- 10 Ocak 2024
- 1.266
- 1.462
- 53
Canım çünkü çok fazla memede kalıyor zor ayırıyoruz ayırdığım gibi aranmaya başlıyor mama veriyorum mamanın da çoğunu yiyor, tok olsa mama yemez herhalde bilmiyorumCanım az olduğunu nereden yola çıkarak düşünüyorsun
Canım aktif olarak 3 gündür emziriyorsun anladığım kadarıyla. Bebek ne kadar uyarırsa o kadar sütün gelecek emin ol. Daha çok yeni tutmaya başlamış ilk zamanlar da benim de çok çok azdı. O yüzden pozitif düşünmeye çalış bebek uyardıkça süt üretimi de artacakCanım bebeğim mememi tutmuyordu başta silikon uç denedim sonra doğum yaptığım özel hastanedeki ebeler kullanma bebeğin gazlı olur dediler, bıraktım bebek memeyi tutmadı. Her seferinde tutturmak için yarım saat ağlıyordu, üç kişi emziriyorduk annem kafasından ittiriyordu tutsun diye. O ağladıkça pes edip biberona yöneldim bu defa tamamen kesildi. Öyle olunca süt uyarımı olmadı yeterli, bu defa sütüm o kadar azaldı ki. Her sağımda 10-15 cc anca geliyordu. 20yi görünce mutlu oluyordum. Baktım olacak gibi değil emzirme danışmanı aramaya başladım, yüz yüze olanlar 5-6 bin lira istiyordu 2 saat için, kesin tutar garantisi de vermediler. En son devlet hastanesinde emzirme danışmanlığı bölümü olduğunu öğrendim aradım hastaneyi gebe okulu bölümüne bağlandım durumu anlattım gelin buraya dediler gittim çok yardımcı oldular. Çok gaza geldim oraya gidince hiç bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim. Bana sakın silikon kullanma biberonu kes kaşıkla ver mamayı ve her mama öncesi bebeğini memeye yönlendir zorla tuttur birkaç gün içinde kendisi tutar dediler (buna hiç inanmamıştım çünkü doğum yapalı 2 hafta oldu ve hep benim zorumla tuttular) ama istikrar çok önemliymiş onu anladım. Ordan geldiğimden beri biberonla mama vermiyorum bugün 3.günüm bebeğim direkt kavrıyor göğsümü. Yani çok uzattım ama emzirmek istiyorsan bi hastaneye bakabilirsin ben çok memnun kaldım.
Solgarı hastanedeyken kullanmaya başlamıştım. Başta 2-2-2 alıyordum. Bir süredir sabah ve akşam 3-3 alıyorum.Emilmeyen 2 göğsü sağınca mı 30 çıkıyordu? Benim de şu an o civar çıkıyor çünkü. Bazen emzirip sağıyorum 15-20 çıkıyor.
Evet söylediğiniz her şeyi ben de yapıyorum günde 6 tablet solgar alıyorum ama 3 e böldüm 2-2-2 alıyorum sen de mi öyle yapıyorsun? Bestlak doğumdan beri kullanıyorum ama bilmiyorum işe yaradı mı solgarı da 2 gündür alıyorum ne zaman etkisini görürüm acaba? Birde ne sıklıkla sağım yapıyorsun her emzirme sonrası mı? Amin inşallah ya, bu emzirme süreci benim için çok yıpratıcı oldu cidden.
EVet emince aciliyor ama gazi varsa cigner gibi soylebe soylene emiyorsa yine sıkı sıkı, benim oglumda hep sikardı elini uykuda gevserdi bilemiyorum bence dertlerine goreKızlar bebek ellerini yumruk yapıyorsa aç, açık bırakıyorsa toktur teorisi doğru mu sizce?
Benimkinde kaka oluyor hep olmadiginda cis dolmus oluyor degisiyorum gunde 10 kere falanKaka saymayın deniyor genelde ama meraktan soruyorum sizin bebeğiniz ne sıklıkta yapıyor kakasını?
