• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Kızlar genel olarak okudum yazılanları bi bayadır yazamıyordum. Sanırım hepimiz aynı durumlardan muzdaripiz. Boş yere hepimiz ayrı ayrı kaygılanıyoruz ama aslında genelin yaşadığı olağan şeyleri yaşıyoruz anladığım kadarıyla. Benim de ilk günler sütüm azdı, bebeğim emmiyordu daha yeni yeni kendi isteği ile emmeye başladı. Biberon ile mama verince hemen emmeye başlıyordu fakat mememi alması için resmen mücadele veriyordum. Sarılık değeri 11 çıktı, kaka ve idrar fazla yapmadı 1 2 gün ne yapacağımı bilemedim mamaya o şekilde başladım. 2 gündür falan istekli emiyor şükür sanırım sütüm de arttı biraz ama hala sağınca az geliyor. Benim de kızım uyuyor sürekli hele 1 2 güne kadar emzirmek için bile uyandırmak imkansız gibiydi. Sanırım o da sarılıktan dolayı. Bunun dışında devamlı emiyor mu sütün var mı falan diye soran tayfadan bende de var artık bazılarının telefonunu açmıyorum.. kısaca aynı şeyleri yaşayan farklı insanlarız🫠 birbirimizi bu dönemde en iyi yine biz anlarız

Kızlar bebisleriniz kakayı gürültülü mu yapıyor yoksa sessiz mi?

Benim de hala meme ucum yok bebeğim kavrayamıyor sarılık oldu bu yüzden göğsümden süt yeni yeni geliyor o da sağımla. Ne yapıcam bilmiyorum valla.
Daha önce yazan oldu mu bilmiyorum ama lansohun göğüs ucu çıkarıcıları var. Biraz işe yarıyor.

Ya kızlar ben size bişey sorucam başından beri emzirmede sıkıntı cekmiyodum çok rahattım son 3-4 seferdir boğazına kaçıyor öksürüyor bebeğim ödüm kopuyor resmen panik atak geçiriyorum Allah'tan şuan kayınvalidem bizde de ona koşuyorum hemen çünkü ben korkudan ağlıyorum bebek iyi ben kendime gelemiyorum resmen kayınvalidem korkma bişey olmaz sırtına vur bilmem ne diyoda gel bide bana sor emzirmek eziyet oldu resmen korka korka emziriyorum hatta sütü sagiyorum onla vermek istiyorum emzirmekten kaçıyorum resmen bugün sabah yine oldu bu sefer daha soğukkanlı davrandim kendim hallettim ama ter icinde kalıyorum resmen boğazına kaçar mı diye of hergun düşünüyorum kayınvalidem gidince nasıl yapicam diye esimde gece eve geliyor zaten
Çözümü olan var mı niye böyle oluyor ya

Canım nasıl tıkanıyır? Bizim ki bir kere kendinden geçti bildiğin eli kolu düştü sesi kesilde yavrumun bir kaç saniyeliğine sonra düzeldi. Hızlı çektiği için oluyor. Ama mecbur emzirdik tekrar. Doktora gittik. Akciğerine kaçmış mı diye baktı birşey olmamış allahtan

Canım nasıl tıkanıyır? Bizim ki bir kere kendinden geçti bildiğin eli kolu düştü sesi kesilde yavrumun bir kaç saniyeliğine sonra düzeldi. Hızlı çektiği için oluyor. Ama mecbur emzirdik tekrar. Doktora gittik. Akciğerine kaçmış mı diye baktı birşey olmamış allahtan
Evet benim bebeğimde öyle oldu bı kere kıpkırmızı oldu sesi falan kesildi o kadar korktum ki bir saat ağladim şoktan zaten o günden sonra tekrarlamaya başladı bu boğaza kaçma meselesi tek başıma olduğumda olur diye çok korkuyorum annemler soğukkanlı olmamı söylüyorlar ama ne mümkün

Kızlar bebisleriniz kakayı gürültülü mu yapıyor yoksa sessiz mi?
Benim ki gurultulu yapiyor, gaziyla beraber firtlatiyor sanirim 😅

Bugun kizimin gobegi dustu, annemle beraber yikadik pakladik 😊 kizlar bebegmin goz kapaginda pembe leke var, dogum lekesimidir yoksa gecici bir sey mi? Var mi bebeginde olan ?

Kızlar daha öncede sormuştum cevap veren olmadı. Ben yıllardır doğum kontrol hapı kullandım şimdi bebeğime süt içirdiğim için kullanamam. Nasıl bir yöntem kullanabilirim. Spiral mi taktırsam nasıl oluyor o kullanan deneyimleyen var mı? Siz korunma yöntemi ne düşünüyorsunuz? 🌸
çok uzun süre eşime yaklaşmayı düşünmüyorum 😁

Benim ki gurultulu yapiyor, gaziyla beraber firtlatiyor sanirim 😅

Bugun kizimin gobegi dustu, annemle beraber yikadik pakladik 😊 kizlar bebegmin goz kapaginda pembe leke var, dogum lekesimidir yoksa gecici bir sey mi? Var mi bebeginde olan ?

Benim de sol göz kapağında hafif pembemsi kızarık gibi bir şey var sanırım bazen geçiyor bilemedim ben geçer diye düşündüm takip ediyorum

Kızlar daha öncede sormuştum cevap veren olmadı. Ben yıllardır doğum kontrol hapı kullandım şimdi bebeğime süt içirdiğim için kullanamam. Nasıl bir yöntem kullanabilirim. Spiral mi taktırsam nasıl oluyor o kullanan deneyimleyen var mı? Siz korunma yöntemi ne düşünüyorsunuz? 🌸

Prezervatif + yumurtlama zamanlarını atlama yöntemi. Doktor 40’ımızda çağırdı bu konuda bilgi verecekmiş.

Canım bugünler geçecek her anne hibi sen de baş edeceksin hatta ediyorsun. Bizler yorgun savaşçılarız hem ağrılarımız hem duygusal dezavantajımız hem de korumak büyütmek istediğimiz mücevherlerimiz var. İçimizde de o güç var. Ağlamaktan da çekinme o da bir baş etme yöntemi. O da bir çare bence.

Bu arada bugün doktor bana DR Cooks Mom’s Baby Tea diye bir şey önerdi süt artırımı için. İstersen başka da kullanabilirsin ama içinde çemen otu olsun mutlaka dikkat et dedi.
Çok teşekkür ederim. Yalnız olmadığımı bilmek ve yazdıklarınjz gerçekten çok rahatlatıyor.Bakayım hemen çaya🙏🏻🙏🏻

Back
X