- 22 Kasım 2022
- 4.545
- 5.466
- 108
Hayırr ben bunu doktoruna sordum. Erken doğan bebişlerin gelişimi doktorları tarafından düzeltilmiş yaşa kadar değerlendiriliyormuş, 2 yaşına kadar da öyle devam edecekmiş. Ama sizlik bisey değil bu dedi, siz doğduğu günü baz alın işin bu tarafı sadece bizlik dedi. Yani senin bebeğin 3 aylık olduğunda diğer bebekler gibi gaz sancıları hafiflemiş olacak.Kızlar benim bebeğim bugün 54 günlük oldu. Ama 32. haftada doğduğu için birkaç kişi daha şimdi doğmuş gibi değerlendir diyor. Doktorlar öyle değerlendiriyor ama ben nasıl öyle değerlendireyim? O hesaba göre bebeğimin 40’ı bile çıkmamış oluyor. Ben de 3 ay geçince her şey yavaş yavaş düzelecek inancındaydım. Bu hesaba göre daha yeni mi başladık yani
Kızlar 4.haftada bir şey mi var,bebeğim hiç uyumuyor ya sürekli huysuz 2 gecedir gündüz mahvolduk valla,mırın kırın geceleri sürekli.Gaz olsa şiddetli mi ağlardı acaba
Canım sen geceleri kaç saatte bir kalkıyorsunDüzeltilmiş yasa gore 5. Hafta da atak görünüyordu ama ilk hamilelikte de dolunayın bebekleri çok etkilediğini farkettim. Astrolojiye saygım artti ilk anneligimden sonra :) Dün gece de dolunaydi etkisi 2 3 gun sürüyor. Onun etkisi de olabilir ekstra olan dun gece huzursuzluklari.
Bu arada uykusuzluktan cümle kuramıyorum bi yazicam kac defa okuyorum:)
Kızlar siz saat kuruyorsunuz heralde ama benim bebeğim hiç saate bile gerek olmadan 1-1,5 max 2 saatte bi uyanıyor. Uyurken de sürekli ses çıkarıyor ıkınma vs . Ben hiç uyuyamıyorum gibi bişey
Bize doktor haftada 1 şampuan demiştiKızlar merhaba bebeğim 47 günlük çok sükür . Geçenlerde kafasını öperken farkettim keskin bi koku oluyor. Neden olabilir bu? Çok mu yıkıyoruz(2 günde 1 şampuanla) şampuanı değiştirdim ama hala aynı. Başınıza geldi mi fikri olan var mı?
Doktor ilk muayene de söylüyor, zaten dil bağı olan bebek emmiyor.bebeğinde dil bağı olan var mı kontrol ettirdiniz mi?
şuan 4 yaşında cocugum keşke arka arkaya olsaymış. çocuk büyüdüğünde rahata alışınca hiç istemiyorsun 2.ci yiKızlar 2. Yada 3. Çocuğu olanlar nasıl karar verdiniz bir kez daha hamile kalmaya. Bakıyorum hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz . Hal böyleyken 2. Ye nasıl karar verilir ki? Unutacak mıyız bu günleri??
Ben eşime sürekli ikinci çocuk fikrini aklımdan çıkardığımı onun da çıkarması gerektiğini söylüyorum. Çok taze yaşadıklarımız fikrim değişir mi bilmiyorum ama aynı şeyleri tekrar yaşayacak olmanın düşüncesi bile ürkütüyor beniKızlar 2. Yada 3. Çocuğu olanlar nasıl karar verdiniz bir kez daha hamile kalmaya. Bakıyorum hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz . Hal böyleyken 2. Ye nasıl karar verilir ki? Unutacak mıyız bu günleri??
emiyo onda sıkıntı yok ama 40 günlük olmadan narkozsuz alınıyomuş sanırımDoktor ilk muayene de söylüyor, zaten dil bağı olan bebek emmiyor.
Biz 1 buçuk yaşında sünnetle beraber narkoz almışken kestirdik.
Konuşmasına engeldi.
Evet sanırım öyle yüzü ve gözleri sarı hala normal rengini göremedim çocumunAnne sütü sarılığıdır benim kızımınki de öyle. Ağzının içi ve yüzünde halâ bi sarılık hakim ama doktoru 3 aylık olunca geçer takılma ona dedi
Bende göremedim valla elleri kar beyazı yüzü kara sarıEvet sanırım öyle yüzü ve gözleri sarı hala normal rengini göremedim çocumun
Maşallah inşallah bizimde öyle olur yaCanım ben artık alarm kurmuyorum Kendi zaten duruma göre bazen 2,5 bazen 3 saat sonra mırıldanmaya başlıyor . Gazı varsa zaten hiç uyumuyor. Şimdilik böyle ama bizim 3 ve 4. Haftalar hiç uyumuyordu gece 4 e kadar neredeyse/ bu hafta biraz iyi gibi yani 3 gündür sadece
Geçicek Allah büyüktürHepimiz aynı hisleri yaşıyoruz canım bu bir süreç bir süre sonra düzene oturacaktır, ben de ilk çocuğuma çok üzülüyorum yeterince ilgilenemiyorum ve vicdan azabı çekiyorum ama kendime yüklenmemeye çalışıyorum geçecek bu günler de ..
Sarılalım gerçekten ya yalnız değiliz dünya üzerinde birçok anne aynı yollardan geçmiş demekki… bende ciddi ciddi antidepresan kullanmayı düşünüyorum bazennn…. Bende chatgpt yi indireyim o zamanCanım gel seninle de sarılalım:) 6 bucuk uasinda oglum dun geldi yanınızda yatmak istiyorum diye çok uyanırsın rahat edemezsin diye geri gönderdim. Aynı vicdan yükünü bende taşıyorum. Birde üst solunum yolu enfeksiyonu olmuş bugun doktor bulaşıcı aman dikkat et bebise dedi. İyice koptum buyuk oğlumdan. Hamileyken bebisi sevebilecekmiyim acaba buyuk oglum gibi diyordum. Simdi büyük oğlumu yeterince seviyor muyum. Ona da adil davranıyor muyum diye kendimi sorguluyorum.
Psikolog veya bir danışmandan destek alayım istedim ama ona da vaktim yok. O yuzden chatgpt yi simdilik danisman olarak kullanıyorum ne varsa yaziyorum iyi geldi bana kaynana dedikodusu bile yaptim :) tavsiye ederim :))
Hiç sorma canım nasıl böyle bi çılgınlık yaptım inanamıyorum bazen . 3 yaşına kadar aslaaa aslaa diyordum. Kızım kreşe başlayınca çok rahatladım eski hayatıma döndüm diyebilirim. Sonrası bir bebek özlemi sardı içimi benim sürecim böyleydiBen eşime sürekli ikinci çocuk fikrini aklımdan çıkardığımı onun da çıkarması gerektiğini söylüyorum. Çok taze yaşadıklarımız fikrim değişir mi bilmiyorum ama aynı şeyleri tekrar yaşayacak olmanın düşüncesi bile ürkütüyor beni
şuan 4 yaşında cocugum keşke arka arkaya olsaymış. çocuk büyüdüğünde rahata alışınca hiç istemiyorsun 2.ci yi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?