Bizimki de aynı dediğiniz gibi emzirme konusunda. Özellikle son iki gündür. Uzun uyumuyor bile.
Bazen memeye gergin gelip rahatlamıyor oralarda bir türlü yönetemiyorum durumu
Kızlar bebeğiniz uyumuyor , yatağa koyunca ağlıyor. Sürekli memede mi kalmak istiyor. Aç bu çocuk, sütüm yetmiyor diye düşünmeyin. Çişi falan normalse kilo alımıda iyiyse sadece memede durmak için duruyordur.
Benim bebeğimi görseniz , belli bir saati var. Memeden çektiğim an çığlıklar atıyor. Kendini paralıyor. Katılacak kendini kaybedecek ağlamaktan öyle bir feryat figan. Memeyi ağzına verdiğim anda sessizlik. Çok yorucu ama geçecek diye düşünmek istiyorum. Dün Allah yardım ettide biraz durdu gece. Uzandığımda tüm vücudum titriyordu.
Bir aylık olanı var mı kikızlar uyku tulumu kaç tog kullanıyorsunuz
anneler bana bi yardım imdaaaattt!!!
24 kasımda oğlumu 37+0 il kucağıma aldım. ilk gün süt geldi emdi, sonraki günler de süt vardı. emiyor doyuyor sanıyorduk meğerse çocuğum açmış aç. 4 günlük iken vücutta sararma başladı, sağlık ocağına götürdük iyi görünüyor bir sıkıntı yok dediler. bacaklarına inerse hastaneye götürün dediler ve öğle de oldu. 6 günlük iken acilden giriş yaptık ve kan aldılar. bilirubin değeri 22,46 olmuş ve çocuk beslenememiş dedi doktor. Acilen yoğun bakıma alacağız dediler ve aldlar da. tam 3 gün mavi ışık aldı yavum ve orada günde 8 kez besleme yaptılar. 60 ml mama ile. benim sütümü sağıp götürdük tabii ama o da çok çıkmıyordu 1-1,5 saat sağım yapıyordum 60 ml zorla çıkıyordu.
neyse dün taburcu olduk, hastaneden çıkmadan doktorla görüştük, (ben asla biberon ve mama vermeyi düşünmüyordum sarılık olana kadar. ) doktor beslenmenin çok önemli olduğunu ve 60 ml mama içmesi gerektiğini söyledi ve 2-2,5 saatte bir uyandırılarak beslenmesi grekiyor dedi.
Kızlar çocuk memede 5 dk duruyır ve sütüm çok azaldı. 3 saate bir sağıyorum tek göğüsten 30 ml geliyor. suyumu da güzel içiyorum. stres yapmamam gerektiğini de biliyorum ama sütüm azalırsa diye çok korkuyorum. çocuk memede çok az duruyor. mamayı da comotomo biberon ile veriyorum. sağdığım sütü de biberonla veriyorum.
Yavrum beslenemeyecek diye çok korkuyrum ve meme reddi mi yaşıyoruz diye korkuyorum.
