• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Kızlar bezi taşırma yapanların yavruları erkek mi hep. Bi teorim var da🤣
İki çocuğum da yaşamadığım sorunu bunda yaşıyorum hepsine de aynı marka kullandım acaba bez mi büyük geluyor diyorum 5 kg diye 2 numaraya geçtim hata mı ettim ki

Benim kv de 4 gün bakmasına rağmen zorbaladı zaten. Şakayla karışık" Annenin sütü sana yetmiyor mu , süt anne bulalım sana " Diye seviyordu bebeğimi. Bi ara o kadar zorlandım ki ona rağmen keşke kalsaydı dedim. Ama kalsa daha çok da kafayı yiyebilirdim.. Bana doktor mama verme dedi. Keşke ver mi deseydi diyorum bazen. Tüm gün memem açık süt çıkarmaya çalışıyorum acısını falan geçtim artık... Bir yandan da sarılığı artacak tekrar alacaklar diye korkuyorum 😞
İnan ki ben de bir ara keşke kalsaydı en azından 1-2 saat uyuyordum diye düşündüm. Sonra o burada olmasın da uyumasam da olur kafasına girdim yaptıklarından dolayı 😶 Biz taburcu olduktan sonra benim buzluktaki süt stokları bitince sütüm öğünleri karşılamamaya başladı. Anne bebek uyum servisini aradık. Mama markası öneremiyoruz ama doymuyorsa mama verin tabii ki dediler. Öyle başladık. Ben de yavruma mama vermek istemezdim ama bazen olmayınca olmuyor galiba. Ama senin bebişin emmeyi biliyor. Bu çok iyi bir şey. Topuğunu sık, burnunu sık. Uyandır. O doyar Allah’ın izniyle.

Kızlar benim sütüm sağ göğsüme göre sol göğsümden daha fazla geliyordu. İki gündür sol tarafta kol altıma doğru bir ağrı, sertlik var ve sağımda sütüm az çıkıyor. Ateşim falan yok. Bu mastit olabilir mi? Nasıl geçecek?

Aynı sorunu bir süredir yaşıyoruz özellikle memem çok dolu olduğunda olduğunu fark ettim ne kadar dikkat etsem de genzine kaçırıyor sağlık ocağındaki ebe normalde makas tutuşunu önermiyorum ama çok tazyikli geliyorsa ondan olabilir makas tutuşu yap dedi bana biraz faydası oldu gibi
Kayınvalidem de bana öyle yap dedi bende o şekilde yapmaya çalışıyorum da çok hızlı içiyor sütü nefes nefese kalıyor korkuyorum

Aynisi neredeyse hergun oksuriyor bnde bunu arastiriyordum burnuda tikali degil serum fizyolojik yapiyorum, sirtimi tam dayiyorum koltuga once kendim rahat ediyorum bebeiside yan yatiriyorum burnuna ozellikle dikkat ediyorum meme ile arasi acik olsun diye, bir de sanirim ilk cok acikinca hizli hizli emerken kaciyor birde uykuya daldiginda agzinda biriktiriyor sanirim
Evet hızlı hızlı çekiyor sanki meme kaçıyor ya ödüm kopuyor gercekten emzirmekten soğudum sirtina vurunca geçiyor dimi kendimi boğazına kacsa bile panik yapmamam gerektiğine inandirip rahat olmaya çalışıyorum

Kızlar kizlar,
39+0 da vajinal doğum yaptım. Tam olarak 1 hafta önce. Son iki hafta nasil geçti anlamadım.

Foruma girip doğum hikayesi yazacak zamanım dahi olmadı. 😔

Biz eşimle yalnızız bu süreçte ve keşke annelerden biri gelebilseydi dedik. Yemek ve işleri inanın o kadar yük geliyor ki. Çöpü çıkarmak bile büyük bir yardım.

Şöyle göz attım, dertler benzer. Hepinize kocaman sarılıp süt sagmaya gidiyorum. Sonrasında firsat bulursam uyku.

Kızlar benim sütüm sağ göğsüme göre sol göğsümden daha fazla geliyordu. İki gündür sol tarafta kol altıma doğru bir ağrı, sertlik var ve sağımda sütüm az çıkıyor. Ateşim falan yok. Bu mastit olabilir mi? Nasıl geçecek?

Canım bir gün sağmazsam bende de oluyor. Ben bu yüzden sağıyorum biraz da. Çocuğum devamlı emen bir tür ama yine de fazla geliyor sanırım boşaltamıyor

İki çocuğum da yaşamadığım sorunu bunda yaşıyorum hepsine de aynı marka kullandım acaba bez mi büyük geluyor diyorum 5 kg diye 2 numaraya geçtim hata mı ettim ki

Canım ben kendi sorunumu buldum. Bacaklarla bez arasında boşluk oluşturmadan orayı sıkı tutarak bağlamaya başladım. Şimdilik iyi gidiyor sızıntı kesildi. Biz hala 1 kullanıyoruz 2 daha büyük olur daha da sızdırır diye düşünüyorum. Ama bizimki 3.800 falan.

