriyo annem.
Bagirsak gazi bizde de çoktu gaz damlasi masaj falan azaldı biraz biraz simdilerde probiyotikli bi damlaya da başladık kaka yapamıyoruz bizde 2 gunde 1 yapıyor o da rahatsız ediyor kuzumu. Bağırsakları gelisim döneminde oldugu icin 2.ayin sonuna kadar gaz malesef sorun olabiliyormuş. Beklicez artik ne yapalim
Korse taktım ben sezaryenden sonra ve taktığım günler daha fazla ağrı ve kanamam olduğunu fark ettim. İstersen bi dene ama benim deneyimim bu şekilde oldu şimdilik bıraktım 40a doğru takacağım
Bende varım. Ve duygularım çok karmaşık. Bütün hücrelerimi korku sardı adeta. Bi yandan kızıma kavuşacağım için mutluyum ama etrafımdan hep doğum ve sonrası süreçle alakalı olumsuz şeyler duyduğum için son günlerim çok endişeli geçiyor. Bunu nası aşıcam şuan bilmiyorum. Kötü bir deneyim yaşamaktan, bebeğimin doğum sonrası küvöze girmesinden vs her şeyden korkuyorum. Bu süreci atlatanlar öneriniz nedir kendimi nası telkin edebilirim
Çok sıkıntı çektim yavrum,çok kolay sanıyordum meğer hiç öyle değilmiş,yakın arkadaşım eve gelip gösterdi.Onda bile zorlandım,birkaç kere ayağa kalkıp mememi annemler bebeği ayakta tutarken vermeye çalıştım tuttu da ama her yanım tutuldu.Şimdi eskiye göre daha iyi.Gögüs ucu çıkarıcı deneyebilirsin,bir de meme ucunu c şeklinde ya da makas şeklinde üst damağa yapıştırıp alt çenesinin çalıştığını görmen lazım.Zaten emdiğini çekiş gücünden anlıyorsun,hem de ses çıkarıyor yutkunma sesi oluyor.Ve her emzirdimten sonra lansinoh krem ve gümüş kapak kullanıyorum.
Şu an aynı şeyi yaşıyoruz üç kişi emziriyoruz bebeği, zaten sütüm gelmiyor meme ile birlikte şırıngadan mama veriyorum sütüm ne zaman gelir onu ds bilmuroum annem de sürekli sütün niye gelmedi deyip duruyor tam çıldırmalık ortam
Bende varım. Ve duygularım çok karmaşık. Bütün hücrelerimi korku sardı adeta. Bi yandan kızıma kavuşacağım için mutluyum ama etrafımdan hep doğum ve sonrası süreçle alakalı olumsuz şeyler duyduğum için son günlerim çok endişeli geçiyor. Bunu nası aşıcam şuan bilmiyorum. Kötü bir deneyim yaşamaktan, bebeğimin doğum sonrası küvöze girmesinden vs her şeyden korkuyorum. Bu süreci atlatanlar öneriniz nedir kendimi nası telkin edebilirim
Şu an aynı şeyi yaşıyoruz üç kişi emziriyoruz bebeği, zaten sütüm gelmiyor meme ile birlikte şırıngadan mama veriyorum sütüm ne zaman gelir onu ds bilmuroum annem de sürekli sütün niye gelmedi deyip duruyor tam çıldırmalık ortam
Canım süt gelecek merak etme gelmeyecek sanıyorsun geliyor,ben kv annem eşimin yanında makineden sağmaya başladım göğüslerim kocaman olmuştu 1 damla süt gelmedi kendimi çok başarısız hissettim,herkes çünkü çok garip bakıyordu bir anda çok stres oldum diye ağlamaya başladım.Sonra gene sağdım sarı süt geldi,emzirmeyi bilemediğim için şırıngayla onları verdik.Sonra emzirmeyi öğrenince süt kendiliğinden indi,sadece desteklemeye çalışıyorum artık.Ama aceleci davranma benim 5.gün filan geldi
Kaygıların olması çok normal hepimizde var bence bu ama böyle düşünme güzel düşüncelere odaklan inşallah sonunda karnımızda değil kucağımızda olacaklar rabbim kolay sağlıklı doğum nasip etsin bizlere
Kaygıların olması çok normal hepimizde var bence bu ama böyle düşünme güzel düşüncelere odaklan inşallah sonunda karnımızda değil kucağımızda olacaklar rabbim kolay sağlıklı doğum nasip etsin bizlere
Kızlar ben doğurdum baya toparlandım, 2 defa yürüdüm. Sondam çıktı gaz çıkartmayı bekliyorum. Bende gebelik şekeri vardı diyetle gidiyordum, oğluşumun şekeri hep düşük çıktı 39-42 arası. Şimdi serum takmaya götürdüler yeni doğan yoğun bakıma inşallah çabucak geri gelir
Kızlar ben doğurdum baya toparlandım, 2 defa yürüdüm. Sondam çıktı gaz çıkartmayı bekliyorum. Bende gebelik şekeri vardı diyetle gidiyordum, oğluşumun şekeri hep düşük çıktı 39-42 arası. Şimdi serum takmaya götürdüler yeni doğan yoğun bakıma inşallah çabucak geri gelir
kızlar göğüsleriniz sert ve diri mi acaba? Benim çok yumuşak galiba sütüm yok bebeğimde sürekli aranıyor. Dayanamadım emzik verdim kaç saattir emziriyorum uçları acıdı artık iyice