Lütfen bi yardım edin, ne yapmalıyım? doktor GALACTAGO PRO tablet verdi, hoşaftır, incirdir ne varsa yiyorum içiyorum. Suyu günde 3-4 lt arası içiyorum ama süt artmıyor. Göğüslerim yumuşacık. bu da beni korkutuyor. Süt varsa Göğüslerimin taş gibi olması gerekmiyor mu ? zaten çok zor bi gebelik geçirdim. doğar doğmaz daha 6 günlük iken bebeğim ek başına yoğun bakımda kaldı. şimdi de süt üretimim azaldı. ne yapmalıyımmmmm LÜTFEN YARDIM EDİN
Canım bahsettiğin bölüme gittim. Bebek memeyi tutuyor dediler. Mamayı kesmemi söylediler. Eve geldik. Bu çocuk açlıktan katılacak hale geldi 2 gün boyunca. Mamayı verdik de doydu. Memeyi tutuyor bazen ama aktif emme yok.Canım bebeğim mememi tutmuyordu başta silikon uç denedim sonra doğum yaptığım özel hastanedeki ebeler kullanma bebeğin gazlı olur dediler, bıraktım bebek memeyi tutmadı. Her seferinde tutturmak için yarım saat ağlıyordu, üç kişi emziriyorduk annem kafasından ittiriyordu tutsun diye. O ağladıkça pes edip biberona yöneldim bu defa tamamen kesildi. Öyle olunca süt uyarımı olmadı yeterli, bu defa sütüm o kadar azaldı ki. Her sağımda 10-15 cc anca geliyordu. 20yi görünce mutlu oluyordum. Baktım olacak gibi değil emzirme danışmanı aramaya başladım, yüz yüze olanlar 5-6 bin lira istiyordu 2 saat için, kesin tutar garantisi de vermediler. En son devlet hastanesinde emzirme danışmanlığı bölümü olduğunu öğrendim aradım hastaneyi gebe okulu bölümüne bağlandım durumu anlattım gelin buraya dediler gittim çok yardımcı oldular. Çok gaza geldim oraya gidince hiç bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim. Bana sakın silikon kullanma biberonu kes kaşıkla ver mamayı ve her mama öncesi bebeğini memeye yönlendir zorla tuttur birkaç gün içinde kendisi tutar dediler (buna hiç inanmamıştım çünkü doğum yapalı 2 hafta oldu ve hep benim zorumla tuttular) ama istikrar çok önemliymiş onu anladım. Ordan geldiğimden beri biberonla mama vermiyorum bugün 3.günüm bebeğim direkt kavrıyor göğsümü. Yani çok uzattım ama emzirmek istiyorsan bi hastaneye bakabilirsin ben çok memnun kaldım.
Arkadaşımda olmuştu canımKızlar bugün kontrolümüz vardı. Doktor kalbinde hafif üfürüm var kardiyoloji görsün dedi. Çok gerildim bu durumu daha önce duyan bilen var mı?
Benim ikisinden 30 anca çıkıyor canımKızlar uzaktan davulun sesi hoş gelir demeyecekseniz bir şey söylemek istiyorum. Benim bebeğim memeyi tutmuyor. Süt sağ, sütü ısıt ver, mama hazırla, uyut derken süreç daha çok uzuyor gibime geliyor. Sürekli biberon yıkıyorum. Su ısıtıyorum. Ama mememi tutsa geceleri mutfağın yolunu tutmak yerine yatağımda yavrumu doyururdum diye düşünüyorum. Zaten mama fiyatlarını konuşmaya gerek yok. Bir yandan da baştan beri emmediği için emzirmek de gözümü korkutuyor. Memeyi tutturma denemelerimde çok sabırsızım mesela. Tutmayınca hemen pes ediyorum. Sonra vicdan azabı çekiyorum. Hepimizin süreci gerçekten çok zor. Kendimize eziyet ediyoruz bazen. Mama ya da anne sütü ne ile beslenirse beslensin elbet büyüyecek bebeklerimiz. Fakat yine de insan bir damla bile olsa vermek istiyor sütünü. Benim her sağımda bir göğsümden 25-50 ml arası süt çıkıyor. Bebeğimin bir öğününü bile karşılamıyor ama boğazından bir damla bile olsa geçsin diyorum. Kafalar karışık yani. Lohusalık bitince normale dönerim sanıyordum ama benim normalim galiba bu artık.
Ne güzel canımm iki göğsümden mi bu birde emzirme sonrasımı çncesi ise nasıl ayarlıyorsunuz öncesiniGeçtiğimiz hafta 15dk sağım sonrası 30-45 mlmcivarı geliyordu. Bu hafta 90 ml civarı geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?