Canım bir gün sağmazsam bende de oluyor. Ben bu yüzden sağıyorum biraz da. Çocuğum devamlı emen bir tür ama yine de fazla geliyor sanırım boşaltamıyor
Kuzum ben 3 saatte bir sağıyorum bebiş emmediği için. O yüzden mastit olamaz diye düşündüm ama garip bir ağrı olunca da şüpheye düştüm.

Kızlar avent biberon kullanan var mı? Benim oğlum içemiyor onda.

Kızlar biraz içimi dökmek istiyorum. Benim kayınvalidem 10 gün bize bakacaktı. Fakat bebeğim yoğun bakımda 6 gün kaldığı için 4 günü kaldı izin olarak. Sonra annem izin aldı o bakacaktı fakat babam hastaneye yatırıldı kanser hastası olduğu için. Annem mecbur onun refakatçisi oldu. Ben eşimle tek kaldım. Bebeğe ikimiz yetişmeye çalışıyoruz. Neyseki serbest mesleğiz.. Üzüntüden sütüm artmıyor. İki memeyi sağıyorum ortalama 40-45 ml oluyor. Çoğu zaman bebeğim uyanmıyor emmiyor. Ben artık mahvoldum. Bebeğe yetemiyorum gibi geliyor. Napacam bilmiyorum. Eşim sağolsun en büyük destekçim ama yalnız ve çaresiz hissediyorum. Ağlayamıyorum bile.. Öyle bir içimi dökmek istedim

Canım bugünler geçecek her anne hibi sen de baş edeceksin hatta ediyorsun. Bizler yorgun savaşçılarız hem ağrılarımız hem duygusal dezavantajımız hem de korumak büyütmek istediğimiz mücevherlerimiz var. İçimizde de o güç var. Ağlamaktan da çekinme o da bir baş etme yöntemi. O da bir çare bence.

Bu arada bugün doktor bana DR Cooks Mom’s Baby Tea diye bir şey önerdi süt artırımı için. İstersen başka da kullanabilirsin ama içinde çemen otu olsun mutlaka dikkat et dedi.

Kızlar sizin ben işleriniz de 7/24 emmek istiyor mu? Üretime geçemeden meme istiyor benimki. Memem çürüdü ya😬

Canım benimki de öyle. Doktor yoğun bakımdan dolayı çocuk tekrar güven alanı oluşturmak istiyor sana saat aralığı bile vermiyorum devamlı emzir dedi. Senin böyle sürecin oldu mu bilmiyorum ama bende durumlar böyle.

Kızlar demir ilacı kullanıyor musunuz doktorum devam et kullanmaya dedi ama kabızlık yapar diye korkuyorum kullanmıyorum

Ben kullanıyorum çünkü kanım 9a düştü doğum sonrası 🫠 drun verdiği ilaç yan etki yaptığı için ocean demir ve c vit tablet kullanıyorum birlikte alınca emilimi artırdığı için

Kızlar bana kadın doğumcum üç ay kullan demişti ama ne yalan söyleyeyim yine kabus kusmalar yaşamaktan korktuğum için başlamadım. Bugün de çocuk doktorum dedi ki mutlaka 4 ay kullan çocuğun zeka gelişimine çok katkısı olacak. O yüzden başladım tekrar.

Peki sonradan düzene giriyor mu uykusu benim ilk bebe hala öğlen uykusunu bile 2 saat yapar uykudan yana çok rahattı ama bu dediğin gibi hacıyatmaz oldum bu nasıl yenidoğan anlamadım 🫠
Korkutmayım seni ama oglum 3yasina girdigi gun ilk defa sabaha kadar uyudu, gunduzleri uyumasi hic yoktu bu bebemde oyle 😅sonra oyle devam etti, ama zaten o zamana kadar oyuncakla vs vs oyalandigi icin bu kadar yorgunluk olmuyor,
Diyorum ya iate sizinkiler nasil uyuyor diye be yiyorsunu, iciyorsunuz benimde sutume gecsin🤣

Evet hızlı hızlı çekiyor sanki meme kaçıyor ya ödüm kopuyor gercekten emzirmekten soğudum sirtina vurunca geçiyor dimi kendimi boğazına kacsa bile panik yapmamam gerektiğine inandirip rahat olmaya çalışıyorum
Aynen kafası one dogru sirtina patlıyorum internette var video, burada sirtina vurmayin demis, benzer videolar var

.
Ben erkeklerin korunması gerektiğini düşünüyorum canım diğer tüm yöntemler bir şekilde bizim vücudumuzu hormonlarımızı etkiliyor çünkü. Risksiz günlerde geri çekilme riskli günlerde kondom olabilir.
Geri çekilme hiç güvenmiyorum risk alamam 😅😂

Back
X